Apdrošināšana

Ergo: klienti pagaidām nav gatavi apdrošināt ceļojumus ar īsziņas palīdzību

Jānis Rancāns, 19.12.2012

Jaunākais izdevums

Vairums klientu Latvijā vēl nav gatavi iegādāties ceļojuma apdrošināšanu ar īsziņas starpniecību, tomēr ņemot vērā straujo tehnoloģiju un telekomunikāciju attīstību, šādas apdrošināšanas iespējas attīstības potenciāls nākotnē vērtējams kā augsts.

Tā liecina apdrošinātāja Ergo novērojumi trīs gadus ilgajā laika posmā kopš kompānija Latvijas tirgū ieviesa apdrošināšanas pakalpojumu, piedāvājot iegādāties ceļojuma apdrošināšanu ar SMS (īsziņas) starpniecību.

Kompānija norāda, ka patlaban klienti izvēlas ceļojumu apdrošināt, izmantojot tiešsaistes pakalpojumus, jo šāds veids esot ērtāks, tomēr nākotnē populāra kļūs arī ceļojumu apdrošināšana ar īsziņas palīdzību. Ergo norāda, ka pēdējo gadu laikā arī apdrošinātāji izveidojuši dažādus e-risinājumus klientu ērtībām: e-polišu pārdošana, e-atlīdzību pieteikšana utt.

Ergo iepriekš veiktās aptaujas rezultāti atklāj, ka 26% jeb katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs uz ārzemēm dodas bez ceļojuma apdrošināšana. Vieni no visbiežāk minētajiem argumentiem, kādēļ nav iegādāta ceļojumu apdrošināšana, tiek minēta aizmāršība, kad par apdrošināšanu steigā aizmirsts vai arī pārliecība - «ar mani jau nekas nevar notikt».

Iespēju iegādāties ceļojuma apdrošināšanu ar īsziņas starpniecību Ergo sadarbībā ar Swedbank saviem klientiem ieviesusi jau 2009. gadā. Kompānija norāda, ka polises iegāde ir pilnībā automatizēta un darbojas jebkurā diennakts laikā. Apdrošināšanas aizsardzība stājas spēkā pēc 24 stundām kopš polises iegādes brīža.

Lai iegādātos šo ceļojumu apdrošināšanas pakalpojumu, ir nepieciešams vienīgi mobilais telefons. Ceļojumu apdrošināšanu ar SMS starpniecību var iegādāties neatkarīgi no laika un vietas, pat ja tas nozīmē nosūtīt SMS tieši pirms došanās ceļā – lidostā, uz prāmja, vilcienā vai jau ārzemēs, skaidro apdrošinātājs.

Db.lv jau vēstīja, ka mobilo sakaru operators Tele2 sadarbībā ar apdrošinātāju Balta sācis piedāvāt apdrošināšanu ar īsziņas palīdzību, atrodoties ārvalstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ergo peļņa Baltijā divkāršojusies

Žanete Hāka, 25.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā pusgadā Ergo Baltijas valstīs uzrādīja teicamus parakstīto prēmiju un peļņas rezultātus, kā arī pārspēja tirgus rādītājus visos apdrošināšanas segmentos.

Ergo parakstīto prēmiju apmērs sasniedza 89,3 miljonus eiro, un tas ir par 15% vairāk nekā pērn šajā periodā. Ergo Baltijā divkāršoja peļņas apmēru, salīdzinot ar darbības rezultātiem pērn. Šajā pusgadā tā bija 5,22 miljoni eiro eiro, informē apdrošinātājs.

Šī gada divos ceturkšņos Ergo apsteidza vidējos tirgus rādītājus Baltijas valstīts visos apdrošināšanas segmentos, kā arī palielināja savu tirgus daļu līdz 13,2%. Baltijas apdrošināšanas tirgus auga par 6,2%, savukārt Ergo – par 15%. Latvijā tirgus auga par 7,6%, bet Ergo pieaugums sasniedza 16,6%. Igaunijā apdrošināšanas tirgus un Ergo izaugsme bija attiecīgi 4,6% un 15,3%, savukārt Lietuvā – 6,4% un 11,9%. Arī Ergo noslēgto apdrošināšanas līgumu skaits Baltijā pieauga par 17%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2017. gadā Ergo Baltijas valstīs palielinājusi apdrošināšanas prēmiju apjomu, gan peļņu, gan arī tirgus daļu, informē uzņēmums.

Ergo Baltijas valstīs 2017. gadā parakstīja apdrošināšanas prēmijas 242 miljonu eiro apmērā, kas ir par 36 miljoniem vairāk nekā 2016. gadā. Ergo peļņa 2017. gadā sasniedza 8,6 miljonus eiro (2016. gadā – 4,5 miljoni eiro).

