Pakalpojumi

Hesburger pārstāve Latvijā: Mēs nebraucam ar limuzīniem, nav mums privātās lidmašīnas

Dienas Bizness, 18.02.2013

Jaunākais izdevums

«Es Hesburger restorānos ēdu piecas reizes nedēļā. Pusdienlaikā. Manam dēlam ir divarpus gadu,» tā uz laikraksta Latvijas Avīze jautājumu, cik bieži viņa pati un viņas dēls ēd Hesburger restorānā, atbildējusi bijusī rīdziniece, latviete Ieva Salmela.

Viņa, ieprecoties Salmelu ģimenē, ir kļuvusi par vienu no restorānu ķēdes Hesburger vadošajām darbiniecēm un patlaban uzrauga tās darbību ārpus Somijas.

Jautāta, cik turīgi ir Hesburger īpašnieki (Salmelu ģimenei pieder vairāk nekā 360 restorānu septiņās valstīs), I. Salmela atbildējusi: «Visticamāk, likšu jums vilties.»

«Mēs esam vienkārši cilvēki. Mēs nebraucam ar limuzīniem, nav mums privātās lidmašīnas. Jā, es atzīstu, ka veikalā pērku to sulas paku, kas man tajā brīdī patīk.

Ģērbjamies visi vienkārši, un pēc apģērba neviens nepateiks, kas mēs esam. Skandināvijā esmu mācījusies, ka tu vari būt tāds, kāds esi, un tevi tādu pieņem. Viss ir normāli. Mans bērns iet valsts bērnudārzā. Mums nav aukles mājās.

Gandrīz visu nopelnīto naudu kopā ar bankas aizdevumiem ģimene iegulda restorānu tīkla izaugsmē. Viena restorāna uzbūvēšana maksā aptuveni vienu miljonu eiro. No ES fondiem naudu neņemam,» viņa stāstījusi laikrakstam.

Savukārt, atbildot uz Latvijas Avīzes jautājumu, kas patlaban ir Hesburger vislielākais konkurents Latvijā - vai Mc Donalds restorānu ķēde, I. Salmela stāstījusi: «Es pat neteiktu, ka esam konkurenti. Mēs neesam vislabākie draugi, tomēr esam līdzvērtīgi tirgus spēlētāji.»

«Mūsu vislielākais konkurents ir ledusskapis katras ģimenes mājoklī. Mūsdienās cilvēki ir izvēlīgi, vērtē ikvienu savu soli un to, ko ēd. Ledusskapis ir vislielākais konkurents,» viņa uzsvērusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Hesburger šogad Baltijas valstīs plāno ieguldīt līdz 10 miljoniem eiro

Elīna Pankovska, 10.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Prognozējam, ka Hesburger investīciju apjoms Baltijas valstu reģionā gada laikā sasniegs 10 miljonus eiro, kas galvenokārt plānotas zemes gabalu iegādei un jaunu ēku būvniecībai,» DB norāda Hesburger attīstības direktore Baltijas valstīs Ieva Salmela.

Šobrīd Hesburger ir lielākā ātrās ēdināšanas ķēde Baltijas valstīs, restorānu skaits Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ir sasniedzis 99, šogad uzņēmums plāno vēl kopumā astoņu restorānu atvēršanu Baltijā. I. Salmela atzīmē, ka Baltijas valstis ieņem nozīmīgu lomu Hesburger attīstības un investīciju plānos. Tā veiksmes stāsts Baltijā lielā mērā esot balstīts uz uzņēmuma uzdrīkstēšanos ieguldīt investīcijas jaunu restorānu būvniecībā.

Hesburger restorānu skaits Latvijā šobrīd sasniedz 36, 17 no tiem atrodas Rīgā, bet 19 – Latvijas reģionu pilsētās. Martā tika atklāts otrais Hesburger Jelgavā un šogad Latvijā plānots atvērt vēl divus jaunus restorānus, vasaras sākumā viens no tiem tiks atklāts Rēzeknē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu ķēde «Hesburger» Latvijas tirgū šogad plāno investīcijas 5,5 miljonu eiro apmērā. Plānotās investīcijas Latvijā paredzētas 5 jaunu restorānu izveidē, kā arī Siguldas restorāna rekonstrukcijā, kuru plānots noslēgt šī gada aprīlī, informē «Hesburger» Attīstības direktore Ieva Salmela.

Savukārt vasarā plānots atvērt trešo restorānu Daugavpilī, kur investīcijas restorāna ēkas remontdarbos un labiekārtošanā sasniegs aptuveni pusmiljonu eiro.

Kopumā Baltijas valstīs «Hesburger» šogad biznesa attīstībā plāno investēt aptuveni 11,5 miljonus eiro. Tostarp Lietuvā 4 miljonus eiro un Igaunijā – 2 miljonus eiro.

Kaimiņvalstī Lietuvā šogad paredzēts attīstīt 3 līdz 4 jaunus restorānus, savukārt Igaunijā - 2 restorānus.

