Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalā atklāts Kauguru parks, kas ir jauna pilsētas atpūtas, sporta un pastaigu vieta 3,8 hektāru platībā. Pabeigta arī parka teritorijā esošo ēku – jauniešu mājas un sabiedrisko pakalpojumu ēkas – izbūve.

Projekts īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu - tā kopējās izmaksas ir 8 953 949,09 eiro, no tiem ERAF finansējums ir 1 440 865,05 eiro, valsts budžeta dotācija – 140 565,73 eiro, Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības finansējums – 7 372 518,31 eiro, tai skaitā attiecināmās izmaksas ir 1 117 484,83 eiro un neattiecināmās izmaksas – 6 255 033,48 eiro.

Parkā ierīkotas sporta un aktīvās atpūtas zonas, āra trenažieru laukums 570 kvadrātmetru platībā, basketbola laukums un laukums slidotavai. Jauniešu sportiskajām aktivitātēm izbūvēts skeitparks 915 kvadrātmetru platībā ar 350 kvadrātmetru plašu nojumi. Mazākajiem parka apmeklētājiem pieejami rotaļu laukumi kopumā 1240 kvadrātmetru platībā. Zaļās zonas parkā veido 61% no kopējās parka teritorijas, ierīkots dekoratīvs rododendru dārzs ar dīķi, iekārtota arī pikniku zona gandrīz 500 kvadrātmetru platībā.

Veidojot parka labiekārtojumu, iestādīti gandrīz 400 skuju kokaugu, tajā skaitā 200 kalnu priedes, kadiķi, vairāk nekā 1300 lapu kokaugu, tostarp mandeles, lazdas, rododendri, hortenzijas, grimoņi, spirejas, kā arī vairāk nekā 2000 dažādu ziemciešu.

Jauniešu mājas ēkai ir divi stāvi ar telpu kopējo platību 1805 kvadrātmetri. Ēkas pirmajā stāvā ir izveidotas telpas jauniešu aktivitātēm, arī mūzikas un foto studija, tehniskā studija un resursu centrs, bērnu rotaļu istaba, kā arī telpas uzņēmējiem – kafejnīca, labierīcības un tehniskās telpas. Ēkas otrajā stāvā ir multifunkcionāla zāle un biroja telpas, arī āra terase un vieta brīvdabas kino norisēm.

Sabiedrisko pakalpojumu ēkas kopējā platība ir 232 kvadrātmetri. Ēkā ir ierīkotas kafejnīcas un aktīvās atpūtas inventāra nomas telpas, kā arī tualešu telpas parka apmeklētājiem. Jauniešu māja un sabiedrisko pakalpojumu centrs durvis apmeklētājiem vērs vēlāk. Drīzumā tiks organizēta jauniešu mājā un sabiedrisko pakalpojumu ēkā esošo, uzņēmējiem paredzēto telpu nomas izsole. Jauniešu māja tiks atvērta pēc telpu aprīkošanas darbu pabeigšanas.

Parka teritorijā izbūvēta arī autostāvvieta vairāk nekā 60 automašīnām, kā arī velonovietnes. Projekta ietvaros izveidoti satiksmes pieslēgumi esošo pilsētas ielu tīklam, piebraucamais ceļš parka teritorijai un gājēju iela, izbūvēta ūdenssaimniecības un siltumapgādes infrastruktūra, kas nodrošinās inženiertehniskos pakalpojumus gan komersantiem saimnieciskās darbības veikšanai, gan publiskās infrastruktūras vajadzībām.

Parkā ierīkota arī visaptveroša videonovērošanas sistēma parka apmeklētāju drošībai un sabiedriskās kārtības uzraudzībai. Uzraudzība parka teritorijā tiks veikta tiešsaistes režīmā.

Būvdarbus veica SIA “Merks”, būvuzraudzību nodrošina SIA “RS būvnieks”, būvprojekta izstrādi veica un autoruzraudzību nodrošina SIA “K Idea”.

Komentāri

Pievienot komentāru