Foto

Būvkonstrukciju ražotājus vietējais tirgus joprojām nesaista

Uldis Andersons, 15.01.2013

Jaunākais izdevums

Eksporta pasūtījumu apjoms tuvojas metāla būvkonstrukciju ražotāju jaudas robežām, tikmēr Latvijas tirgum joprojām vien gadījuma raksturs. Metāla būvkonstrukciju pieprasījums Latvijā joprojām ir niecīgs un konstrukciju ražotāji nevar paļauties uz vērā ņemamiem apjomiem, kas ļautu pastāvēt vismaz izdzīvošanas režīmā. Kardināli pretēja situācija ir eksporta tirgos.

Pēc Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas informācijas lielākie būvkonstrukciju ražotāji Latvijā šobrīd ir, piemēram, S.B.C., RK Metāls, CSK Steel, Belmast, Vairogs M, Izoterms u. c., tirgū darbojas arī mazākas kompānijas, kas atšķirībā no lielajiem spēlētājiem nosedz nelielo vietējā tirgus pieprasījumu, arī darbojas lielo ražotāju apakšņēmēju statusā.

S.B.C. ražotnes jauda, kas ir vidēji 1000 tonnu mēnesī, izpildot pasūtījumus Skandināvijā, šobrīd tiek noslogota tuvu maksimumam. «Kad būvējām rūpnīcu, plāns bija saražo 400 - 450 tonnu mēnesī, taču drīz vien apjoms sasniedza 600 tonnu, tagad esam pietuvojušies tūkstotim,» saka SIA S.B.C. valdes loceklis Juris Reimanis.

Viņš lēš, ka uz darba organizācijas rēķina vēl varētu mēģināt izspiest līdz 1200 tonnām produkcijas mēnesī, taču tā būtu robeža. Ar 2013. gadu uzņēmuma vadītājs kopumā saista pozitīvas tendences, optimismu vieš esošās iestrādes un vairāki jau zināmi lielie projekti, kuros tagad ir jāstartē. Pamatojoties uz šīm iestrādēm, uzņēmuma apgrozījums šogad varētu pat nedaudz pārsniegt 20 miljonus eiro.

Plašāk lasiet laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Metālnozares uzņēmums S.B.C pērn apgrozīja 20 miljonus eiro

Gunta Kursiša, 27.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas kompānija SIA S.B.C., kas veic metālkonstrukciju projektēšanas, ražošanas un montāžas darbus, pērno gadu noslēgusi ar 20,3 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas veidoja 14,2 tūkstošus eiro, rāda Lursoft dati.

Apgrozījums gada laikā palielinājies par 4%.

Pērn par uzņēmuma līdzīpašnieku kļuva norvēģu Contiga Holding. Ar šo uzņēmumu Latvijas S.B.C. sadarbojās vairākus gadus. Tāpat S.B.C. īpašnieku vidū ir arī uzņēmēji Juris Reimanis, Agnese Ozoliņa, Egīls Janisels.

Uzņēmuma vadība norāda, ka būvniecības nozare Latvijā nav ne tuvu pirmskrīzes rādītājiem. Būvniecības nozare vēl aizvien atradusies 2004. gada līmenī, novērojusi kompānijas vadība.

SIA S.B.C. pērn turpinājusi attīstīt sadarbību ar ārvalstu, pārsvarā Skandināvijas, partneriem. No uzņēmuma kopējā apgrozījuma 90,51% veidoja ieņēmumi no realizācijas ārvalstu tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursā "Latvijas gada pavārs" šogad uzvarējusi restorāna "Ferma" šefpavāre Valērija Čudova, bet par "Latvijas gada pavārzelli 2023" kļuvusi Elīna Potapova no restorāna "Snatch", aģentūru LETA informēja konkursa rīkotāju sabiedrisko attiecību pārstāvji.

Tāpat noskaidrota komanda, kura 2024.gadā dosies uz Norvēģiju pārstāvēt Latviju "Bocuse d'Or" sacensībās. Šo ceļazīmi izcīnīja pērnā gada gada pavāra titula ieguvējs, restorāna "Ferma" šefpavārs Nils Ģēvele kopā ar pērnā gada pavārzelli Agati Batragu un treneri, trīskārtēju "Latvijas gada pavārs" ieguvēju Dināru Zvidriņu.

Konkurss notika starptautiskās izstādes "Riga Food 2023" ietvaros.

Konkursa mērķis ir ne tikai noskaidrot Latvijas labāko pavāru, bet arī veicināt Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi. Kopš 2006.gada Labākais gada šefpavārs saņems "Reaton Zelta pavārnīcu", bet kopš 2018.gada labākais pavārzellis saņem "Reaton Koka pavārnīcu".

Komentāri

Pievienot komentāru