I. Salmela atgādina, ka pērn «Hesburger» spēra soli IT nozarē, izveidojot mobilo aplikāciju produktu pasūtīšanai tiešaistē Latvijā. Kopš aplikācijas atklāšanas Latvijā pagājušā gada septembrī, veiktas vairāk nekā 131 tūkstošu lejupielādes. I. Salmela atzīmē, ka tas norāda uz augsto interesi iedzīvotāju vidū veikt ēdiena pasūtīšanu attālināti, tādējādi taupot laiku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Hesburger Liepājā investē 1,4 miljonus eiro

Lelde Petrāne, 03.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā, Stendera ielā atklāta bijusī rokkafejnīcas ēka, kas jaunajā konceptā apvieno divus ēdināšanas uzņēmumus, naktsklubu un jumta terasi.

Ēkas pirmajā stāvā apvienoti divi ēdināšanas uzņēmumi – ātrās ēdināšanas restorāns «Hesburger» un picērija «Čili Pizza». Otrajā stāvā izveidots naktsklubs «Cukurfabrik’», savukārt, trešajā stāvā atklāta «Cukurfabrik’» jumta terase, informē «Hesburger» attīstības direktore Ieva Salmela.

I.Salmela norāda, ka ēkas īpašnieks ir «Hesburger». Ēkas iegādē un restorāna izveidē kopumā investēti 1,4 miljoni eiro. «Hesburger» restorāna telpu platība ir 135,6m2, ieskaitot palīgtelpas, savukārt, pagrabstāvā ir ierīkotas noliktavas telpas un citas palīgtelpas ar kopējo platību 60,1 m2. Uzsākot jaunā restorāna darbību, nodrošinātas darba vietas 4 darbiniekiem, bet plānots, ka kolektīvs varētu paplašināties līdz aptuveni 12 darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas un Baltijas ātrās ēdināšanas restorānu ķēdes “Hesburger” pārdošanas apjoms Latvijā 2021. gadā, salīdzinot ar 2020. gadu, pieaudzis par 8,55% un sasniedzis 33,1 miljonu eiro.

Lai gan Covid-19 veselības krīze ir ieilgusi, uzņēmums ir atgriezies pie straujākas izaugsmes visās Baltijas valstīs, nākotnē plānojot jaunu restorānu atvēršanu un digitālo risinājumu ieviešanu.

“Mainīgās Covid-19 situācijas dēļ aizvadītais gads ir bijis izaicinājumiem bagāts. Taču mums ir liels gandarījums, ka esam spējuši atgriezties pie straujākas izaugsmes visās Baltijas valstīs. Sākotnēji nelielu trauksmi Latvijas biznesā radīja rudenī ieviestais “lokdauns”, taču tas bija pārāk īss periods, neatstājot būtisku ietekmi uz uzņēmuma finanšu rezultātiem. Kopumā veiksmīgos rezultātus pozitīvi ietekmējusi iedzīvotāju pirktspējas stabilizēšanās. Šogad turpinājām arī jaunu akcijas produktu ieviešanu, kas izraisīja lielu atsaucību klientu vidū, tā vienlaikus veicinot pārdošanas rezultātus. Tikmēr ieguldījumus esam veikuši restorānu renovācijā Ventspilī, Liepājā un Rīgā,” stāsta “Hesburger” mārketinga un starptautiskās attīstības direktore Ieva Salmela.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrais ēdinātājs "Hesburger" atklājis savu pirmo restorānu Olainē. Turpinot uzņēmuma attīstību un tīkla paplašināšanos Pierīgā, restorāna izveidē Olainē investēti 1,2 miljoni eiro.

Šī restorāna atklāšana iezīmē arī būtisku notikumu uzņēmuma darbībā Latvijā, jo atklāts 50. "Hesburger" restorāns, informē uzņēmuma attīstības direktore Ieva Salmela.

Līdzās "Hesburger" savu darbību uzsāks arī divi uzņēmuma ilggadējie sadarbības partneri - degvielas uzpildes stacija "Neste" un mazumtirdzniecības uzņēmums "Narvesen".

Skaidrojot, kāpēc par restorāna atvēršanas vietu izvēlēta Olaine, I. Salmela atzīst, ka kopā ar sadarbības partneri "Neste" izvērtējuši iespēju pilsētā stiprināt uzņēmumu pozīcijas, kā arī tās iedzīvotāji ilgstoši izrādījuši pastiprinātu interesi. Viņa arī atklāj, ka tuvākajā laikā uzņēmums neplāno atvērt vēl kādu restorānu apkaimē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Hesburger pārdošanas apjomi Baltijā sasniedz 89 miljonus eiro

Lelde Petrāne, 09.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas un Baltijas ātrās ēdināšanas restorānu ķēdes "Hesburger" apkopotā informācija par finanšu rezultātiem 2019. gadā liecina, ka pārdošanas apjomi Baltijas valstīs kāpuši par 12.5%, sasniedzot 89 miljonus eiro. Tikmēr Latvijā uzņēmuma pārdošanas apjomi auguši par 11%, uzrādot pārdošanas rezultātus 29 miljonu eiro apmērā.

Pērn straujāko izaugsmi, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, kad pirmajās vietās ierindojās Lietuva, uzrādījusi Igaunija.

