Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien atvērta sestā Tavex klientu apkalpošanas filiāle, kas atrodas modes un izklaides centrā Rīga Plaza, informē kompānijas valdes loceklis Andris Arhipenko.

Filiāles izveidē tika investēti vairāk nekā 100 000 eiro.

«2017. gadā esam vērojuši augstu pieprasījumu pēc ceļojumu valūtām, kas liecina par to, ka mūsu tautieši arvien vairāk ceļo. Pieprasījums pēc valūtām ir audzis 34 valūtu gadījumā, lielākais apmainītās valūtas apjoma kāpums bija Taizemes batam, Indonēzijas rūpijai, Malaizijas ringitam, Dienvidkorejas vonam, Īslandes kronai, Kazahstānas tengei, Gruzijas laram. Iepriekšējos gados Turcijas un Ēģiptes valūtas pieprasījums piedzīvoja strauju kritumu, toties šobrīd Ēģiptes mārciņas konvertāciju apjoms ir trīskāršojies, bet Turcijas liras – palielinājies par 45%. Nozīmīgs pieprasījuma kritums bija vērojams Meksikas peso un Brazīlijas reālam, kas var būt saistīts ar šo galamērķu mazāku pievilcību,» komentē tirgus situāciju Tavex pārstāvis.

Pēc provizoriskiem datiem Tavex apgrozījums 2017. gadā bija 14.9 milj. eiro. Tavex ir finanšu grupas Tavex Group meitas uzņēmums Latvijā. Tavex Group darbojas 9 ES valstīs – Latvijā, Igaunijā, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānija, Bulgārijā – un 2017. gadā uzsāka darbību Rumānijā. Tuvākajā nākotnē tiek plānota darbības uzsākšana arī Lielbritānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemeļeiropā cilvēki biežāk lieto bezskaidru naudu, bet joprojām daudzviet Eiropā dominē skaidra nauda, piemēram, Bulgārijā 90% naudas aprites notiek skaidrā naudā, par to otrdien lasāms laikrakstā Dienas Bizness.

«Joprojām daudzi cilvēki dod priekšroku skaidrai naudai. Tam ir dažādi iemesli, tostarp arī pieradums,» saka Juri Martins (Jüri Martin), Tavex Group finanšu direktors un valdes loceklis. Skaidras un bezskaidras naudas lietošanas paradumi dažādās valstīs atšķiras. Tavex ir pārstāvniecība Bulgārijā, un šajā valstī aptuveni 90% iedzīvotāju lieto skaidru naudu. Turpretī Zviedrijā no kopējā naudas apgrozījuma skaidra nauda veidojot vien dažus procentus. «Ir tiešām liela starpība paradumos, kā cilvēki izmanto naudu, lai norēķinātos dažādās valstīs. Tomēr pat Zviedrijā mums ir klienti, kuri pērk skaidru naudu, un ir uzņēmējdarbība, kur tā ir vajadzīga. Tāpat skaidrai naudai komercdarbībā joprojām ir zemākas izmaksas, kā arī ne visur var maksāt ar karti, tāpēc ir vitāli nepieciešams nodrošināties ar skaidru naudu, īpaši ceļojot. Tāpat daudzās valstīs patērētājam ir iespēja ietaupīt, maksājot skaidrā naudā. Lai gan daudzās Eiropas valstīs tirgotājiem nav atļauts pieprasīt augstāku cenu no klientiem, kuri norēķinās ar maksājumu kartēm, šādu norēķinu kārtību var sastapt pat restorānā vai viesnīcā Dānijā, kur ir atļauts iekasēt papildu maksājuma administrēšanas maksu, ja klients izmanto maksājuma karti. Līdzīga kārtība novērojama daudziem e-pakalpojumiem pasaulē, jo par klienta kartes transakciju tirgotājs bankai maksā komisiju no pirkuma,» viņš stāsta.

Komentāri

Pievienot komentāru