2017. gada 11 mēnešos Ergo apdrošināšanas prēmiju apjoma pieaugums 17,6 % apmērā pārsniedza Baltijas apdrošināšanas tirgus pieauguma tempu (14,9 %), tādējādi palielinot tirgus daļu līdz 14,6 %. Vienlaikus pieaudzis arī Ergo izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apjoms, kas 2017. gadā sasniedza 142,6 miljonus eiro, kas ir par 9,2 miljoniem eiro vairāk nekā 2016. gadā (2016. gadā – 133,4 miljoni eiro).

Visās Baltijas valstīs lielākais Ergo parakstīto apdrošināšanas prēmiju pieaugums nedzīvības apdrošināšanas segmentā sasniegts transportlīdzekļu apdrošināšanā, savukārt dzīvības apdrošināšanas segmentā – uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā. Nedzīvības apdrošināšanas segmentā Ergo Baltijas valstīs parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms 2017. gadā pieauga par 22 %, dzīvības apdrošināšanā – par 6,1 %, savukārt veselības apdrošināšanā parakstīto apdrošināšanas prēmiju pieaugums sasniedza 12,5 %. Koncentrējoties uz pozitīvu risku parakstīšanas rezultātu, uzlabots tehniskais rezultāts visās Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Ergo straujš parakstīto prēmiju, peļņas un tirgus daļas pieaugums

Žanete Hāka, 28.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2017. gada deviņos mēnešos Ergo Baltijas valstīs palielinājusi gan apdrošināšanas prēmiju apjomu, gan peļņu, gan arī tirgus daļu, informē uzņēmums.

Šā gada deviņos mēnešos Ergo Baltijas valstīs parakstīja apdrošināšanas prēmijas 177 miljonu eiro apmērā (2016. gada deviņos mēnešos – 149 miljonus eiro). Ergo apdrošināšanas prēmiju pieaugums 18,4% apmērā pārsniedza Baltijas apdrošināšanas tirgus pieauguma tempu (14,5%), tādējādi palielinot tirgus daļu līdz 14,4 % (2016. gada deviņos mēnešos – 14,0 %). Ergo peļņa deviņos mēnešos sasniedza 6,8 miljonus eiro (2016. gada deviņos mēnešos – 3,5 miljonus eiro).

Lielākais Ergo parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoma pieaugums nedzīvības apdrošināšanas segmentā visās trijās Baltijas valstīs sasniegts transportlīdzekļu apdrošināšanā, savukārt dzīvības apdrošināšanas segmentā – uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā Latvijā un Lietuvā, kā arī dzīvības apdrošināšanas produktos Igaunijā. Peļņas pieaugumu nedzīvības apdrošināšanas segmentā visās trijās Baltijas valstīs sekmēja Ergo koncentrēšanās uz rentablu izaugsmi. Ergo sasniegtais pozitīvais rezultāts veselības apdrošināšanā būtiski sekmēja labu rezultātu sasniegšanu dzīvības apdrošināšanas sabiedrībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ergo audzējis gan peļņu, gan prēmiju apjomu

Žanete Hāka, 19.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada trīs ceturkšņos apdrošināšanas kompānijas Ergo parakstīto prēmiju apmērs sasniedza 134 miljonus eiro, un tas ir par 14% vairāk, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn, informē kompānijas pārstāvji.

Ergo Baltijā palielināja peļņas apmēru par 42%, salīdzinot ar darbības rezultātiem pērn, nopelnot 5,13 miljonus eiro. Ergo klientiem izmaksāto atlīdzību apmērs Baltijas valstīs mērojams ar 65 miljoniem eiro, kas ir par 13,3% vairāk nekā šajā pašā laika posmā pērn.

Pirmajos deviņos šī gada mēnešos Baltijas apdrošināšanas tirgus auga par 6,6%, savukārt Ergo – par 13,8%. Ergo apsteidza vidējos tirgus rādītājus Baltijas valstīs visos apdrošināšanas segmentos. Lielākie Ergo izaugsmes virzītāji nedzīvības apdrošināšanā bija transportlīdzekļu apdrošināšanas veidi (OCTA, KASKO), savukārt dzīvības apdrošināšanā – pakalpojumi, kas tiek nodrošināti ar banku starpniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ergo apvienojis visas trīs Baltijas nedzīvības kompānijas vienā

Žanete Hāka, 15.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada sākumā Ergo Apdrošinātāju Grupa mainīja savu juridisko formu un apvienoja savas trīs nedzīvības apdrošināšanas sabiedrības Latvijā, Igaunijā un Lietuvā vienotā Eiropas komercsabiedrībā (SE) Ergo Insurance.

Kā informēja uzņēmuma pārstāvji, šī ir otrā Ergo izveidotā vienotā Eiropas komercsabiedrība Baltijas valstīs, jo kopš 2011.gada Ergo arī dzīvības un veselības apdrošināšanas segmentos darbojas kā vienota Eiropas komercsabiedrība Ergo Life Insurance SE.

