Viedierīces

Draugiem grupas ierīcei DISPLIO vietnē Kickstarter iegūti vairāk nekā 66 tūkstoši dolāru

Lelde Petrāne, 04.02.2015

Jaunākais izdevums

Draugiem grupa kolektīvās atbalstīšanas vietnē Kickstarter sākusi kampaņu, vācot atbalstītājus vēl vienam jaunam produktam ar nosaukumu DISPLIO. Tas ir neliels WiFi displejs, kas atspoguļo tā lietotājam būtisko informāciju, piemēram, par laika apstākļiem, jaunākajiem epastiem un tamlīdzīgi, mazinot nepieciešamību ielūkoties datorā vai tālrunī.

«Ar lielu prieku ziņoju, ka 10 dienu laikā vietnē Kickstarter esam savākuši DISPLIO nepieciešamo naudu un turpina ienākt vēl,» biznesa portālam db.lv ziņoja Draugiem grupas runasvīrs Jānis Palkavnieks. Saņemti arī vairāki desmiti e-pastu no potenciālajiem ražotājiem un pat tirgotājiem.

Šorīt šai idejai vietnē ir 505 atbalstītāji. Projektu vēl var atbalstīt 21 dienu. Draugiem grupas mērķis bija savākt 65 000 ASV dolāru. Patlaban saņemti vairāk nekā 66 tūkstoši ASV dolāru.

Kā norāda izstrādātāji, ierīce būs noderīga arī birojā, parādot, piemēram, akciju cenas, statistiku, «Like» daudzumu sociālajā vietnē Facebook, ziņas vai sapulču telpu aizņemtību.

Ierīcei nav pogu, tā darbojas ar žestu palīdzību, tā pieejama septiņās krāsās (balta, melna, sarkana, zila, zaļa, dzeltena un pelēka), kā arī koka ietvarā. Ierīce darbojas ar baterijām, tādēļ viegli novietojama gandrīz jebkur.

DISPLIO esot gandrīz pabeigts, bet palīdzība nepieciešama, lai uzsāktu masveida ražošanu.

Plašāk var lasīt, klikšķinot šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Displio piegādāti visiem Kickstarter kampaņas atbalstītājiem; tirgo par 130 eiro

LETA, 26.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Personificējamais Wi-Fi ekrāns Displio piegādāts visiem Kickstarter kampaņas atbalstītājiem un nu sākta arī Displio tirdzniecība internetā, sacīja ierīces veidotāju pārstāvis Jānis Palkavnieks.

Kā norādīja Palkavnieks, pirmie, kas pūļa finansēšanas vietnē Kickstarter pasūtīja Displio, to saņēma jau pērn septembrī, bet nu šis process ir noslēdzies un pašlaik sākta Displio tirdzniecība internetā, un tas ir pieejams iegādei visiem interesentiem vietnē getdisplio.com (cena 130 eiro).

Latvijā tapusī ierīce Displio kolektīvā finansējuma vietnē Kickstarter savāca nepieciešamos 65 000 ASV dolāru (59 409 eiro), ar 1113 atbalstītāju palīdzību kopumā savācot 154 814 ASV dolārus (141 498 eiro).

Displio ir aprīkota ar 2,7 collu diagonāles E-ink ekrānu un vizuāli atgādina modinātāju. Tā aprīkota arī ar skaļruni, iebūvētu akumulatoru un sensoriem, kuri nosaka tās novietojumu un atbilstoši ekrāna orientāciju. Displio esot vienkārši lietojams un teju jebkurām vēlmēm konfigurējams ekrāns. Tas var rādīt kalendāra atgādinājumus, ienākošos e-pastus, laika ziņas, Twitter vai Facebook jaunumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Sākta ierīces Displio produkta mikroshēmu būvēšana un testēšana ražošanai

LETA, 09.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc tam, kad līdzekļu vākšanas vietnē Kickstarter Latvijā tapušai ierīcei Displio tika savākti nepieciešamie 65 000 ASV dolāru un 1113 pircēji par produkta iegādi samaksāja kopumā 157 814 ASV dolārus, ir sākta produkta mikroshēmu būvēšana un testēšana ražošanai, informēja Draugiem.lv grupas runasvīrs Jānis Palkavnieks.

Vietnē iepriekš tika prezentēts prototips.

Viņš skaidro, ka ir sarunāti plastmasas formas izgatavotāji un nobeigumā atliks tikai salikt produktu, taču pagaidām izskatīti tiekot vairāki varianti, tāpēc patlaban nevarot atklāt kompāniju nosaukumus.

