Jaunākais izdevums

Par katru veikto zādzību no degvielas uzpildes stacijām (DUS) tiek ierosināta lieta, un jautājums nav, vai zagli noķers, bet kad tas notiks, uzsver Statoil.

«Latvijā, pasliktinoties ekonomiskajai situācijai, pieauga arī zādzību īpatsvars mazumtirdzniecībā. Precīzu statistiku apkopo Valsts Policija. Bet, ja runājam par Statoil DUS, tad šo problēmu risināšana ir viens veiksmes stāsts,» Db.lv apgalvo SIA Latvija Statoil Vide. Veselība. Drošība. vadītājs Viesturs Astičs, atzīmējot, ka, «īstenojot dažādu pretpasākumu kompleksu, šādu gadījumu skaits ir samazinājies jau par 40%».

Db.lv jau vēstīja, ka visās Latvija Statoil DUS gada sākumā uzstādītas jaunas videonovērošanas sistēmas, lai efektīvāk samazinātu zādzību skaitu.

Inovatīvās tehnoloģijas ļauj labāk saskatīt automašīnu numurzīmes un citu būtiskāko informāciju, turklāt sistēma spēj nodrošināt kvalitatīvu attēlu arī diennakts tumšajā laikā.

Zādzību samazinājumu par 40% Statoil izdevies panākt, veicot dažādas aktivitātes pret zādzībām: veikta papildus darbinieku apmācība; prevencijai DUS dežurē gan apsardzes vienības, gan apsardzes darbinieki civilajā apģērbā, kas aiztur zagli nozieguma veikšanas brīdī; attīstīta īpaša datu bāze, kas ļauj operatīvi un profesionāli sagatavot visus nepieciešamos materiālus iesniegšanai policijā; attīstīta ļoti produktīva sadarbība ar policiju, par katru veikto zādzību tiek ierosināta lieta un nav jautājums, vai zagli noķers, bet kad tas notiks; uzstādītas jaunas video novērošanas kameras, sistēmai ir attālinātais pieslēgums un apsardze var ierasties brīdī, kas tiek kvalificēts kā potenciāls nozieguma veikšanai.

«Visur pasaulē, kur ir kāds, kurš kaut ko tirgo, būs arī kāds, kurš vēlas iegūt to par brīvu, nozogot,» skaidro V. Astičs. Viņš norāda, ka šobrīd Latvija Statoil uz zādzībām spēj reaģēt ļoti ātri, vajadzības gadījumā identificējot un atklājot nozieguma vaininiekus. Uzņēmums ar saviem drošības sistēmu risinājumiem iepazīstina arī kolēģus Skandināvijā, lai viņi varētu šo pieredzi izmantot arī savās valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas tirgotāja SIA Statoil Fuel & Retail Latvia apgrozījums pērn bijis 279,775 miljoni latu, bet peļņa - 3,01 miljons latu, liecina Firmas.lv informācija.

Kompānijas apgrozījums samazinājies par 2,6% - 2010.gadā "Statoil" apgrozījums bija 287,12 miljoni latu.

Savukārt "Statoil" peļņa samazinājusies par 43,8% - 2010.gadā kompānija nopelnīja 5,36 miljonus latu.

Uzņēmuma vadības ziņojumā pagājušais gads novērtēts kā sekmīgs. Tirgū bija vērojams degvielas cenu pieaugums un konkurences saasināšanās degvielas mazumtirdzniecības nozarē, tomēr Statoil izdevās stiprināt savu konkurētspēju, veicināt efektivitāti un saglabāt līderpozīcijas tirgū.

2012.gada sākumā Latvijā darbojās Statoil pilna servisa degvielas uzpildes stacijas (DUS), automātiskās DUS, Rīgas naftas terminālis, aviācijas terminālis lidostā Rīga, kā arī Statoil DUS, kas darbojās uz franšīzes līguma pamata.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Statoil Fuel & Retail Latvia izpilddirektori Ilzi Siliņu

Lelde Petrāne, 10.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild degvielas tirgotāja Statoil Fuel & Retail Latvia izpilddirektore Ilze Siliņa. Statoil Fuel & Retail Latvia ir lielākais nodokļu maksātājs un viens no lielākajiem uzņēmumiem Latvijā, vērtējot pēc apgrozījuma.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Pirms 16 gadiem, kad sāku strādāt Statoil, degvielas mazumtirdzniecības nozari neizvēlējos apzināti vai ļoti mērķtiecīgi. Pievilcīgs šķita Statoil biznesa modelis, reputācija un fakts, ka uzņēmums Latvijā strauji attīstījās. Joprojām strādāju Statoil, jo uzņēmums turpina nepārtraukti attīstīties un ir dinamisks. Ir mainījušies īpašnieki un notikušas iekšējas pārmaiņas, taču attīstība kā mērķis ir palicis nemainīgs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par Latvijas zaļo enerģiju maksās labu naudu