Tādējādi Ergo Baltijas valstīs šobrīd pārstāv divas Eiropas komercsabiedrības - Ergo Insurance SE un Ergo Life Insurance SE.

Ergo jau bija ieviesis vienotu un integrētu starpvalstu vadības pieeju Baltijas valstīs, tāpēc apvienošanās ir konsekvents solis, lai arvien vairāk tuvinātu Igaunijas, Latvijas un Lietuvas uzņēmumus. Turklāt, tuvojoties Maksātspējas II (Solvency II) prasībām un kapitāla optimizācijai, apvienošanās sniedz arī vairākas priekšrocības, atzīst Ergo Apdrošinātāju Grupas valdes priekšsēdētājs Baltijas valstīs Kestutis Bagdonavičus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Deniss Sazonovs ievēlēts par ERGO Group AG starptautisko finanšu vadītāju

Žanete Hāka, 13.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1. aprīlī ERGO Baltijas valstu valdē gaidāmas pārmaiņas, informē uzņēmuma pārstāvji.

ERGO valdes loceklis Baltijas valstīs Deniss Sazonovs iecelts par starptautisko finanšu vadītāju ERGO Group AG, kas ir viena no lielākajām apdrošināšanas grupām Eiropā.

Deniss Sazonovs sāks darbu jaunajā amatā ar šī gada 1. aprīli. Viņš darbu ERGO uzsāka pirms 16 gadiem – 2001. gadā kā aktuāra asistents Rīgas Fēnikss dzīvības apdrošināšana AAS (vēlāk ERGO Latvija Dzīvība AAS). 2007. gadā Deniss Sazonovs turpināja darbu ERGO jau valdes locekļa amatā, uzņemoties atbildību par dzīvības un veselības apdrošināšanu, pensiju biznesu un investīcijām. Vēlāk, mainot atbildības jomu, viņš valdes locekļa amatā uzņēmās uzraudzīt finanšu, investīciju un IT jomu Baltijā. Papildus Deniss Sazonovs darbojās ERGO Funds AS valdē un padomē, kā arī ERGO Invest SIA padomes priekšsēdētāja amatā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar šā gada 1.septembri ERGO Baltijas apdrošinātāju grupas valdei pievienosies Ingrīda Ķirse, kura pildīs valdes locekles pienākumus un būs atbildīga par veselības, dzīvības apdrošināšanas un pensiju biznesa veidu attīstību Baltijas valstīs. Ingrīda Ķirse būs arī ERGO Life Insurance SE Latvijas filiāles vadītāja.

ERGO Baltijas apdrošinātāju grupas valdes priekšsēdētājs Kestutis Bagdonavičius norāda: «Mēs esam pateicīgi valdes loceklim Denisam Sazonovam par ieguldīto darbu, uz laiku apvienojot savus un I.Ķirses pienākumus valdē. Turpmāk viņš atbildēs par savu tiešo pārraudzības jomu - finansēm un investīcijām.»

Ingrīda Ķirse ERGO strādā jau kopš 2001.gada, savu karjeru uzsākot ERGO Latvijas sabiedrībās kā juriste un vēlāk kā Personāla nodaļas vadītāja.

2007.gadā viņa tika iecelta par valdes locekli un pildīja šos pienākumus līdz 2010.gadam. No 2010.gada līdz 2011. gada 1.jūlijam Ingrīda Ķirse pildīja ERGO Veselības un dzīvības apdrošināšanas attīstības nodaļas vadītājas pienākumus Baltijas valstīs, kā arī bija ERGO Life Insurance SE Latvijas filiāles vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

ERGO Baltijas valstīs kāpina parakstīto prēmiju apjomu

Žanete Hāka, 25.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrība ERGO Baltijas valstīs 2016. gada pirmajos trīs ceturkšņos parakstīja prēmijas aptuveni 150 miljonu eiro apmērā, un tas ir par 11,3% vairāk nekā šajā pašā periodā pērn. ERGO tirgus izaugsme Baltijā ir 11,5%, kamēr vidēji tirgus audzis par 6,8%. Kopumā ERGO Baltijas valstīs aizņem 14% no tirgus, informē uzņēmuma pārstāvji.

2016. gada deviņos mēnešos ERGO klientiem Baltijas valstīs izmaksāja vairāk nekā 80,5 miljonus eiro. Izmaksāto atlīdzību apjoms, salīdzinot ar pagājušā gada tādu pašu laika posmu, palielinājies par aptuveni 24%. Tomēr, neraugoties uz izmaksāto atlīdzību apjoma pieaugumu visos lielākajos apdrošināšanas veidos, ERGO aizvadītos šī gada trīs ceturkšņus Baltijā noslēdza ar peļņu 3,5 miljonu eiro apmērā.