Palkavnieks skaidro, ka termiņus prognozēt pagaidām nevēlas, bet, tiklīdz būšot noslēgts līgums ar ražotāju, tā informācija tikšot publiskota.

Kā ziņots, ierīci Displio izdomājuši entuziasti no Draugiem Group.

Kā iepriekš skaidroja Palkavnieks, ierīces Displio kampaņa ir noritējusi ļoti veiksmīgi. Vietnē Kickstarter interesenti tika iepazīstināti ar ierīces prototipu, un tiem tika dota iespēja to iegādāties ar priekšapmaksu par 99 ASV dolāriem. Varēja arī šai idejai ziedot sev vēlamo summu. Kopumā interesi par šo produktu izrādījuši interesenti no 42 valstīm, kā arī saņemti vairāki e-pasti ar nopietniem piedāvājumiem, piemēram, kļūt par oficiālu partneri vai izplatītājiem tirdzniecības tīklos. Tas esot vērā ņemams panākums, zinot, ka vēl nav sākta produkta ražošana. No Latvijas šo produktu iegādājušies seši pircēji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Negūst pietiekamu pūļa finansējumu vieda portatīvā lādētāja projektam

LETA, 19.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar savāktiem 15 853 ASV dolāriem (14 021 eiro) nesekmīgi noslēgusies uzņēmuma Draugiem grupa pūļa finansējuma vietnē Kickstarter uzsāktā kampaņa, kuras mērķis bija savākt 84 000 ASV dolāru (74 263 eiro) vieda portatīvā lādētāja CoalBit attīstībai, aģentūra LETA uzzināja vietnē Kickstarter.

Kā redzams projekta mājaslapā kickstarter.com/projects/914874115/coalbit-the-smart-mini-powerbank, projektu kopumā atbalstījuši 366 atbalstītāji.

Sarunā ar aģentūru LETA CoalBit projekta vadītājs Kristiāns Līcis sacīja, ka projekts nav saņēmis tik lielu atbalstu, kā cerēts, tomēr interese bijusi pietiekoši liela, lai domātu par tālāko attīstību. Pagaidām projekts ir zem jautājuma zīmes, piebilda Līcis.

Kā ziņots, CoalBit ir piecus centimetrus augsts un 3,5 centimetrus plats oglītes formas portatīvais lādētājs jeb power bank', kurā iebūvēta 560 miliampērstundu (mAh) liela baterija, kas, pēc izgatavotāju vārdiem, ir gana, lai nodrošinātu mobilās sarunas trīs stundu garumā, sērfošanu internetā divu stundu garumā vai mūzikas klausīšanos 10 stundu garumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaitot visu Draugiem Group kompāniju 2015. gada apgrozījumu, tas sasniedzis 22,9 miljonus eiro, bet grupas uzņēmumi kopumā pērn nopelnījuši 2,4 miljonus eiro

Grupā ietilpst SIA Draugiem, a/s Idea Bits Latvia, SIA Vendon, SIA Mapon, SIA Istabai, SIA T2R (text2reach), SIA Displio un ASV uzņēmums Printful LLC.

Gadu iepriekš – 2014. gadā – Draugiem Group apgrozīja 16,2 miljonus eiro un nopelnīja 1,7 miljonus eiro. Lauvas tiesu apgrozījuma un peļņas pieaugumā veido ASV esošais uzņēmums Printful, kas 2015. gadā apgrozīja gandrīz 9 miljonus ASV dolāru, bet arī pārējie uzņēmumi strādājuši veiksmīgi. «Rezultāti ir labi, apgrozījuma pieaugums ir teju visiem uzņēmumiem. Finansiāli vislielāko apgrozījumu veido Printful ar deviņu miljonu ASV dolāru apgrozījumu un šis uzņēmums visstraujāk aug, bet labi rezultāti ir arī Mapon un Istabai, jo pērn piesaistīti jauni klienti un ieviesti jauni risinājumi,» stāsta Jānis Palkavnieks, Draugiem Group runasvīrs. SIA Mapon apgrozījums 2015. gadā bija 2,3 miljoni eiro, kas pieaudzis par 25%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, bet SIA Istabai apgrozījums bija 231,3 tūkstoši eiro un tā izaugsme bijusi 362%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. SIA Draugiem, kura paspārnē strādā draugiem.lv un perkamkopa.lv, 2015. gadā apgrozījis 5 miljonus eiro un nopelnījis 391,8 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru