Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oficiāli atklāta Latvijas start-up uzņēmumu asociācija.

30 Latvijas start-up uzņēmumu komūnas dalībnieki ir apvienojušies un oficiāli izveidojuši nevalstisko organizāciju - Latvijas Start-up uzņēmumu asociācija. Tās mērķis ir attīstīt Latvijas start-up uzņēmumu ekosistēmu, popularizēt start-up kustību Latvijā un pasaulē, aizstāvēt tās intereses un sekmēt savstarpējo cieņu un sadarbību start-up uzņēmumu starpā.

Šī ir pirmā reize Latvijas vēsturē, kad pārstāvji no tehnoloģijās balstītajiem start-up uzņēmumiem, no start-up uzņēmumu kopā strādāšanas telpām, akseleratoriem un citiem kopienas centriem, kā arī investori, riska kapitālisti, pieredzējušas privātpersonas, start-up nozari atbalstoši korporatīvie partneri un pakalpojumu sniedzēji ir sēdušies pie viena galda un apvienojušies vienā organizācijā ar kopīgiem mērķiem.

Latvijas Start-up uzņēmumu asociācija ir atklāta iniciatīva un tās dibinātāji aicina tai pievienoties jaunus dalībniekus.

Pašreizējais biedru saraksts ir ļoti daudzpusīgs. Saraksts pieejams šeit: http://www.startin.lv/assets/pdf/Biedru%20saraksts_StartinLV.pdf

Saskaņā ar komūnas apkopotajiem datiem par Latvijas start-up uzņēmumu finansējumu, līdz šim kopā Latvijas start-up uzņēmumi ir piesaistījuši vairāk nekā 100 miljonu eiro investīcijas, un tā ir tikai publiski izpaustā informācija. Latvijas start-up uzņēmumu radītie produkti un pakalpojumi tiek izmantoti visā pasaulē. Infogr.am vien lieto 30 miljoni apmeklētāju mēnesī no 200 pasaules valstīm. Latvijas AirDog ir atzīts par CES 2015 pasaulē labāko dronu.

Latvijas Start- up uzņēmumu asociācijas valdes locekļi:

1. RHTU (RĪGAS AUGSTO TEHNOLOĢIJU IZGLĪTĪBAS BIEDRĪBA), pārstāv Rihards Gailums, RHTU vadītājs

2. SIA Eegloo, pārstāv Žanis Mauris, Eegloo vadītājs

3. Nodibinājums TechHub Riga, pārstāv Egita Poļanska, TechHub Riga vadītāja

4. SIA Qfer, pārstāv Artūrs Burņins, Qfer vadītājs

5. Jekaterina Zaiceva, Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijas vadītāja

6. Daniels Pavļuts, bijušais Latvijas Ekonomikas Ministrs

7. Renāts Lokomets, Rietumu Banka valdes loceklis

Komentāri

Pievienot komentāru