Komentējot darbības rezultātus 2016. gada pirmajos trīs ceturkšņos, ERGO valdes priekšsēdētājs Baltijas valstīs Dr. Kestutis Bagdonavičius norāda: «Parakstīto prēmiju apjoma pieaugums, apsteidzot tirgus līmeni visās trīs Baltijas valstīs, ir veiksmīgi īstenots ERGO ilgtermiņa izaugsmes stratēģijas mērķis. Taču darbības rezultātu nedzīvības apdrošināšanā ietekmēja pieteikto atlīdzību apjoma pieaugums.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ergo ievērojami kāpina peļņu

Žanete Hāka, 25.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā pusgadā AAS Ergo parakstīto prēmiju apjoms Baltijas valstīs pārsniedza 77,6 miljonus eiro.

Savukārt peļņa no uzņēmumu darbības bija 2,5 miljoni eiro. Tas ir ievērojams kāpums salīdzinājumā ar pērn šajā pašā periodā fiksēto 0,14 miljonu eiro peļņas rādītāju, informē uzņēmuma pārstāvji.

Kā atzīst Ergo valdes priekšsēdētājs Baltijas valstīs Kestutis Bagdonavičus, grupas uzņēmumiem Baltijas valstīs ir lieliski darbības rezultāti, kas sasniegti saskaņā ar rentablas izaugsmes stratēģiju.

Kompānijas vadītājs skaidro, ka peļņas pieaugums ir saistīts ar pozitīvo darbības rezultātu, galvenokārt pateicoties samazinātai zaudējumu attiecībai nedzīvības apdrošināšanā. Savukārt parakstīto prēmiju apjoma pieaugumu visās trijās Baltijas valstīs veicināja dzīvības un veselības apdrošināšana. Ergo dzīvības apdrošināšanas apjoma pieaugumu sekmēja sadarbība ar bankām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ergo divkāršo peļņu dzīvības un veselības apdrošināšanā

Žanete Hāka, 15.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajos sešos mēnešos AAS Ergo parakstīto prēmiju apjoms Baltijas valstīs sasniedzis 77 miljonus eiro, kas ir par 6% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā.

Kā skaidro uzņēmuma pārstāvji, izaugsme galvenokārt notikusi dzīvības un veselības apdrošināšanā, kur sasniegta 1,1 miljona eiro peļņa, kas ir divreiz lielāka, nekā pagājušajā gadā. Pirmajā pusgadā par 5,2% ir kāpis arī izmaksāto atlīdzību apjoms, sasniedzot 44,7 miljonus eiro.

Ergo valdes priekšsēdētājs Baltijā Kestutis Bagdonavičus norāda, ka Ergo izaugsmi nedzīvības apdrošināšanas segmentā galvenokārt veicināja KASKO, OCTA un nelaimes gadījumu apdrošināšanas produktu pārdošana.

Savukārt dzīvības apdrošināšanas sabiedrības rezultātus pozitīvi ietekmēja bankās noslēgto dzīvības apdrošināšanas līgumu skaita pieaugums, kā arī aktīva veselības apdrošināšanas biznesa attīstība visās Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Ergo: apdrošināšanas tirgus atdzīvojies; 9,7% izaugsme

Gunta Kursiša, 13.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā pusgadā Ergo parakstījusi ap 72 milj. apdrošināšanas prēmiju, sasniedzot 9,7% izaugsmi un 5,04 miljonu eiro peļņu, informē kompānijas pārstāvis.

Šā gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinot ar analoģisku laika posmu pērn, Ergo Baltijas valstīs atlīdzībās izmaksājusi par 8,3% vairāk – 2012. gada pirmajā pusē izmaksāti 45,8 milj. eiro, bet 2011. gada pirmajos sešos mēnešos – 42,3 milj. eiro.

Ergo apdrošināšanas grupas Baltijas valstīs valdes priekšsēdētājs Kestutis Bagdonavičius norāda, ka «pakāpeniska Baltijas valstu ekonomikas atlabšana ir atdzīvinājusi apdrošināšanas tirgu».

Prēmiju pieaugums nedzīvības apdrošināšanas segmentā (53,9 miljoni eiro 2012. gadā iepretim 49,9 milj. eiro 2011. gadā) Ergo lielākoties tika sasniegts, pateicoties transportlīdzekļu un īpašuma apdrošināšanas segmentu atlabšanai visās Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

ERGO pirmā ceturkšņa peļņa 2,29 miljoni eiro, apgrozījums audzis par 14,5%

Dienas Bizness, 25.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salīdzinot ar pērnā gada sākumu, 2015. gada pirmajā ceturksnī ERGO parakstīto prēmiju apmērs Baltijas valstīs audzis par 14,5% un sasniedza 44,9 miljonus eiro. Uzņēmumu peļņa mērāma 2,29 miljonos eiro, kas ir par 15,3% vairāk nekā pērn šajā pašā periodā.

ERGO šī gada pirmajā ceturksnī Baltijas valstīs apsteidza vidējos tirgus rādītājus visos apdrošināšanas segmentos, kā arī palielināja savu tirgus daļu reģionālā līmenī līdz 13,4%. Baltijas apdrošināšanas tirgus auga par 5,9%, savukārt ERGO – par 14,5%.

2015. gada pirmajā ceturksnī ERGO klientiem Baltijas valstīs atlīdzībās izmaksāja 22,3 miljonus eiro, un tas ir par 17% vairāk nekā pērn šajā periodā.

ERGO parakstīto prēmiju pieaugumu Baltijā veicināja veiksmīga darbība visos segmentos: nedzīvības, dzīvības un veselības apdrošināšanā. Nedzīvības apdrošināšanā izaugsme ir novērojama visos biznesa veidos, izņemot kravas un transporta apdrošināšanu Krievijas–Ukrainas krīzes dēļ. Teicamā veselības apdrošināšanas attīstība tika nostiprināta, noslēdzot vairākus lielus līgumus. Savukārt dzīvības apdrošināšanā starp pieprasītākajiem produktiem ir uzkrājošā apdrošināšana, privātās pensijas apdrošināšana (mūža polise) un dzīvības riska apdrošināšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ergo Baltijas valstīs nopelnījis 1,98 miljonus eiro

Žanete Hāka, 13.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā ceturksnī apdrošināšanas kompānijas Ergo parakstīto prēmiju apjoms Baltijas valstīs pārsniedza 39,2 miljonus eiro, informē uzņēmuma pārstāvji.

Kopumā šī gada pirmajos trīs mēnešos Ergo Baltijā strādāja ar 1,98 miljonu eiro peļņu. Savukārt Ergo klientiem Baltijas valstīs izmaksāto atlīdzību apmērs sasniedza 19 miljoni eiro.

Komentējot pirmā ceturkšņa darbības rezultātus, Ergo valdes priekšsēdētājs Baltijas valstīs Kestutis Bagdonavičus uzsver, ka izsvērta risku parakstīšanas politika, teicama investīciju politika, samazināta zaudējumu attiecība, kā arī savlaicīgi risinājumi, ņemot vērā tirgus situāciju ir svarīgākie priekšnosacījumi pozitīviem peļņas rādītājiem visos Ergo apdrošināšanas uzņēmumos Baltijā, un tas ir saskaņā ar rentablu Ergo izaugsmes stratēģiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Ergo Baltijas valstīs audzējusi parakstīto prēmiju apjomu

Dienas Bizness, 16.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā ceturksnī Ergo Baltijas valstīs parakstījusi apdrošināšanas prēmijas 65,35 miljonu eiro apmērā, kas ir par 14 % vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā periodā, informē uzņēmums.

Apdrošināšanas atlīdzībās Ergo Baltijas valstīs 2018. gada pirmajā ceturksnī klientiem izmaksājusi 39,18 miljonus eiro, kas ir par 17,2 % vairāk nekā pērn (2017. gada 1.ceturksnī – 29,12 miljoni eiro). Neraugoties uz ievērojamo apdrošināšanas atlīdzību pieaugumu, kas ir straujāks nekā parakstīto apdrošināšanas prēmiju pieaugums, ERGO Baltijas valstīs peļņa pirmajā ceturksnī bija 1,71 miljons eiro.

Ergo valdes priekšsēdētājs Baltijas valstīs Dr. Kestutis Bagdonavičs: «Visās trijās Baltijas valstīs ERGO sasniegusi parakstīto apdrošināšanas prēmiju pieaugumu, lielāko pieaugumu uzrādot OCTA, KASKO un civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas veidos. Pat neraugoties uz ievērojamo apdrošināšanas atlīdzību pieaugumu, ERGO strādājis rentabli, sasniedzot pozitīvu tehnisko rezultātu nedzīvības apdrošināšanas segmentā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šī gada 1. janvāra par jauno ERGO valdes priekšsēdētāju Baltijas valstīs kļuvusi Urzula Deška (Ursula Deschka), kura turpmāk ieņems arī ERGO Latvijas filiāļu vadītājas amatu.

Urzula Deška ERGO apdrošinātāju grupā strādā kopš 2017. gada un iepriekš bijusi valdes locekle divos ERGO grupas veselības apdrošināšanas uzņēmumos un no 2020. gada arī apdrošināšanas pakalpojumu tiešās pārdošanas uzņēmumā Vācijā. Viņa ieņēmusi dažādus augstākā līmeņa amatus vadošajās apdrošināšanas kompānijās.