Ieva Salmela, "Hesburger" attīstības direktore norāda, ka sasniegtie rezultāti ne tikai pozitīvi ietekmē uzņēmuma iespēju atvērt jaunus restorānus, bet arī ļauj attīstīt un ieviest jaunus risinājumus: "Šogad visā Baltijā plānojam turpināt strādāt pie digitālo risinājumu ieviešanu restorānos."

Tāpat I. Salmela norāda, ka arī šogad tiks veikta restorānu ķēdes paplašināšana, kā arī esošo restorānu renovācija. Paredzēts, ka tiks investēts divu jaunu restorānu atvēršanā Lietuvā – Viļņā un Klaipēdā, savukārt Igaunijā plānota viena restorāna atvēršana Narvā. Arī Latvijā gada nogalē tiks uzsākts darbs pie jaunu restorānu attīstības projektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu ķēde Hesburger Latvijas tirgū ieviesusi mobilo aplikāciju, kas paredzēta produktu pasūtīšanai tiešsaistē, informē uzņēmuma pārstāvji.

«Mobilā aplikācija tika veidota, reaģējot uz mūsdienu patērētāju steidzīgo dzīves ritmu – tā domāta, lai padarītu klientu ikdienu vienkāršāku un ērtāku,» saka Hesburger attīstības direktore Ieva Salmela.

Aplikācija paredzēta produktu pasūtīšanai tiešsaistē un piedāvā dažādas aplikācijas izmantošanas priekšrocības, piemēram, elektroniskos atlaižu kuponus, restorānu atrašanās karti, informāciju par produktu uzturvērtībām un citas.

Latvija ir trešā valsts, kurā pieejama Hesburger aplikācija pieejama. Šī gada jūlijā tā atklāta kaimiņvalstī Igaunijā, savukārt pagājušā gada maijā – Somijā. Lejuplāžu skaits šajās valstīs sasniedz attiecīgi 40 000 un 760 000. Igaunijā, kur aplikācija pieejama kopš šī gada jūlija, ar tās palīdzību līdz šim veikti vairāk nekā 55 100 pasūtījumu. Pateicoties šai aplikācijai, Bonuskluba biedru skaits Igaunijā ir trīskāršojies, savukārt pirktākais produkts kaimiņvalstī ar Hesburger aplikāciju ir siera burgers un tā komplekts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu ķēde «Hesburger», turpinot tīkla paplašināšanu, atvērusi otro restorānu Jūrmalā, Kauguros. Tajā ieguldītās investīcijas sasniegušas 1 miljonu eiro, informē «Hesburger» attīstības direktore Ieva Salmela.

«Par vēl viena restorāna attīstīšanu Jūrmalā bijām domājuši ilgāku periodu. Jūrmala, kas ir stratēģisks punkts Rīgas apkaimē, piesaista ievērojamu klientu plūsmu – gan vietējos iedzīvotājus, tā tūristus visu gadu. Bulduros esošā restorāna apgrozījums katru gadu pieaug, līdz ar to lēmums par otrā restorāna atvēršanu Jūrmalā bija loģisks tīkla attīstības solis», tā I. Salmela par restorāna izveidi Kauguros.

Atklājot «Hesburger» restorānu Kauguros, uzņēmums ir radījis 20 jaunas darba vietas. Uzņēmums atzīst, ka darbaspēka trūkums pakalpojumu nozarē ir jūtams, un ātrā ēdināšana nav izņēmums. Šobrīd lielākā daļa šīs restorāna komandas ir atlasīta, savukārt tuvāko nedēļu laikā paredzēts to nokomplektēt pilnībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā veģetārais un vegānu dzīvesveids netiek uzskatīts par pārejošu tendenci, gaidāms, ka pieprasījums turpinās augt, tāpēc arī ātrās ēdināšanas uzņēmumi mainās līdzi laikam.

"Hesburger" attīstības direktore Ieva Salmela veģetāro produkciju nākotnē vērtē kā vienu no ātrās ēdināšanas pārdotākajām maltītēm, un tuvāko mēnešu laikā "Hesburger" gatavojas papildināt savu veģetāro ēdienkarti.

"Pārsteidzošu izrāvienu piedzīvo veģetārās maltītes pieprasījums un esam gatavi to apmierināt. Arī mūsu pārdošanas rezultāti norāda, ka pakāpeniski pieaug tieši veģetāro ēdienu patēriņš, izvēloties tādus produktus kā sojas tortilja, sojas salāti, kartupeļu plācenīši un citus. Tāpēc, reaģējot uz augošo pieprasījumu, drīzumā ēdienkartē iekļausim plašāku veģetārās maltītes piedāvājumu," viņa stāsta.

I. Salmela norāda, ka šobrīd veģetārās maltītes pārdošanas apjoms restorānu tīklā Latvijā veido 2%, bet, iespējams, pēc 10 gadiem veģetārās produkcijas pārdošanas ieņēmumi varētu veidot jau 10% no apgrozījuma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorāns “Hesburger” Bauskas novadā, Iecavā, ver durvis apmeklētājiem pēc aptuveni mēnesi ilgas rekonstrukcijas. Vērienīgajos atjaunošanas darbos uzņēmums investējis 300 000 eiro.

Restorānā veikta apkures sistēmas renovācija, tādējādi būtiski uzlabojot restorāna darbības energoefektivitāti. Uzstādīti digitālie ekrāni, un iekštelpas atjaunotas saskaņā ar “Hesburger” jauno interjera dizaina konceptu.

Atjaunota arī ēkas fasāde, un autobraucēju ērtībām restorāna teritorijā atjaunots asfalts. Atjaunotā auto kase uzlabos pasūtījumu veikšanas pieredzi tiem auto braucējiem, kas vēlas iegādāties maltīti līdzņemšanai.

Kā norāda Ieva Salmela, “Hesburger” mārketinga un starptautiskās attīstības direktore, katrā restorāna rekonstrukcijā dominē efektivitāte un ilgtspēja: “Energoefektivitāte, digitālie risinājumi, kas palīdz būt ilgtspējīgākiem, atjaunots restorāna interjers un eksterjers – tas viss kopā ar garšīgu un kvalitatīvu maltīti mūsu klientiem Iecavā radīs mūsdienīgu un patīkamu pieredzi.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Ēdinātāji lēmumu par pakalpojumiem iekštelpās vērtē duāli

LETA, 11.06.2021

Restorānu "Vairāk saules" līdzīpašnieks Endijs Bērziņš neizslēdz iespēju, ka būs arī tādi cilvēki, kas mēģinās šmaukties un apmeklēt sabiedriskos ēdinātājus bez nepieciešamās dokumentācijas.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdības lēmumu atļaut sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus iekštelpās personām ar digitālo Covid-19 sertifikātu uzņēmēji vērtē divējādi - aptaujātie ēdinātāji no vienas puses pauž prieku par iespēju atsākt darbu lielākā apjomā, no otras puses bažas rada sistēmas praktiskā puse.

"Lido" valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa skaidroja, ka valdības lēmums atļaut sniegt ēdināšanas pakalpojumus arī restorāna iekštelpās vērtējams pozitīvi, taču neizprotama šķiet prasība pēc divu metru distances ievērošanas un sejas aizsargmasku lietošanas personām ar derīgu Covid-19 sertifikātu.

"Sajūta, ka ar vienu roku mums dod, bet ar otru atkal atņem, jo šādi nosacījumi tomēr atkal jau ir stipri ierobežojoši, un nevaram cerēt uz pirmskrīzes ierastās klientu plūsmas un dinamikas atjaunošanu," piebilda Auziņa.

Atļauj ēdināšanu iekštelpās 

No otrdienas, 15.jūnija, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus personām, kas varēs uzrādīt derīgu...

"Hesburger" attīstības direktore Ieva Salmela atzina, ka lēmums viennozīmīgi ir pozitīvs solis visai ēdināšanas nozarei, ļaujot nosacīti atgriezties pirmspandēmijas darbības režīmā. Tomēr bažas sagādā sistēmas praktiskā puse.

"Šobrīd gan vēl nav skaidrs, kā šī kontroles sistēma strādās praktiski un kādas papildu funkcijas būs jāveic mūsu restorānu darbinieku komandām, taču esam gatavi pielāgoties, lai mūsu klienti varētu baudīt maltītes restorānu iekštelpās," pauda Salmela.

Arī restorānu "Vairāk saules" līdzīpašnieks Endijs Bērziņš pauda atzinīgu vērtējumu par valdības lēmumu. Viņš gan sacīja, ka gadījumā, ja vakcinētiem būs jābūt arī visiem darbiniekiem, ne tikai apmeklētājiem, tas varētu radīt sarežģījumus, jo līdz šim no kompānijā strādājošajiem vēlmi vakcinēties izrādījuši aptuveni 70%. Savukārt atlikušie 30% no vakcīnas attiekušies.

Tāpat Bērziņš piebilda, ka "Vairāk saules" ir ģimenes restorāns, tādēļ to varētu ietekmēt noteiktie vecuma ierobežojumi. Taču kopumā restorānu līdzīpašnieks pauda prieku, ka sabiedriskās ēdināšanas nozare var lēnām atgriezties ierastajā ritmā.

Kopumā no septiņiem "Vairāk saules" restorāniem patlaban atvērti ir seši, savukārt septītais durvis vērs pēc mēneša. Šim restorānam nav terases, tādēļ tā darbiniekiem tika piešķirts mēneša atvaļinājums. "Par šo [atļauju ēdināt iekštelpās] varēja lemt nedaudz laicīgāk," komentēja līdzīpašnieks.

"Lido" valdes priekšsēdētāja norādīja, ka nav skaidrības kā šī sistēma darbosies, taču patlaban tiek rūpīgi plānots, kā kompānijai strādāt jauno noteikumu apstākļos.

Savukārt Bērziņš piebilda, ka kopumā sistēmai nevajadzētu radīt lielas sarežģītības, it īpaši ja attiecīgo dokumentu pārbaude notiks elektroniski. Tomēr viņš neizslēdza iespēju, ka būs arī tādi cilvēki, kas mēģinās šmaukties un apmeklēt sabiedriskos ēdinātājus bez nepieciešamās dokumentācijas.

