FOTO: Itāļu šefpavārs: Daudzos Rīgas restorānos ēdiens garšo līdzīgi 

Restorānu bizness ir izaicinājumu pilns, tādēļ, nolemjot par labu restorāna atvēršanai, ir jāspēj piedāvāt kaut ko jaunu, portālam DB sacīja itāļu restorāna Bocca Buona šefpavārs Fabrizio Righetti.

Žanete Hāka, 2019. gada 20. jūnijs plkst. 10:10

Parasti tiek atvērtas līdzīgas vietas, vien pamainot interjeru un dažus citus aspektus, taču neviens nedomā, vai pilsētai vajag vēl vienu šādu restorānu, viņš novērojis.

«Esmu pamanījis, ka Latvijā ir daudz ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, kuri izmanto jau sagatavotas maltītes, vien tās uzsildot. Izejvielu ziņā tas nav lētāk – lētāk izmaksā gatavot ēdienu pašiem, taču tas ir lētāk darbaspēka izmaksu ziņā, jo šādi iespējams gan nolīgt mazāk darbiniekus, gan mazāk kvalificētus darbiniekus, kam jāmaksā mazāk,» viņš stāsta.

Šādā veidā ar zemākiem izdevumiem iespējams uzturēt noteiktu līmeni, jo arī citi izmanto šīs sagatavotās izejvielas. Esmu apmeklējis daudzus Rīgas restorānus, un daļā no tiem ēdiens garšo līdzīgi, jo tiek izmantotas sagataves. No vienas puses, tas ļauj uzturēt konkrētu līmenī, šie produkti nav slikti, taču tie vājina dažādību. Itālijā cilvēki dodas uz kādu konkrētu vietu, jo tur gatavo visgaršīgāko zupu vai boloņas mērci, taču Latvijā izvēle galvenokārt notiek, ņemot vērā konkrētā restorāna vai kafejnīcas atrašanās vietu, cenu, bet visdrīzāk ne dēļ garšas, ko tas piedāvā, uzskata šefpavārs.

«Turklāt šādu tendenci nevar izslēgt arī «dārgākajos» restorānos,» viņš atzīst. Latvijā restorānu kultūra vēl ir jauna, šeit nav senu restorānu un nav īpaši daudz tādu, uz kuriem iet, sakot: es eju uz to, jo tas ir slavens ar kaut ko specifisku – jūs ejat uz konkrētu restorānu ēst zivi, uz citu – gaļas ēdienu, bet vēl citu – picu. Latvijā ēdienkartēs tiek iekļauts nedaudz no visa. Ir grūti tikt galā, ja ēdienkarte ir ļoti plaša.

Runājot par ēnu ekonomiku restorānu nozarē, viņš atzina, ka šāda tendence vērojama visā pasaulē. «Restorānu darbinieki parasti īpaši nedomā par nākotni, un vēlas saņemt vairāk naudas uzreiz,» viņš piebilda.

Galerijā augstāk - ieskats restorānā Bocca Buona.

Dalies ar šo rakstu!
Nepalaid garām

Pēdējā laikā būtiski pieaudzis elektrisko skrejriteņu vandālisma gadījumu skaits, stāsta koplietošanas...

Vai bērnam ir jābūt algas grāmatiņā, lai saņemtu IIN atvieglojumus jeb -...

«Pastāvēs, kas pārmainīsies - šis ir par mums un tieši tamdēļ mēs...

Egļu un priežu skujas var kļūt par vienu no Latvijas bioekonomikas stūrakmeņiem,...

Ēdināšanas biznesa veiksme tikai desmit procentu apmērā atkarīga no garšīgas kotletes, uzskata...

Jau tuvāko gadu laikā Andrejsala var kļūt par dinamiskāko attīstības vietu, jo...

No šīs sadaļas
2019. gada 14. jūnijs plkst. 9:51

Zviedrijas investīciju kompānija «Eastnine» ir sākusi izpēti jaunas biroju ēkas attīstībai Rīgā...

2019. gada 13. jūnijs plkst. 13:55

Veselības ministrija uzsākusi darbu pie vērienīgas zāļu pieejamības uzlabošanas, tostarp samazinot...

2019. gada 13. jūnijs plkst. 12:11

Iedzīvotājiem veselības aprūpes pakalpojumi valsts obligātās veselības apdrošināšanas ietvaros...

2019. gada 12. jūnijs plkst. 13:16

Vastint Latvia ir parakstījusi līgumu ar Patnis un partneri par telpu nomu biroju ēku kompleksa Business Garden...

2019. gada 12. jūnijs plkst. 12:12

Rīgā, Bruņinieku ielā trešdien, 12.jūnijā atklāta kafejnīca RB Cafe, kurā gandrīz visus...

2019. gada 11. jūnijs plkst. 17:30

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde uzsākusi kriminālprocesu par...

2019. gada 11. jūnijs plkst. 12:45

Palielinot savu tirgus daļu Latvijā, Igaunijas viesnīcu ķēde Hestia Hotel Group, pārņēmusi...

2019. gada 11. jūnijs plkst. 9:43

Igaunijā radītā Eiropas kopbraukšanas platforma Bolt (iepriekš Taxify), uzsāk darbību Lielbritānijas...

2019. gada 10. jūnijs plkst. 10:49

Latvijas Pasts uzsācis motorolleru testus, lai noskaidrotu, vai šis transportlīdzeklis atsevišķās...

2019. gada 06. jūnijs plkst. 8:53

Latvijā ieviešamo iepakojuma depozīta pieņemšanas tehnoloģisko sistēmu, kas, visticamāk, izmaksās...