Turpmāk Urzulas Deškas pārziņā būs ERGO biznesa attīstība un virzība Baltijas valstīs. Ar nozīmīgo pieredzi, kas iegūta Vācijas apdrošināšanas tirgū, viņa turpinās attīstīt un pilnveidot ERGO darbību Baltijas tirgū, lai uzņēmums arī nākotnē saviem klientiem nodrošinātu augstākās kvalitātes apdrošināšanas pakalpojumus un kā līdz šim būtu viens no augstāk novērtētajiem darba devējiem un iecienītākajiem zīmoliem Baltijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

ERGO pārceļas uz jaunu biroju

Lelde Petrāne, 17.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 17.septembra apdrošināšanas sabiedrība ERGO Latvija AAS un ERGO Life Insurance SE Latvijas filiāle maina centrālā biroja atrašanās vietu uz biroju Rīgas centrā, Skanstes ielā 50.

Jaunajā vietā atradīsies gan ERGO centrālais birojs, gan atlīdzību nodaļa, kur arī turpmāk būs iespējams klātienē iegādāties apdrošināšanas polises un pieteikt apdrošināšanas gadījumus atlīdzību saņemšanai.

Līdz šim ERGO Latvija AAS un ERGO Life Insurance SE Latvijas filiāles centrālais birojs, kā arī zaudējumu regulēšanas nodaļa atradās Rīgā, Ūnijas ielā 45.

Ingrīda Ķirse, ERGO valdes locekle Baltijā, norāda, ka turpmāk ERGO atradīsies tuvāk galvaspilsētas centram darījumu rajonā.

Lai gan zaudējumu atlīdzības var pieteikt dažādos veidos, saglabājas to iedzīvotāju īpatsvars, kuri izvēlas apdrošināšanas gadījumu pieteikt un atlīdzību saņemt klātienē. Apkopotā statistika liecina, ka ERGO centrālo biroju gadā apmeklē vidēji 21500 klienti, kuri galvenokārt piesaka zaudējumus veselības un transportlīdzekļu apdrošināšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

ERGO parakstīto prēmiju apjoms audzis par 10%

Žanete Hāka, 25.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrības ERGO parakstīto prēmiju apjoms Baltijas valstīs 2016. gada pirmajā pusgadā sasniedza gandrīz 99 miljonus eiro, kas ir par 10% vairāk, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn.

ERGO visās Baltijas valstīs turpina izaugsmi, palielinot savu tirgus daļu. Baltijas apdrošināšanas tirgus izaugsme mērāma 5,6%, savukārt ERGO – 10,7%, informē uzņēmums.

2016. gada pirmajā pusē ERGO klientiem Baltijas valstīs atlīdzībās tika izmaksāti vairāk nekā 66 miljoni eiro. Lielākais izmaksāto atlīdzību apjoma pieaugums bija nedzīvības apdrošināšanā, kur klientiem izmaksāts par 40% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā.

Neskatoties uz ievērojamo izmaksāto atlīdzību apjoma pieaugumu, ERGO Baltijā šī gada pirmo pusgadu noslēdza ar peļņu – 2,5 miljoniem eiro.

Komentējot uzņēmuma pirmā pusgada darbības rezultātus, ERGO valdes priekšsēdētājs Baltijas valstīs Dr. Kestutis Bagdonavičius uzsver, ka izaugsmi izdevies turpināt pat sīvās konkurences apstākļos un, neskatoties uz izmaksāto atlīdzību būtisko pieaugumu, uzņēmumu darbība bija rentabla. ERGO guva peļņu, neskatoties uz to, ka pieauga izmaksāto atlīdzību skaits un apjoms OCTA, KASKO, privātīpašuma un komercīpašuma apdrošināšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada deviņos mēnešos AAS Ergo parakstīto prēmiju apjoms Baltijas valstīs sasniedza 112 miljonus eiro, uzrādot 5% kāpumu, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Kopumā Ergo šī gada pirmajos trīs ceturkšņos Baltijā strādāja ar 3,3 miljonu eiro peļņu. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, šajā periodā par 5,2% ir pieaudzis arī klientiem izmaksāto atlīdzību apjoms, sasniedzot 63,3 miljonus eiro.

Ergo parakstīto prēmiju apjoms nedzīvības apdrošināšanā Baltijas valstīs sasniedzis 80,4 miljonus eiro. Izaugsmi galvenokārt virzīja KASKO, OCTA un nelaimes gadījumu apdrošināšanas produkti.

Dzīvības un veselības apdrošināšanas veidos parakstītas prēmijas 31,8 miljonu eiro apmērā, kas ir 17,7% kāpums salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn. Šāds rezultāts sasniegts, galvenokārt pateicoties dzīvības apdrošināšanas pieprasījumam bankās, kas ir Ergo sadarbības partneri Latvijā – lielāko izaugsmi nodrošināja kredītņēmēju dzīvības apdrošināšanas un privātās pensijas uzkrājumu produkti. Tāpat arī mūža pensijas polišu pieprasījums Igaunijā un Lietuvā, kā arī veselības apdrošināšanas straujais kāpums, veicinājis sasniegto pieaugumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ergo kāpina parakstīto prēmiju apjomu un peļņu

Žanete Hāka, 20.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada deviņos mēnešos apdrošināšanas kompānijas Ergo parakstītās prēmijas Baltijas valstīs pieauga par 5%, sasniedzot 117 miljonus eiro, ko galvenokārt veicinājusi veselības un dzīvības apdrošināšanas izaugsme 19% apmērā.

Savukārt Ergo apdrošināšanas sabiedrību peļņa Baltijas valstīs sasniegusi vairāk nekā 3,6 miljonus eiro, kas ir 10% pieaugums, salīdzinot ar līdzvērtīgu periodu pērn, informē uzņēmuma pārstāvji.

Kopumā Ergo Baltijas valstīs sasniegusi 9,7% izaugsmi, apsteidzot vidējo apdrošināšanas tirgus izaugsmes rādītāju, kas ir 7,5%. Īpaši labus rezultātus Ergo uzrādījusi veselības apdrošināšanas tirgū, palielinot savu tirgus daļu Baltijā līdz 22,9% un saglabājot līdera pozīcijas.

«Šī gada pirmo trīs ceturkšņu rezultāti apliecina, ka Ergo stratēģija – koncentrēties uz nozīmīgākajiem biznesa segmentiem – ir bijusi pareiza. Mēs augam straujāk nekā Baltijas apdrošināšanas tirgus kopumā, arvien turpinot palielināt savu tirgus daļu,» stāsta Ergo valdes priekšsēdētājs Baltijas valstīs Kestutis Bagdonavičius.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Statoil DUS varēs iegādāties Ergo OCTA un ceļojumu apdrošināšanas polises

Lelde Petrāne, 02.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar šā gada jūliju, apdrošināšanas sabiedrība Ergo sāk sadarbību ar Statoil Fuel & Retail (Statoil) par obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas (OCTA) un ceļojumu apdrošināšanas pakalpojumu nodrošināšanu degvielas uzpildes stacijās.

Ergo OCTA un ceļojumu apdrošināšanas polises turpmāk būs iespējams iegādāties aptuveni 70 Statoil mazumtirdzniecības vietās visā Latvijas teritorijā.

Ergo pārstāvji norāda, ka apdrošināšanas iegāde degvielas uzpildes stacijās ir stratēģiski svarīgs pārdošanas kanāls, turklāt ceļojumu apdrošināšanu Statoil DUS būs iespējams iegādāties pirmo reizi. Kopumā OCTA produkts pielīdzināms ikdienas patēriņa preču kategorijai, tādēļ tā pieejamība populārākajās mazumtirdzniecības vietās ir pieprasīta. Saskaņā ar LTAB datiem, 2011. gadā Latvijā kopā tika iegādātas 708 696 OCTA polises.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošinātājs "Ergo" savā pakalpojumu portfelī iekļāvis jaunu apdrošināšanas veidu - vēža apdrošināšanu, informē uzņēmumā.

Šāds produkts izveidots, apzinoties augstos onkoloģisko saslimstību rādītājus un nepieciešamību pēc finansiāla atbalsta, ar ko saskaras vēža slimnieku ģimenes. Ļaundabīga audzēja diagnozes gadījumā tas nodrošina finansiālu aizsardzību tūlītējai ārstēšanās procesa sākšanai, kā arī paredz atlīdzību vēža agrīnās stadijās.

Atkarībā no apdrošinājuma summas apdrošināšana sedz līdz 100 000 eiro un bez papildu maksas sniedz atbalstu arī apdrošinātā nepilngadīgo bērnu saslimšanas gadījumā.

"Ergo Life Insurance SE" Dzīvības un Veselības apdrošināšanas departamentu direktors Baltijā Gints Konrads stāsta, ka vēža apdrošināšanas programma jau veiksmīgi ieviesta Lietuvā un Igaunijā, kur "Ergo" klientiem tā palīdzējusi sākt tūlītēju ārstēšanos bez bažām par ģimenes finansiālajām iespējām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

ERGO parakstīto prēmiju apmērs Latvijā audzis par 23%

Žanete Hāka, 01.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2015. gadā ERGO Baltijas valstīs sasniedzis strauju izaugsmi, uzņēmuma parakstīto prēmiju apjomam augot līdz 186 miljoniem eiro, kas ir par 14% vairāk nekā gadu iepriekš, informē uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmuma peļņa aizvadītajā gadā bija 4,33 miljoni eiro. ERGO apsteidzis vidējos tirgus izaugsmes rādītājus visos – nedzīvības, dzīvības un veselības apdrošināšanas segmentos, tādejādi palielinot savu tirgus daļu Baltijā līdz 13,5%. Baltijas apdrošināšanas tirgus pieaugums pērn bija mērāms 6,8%, savukārt ERGO sasniedza divkārt lielāku izaugsmi 13,9% apmērā.