Jau ziņots, ka no otrdienas, 15.jūnija, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus personām, kas varēs uzrādīt derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu, varēs sniegt arī iekštelpās, paredz ceturtdien Ministru kabinetā atbalstītie Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Ēdināšanas pakalpojumi iekštelpās būs pieejami personām, kuras ir vakcinētas pret Covid-19, pārslimojušas Covid-19, vai kurām ir sadarbspējīgs testēšanas sertifikāts, kas apliecina, ka persona pēdējo 48 stundu laikā ir veikusi Covid-19 testu un tas ir negatīvs, vai sešu stundu laikā veiktais SARS-CoV-2 antigēna tests ir negatīvs, kā arī šīs personas pavadošie bērni vecumā līdz 11 gadiem bez sertifikātiem.

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi varēs apkalpot klientus klātienē, ievērojot stingras epidemioloģiskās drošības prasības, proti, atļaujot pie viena galdiņa atrasties līdz četrām pilngadīgām personām no divām mājsaimniecībām, neskaitot bērnus. Pie galdiņa nevarēs atrasties vairāk nekā desmit personu.

Tāpat ēdinātājiem iekštelpās būs jānodrošina vismaz divu metru attālums starp pie dažādiem galdiņiem sēdošām personām. Galda piederumus, trauku komplektus un salvetes katram apmeklētājam būs jāizsniedz individuāli, bet pēc katras ēdienreizes galdiņus jādezinficē.

Paredzēts, ka ēdinātājiem būs arī jānodrošina regulāra telpu ventilācija vai dabīga vēdināšana.

Iekštelpās klientiem būs jālieto sejas un deguna aizsegi, izņemot laika posmu, kad personas atrodas pie galdiņa.

Sabiedriskās ēdināšanas vietas darbu klātienē varēs uzsākt ne agrāk kā plkst.6 un beidz ne vēlāk kā plkst.24. Sabiedriskās ēdināšanas vietas pēc plkst.24 drīkstēs izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai.

EM skaidroja, ka patlaban sabiedriskās ēdināšanas vietās atļauts ēdienu izsniegt līdzņemšanai vai ēst ārā. Tāpat, uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai valstī un ņemot vērā, ka būtiskai daļai sabiedriskās ēdināšanas vietu nav ārā vai to kapacitāte nav pietiekama ekonomiski pamatotai darbības atsākšanai, kā arī, laika apstākļi ne vienmēr paredz komfortablu iespēju atrasties terasē, EM uzskata, ka ir nepieciešams nodrošināt epidemioloģiski drošas, atbildīgas un fizisko un emocionālo veselību veicinošas atpūtas iespējas iekštelpās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas ātrās ēdināšanas restorānu ķēde "Hesburger" sākusi darbu Polijas galvaspilsētā Varšavā, informē kompānijā.

Polijā "Hesburger" darbosies atbilstoši jaunam konceptam, nodrošinot produkciju pasūtījumiem tikai piegādei uz mājām. "Hesburger" Polijā strādā astoņi cilvēki.

“Hesburger” starptautiskās attīstības un mārketinga direktore Ieva Salmela stāsta, ka šobrīd “Hesburger” restorāni atrodas Polijas kaimiņvalstīs: Lietuvā, Vācijā un Ukrainā. Izejvielas “Hesburger” Polijā tiek piegādātas no noliktavas un majonēzes ražotnes, kas atrodas Lietuvā, Kauņā.

“Mēs turpināsim aktīvi paplašināties ne tikai Polijā, bet arī citās valstīs. Šogad visvairāk pieaugs mūsu restorānu skaits Bulgārijā,” atklāj I.Salmela.

Patlaban "Hesburger" darbojas astoņās Eiropas valstīs, tostarp Somijā "Hesburger" ir 272 struktūrvienības, Lietuvā - 59, Latvijā - 51, Igaunijā - 50, Bulgārijā - 28, Ukrainā - septiņas, Vācijā - divas un Polijā - viena.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Dzirciema ielā atvērts 40. Hesburger tīkla restorāns; ieguldīti 350 000 eiro

Lelde Petrāne, 15.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hesburger, ātrās ēdināšanas ķēde, šonedēļ, atzīmējot desmit gadu jubileju Latvijas tirgū, atvērusi divus restorānus Rīgā - Dzirciema ielā un Vienības gatvē.

Ieva Salmela, Hesburger attīstības direktore Baltijas valstīs, atgādina: «Pirms desmit gadiem atvērām pirmo Hesburger restorānu Latvijā, tirdzniecības centra Olimpia telpās.»

Šonedēļ Pārdaugavā atvērti divi jauni Hesburger restorāni - šodien Dzirciema ielā 42 atvērts 40. Hesburger tīkla restorāns, kurā ieguldītas investīcijas 350 000 eiro apmērā un izveidotas 7 jaunas darbavietas. Hesburger restorāns izvietots jaunatklātā tirdzniecības centra telpās 166 kvadrātmetru platībā.

Savukārt pirmdien, 14. jūlijā Vienības gatvē 77 atvērts Hesburger restorāns ar autokasi. Vienības gatves Hesburger restorāna izveidē investēti 800 000 eiro, tā platība ir 148 kvadrātmetri. Vienības gatves Hesburger komandā ir 6 jauni darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu ķēde «Hesburger» 2019. gadā paredz atvērt trīs jaunus restorānus Latvijā, to izveidē investējot 1,8 miljonus eiro, informē uzņēmuma biznesa attīstība direktore Ieva Salmela.

Šogad uzņēmums vairāk plāno fokusēties uz attīstību reģionos, tāpēc jaunos restorānus plānots ierīkot Liepājā, Olainē, kā arī galvaspilsētā.

«Uzņēmējdarbības vide Latvijā ir pateicīga mūsu biznesa attīstībai. Sabiedrības pieprasījums pēc ātrās ēdināšanas risinājumiem aug, paradumi maltīti ieturēt ārpus mājas arī iesakņojas sabiebrības ikdienā arvien vairāk, līdz ar to piedāvājumam ir jāaug līdzi klientu gaidām», norāda I. Salmela.

Arī pārējās Baltijas valstīs paredzēta jaunu restorānu atklāšana - 1 restorāns Tallinā, Igaunijā un 7 restorāni Lietuvas lielākajās pilsētās.

Kopējās investīcijas jaunu restorānu izveidē Baltijā sasniegs aptuveni 7,2 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu tīkls Hesburger šogad plāno atvērt jaunu restorānu Rīgā, Krasta ielā, aģentūrai BNS pastāstīja Hesburger attīstības direktore Baltijas valstīs Ieva Salmela.

«Rīgā, Krasta ielā 85 plānojam jauna Hesburger restorāna būvniecību, to plānots pabeigt 2015.gada laikā,» sacīja Salmela, piebilstot, ka par restorāna būvniecības gaitu un plānoto investīciju apjomu Hesburger informēs šā gada laikā.

Viņa arī atzīmēja, ka uzņēmums šogad un arī nākamajos gados plāno paplašināt Hesburger restorānu tīklu Rīgā un Latvijas reģionos, taču par konkrētu restorānu skaitu un plānoto investīciju apmēru kompānija informēs šā gada pirmajos mēnešos.

Šobrīd Hesburger tīklā ir 426 restorāni Somijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Krievijā un Turcijā un uzņēmums nodarbina vairāk nekā 6100 darbinieku. Latvijā ir 42 Hesburger restorāni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu ķēde Somijā un Baltijā Hesburger šī gada vasarā plāno atvērt trešo restorānu Daugavpilī, informē Hesburger attīstības direktore Ieva Salmela.

Uzņēmums šī gada sākumā iegādājies ēku Daugavpilī, 18.novembra ielā 42, kur drīzumā uzsāks darbu pie projekta attīstības.

Šis būs jau trešais restorāns šajā pilsētā, kur investīcijas restorāna ēkas remontdarbos un labiekārtošanā sasniegs aptuveni pusmiljonu eiro.

I.Salmela norāda, ka pieprasījums pēc ātrās ēdināšanas restorāniem Daugavpilī pieaug.

2018. gadā Baltijas valstīs Hesburger plāno investēt aptuveni 11,5 miljonus eiro biznesa attīstībā, no tiem 5,5 miljoni paredzēti restorānu attīstībai tieši Latvijas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu ķēde Hesburger Latvijā restorānu skaitu vēlas palielināt līdz 60-70, intervijā aģentūrai LETA sacīja Hesburger tīkla vadītājs Kari Salmela, vienlaikus atzīstot, ka par lielākajiem konkurentiem uzskata vietējos ēdināšanas uzņēmumus, nevis citas ātrās ēdināšanas ķēdes.

«Latvijā pašlaik ir 44 Hesburger restorāni, bet kopumā ķēdē ir 448 restorāni. Es domāju, ka Latvijā mūsu restorānu skaits nākotnē sasniegs 60-70. Mēs visu laiku augam, un katru gadu mums klāt nāk no viena līdz trim restorāniem. Šogad mēs atvērsim jaunu restorānu Rīgā, Brīvības gatvē, un plānojam atvērt arī Vecrīgā. Nākamā gada sākumā mēs plānojam atvērt restorānu Kauguros,» teica Salmela.

Viņš atzina, ka labas vietas jauniem restorāniem atrast nav viegli, bet tas ir izdarāms. «Kad es Latvijā ierados 2003.gadā, man daudz bija jāstāsta, kas ir Hesburger, un 95% no sarunu biedriem šaubījās, vai es spēšu samaksāt īri u.c. Taču, ja tu smagi strādā un esi aktīvs, tad vietas var atrast. Taču tas, protams, nenotiek vienā dienā. Tas ir ilgs process. Tagad cilvēki ir pārliecinājušies, ka mēs esam nopietns uzņēmums, maksājam īri un citus apsaimniekošanas izdevumus, un katru nedēļu mēs saņemam kādu piedāvājumu par vietu restorāna atvēršanai. Protams, ne vienmēr šīs vietas mūs apmierina. Piemēram, ja diezgan tuvu piedāvātajai vietai jau ir mūsu restorāns, vieta kā tāda mums nav pievilcīga vai, piemēram, telpu nomas cena ir par lielu. Tādēļ es teikšu, ka labas vietas atrast ir diezgan sarežģīti, bet tas ir izdarāms,» klāstīja Salmela.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā salīdzinoši sīvo konkurenci Latvijas ēdināšanas biznesā, ātrās ēdināšanas tirgū brīva vieta varētu būt vēl kādam vienam jaunam konkrētās jomas ēdināšanas zīmolam, intervijā aģentūrai LETA stāsta Hesburger tīkla vadītājs Kari Salmela.