Līva Melbārzde, Db, 06.12.2009

Statoil jauno enerģētikas risinājumu departamenta direktors Guntis Āboltiņš-Āboliņš. (Foto: Ritvars Skuja, DB)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ūdens, saule, biomasa, vējš - alternatīvās enerģijas ražošanā Latvijā ir milzu potenciāls, kas radītu gan daudz darbavietu, gan ļautu pamatīgi nopelnīt. Tā intervijā Dienas biznesam norāda Norvēģijas Statoil jauno enerģētikas risinājumu departamenta direktors Guntis Āboltiņš-Āboliņš.

Viņa pašreizējā darbība saistīta ar ambicioziem saules enerģijas projektiem, kas vismaz daļēji būtu ieviešami arī Latvijā.

Dzīvodams Norvēģijā, viņš novērojis, ka norvēģi līdzjūtīgi skatās uz Latvijas pašreizējo situāciju, tomēr saka, ka pie mums notiekošais bijis paredzams, lai gan varbūt ne tik ātrā tempā.

Jūs Statoil koncernā esat atbildīgs par jauno enerģētikas risinājumu izstrādāšanu. Kā jūs kā sākotnējs Statoil Latvijas filiāles darbinieks esat nonācis pie šādiem pienākumiem?

Latvija Statoil es strādāju kopš 1994. gada. Tur strādājot, es arī pamazām nonācu pie biodegvielas, kas toreiz fosilās degvielas kompānijai bija ļoti netradicionāls solis. Sākām vērtēt, ko tas nozīmētu Latvijas situācijai un kādas iespējas te saskatāmas. Viens no nākamajiem karjeras soļiem man bija iesaistīšanās jauno enerģiju biznesā. Statoil tam ir izveidota īpaša nodaļa. Mans darbs ir saistīts ar jauno, interesanto šīs jomas biznesa iespēju meklēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Viļņā atvērts Statoil uzkodu veikals bez degvielas uzpildes iespējas; apsver iespējas Latvijā

LETA, 04.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Februāra vidū Viļņā ir atvērts Statoil veikals bez degvielas uzpildes iespējas un šis ir pirmais šāda tipa veikals ne tikai Lietuvā, bet visā Statoil Fuel&Retail Eiropas tīklā, informēja uzņēmumā.

Kā skaidro Statoil Fuel&Retail Latvia mazumtirdzniecības tīkla vadītājs Viesturs Astičs, tajā pieejami Statoil klientu atzītākie produkti - sviestmaizes, hotdogi, kafija, svaigi ceptās maizītes, kā arī pavisam jauni piedāvājumi, kas līdz šim degvielas uzpildes staciju (DUS) sortimentā nav bijuši, piemēram, svaigi spiestas sulas.

Lietuvas uzņēmuma vadība norāda, ka Statoil veikals Viļņā atvērts, jo vairāk nekā puse klientu DUS apmeklē, lai iegādātos arī uzkodas un dzērienus. Tas apliecinot, ka klienti novērtē Statoil veikala piedāvājumu, kvalitatīvas uzkodas un kafiju. Pozitīvās atsauksmes un izpētes rezultāti ļāvuši pieņemt lēmumu par pirmā šāda koncepta Statoil veikala atvēršanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Jaunajā Statoil Fuel&Retail centrā nepieciešami simts darbinieki

Gunta Kursiša, 15.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Statoil Fuel & Retail Rīgā vērs vaļā jaunu pakalpojumu centru Shared Service Centre, kas atbalstīs uzņēmuma pakalpojumus finanšu un kontroles un darbaspēka resursu jomās astoņās valstīs.

Rīga par viena no Statoil & Retail centra izveides pilsētām izvēlēta tās infrastruktūras, ekonomisku apsvērumu un cilvēku valodu zināšanu dēļ, norādīja jaunā centra vadītājs Mortens Kristensens (Morten Christensen). Viņš pibilda, ka šobrīd Statoil meklē vismaz simts jaunus darbiniekus.

Centra vadības komanda, kurā iesaistīti pieredzējuši Statoil Fuel & Retail un Latvija Statoil darbinieki, jau ir izveidota. Tāpat jau tiek izsludinātas pirmās vakances uz dažādiem centra amatiem.