2015. gadā ERGO klientiem Baltijas valstīs atlīdzībās tika izmaksāti 98 miljoni eiro, kas ir par 19,5% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Latvijā ERGO izmaksāto atlīdzību apjoms ir audzis pat par 40%, un pērn klientiem Latvijā izmaksāti 29,7 miljoni eiro.

Latvijā lielāko izaugsmi 2015. gadā ERGO uzrādīja dzīvības apdrošināšanā ar parakstīto prēmiju apjoma pieaugumu par 33%, – laikā, kad tirgus vidējā izaugsme bija 8,5%. Nedzīvības apdrošināšanā un veselības apdrošināšanā apjomi auga par attiecīgi 22% un 18%. Kopumā aizvadītajā gadā ERGO izaugsme bija 23%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ergo Latvijā parakstīto prēmiju apjoms audzis par 20%

Žanete Hāka, 16.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas kompānijas Ergo parakstīto prēmiju apjoms Baltijas valstīs 2014. gadā sasniedza 163 miljonus eiro, informē uzņēmuma pārstāvji.

Pērn Latvijā Ergo sasniedza pēdējā piecgadē straujāko parakstīto prēmiju kāpumu. Kopumā 2014. gadā Latvijas apdrošināšanas tirgus auga par 10%, savukārt Ergo piedzīvoja izaugsmi par 20%. Ergo Latvijā visstraujāk auga dzīvības un nedzīvības apdrošināšanas segmentos. Dzīvības apdrošināšanā pat par 31%, kamēr tirgus kopējā izaugsme bija 21%.

2014. gadā Ergo klientiem Baltijas valstīs apdrošināšanas atlīdzībās izmaksāti 82 miljoni eiro. Pērn lielākā Ergo izmaksātā atlīdzība bija 2,2 miljoni eiro fermai Lietuvā saistībā ar Āfrikas cūku mēri. Savukārt Latvijā lielākās atlīdzības izmaksātas par negadījumu ar būvniecības spectehniku un ugunsgrēku privātmājā – attiecīgi 164,75 un 124,52 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par abu apdrošināšanas sabiedrību Ergo valdes locekli Baltijas valstīs ir ievēlēts Tarmo Kolls (Tarmo Koll), informē Ergo komunikācijas vadītāja Inese Kronberga.

No 1. decembra Tarmo Kolls ir sācis pildīt Ergo Insurance SE valdes locekļa pienākumus, bet no 11. decembra šo pašu amatu viņš ieņem arī Ergo Life Insurance SE apdrošināšanas sabiedrībā. Tarmo Kolls būs atbildīgs par apdrošināšanas sabiedrību Ergo operatīvo darbību Igaunijā.

Tarmo Kolls Ergo uzņēmumos strādā jau 14 gadus, pildot Ergo Insurance SE aktuāra pienākumus.

«Tarmo Kollam ir ilggadēja pieredze apdrošināšanā un lieliska izpratne par nozares jautājumiem. Viņam ir laba reputācija nozarē, un viņš tiek atzinīgi novērtēts gan mūsu uzņemumā, gan tirgū kopumā. Viņš ir vadītājs, kurš ar savām spējām un zināšanām motivēs arī citus darbiniekus,» stāsta Kestutis Bagdonavičus, Ergo valdes priekšsēdētājs Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

ERGO Baltijā kāpina parakstītās prēmijas par 8,6%; Latvijas datus neatklāj

Ieva Mārtiņa, 14.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ERGO Apdrošinātāju Grupa Baltijas valstīs 2012. gadā parakstīja prēmijas 150,2 miljonu eiro apmērā (ap 105,6 miljoni latu), kas ir par 8,6% vairāk nekā piems gada.

Pērnā gada peļņa veido 8,8 miljonus eiro, uzrādot divkāršu pieaugumu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Db.lv informēja ERGO. 2012.gada laikā ERGO klientiem Baltijas valstīs izmaksātā zaudējumu atlīdzību summa gada laikā pieauga par 17%, sasniedzot 96,3 miljonus eiro. Par Latvijas tirgū pērn parakstīto prēmiju apjomu ERGO neatklāj.

ERGO Apdrošinātāju Grupas Baltijas valstīs valdes priekšsēdētājs Kestutis Bagdonavičius norāda, ka izaugsmi apdrošināšanas tirgū sekmējusi pakāpeniska Baltijas valstu tautsaimniecības atgūšanās. Pēc viņa skaidrotā, pēmiju pieaugums tika panākts, pateicoties tam, ka pakāpeniski atguvās auto nozare visās Baltijas valstīs, savukārt zaudējumu attiecības samazināšana radīja labvēlīgu ietekmi uz pozitīvo finanšu rezultātu.

Komentāri

Pievienot komentāru