Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Circle K Latvia" degvielas uzpildes stacijās darbību uzsākuši 13 depozītsistēmas nodošanas punkti, kuros iedzīvotāji var nodot iztukšotus stikla, plastmasas (PET) un metāla (skārdenes) iepakojumus, kas ir marķēti ar Latvijas depozīta zīmi, informē "Circle K Latvia".

Uzņēmums taromātu izbūvē ieguldījis 300 tūkstošus eiro, kas ietver IT sistēmu pielāgošanu un āra nojumju izbūvi.

Latvija ir viena no retajām Eiropas valstīm, kur degvielas uzpildes stacijās pieņem iztukšoto taru. Kopumā "Circle K" plāno ieviest 19 depozītsistēmas nodošanas punktus reģionos.

"Circle K" tīklā darbojas automātiskās (A) depozīta pieņemšanas vietas, kur izlietoto iepakojumu var nodot DUS teritorijā izvietotos taromātos blakus tirdzniecības vietām, lai netraucētu klientiem, kas veikalā norēķinās par precēm vai degvielu. Par nodoto taru pretī tiek izsniegti kuponi, kurus iespējams izmantot, norēķinoties par pirkumu "Circle K" veikalu tīklā vai pie pārdevēja saņemot skaidras naudas atmaksu.

Uzņēmuma tirgus attīstības departamenta direktors Gatis Pavārs atklāj, ka "9 no 10 klientiem izmanto kuponu, lai iegādātos preces vai norēķinātos par degvielu mūsu stacijās. Vairums klientu izvēlas tieši dzērienus, no kuriem iecienītākais ir alus."

G. Pavārs atzīst, ka taromātu saskaņošanas un uzturēšanas process nav bijis viegls un ir nepieciešami uzlabojumi, lai sistēmu optimizētu. "Ieviešanas procesā esam saskārušies ar vairākiem izaicinājumiem – pudeļu šķirošanā un taromātu uzkopšanā ir nepieciešama liela DUS darbinieku iesaiste. Piemēram, stikla pudeles katru dienu šķiro manuāli, atdalot un uzglabājot desmit dažādās tvertnēs. Kad sašķirotas, pudeles tiek nodotas četriem lielākajiem dzērienu piegādātājiem. Esmu pārliecināts, ka sistēmu ir iespējams optimizēt, nodrošinot centralizētu un organizētu procesu gaitu, iespējams ietaupot arī finansiālos līdzekļus," stāsta G. Pavārs.

Komentāri

Pievienot komentāru