Centra birojs atradīsies Rīgā, Duntes ielā 6, kur patlaban jau atrodas Latvija Statoil birojs un Statoil Fuel & Retail centrālais degvielas plānošanas centrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Pirmo Statoil veikalu bez degvielas uzpildes iespējas Latvijā plāno atvērt Vecrīgā

LETA, 30.11.2015

Februāra vidū Viļņā ir atvērts Statoil veikals bez degvielas uzpildes iespējas un šis ir pirmais šāda tipa veikals ne tikai Lietuvā, bet visā Statoil Fuel&Retail Eiropas tīklā, informēja uzņēmumā

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo Statoil iepirkšanās veikalu bez degvielas uzpildes iespējas Latvijā plāno atvērt Vecrīgā, Vaļņu ielā 11, nākamā gada janvārī vai februārī, aģentūru LETA informēja Statoil Fuel&Retail Latvia Mazumtirdzniecības tīkla vadītājs Viesturs Astičs.

Viņš skaidro, ka patlaban tiek sākta veikala plāna izveidošana un projekta apstiprināšana, tāpēc oficiāls atvēršanas datums vēl tiks precizēts.

Līdzīgi kā veikalos Viļņā un Tallinā, arī Rīgas veikalā tikšot piedāvāti Statoil klientu atzītākie produkti - sviestmaizes, hotdogi, kafija, svaigi ceptās maizītes, saldējuma kokteiļi un citi.

Kā ziņots, degvielas tirgotājs Statoil Fuel & Retail visām pilna servisa degvielas uzpildes stacijām Eiropā plāno mainīt nosaukumu no Statoil uz globālo iepirkšanās zīmolu Circle K, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Sākot ar 2016.gada maiju, visās Statoil zīmola degvielas uzpildes stacijās Skandināvijā, Baltijas valstīs, Polijā un Krievijā tiks sākta zīmola maiņa uz jauno, globālo Circle K zīmolu. Jaunais iepirkšanās zīmols Circle K turpmāk aizstās tagadējos kompānijas Couche-Tard mazumtirdzniecības zīmolus Mac’s, Circle K un Kangaroo Express ASV un Āzijā, kā arī mazumtirdzniecības zīmolu Statoil Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 18.februārī, Vecrīgā tiks atklāts pirmais Statoil iepirkšanās veikals, informē kompānijas pārstāvji.

Veikals atradīsies Vaļņu ielā 11.

Statoil Fuel&Retail Latvia Mazumtirdzniecības tīkla vadītājs Viesturs Astičs iepriekš skaidroja, ka, līdzīgi kā veikalos Viļņā un Tallinā, arī Rīgas veikalā tiks piedāvāti Statoil klientu atzītākie produkti - sviestmaizes, hotdogi, kafija, svaigi ceptās maizītes, saldējuma kokteiļi un citi.

Kā ziņots, degvielas tirgotājs Statoil Fuel & Retail visām pilna servisa degvielas uzpildes stacijām Eiropā plāno mainīt nosaukumu no Statoil uz globālo iepirkšanās zīmolu Circle K, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Sākot ar 2016.gada maiju, visās Statoil zīmola degvielas uzpildes stacijās Skandināvijā, Baltijas valstīs, Polijā un Krievijā tiks sākta zīmola maiņa uz jauno, globālo Circle K zīmolu. Jaunais iepirkšanās zīmols Circle K turpmāk aizstās tagadējos kompānijas Couche-Tard mazumtirdzniecības zīmolus Mac’s, Circle K un Kangaroo Express ASV un Āzijā, kā arī mazumtirdzniecības zīmolu Statoil Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā Statoil iepirkšanās veikalā bez degvielas uzpildes iespējas Vecrīgā investēti vairāk nekā 100 000 eiro, informēja uzņēmumā.

Plānots, ka līdzīgus veikalus uzņēmums varētu atklāt arī citās Rīgas vietās, šodien veikala atvēršanas pasākumā informēja kompānijas pārstāvji. Konkrēti plāni gan pagaidām netiek atklāti.

Kā skaidroja Statoil Fuel&Retail Latvia izpilddirektore Gunta Jēkabsone, no konkurences Vecrīgā uzņēmums nebaidās. Veikala sortiments būšot piemērots tieši steidzīgajiem kājāmgājējiem un riteņbraucējiem. Viņa atgādināja, ka pirms 20 gadiem Statoil sācis degvielas tirdzniecību Latvijā un patlaban sācis darboties jaunā nišā, kas esot «liels solis uz priekšu».

Veikalā tikšot piedāvāta kafija, hotdogi, uz vietas ceptas smalkmaizītes, kā arī saldējuma kokteiļi, svaigi spiestas sulas un dažādas ikdienas preces.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Statoil Fuel & Retail visām pilna servisa degvielas uzpildes stacijām Eiropā plāno mainīt nosaukumu no Statoil uz globālo ērtas iepirkšanās zīmolu Circle K, teikts paziņojumā presei.

Sākot ar 2016. gada maiju, visās Statoil zīmola degvielas uzpildes stacijas Skandināvijā, Baltijas valstīs, Polijā un Krievijā tiks uzsākta zīmola maiņa uz jauno, globālo Circle K zīmolu. Jaunais ērtas iepirkšanās zīmols Circle K turpmāk aizstās esošos kompānijas Couche-Tard mazumtirdzniecības zīmolus Mac’s, Circle K un Kangaroo Express ASV un Āzijā, kā arī mazumtirdzniecības zīmolu Statoil Eiropā.

Līdz pat 2010. gadam Statoil Fuel & Retail bija mazumtirdzniecības uzņēmums un daļa no naftas un gāzes ieguves kompānijas Statoil ASA.

2012. gadā mazumtirdzniecības uzņēmumu Statoil Fuel & Retail pārņēma viens no pasaules lielākajiem ērtas iepirkšanās un mazumtirdzniecības uzņēmumiem Alimentation Couche-Tard Inc. (Couche-Tard), un līdz ar uzņēmuma iegādāšanos tika iegūtas tiesības arī izmantot Statoil nosaukumu mazumtirdzniecībā līdz pat 2021. gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas veikalu ķēde Alimentation Couche-Tard gatavojas kļūt par Statoil Fuel & Retail īpašnieku, liecina degvielas tirgotāja paziņojums par kanādiešu piedāvājumu pārņemt kompānijas akcijas.

Kanādas kompānija piedāvājusi maksāt 52,5% virs Statoil Fuel & Retail akcijas cenas, kāda tā bija noslēdzot vērtspapīru tirdzniecību otrdien. Statoil direktoru padome lēmusi rekomendēt akciju turētājiem šī darījuma akceptēšanu.

Statoil Fuel & Retail pārņemšanas darījuma izmaksas kanādiešiem varētu sasniegt 2,8 miljardus ASV dolāru, vēsta Reuters. Darījuma rezultātā Kanādas kompānija tiks pie lielākās degvielas tirdzniecības ķēdes Skandināvijā un nozīmīga atspēriena punkta Austrumeiropā.

Degvielas tirdzniecības kompāniju Norvēģijas Statoil nolēmis pārdot, lai varētu vairāk uzmanības pievērst naftas ieguves pamatdarbībai un ražošanai. Norvēģijas Statoil pārdos savā īpašumā esošos 54% Statoil Fuel & Retail akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Statoil Eesti: kompānijas pārdošana to padarīs stiprāku

Gunta Kursiša, 19.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Statoil pārdošanas darījums kompāniju stiprinās vēl vairāk, komentējot ziņas par Norvēģijas degvielas tirdzniecības kompānijas Statoil Fuel & Retail pārdošanu kanādiešu veikalu ķēdei Alimetation Couche-Tard, pauda Statoil Eesti pārstāvji.

Couche-Trade ir ļoti spēcīgs spēlētājs savos tirgos, kas nodrošinās pamatnosacījumus arī turpmākai uzņēmuma izaugsmei, uzskata Kais Realo (Kai Realo), Statoil Fuel & Retail Eesti izpilddirektors, raksta BBN.

Jau vēstīts, ka darījums paredz 2,3 tūkst. degvielas uzpildes staciju pārdošanu par 1,4 miljardiem ASV dolāru.

Kanādas kompānija piedāvājusi maksāt 52,5% virs Statoil Fuel & Retail akcijas cenas, kāda tā bija noslēdzot vērtspapīru tirdzniecību otrdien. Statoil direktoru padome lēmusi rekomendēt akciju turētājiem šī darījuma akceptēšanu.

Degvielas tirdzniecības kompāniju Norvēģijas Statoil nolēmis pārdot, lai varētu vairāk uzmanības pievērst naftas ieguves pamatdarbībai un ražošanai. Norvēģijas Statoil pārdos savā īpašumā esošos 54% Statoil Fuel & Retail akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Statoil Eesti: kompānijas pārdošana to padarīs stiprāku

Gunta Kursiša, 19.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Statoil pārdošanas darījums kompāniju stiprinās vēl vairāk, komentējot ziņas par Norvēģijas degvielas tirdzniecības kompānijas Statoil Fuel & Retail pārdošanu kanādiešu veikalu ķēdei Alimetation Couche-Tard, pauda Statoil Eesti pārstāvji.

Couch-Trade ir ļoti spēcīgs spēlētājs savos tirgos, kas nodrošinās pamatnosacījumus arī turpmākai uzņēmuma izaugsmei, uzskata Kais Realo (Kai Realo), Statoil Fuel & Retail Eesti izpilddirektors, raksta BBN.

Jau vēstīts, ka darījums paredz 2,3 tūkst. degvielas uzpildes staciju pārdošanu par 1,4 miljardiem ASV dolāru.

Kanādas kompānija piedāvājusi maksāt 52,5% virs Statoil Fuel & Retail akcijas cenas, kāda tā bija noslēdzot vērtspapīru tirdzniecību otrdien. Statoil direktoru padome lēmusi rekomendēt akciju turētājiem šī darījuma akceptēšanu.

Degvielas tirdzniecības kompāniju Norvēģijas Statoil nolēmis pārdot, lai varētu vairāk uzmanības pievērst naftas ieguves pamatdarbībai un ražošanai. Norvēģijas Statoil pārdos savā īpašumā esošos 54% Statoil Fuel & Retail akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas tirgotājs SIA Latvija Statoil mainījis juridisko nosaukumu, un turpmāk tas būs SIA Statoil Fuel & Retail Latvija, informē uzņēmuma pārstāvji.

Nosaukums mainīts saistībā ar vienotu procesu, kas tiek īstenots visiem Statoil Fuel & Retail grupas uzņēmumiem. Tas pakāpeniski notiek visās valstīs, kurās ir pārstāvēts Statoil Fuel & Retail, tai skaitā arī Latvijā.

Uzņēmums informē, ka līdzšinējiem klientiem nosaukuma maiņa neparedz savstarpējās sadarbības dokumentu pārformēšanu – spēkā paliek visi līgumi un vienošanās, kas noslēgtas ar Latvija Statoil.

Tāpat degvielas tirgotājs norāda, ka pēc juridiskā nosaukuma maiņas visos slēdzamajos līgumos, vienošanās un citos dokumentos tiks izmantots jaunais nosaukums – Statoil Fuel & Retail Latvia, taču uzņēmums sākuma posmā akceptēs arī dokumentus, kuos būs norādīts iepriekšējais nosaukums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Statoil samazina naftas un gāzes ieguves prognozes

Jānis Rancāns, 26.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norvēģijas enerģētikas kompānija Statoil šā gada trešo ceturksni noslēdzis ar neto peļņu 2,5 miljardu ASV dolāru apmērā. Vienlaikus kompānija nākamajam gadam samazinājusi naftas un gāzes ieguves prognozes.

Statoil norāda, ka ievērojamo peļņas pieaugumu palīdzējušas nodrošināt jaunu naftas lauku apgūšana Ziemeļjūrā. Tikmēr Statoil ieņēmumi aizvadītajā ceturksnī sasnieguši 29 miljardus ASV dolāru.

Neskatoties uz sekmīgo ceturksni, kompānija samazinājusi nākamā gada naftas un gāzes ieguves prognozes. Statoil norāda, ka ieguves apjoms būs zemāks par šogad prognozētajiem diviem miljoniem barelu dienā. Kopumā Statoil prognozē, ka naftas un gāzes ieguves apjomi samazināsies par vienu līdz diviem procentiem.

Līdz šim Statoil prognozēja stabilu naftas un gāzes ieguvu. Kompānija tomēr norādījusi, ka 2014. gadā naftas un gāzes ieguve atkal palielināsies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pakāpeniski līdz rudenim piecas degvielas uzpildes stacijas (DUS) Kurši sāks darbu ar Statoil zīmolu. To paredz noslēgtais franšīzes sadarbības līgums, kuru parakstījusi SIA Augstceltne, kam pieder DUS Kurši un SIA Latvija Statoil.

Degvielas uzpildes stacijas, kas turpmāk iekļausies Statoil Fuel & Retail tīklā, atrodas Jūrmalā, Ventspils šosejas 70. kilometrā, Daugmales pagastā, Dreiliņos, Saulkrastu novadā pie šosejas Rīga-Tallina virzienā uz Tallinu un virzienā uz Rīgu.

