Jaunākais izdevums

Nekustamo īpašumu attīstītāja “Merks mājas” dzīvojamo māju projekts “Merks Magnolijas” Šampēterī, Skrīnes ielā nodots ekspluatācijā.

Projekta pirmajā kārtā uzbūvētas divas trīsstāvu A energoefektivitātes ēkas, uz kuru jumtiem uzstādīti saules paneļi un saules korektori.

““Merks Magnolijas” ir mūsu pirmais attīstītais dzīvojamo māju projekts Daugavas kreisajā krastā. Būvējot šo projektu, mums bija svarīgi dzīvokļu īpašniekiem nodrošināt pieejamu ilgtspēju, tostarp energoefektīvus risinājumus, tādēļ investējām ap 200 000 eiro, lai uz namu jumtiem uzstādītu saules paneļus un saules korektorus, kas ne tikai kalpos par vērtīgu finansiālu atbalstu dzīvokļu īpašniekiem, bet arī samazinās ēku CO2 nospiedumu,” stāsta Mikus Freimanis, “Merks mājas” valdes loceklis.

“Merks Magnolijas” ir slēgts un ar videonovērošanas kamerām aprīkots daudzdzīvokļu māju projekts, kurā ir pieejami divu līdz četru istabu dzīvokļi platībā no 58 līdz 103 m2. Visiem 2. un 3. stāva dzīvokļiem ir pieejams balkons, savukārt 1. stāva dzīvokļu īpašniekiem ir pieejama āra terase. Papildu plašumu dzīvokļos rada arī 2,90 m augstie griesti. Visi dzīvokļi klientiem tiek nodoti ar pilnu iekšējo apdari.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvkompānija SIA "Merks" pagājušajā gadā strādāja ar 108,963 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 76,1% vairāk nekā 2021.gadā, savukārt kompānijas peļņa auga par 39,4% un bija 2,191 miljons eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vienlaikus "Merks" koncerna apgrozījums pērn bija 113,162 miljoni eiro, kas ir 2,1 reizi vairāk nekā 2020.gadā, bet koncerna peļņa auga 11,7 reizes un bija 5,538 miljoni eiro.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn no "Merks" koncerna būvniecības apgrozījuma privāto pasūtītāju projekti veidoja 79%. Svarīgākie gada objekti bija biznesa centri "Gustavs" un "Elemental Skanste", "Orkla Biscuit Production" cepumu un vafeļu ražotne Ādažos un armijas bāze Ādažos.

Pērn koncerna vadība nolēma neslēgt jaunu projektu būvniecības līgumus ar fiksētu būvniecības cenu, apzinoties izaicinošos tirgus apstākļus ar strauji augošām cenām un savlaicīgu materiālu piegādes problēmām. "Merks" bija gatavs izskatīt būvniecības līgumus ar atvērtās cenas principiem, tomēr tirgū šāda veida līgumi nebija bieži sastopami.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

30. septembrī – lielākais “Atvērto durvju dienu maratons” jaunajos projektos

Sadarbības materiāls, 26.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rudens sezonai pamazām iezogoties gan sirdīs, gan prātos, ir īstais laiks pievērsties nopietnākiem plāniem, piemēram, noskatīt ilgi meklēto īpašumu, ko saukt par īstajām mājām. Jauno projektu tirgus šobrīd ir piesātināts ar piedāvājumiem un pietiekami aktīvs arī pircēju pusē, tāpēc lielākais nekustamo īpašumu sludinājumu portāls “City24.lv” 30. septembrī piedāvā “Atvērto durvju dienu maratonu”, kur klātienē būs iespējams apskatīt vairāk nekā 20 jaunos projektus.

Iepazīsties ar dalībniekiem!

Dainas (Centrs), Merks Magnolijas (Centrs), Matīsa iela 29 (Centrs), Silvas Nami (Purvciems), Ošu 2 (Jūrmala), Kvartāls B91 2. kārta (Centrs), Ezerjugla (Jugla), Saliena Park Apartments (Piņķi), Mežciema mājas (Mežciems), Ludviķa iela 2 (Torņakalns), Ezera Solo (Mežaparks), Āpšu 4 (Torņakalns), Elijas Nami (Centrs), Mežaparka lofti (Mežaparks), Zeļļu iela 13 (Āgenskalns), Mārupes iela 6 (Āgenskalns), Lieplejas (Čiekurkalns), Amālijas iela 5A (Āgenskalns), Brīvības gatve 217 (Teika), Merks Viesturdārzs (Centrs), Jelgavas iela 65 (Torņakalns), Green Space (Piņķi), Raņķa dambis 31 (Āgenskalns).

Komentāri

Pievienot komentāru