Viņš norāda, ka šajā biznesā konkurence ir ļoti sīva. Nemitīgi jāseko līdzi tirgus attīstībai, izmaiņām, kā arī tam, ko dara konkurenti. Ātrās ēdināšanas jomā liela nozīme ir cenas, piedāvājuma, kvalitātes un apkalpošanas ātruma faktoriem. Taču, neskatoties uz izteikto konkurenci, Hesburger ar interesi gaida, vai un kad Latvijas tirgū ienāks vēl kāds jauns spēlētājs.

Sīvās konkurences apstākļos nolūkā piesaistīt jaunus klientus Hesburger seko līdzi savam piedāvātajam produktu klāstam, regulāri radot arī dažādus jaunus produktus par saprātīgu cenu. Uzņēmumā ir komandas vienība, kas strādā pie jaunu produktu izgudrošanas, Hesburger iekšienē notiek degustācijas, diskusijas, pirms jaunais piedāvājums nokļūst ēdienkartē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot restorānu tīkla paplašināšanu, ātrās ēdināšanas restorānu ķēde Hesburger atklājusi jaunu restorānu Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 44. Ieguldītās investīcijas restorāna izveidē sasniegušas 500 000 eiro, informē uzņēmumā.

Šis kopumā ir jau 43. Hesburger restorāns Latvijā un 22. restorāns Rīgā. Jaunatvērtā restorāna kopējā platība sasniedz 245 kvadrātmetrus, un tas radījis 10 jaunas darba vietas rīdziniekiem.

«Neskatoties uz augsto konkurenci ātrās ēdināšanas nozarē, it īpaši Rīgā un tās reģionā, mēs uzskatām, ka tirgū ir izaugsmes iespējas, par ko galvenokārt liecina pieaugošais apmeklētāju skaits ātrās ēdināšanas restorānos. Tuvāko mēnešu laikā mēs plānojam arī atklāt restorānu Rīgā, Krasta ielā, kas būs līdz šim lielākais restorāns Latvijā,» norāda Hesburger attīstības direktore Baltijas valstīs Ieva Salmela.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas ātrās ēdināšanas restorānu ķēde Hesburger, turpinot mērķtiecīgu tīkla paplašināšanu Rīgā, atvērusi 23. restorānu Latvijas galvaspilsētā.

Jaunais restorāns atrodas Juglā, un tajā ieguldītās investīcijas sasniegušas 2,3 miljonus eiro, kas ir šogad lielākais ieguldīto investīciju apjoms restorānu atvēršanā vai modernizēšanā Latvijā.

Ēkai kopumā ir trīs stāvi, no kuriem jaunais restorāns izvietots divos stāvos, un tā kopējā platība ir 217,8 kvadrātmetri, bet ēkas kopējā platība ir 493,2 kvadrātmetri. Ēkas trešajā stāvā izveidotas biroju telpas, savukārt pagrabstāvā ir noliktava.

«Jaunā restorāna atrašanās vieta izvēlēta stratēģiski – izbraucot no pilsētas un dodoties tālākā ceļā, restorāns ir klientam labāk sasniedzams, jo atrodas labajā ceļa pusē. Šajā Rīgas rajonā līdz šim neesam bijuši un jau labu laiku iepriekš klienti izrādījuši interesi par restorāna atvēršanu šajā Rīgas daļā. Priecājamies, ka mūsu ieceres un iespējas tās realizēt sakrīt ar klientu vēlmēm. Jāpiemin, ka jau tuvākā mēneša laikā plānojam atvērt jaunu restorānu arī Kauguros, kas būs otrais «Hesburger» restorāns Jūrmalā,» sacīja Ieva Salmela, Hesburger attīstības direktore.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #8

DB, 21.02.2023

Dalies ar šo rakstu

Lai Skultes sašķidrinātās gāzes termināļa izveidei varētu durt zemē lāpstu, vēl ir nepieciešama dažu mājasdarbu izpilde, no kuriem būtiskākie ir tehniskie risinājumi pieaugošo izmaksu samazināšanai, kā arī valdības lēmums par šādas ieceres atbalsta formu.

To intervijā Dienas Biznesam stāsta AS Skulte LNG Terminal ģenerāldirektors Renārs Miķelsons. Viņš atzīst, ka pirmā kuģa ar sašķidrināto gāzi uzņemšanai Skultes ostā 2024. gada rudenī var būt nepieciešams pagaidu risinājums - peldoša barža ar regazifikācijas iekārtām, bet iecerētās platformas piegāde notiks vēlāk.