Franšīze ļauj mazākajam spēlētājam, ekonomējot līdzekļus, sekmīgi attīstīties tirgū un saglabāt tirgus pozīcijas. Savukārt Latvija Statoil gadījumā tas ļaus optimizēt investīcijas, teikts paziņojumā. SIA Augstceltne arī turpmāk būs minēto DUS īpašnieks un saimnieks. Taču darbs tajās tiks veikts tādā veidā, kādā to attīstījusi Statoil Fuel & Retail, kas ir SIA Latvija Statoil mātes uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar šā gada 1. oktobri SIA Latvija Statoil izpilddirektore būs Ilze Siliņa, kura uzņēmumā strādā jau 13 gadus, no tiem pēdējos četrus vada lielāko struktūrvienību uzņēmumā - Mazumtirdzniecības departamentu.

Jau ziņots, ka pēc trīs gadiem SIA Latvija Statoil vadītāja amatā līdzšinējais izpilddirektors Sandis Šteins ir devies uz Sanktpēterburgu Krievijā, kur no 1. augusta pilda Statoil Fuel & Retail Krievijas organizācijas vadītāja pienākumus.

«Ilzi kā vadītāju vislabāk raksturo tas, ka viņa kopā ar savu vairāk kā 600 cilvēku lielo komandu ir padarījusi tieši Latvijas degvielas uzpildes stacijas par paraugu astoņu Eiropas valstu vidū, kur ir attīstīts Statoil Fuel & Retail mazumtirdzniecības tīkls. Šo veikumu augstu novērtējusi arī uzņēmuma vadība Oslo, lemjot, kam uzticēt Latvija Statoil vadību turpmāk,» uzsver S. Šteins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Situācija degvielas tirgū joprojām saspringta

Līva Melbārzde, Jānis Šķupelis, 14.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielo degvielas tirgotāju vara Latvijā arvien vairāk nostiprinās, jaunu spēlētāju ienākšana maz ticama.

Konkurences padomes uzliktā informācijas noslepenojuma dēļ Latvijas degvielas tirgotāji par savām tirgus daļām skaļi nerunā, tomēr nozares eksperti secina, ka mazo degvielas tirgotāju izzušana no Latvijas degvielas mazumtirdzniecības kartes turpinās. Jau pērn noslēgto franšīzes un nomas līgumu dēļ ar Statoil un Lukoil Baltija R no Latvijas degvielas mazumtirdzniecības praktiski izzuda Kuršu DUS, savus DUS pakāpeniski notirgo arī Viada, bet, pēc neoficiālām ziņām, pārņemšanā ir vēl vairākas mazo degvielas tirgotāju DUS. Līdz ar to trīs lielo Latvijas degvielas tirgotāju tirgus daļa lēšama vismaz uz 70%, no kuriem lielākajam - Statoil - varētu piederēt pat 40%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Statoil peļņa sarūk par 4%

Dienas Bizness, 08.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norvēģijas naftas gigants Statoil ASA šā gada pirmo ceturksni noslēdzis ar 15,4 miljardu Norvēģijas kronu lielu peļņu, kas ir par 4% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada.

Kā vēsta Washington Post, Statoil peļņas samazināšanās skaidrojama ar kāda kompānijas projekta pārdošanu Kanādā, kas palielināja kompānijas peļņu pērn pirmajā ceturksnī.

Statoil apgrozījums minētajā laika periodā palielinājies par 34% līdz 194,4 miljardiem kronu.

Neskatoties uz peļņas samazināšanos, Statoil tomēr pārspēja analītiķu prognozēto peļņas apjomu, līdz ar ko kompānijas akcijas cena biržā pēc finanšu rādītāju izziņošanas palielinājusies.

Jau ziņots, ka Kanādas veikalu ķēde Alimentation Couche-Tard gatavojas kļūt par Statoil mazumtirdzniecības divīzijas Statoil Fuel & Retail īpašnieku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Statoil korporācijas direktoru padome vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu uzņēmuma degvielas un mazumtirdzniecības biznesam veidot jaunu īpašnieku struktūru. Visdrīzāk, tiks pieņems lēmums par uzņēmuma akciju kotēšanu biržā, teikts kompānijas paziņojumā.

Šīs izmaiņas varētu stāties spēkā ne ātrāk kā šī gada ceturtajā ceturksnī. Šāds lēmums pieņemts, analizējot nākotnes attīstības iespējas Statoil darbībai degvielas mazumtirdzniecībā Eiropā (Energy &Retail), kuru patlaban veido degvielas uzpildes stacijas astoņās valstīs, kā arī eļļu, smērvielu, aviācijas un kuģu degvielas piegāde, norāda Statoil vadība.

Ja tiks pieņemts lēmums par akciju kotēšanu Oslo biržā, Statoil saglabās lielu daļu uzņēmuma īpašumtiesības. Statoil strādās pie tādas jaunā uzņēmuma īpašumtiesību un kapitāla struktūras izveides, kas atspoguļos šī biznesa vērtību un radīs nepieciešamos priekšnosacījumus ilgtermiņa izaugsmei un attīstībai. Šobrīd Statoil mazumtirdzniecībā strādā vairāk nekā 2 300 degvielas uzpildes stacijas astoņās Eiropas valstīs un Krievijā, apkalpojot vairāk nekā vienu miljonu klientu ik dienas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Ventspilī pēc «pušu vienošanās» no darba aiziet teju viss DUS kolektīvs, nesaņemot kompensācijas

Gunta Kursiša, 08.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils degvielas uzpildes stacijā (DUS) darbu pēc Statoil ierosinājuma pametuši teju visi darbinieki, turklāt darbinieki pametuši darbu DUS «pēc pušu vienošanās», kas nozīmē, ka darbiniekiem nepienākas atlaišanas kompensācija, portālam Db.lv apstiprināja bijusī DUS vadītāja Linda Prūse, atzīstot, ka Statoil darbiniekiem arī teikts, ka, neparakstot vienošanos, tiks izdarīts tā, lai darbinieki nevarētu pretendēt uz bezdarbnieka pabalstu.

No darba «par dažādiem iekšējiem pārkāpumiem» atlaisti deviņi Statoil darbinieki. Darbu saglabājis laukuma strādnieks, viens darbinieks, kas bija atvaļinājumā un darbinieks, kas tikko bija beidzis nakts maiņu, stāstīja Linda Prūse.

Kopumā kompānijai ir izdevies atlaist darbiniekus pēc «pušu vienošanās», respektīvi, darbiniekiem nesaņemot likumā paredzēto atlaišanas pabalstu. Kā norāda bijusī DUS vadītāja L. Prūse, Statoil pārstāvji esot norādījuši darbiniekiem, ka, neparakstot vienošanos, tiks norādīti pārkāpumi, ko darbinieki esot veikuši un tādā gadījumā viņiem nebūšot iespējas saņemt bezdarbnieka pabalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Statoil vadītāja Latvijā: VID kļuvis uzņēmējiem draudzīgāks

LETA, 28.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumā Statoil Fuel&Retail Latvia atzinīgi vērtē Valsts ieņēmuma dienesta (VID) darbu, jo ir vairākas lietas, kurās VID ir kļuvis uzņēmējiem draudzīgāks, norāda uzņēmuma Statoil Fuel&Retail Latvia izpilddirektore Gunta Jēkabsone.

Viņa skaidro, ka uzlabojumi skar vairākas sfēras, sākot ar elektroniski iesniedzamiem dokumentiem, ar komunikāciju, ar risku analīzi un ar izvērtēšanu, kurus uzņēmumus padziļināti auditēt.

«Domāju, ka VID tiks ar izaicinājumiem galā. Pēdējos pāris gadus tendence ir pozitīva,» uzsver uzņēmuma vadītāja.

Vērtējot, kas ārvalstu investoru pozitīvi ietekmē Latvijā, viņa norāda, ka situācija kopumā ir uzlabojusies. «Laba iniciatīva ir «Baltais saraksts». Labumu iespēja gan ir niecīga, savukārt administratīvais slogs, esot šajā sarakstā, ir liels. Tas vairāk ir prestiža jautājums. Taču tas ir solis uz priekšu sadarbībā ar godprātīgu uzņēmēju, ar valsts pārvaldi, tostarp ar VID. Ticu, ka tiks sperti arī nākamie soļi,» secina uzņēmēja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Kanādiešu Couche - Tard kļūst par Statoil Fuel & Retail īpašnieku

Lelde Petrāne, 21.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādiešu uzņēmums Alimentation Couche-Tard Inc. savā īpašumā ieguvis vairāk nekā 90% no Statoil Fuel & Retail akcijām.

Tas nozīmē, ka Statoil Fuel & Retail oficiāli ir kļuvis par uzņēmuma Couche – Tard sastāvdaļu. Kopumā uzņēmumam tagad būs vairāk nekā 8000 tirdzniecības vietu visā pasaulē.

Statoil Fuel & Retail Latvia ikdienas sadarbību ar klientiem un piegādātājiem šis notikums neietekmēšot. Tāpat kā līdz šim Statoil Latvijā turpina sniegt visus pakalpojumus un turpinās to darīt ar Statoil vārdu un Statoil Fuel & Retail zīmolu, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Jau ziņots, ka Couche -Tard šā gada aprīlī izteica piedāvājumu par 100% Statoil Fuel & Retail akciju iegādi. 20. jūnijā Oslo biržā ir paziņots, ka Couche-Tard ir iegādājies jau vairāk nekā 90% no uzņēmuma akcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Latvija Statoil no Viada iegādājusies degvielas uzpildes staciju

Elīna Pankovska, 22.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas tirgotājs SIA Latvija Statoil noslēdzis darījumu par vienas SIA Viada degvielas uzpildes stacijas (DUS) Mīlgrāvī iegādi. Darījuma summa netiek atklāta.

Paredzams, ka darbu Latvija Statoil DUS tīkla ietvaros jaunā stacija sāks šā gada septembra beigās vai oktobra sākumā, DB informēja uzņēmuma komunikācijas konsultante Margrieta Akmens.

Lēmumu pārdot vienu no sev piederošās 21 DUS SIA Viada vadība pieņēmusi ar mērķi palielināt uzņēmuma apgrozāmos līdzekļus sakarā ar degvielas iepirkumu cenu kāpumu, nodokļu palielināšanos un kredīta limitu nodrošināšanu klientiem.

Savukārt Latvija Statoil iegādājās DUS Mīlgrāvī, lai uzlabotu savu preču un servisa pieejamību konkrētajā Rīgas pilsētas daļā. Līdz šim Mīlgrāvja un Vecāķu iedzīvotājiem tuvākā Latvija Statoil DUS atradās Sarkandaugavā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norvēģijas enerģētikas kompānija Statoil maijā varētu likvidēt 2400 darbvietas jeb gandrīz 11% no kopējā darbvietu skaita, uzņēmumam samazinot izdevumus pēc nafta cenu būtiskā krituma, pirmdien vēsta Norvēģijas biznesa laikraksts Dagens Naerinsliv.

Atsaucoties uz darbinieku pārstāvja teikto, laikraksts norāda, ka darbvietu likvidēšana galvenokārt skars naftas urbumu darbiniekus un uzņēmuma pārvaldē strādājošos.

Šīs darba vietas paredzēts likvidēt saistībā ar plānu no 2016.gada ietaupīt 1,7 miljardus dolāru gadā.

Šis plāns gan tika prezentēts pērn, kad naftas cenas bija virs 100 dolāriem par barelu, taču kopš tā laika tās nokritušās zem 50 dolāriem par barelu, liekot enerģētikas uzņēmumiem paātrināt izmaksu samazināšanas pasākumus un atlikt vai samazināt investīcijas.

Statoil jau februārī paziņoja par pērnā gada peļņas ievērojamu kritumu un plāniem samazināt investīciju apjomu, ņemot vērā naftas cenu samazināšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Degvielas patēriņš austrumu pierobežā nepieaug, benzīnu Latvijā no Krievijas ieved caur Igauniju

Nozare.lv, 07.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas tirgotāja Latvija Statoil uzpildes stacijās, kas atrodas pierobežā Latvijas austrumu reģionos, nav fiksēts pieaugums degvielas pārdošanas apjomos, lai gan ir noteikti jauni ierobežojumi degvielas ievešanai no trešajām valstīm, norāda jaunā Latvija Statoil izpilddirektore Ilze Siliņa.

Kā skaidro izpilddirektore, «esam dzirdējuši, ka tagad pierobežā darbojas cits variants - degvielas tirgotājs iebrauc Krievijā, pēc tam dodas uz Igauniju, lai caur to brauktu uz Latviju».

«Šis rūpals varbūt vairs nav tik ienesīgs, taču kaut kādu peļņu šiem darboņiem tas dod,» norāda Siliņa.

Viņa gan atzīst, ka valsts aktivitātes ir atbalstāmas, un šī nelikumība ir jāizbeidz, taču esot arī jādomā par šī reģiona nodarbinātību, iespējām atrast darbu.

Šā gada sākumā spēkā stājās izmaiņas likumā, kas noteic, ka 40 cigaretes un litru alkohola pāri robežai bez nodokļu maksāšanas var vest tikai reizi nedēļā.

Komentāri

Pievienot komentāru