Finanses

DHB valsts kapitāla daļas pārdos izsolē

Žanete Hāka, 17.12.2014

Jaunākais izdevums

Apstiprināti akciju sabiedrības DHB valsts kapitāla daļas pārdošanas noteikumi, kas saskaņā ar sabiedrības statūtiem paredzēja akcionāru pirmpirkuma tiesības uz pārdodamajām akcijām.

Tā kā noteiktajā termiņā akcionāri nepieteicās izmantot savas tiesības, ir izsludināta DHB 37,85 tūkstošu akciju jeb 5% no pamatkapitāla izsole, informē Privatizācijas aģentūra.

DHB pamatkapitāls ir 756,9 tūkstoši eiro. Vienas pārdodamās akcijas cena ir noteikta 0,85 eiro, bet akciju paketes pārdošanas cena 32 tūkstoši eiro. Maksāšanas līdzeklis 100% eiro. Akciju paketes pārdošanas noteikumi paredz tūlītēju samaksu.

Interesenti var iepazīties ar valsts kapitāla daļas pārdošanas noteikumiem VAS Privatizācijas aģentūra (PA) birojā līdz 2015.gada 27.janvārim.

Jau iepriekš ziņots, ka Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) un PA ir vienojušās par sadarbību VSAA turējumā esošo valsts pensiju speciālajam budžetam nodoto valsts kapitāla daļu pārdošanā. Valsts kapitāla daļu pārdošana tiks veikta pamatojoties uz Ministru kabineta (MK) akceptēto Pārresoru koordinācijas centra (PKC) izstrādāto ziņojumu par valsts līdzdalības kapitālsabiedrībās izvērtējuma rezultātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pārdos Latvijas maiznieks, DHB un Dobeles dzirnavnieks valsts kapitāla daļas

Žanete Hāka, 17.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Privatizācijas aģentūra (PA) ir apstiprinājusi akciju sabiedrību Latvijas maiznieks, DHB un Dobeles dzirnavnieks valsts kapitāla daļu pārdošanas noteikumus.

Kapitāla daļu pārdošana tiek veikta ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru (VSAA) noslēgtā sadarbības līguma ietvaros. Saskaņā ar Komerclikumu un statūtiem šo uzņēmumu akcionāriem ir pirmpirkuma tiesības uz akcijām.

Ja esošie akcionāri neizmantos savas pirmpirkuma tiesības, akciju paketes tiks pārdotas izsolē.

Apstiprinātie pārdošanas noteikumi paredz, ka tiek pārdotas AS Latvijas maiznieks 1000 akcijas jeb 3,97% no pamatkapitāla, nosakot akciju paketes pārdošanas cenu 199 000 euro. AS DHB tiek pārdoti 37,85 tūkstoši akciju jeb 5% no pamatkapitāla. Akciju paketes pārdošanas cena 32,17 tūkstoši eiro. Savukārt AS Dobeles dzirnavnieks tiek pārdotas 5324 akcijas jeb 5% no pamatkapitāla. Akciju paketes pārdošanas cena 426,8 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centrā šogad tiks pabeigts ģimenes uzņēmuma Pebo nami ilgi lolotais projekts – četrus miljonus eiro vērtie nami, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Tas ir viens no retajiem t.s. jaunajiem projektiem galvaspilsētā, kas no pirmsākumiem ir orientēts uz dzīvokļu īri un komercplatību nomu. Kopumā īres tirgus attīstību kavē nesakārtoti, novecojuši normatīvie akti, uzskata nozares uzņēmēji.

Aizlāpa robu

«Tā ir mūsu senču zeme. Tas ir sentiments, mūsu pienākums – kā gan savādāk?» tā uz jautājumu, kāpēc ir izvēlēts šāds projekta profils, atbild projekta īpašnieks Andrejs Pebo.

Jauno ēku adrese ir Rīgā, Dzirnavu ielā 39 un 41. Vēsturiskie nami, ko XX gadsimta sākumā uzbūvēja viņa vecvectēvs Krišjānis Ķergalvis, gājuši bojā Otrā pasaules kara laikā. Tad ilgus gadus to vietā bijis robs, bet 2014. gada februārī Pebo nami tur sāka divu māju būvniecību. Tās projektējuši arhitekti Andris Rūtenbergs un Raivo Veisbergs, bet būvniecību veic a/s DHB. Abiem, pēc izskata atšķirīgajiem namiem – katrs no tiem arhitektoniski vairāk sasauksies ar savu blakus esošo ēku – būs septiņi virszemes un viens pazemes stāvs. Nami iecerēti energoefektīvi, to būvniecībā izmantoti mūsdienīgi materiāli. Pēc pabeigšanas, tie tiks savienoti ar citu Pebo ģimenes īpašumu – kompleksu K. Valdemāra ielā 33.

Komentāri

Pievienot komentāru