Vēl uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness 21.februāra numurā lasi:

Statistika

Jaunajiem uzņēmumiem trūkst jaudas

Tēma

Zelta robežsargi

Uzņēmējdarbība

Krīzes radītais iespēju laiks

Ražošana

Prognozē kārtējo izaugsmes gadu. Uzņēmuma AE Partner prokūriste Jolanta Pavītola

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Papildināta ar foto: Investējot 1 miljonu eiro, Hesburger atklāj jaunu restorānu Rīgā

Zane Atlāce - Bistere, 17.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu ķēde Hesburger ceturtdien, 16.jūnijā atklāja vēl vienu restorānu Rīgā. Ieguldītās investīcijas restorāna izveidē sasniegušas 1 miljonu eiro, un šis ir pirmais restorāns Latvijas tīklā, kur ieviesti līdz šim nebijuši digitālie risinājumi, teikts paziņojumā medijiem.

Restorānā ieviesti digitālie reklāmas displeji, kuros būs iespējams redzēt cenrādi, attēlus, akcijas piedāvājumus, kā arī video. No kopējām restorānā ieguldītājām investīcijām, digitālo reklāmas displeju īstenošanā ieguldīti 30 tūkstoši eiro.

«Šī restorāna atvēršana ir īpaša ar jauno digitālo risinājumu ieviešanu, kas turpmāk tiks ieviesti arī citos restorānos, kas nākotnē tiks atvērti,» stāsta, Hesburger attīstības direktore Baltijas valstīs Ieva Salmela.

Šis ir jau 22. Hesburger restorāns, kas tiek atvērts Rīgā. Jaunais restorāns atrodas Katoļu ielā līdzās degvielas uzpildes stacijai Neste. Kopumā jaunatvērtā restorāna platība sasniedz 210,5 kvadrātmetrus, un tas radījis 8 jaunas darbavietas rīdziniekiem. Jaunais restorāns ir izvietots vienā stāvā, un tajā ir 60 sēdvietas. Restorānā ir iekārtots bērnu rotaļu laukums, kā arī pircēju ērtībai izveidota auto kase.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hesburger, Somijas ātrās ēdināšanas ķēde, turpinot restorānu tīkla paplašināšanu un attīstību, ir atvērusi pirmo Hesburger restorānu Turcijā, Alānijas pilsētā. Uzņēmuma investīcijas jaunatklātajā restorānā sasniedz pusmiljonu eiro.

Ieva Salmela, Hesburger starptautiskās attīstības direktore, norāda: «Restorāns atvērts Alānijas pilsētā, jo tā ir mūsu uzņēmējdarbības modelim atbilstoša lieluma kūrortpilsēta, turklāt to iecienījuši tūristi no visas pasaules. Tas ir arī stratēģisks lēmums – mūsu klienti no Somijas un Baltijas valstīm bieži izvēlas Alāniju par brīvdienu galamērķi. Tajā pašā laikā arī orientēsimies uz jaunu klientu piesaistīšanu, piedāvājot vietējiem iedzīvotājiem pazīstamo, Turcijas virtuvei raksturīgās garšas ēdienu.»

Ēdienkarte ir papildināta ar vietējo iedzīvotāju iecienītajām garšām, piedāvājot divus jaunus burgerus – Köfte Hesburgeru un Köfte siera burgeru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas un Baltijas ātrās ēdināšanas restorānu ķēdes Hesburger, kura attīstības direktore ir Ieva Salmela, pārdošanas apjoms Latvijā 2018.gadā ir sasniedzis 26,1 miljonu eiro, kas ir par 16% vairāk nekā 2017. gadā. 2018.gada pārdošanas apmēru ietekmējusi ne tikai jaunu restorānu atvēršana, bet arī mobilās aplikācijas izmantošanas pieaugums un atbilstoša piedāvājuma pielāgošana klientu vēlmēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas tīkls Hesburger noslēdzis sadarbības līgumu ar a/s Rīgas Piena kombināts un a/s Valmieras piens apvienoto uzņēmumu Food Union par piena iepirkumu visām Baltijas valstu tīkla filiālēm. Slēgtais līgums ir līdz šim lielākā ātrās ēdināšanas restorānu tīkla Hesburger sadarbība ar kādu no Latvijas ražotājiem.

Tiek plānots, ka piena iepirkuma apjoms gada laikā būs simts tūkstoši litru, savukārt pirmie Hesburger produkti, kuru pagatavošanā tiks izmantots uzņēmumā Food Union ražots piens, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā pārdošanā nonāks šomēnes, informē uzņēmumu pārstāvji.

Plānots, ka no Food Union tiks pirkts piens Lāsēns ar zemeņu garšu, un to varēs iegādāties 32 Hesburger ēstuvēs Latvijā, 28 Igaunijā un 28 Lietuvā. Lāsēns tiks pārdots bērnu komplekta sastāvā un atsevišķi.

«Piena iepirkuma līgums ar Latvijas uzņēmumu ir stratēģisks solis, realizējot mūsu kompānijas ilgtermiņa attīstības plānus Baltijā,» pauda Hesburger attīstības direktore Ieva Salmela. Food Union norāda, ka sadarbības līgums ir nozīmīgs uzņēmuma solis HORECA virziena attīstībā.

Komentāri

Pievienot komentāru