Ražošana

Ierosina SIA Ogres trikotāža D tiesiskās aizsardzības procesu

Gunta Kursiša, 20.06.2013

Jaunākais izdevums

Ierosināts SIA Ogres Trikotāža D tiesiskās aizsardzības process (TAP) - uzņēmumam divu mēnešu laikā no TAP lietas ierosināšanas dienas tiesā jāiesniedz likumā noteiktā kārtībā saskaņots tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns, informē Lursoft.

2011. gadā kompānijas apgrozījums bija 4,958 milj. Ls, bet peļņa pēc nodokļiu nomaksas – 8,624 tūkst. Ls. 2011. gadā SIA Ogres trikotāža D strādāja 214 darbinieki.

SIA Ogres Trikotāža D dibināta 2000. gadā, un uzņēmuma dalībnieki ir SIA Monald, Iļja Guzoss un Daugavpilī dislocētais Latvijas – Krievijas kopuzņēmumam SIA Teks.lv. SIA Monald īpašnieki ir Mihails Uļmans (35,19%), Aleksandrs Plotkins (41,91%) un Biomins Kajems (22,90%), liecina Lursoft informācija. Uzņēmuma SIA Ogres Trikotāža D vienīgais valdes loceklis ir I. Guzoss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ogres trikotāžai parādā arī pazīstami zīmoli

Vēsma Lēvalde, 02.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā lielražotāja Ogres trikotāža maksātnespējas iemesls ir debitoru parādi, tostarp parādā palikuši arī pazīstamu zīmolu turētāji .

Paredzama gadiem ilga tiesvedība ar ārzemju debitoriem, prognozē SIA Ogres trikotāža maksātnespējas administrators Edgars Karelis. Viens no lielākajiem nozares ražotājiem un eksportētājiem, kas restrukturizācijas rezultātā bija sadalīts divos uzņēmumos – SIA Ogres trikotāža (Ogrē) un SIA Ogres trikotāža D (Daugavpilī) –, ražošanu pārtrauca jau pērn decembra beigās. Par spīti tam, ka šā uzņēmuma noieta tirgus bija rietumu, ne austrumu virzienā, maksātnespējas process sākts gan Ogres, gan Daugavpils uzņēmumā.

Rietumnieki nemaksā

No darba Ogrē administratoram nācies atbrīvot aptuveni 250 darbinieku. Daugavpils uzņēmumā administrators atbrīvojis 39 cilvēkus. «Ražotne ir pilnībā saglabāta, bet darbs pārtraukts 2013. gada decembrī, jo ir izveidojušās lielas sadarbības partneru parādsaistības pret Ogres trikotāžu – pārsvarā ārzemju debitori,» situāciju skaidro SIA Ogres trikotāža maksātnespējas procesa administrators Edgars Karelis. Maksājumu kavēšana sākusies ilgi pirms Ukrainas un Krievijas krīzes, noieta tirgus daļa uz šīm valstīm nebija būtiska. Ogres uzņēmumā ir palicis ievērojams produkcijas atlikums, lielākā tā daļa ir saražota pēc pasūtījuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Aurora Baltika valdi atstājusi Irīna Kiseļova un Jeļena Andrejuka

Žanete Hāka, 09.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrētas izmaiņas trikotāžas zeķu ražotāja SIA Aurora Baltika valdē, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma valdi atstājušas Irīna Kiseļova un Jeļena Andrejuka. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka savu vietu uzņēmuma valdē saglabājusi Tatjana Solovjova, kurai pieder arī 4,43% SIA Aurora Baltika kapitāldaļas, un uzņēmuma valdes loceklis Armands Lapiņš.

Pārskata gadā SIA Aurora Baltika saražoja 15,043 tūkstošus pāru zeķu izstrādājumus par kopējo summu 4,062 tūkstoši eiro, kas, salīdzinot ar 2012. gadu, ir par 8,518 tūkstošiem pāru vairāk. Finanšu gadu uzņēmums noslēdza ar 4,113 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem 252,776 tūkstošu eiro apmērā.

Lursoft dati rāda, ka 71,68% SIA Aurora Baltika kapitāldaļu pieder SIA Monaldo, 23,89% uzņēmuma kapitāldaļu īpašnieks ir SIA Teks.LV, bet atlikušie 4,43% pieder Tatjanai Solovjovai. Aurora Baltika reģistrēta 1999. gadā un pērn nodrošinājusi 256 darbavietas. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,376 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

No PVN reģistra izslēdz Ogres Trikotāžu

Žanete Hāka, 12.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests pieņēmis lēmumu par Ogres Trikotāžas izslēgšanu no PVN reģistra, liecina Lursoft dati. Jāatzīmē, ka jau šā gada 7. februārī Ogres Trikotāžai ir ierosināts maksātnespējas process.

Pēdējais gada pārskats, ko iesniedza Ogres Trikotāža, ir par 2012. gadu. Tajā redzams, ka uzņēmums gadu noslēdza ar zaudējumiem 104,8 tūkstošu eiro apmērā, apgrozot 7,885 miljonus eiro.

Ogres Trikotāžas kapitāldaļas savā starpā šobrīd dala SIA Baložu Ligzdas un SIA Baldones 1 īpašniece Natālija Petkeviča, SIA Teks.lv un Mihails Uļmans, kas ir SIA Idealuks, SIA VNT un SIA Ziedu Pilsēta īpašnieks un vēl 15 citu uzņēmumu līdzīpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Palielinājušies OT Stils zaudējumi

Žanete Hāka, 26.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trikotāžas apģērbu ražotāja SIA Ogres trikotāža un zeķu izstrādājumu ražotāja SIA Aurora Baltika produkcijas izplatītāja SIA OT Stils apgrozījums gada laikā samazinājies par 26,53%, līdz 1,046 miljoniem eiro, liecina Lursoft dati.

Pieauguši arī uzņēmuma zaudējumi - līdz 428,665 tūkstošiem eiro pēc nodokļu nomaksas.

Plānojot turpmāko attīstību, SIA OT Stils vadība paredz pilnveidot un attīstīt uzņēmuma darbību, palielinot preču pārdošanas apjomus. Iecertēts arī attīstīt iesākto OT Outlet konceptu, kas dod iespēju pircējiem iegādāties preces par zemākām cenām, kā arī meklēt iespējas preču pārdošanai ārpus Latvijas robežām.

SIA OT Stils reģistrēts 2003.gada vasarā un pieder SIA Monald un SIA Teks .LV. Abiem uzņēmumiem kopīgi vēl bez SIA OT Stils pieder arī SIA Ogres Trikotāža D, SIA Rodex Pro un SIA Aurora Baltika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ražošanas milzim Ogres trikotāža mainās īpašnieki

Vēsma Lēvalde, 19.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no lielākajiem tekstilrūpniecības uzņēmumiem Latvijā SIA Ogres trikotāža kontrolpaketi ieguvusi SIA Monald.

SIA Monald ieguvusi 74,95% kapitāla daļu, kas līdz šim piederēja Natālijai Petkevičai. Līdz ar to patlaban SIA Ogres trikotāža dalībnieku sarakstu veido SIA Monald (74,95%), Daugavpilī dislocētais Latvijas – Krievijas kopuzņēmums SIA Teks.LV (25%) un Mihails Uļmans (0,05%). Savukārt SIA Monald īpašnieki ir Mihails Uļmans (35,19%), Aleksandrs Plotkins (41,91%) un Biomins Kajems (22,90%), liecina Lursoft informācija. SIA Monald ir reģistrēta 2003.gadā kā komercdarbības un vadībzinību konsultāciju firma. Tās īpašnieki ilgus gadus ir saistīti ar daudznozaru holdingu Mono. Amatu no 15.februāra atstājis arī Ogres trikotāžas vadītājs Aivars Veiss, viņa pienākumus pilda Irina Kiseļova, kura iepriekš bija saistīta ar SIA Aurora Baltika.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien jaunattīstības valstu valūtu vērtība turpināja samazināties, piedzīvojot ilgāko kritumu kopš 2000. gada, liecina Bloomberg dati.

Indekss, kas apkopo 20 visvairāk tirgoto jaunattīstības valstu valūtu cenu izmaiņas, saruka par 0,3%, bet MSCI Emerging Markets akciju indekss saruka līdz četru gadu zemākajam līmenim.

Piemēram, Turcijas lira saruka līdz rdekordzemam līmenim, bet Krievijas rubļa vērtība un šīs valsts akciju cenas pazeminājās, reaģējot uz naftas cenu samazināšanos. Rubļa kurss pret dolāru saruka par 0,8% līdz 65,496 rubļiem par dolāru.

Nordea Bank analītiķis Anderss Svendsens uzskata, ka jaunattīstības valstu valūtu vērtība būs zema visu šo gadu, gaidot ASV Federālo Rezervju sistēmas lēmumu celt likmes. Līdzīgu uzskatu pauž arī Areca Capital eksperts Denijs Vongs Teks Mengs:

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

OT Stils, ieķīlājot visu mantu, reģistrē jaunu komercķīlu

Žanete Hāka, 23.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauna komercķīla 620 tūkstošu latu vērtībā reģistrēta tekstilizstrādājumu tirgotājam SIA OT Stils, liecina Lursoft dati.

Ķīlas ņēmējs ir 2003.gadā dibinātais SIA Monald. SIA OT Stils ieķīlājis visu savu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

2003.gadā reģistrētais SIA OT Stils ir Ogres trikotāžas oficiālais pārstāvis, kurš realizē uzņēmuma ražotos trikotāžas izstrādājumus. Uzņēmuma kapitāldaļu turētāji ir SIA Teks.lv kā arī ķīlas ņēmējs SIA Monald, savukārt pašam uzņēmumam pieder SIA OT Stils 1 daļas.

2012.gadā SIA OT Stils apgrozījis 1,078 milj.Ls un gadu noslēdzis ar 171,730 tūkst.Ls zaudējumiem. Uzņēmumā strādājuši 68 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

FOTO: Lielāko nodokļu maksātāju godināšana Valsts ieņēmumu dienestā

Zane Atlāce - Bistere, 06.04.2018

Valsts ieņēmumu dienesta Lielo nodokļu maksātāju svinīgajā apbalvošanas ceremonija.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svinīgā apbalvošanas ceremonijā Valsts ieņēmumu dienestā ceturtdien tika apbalvoti 2017.gada lielākie nodokļu maksātāji divdesmit dažādās nominācijās.

Balvas tika pasniegtas katra Latvijas reģiona lielākajam darbaspēka nodokļu maksātājam mazo, vidējo un lielo nodokļu maksātāju grupā, lielākajam eksportētājam, gada debijai, lielākajam nodokļu maksātājam, kā arī VID sadarbības partnerim.

Par lielākajiem darbaspēka nodokļu maksātājiem 2017.gadā lielo nodokļu maksātāju grupā atzīti uzņēmumi AS UPB, AS Preiļu siers, SIA Rimi Latvia, AS Valmieras stikla šķiedra un SIA Jeld-Wen Latvija.

Vidējo nodokļu maksātāju grupā par lielāko 2017.gada darbaspēka nodokļu maksātāju Rīgā un Rīgas reģionā atzīta SIA C.T.CO, Kurzemē - SIA Ostas celtnieks, Latgalē - SIA Verems, Vidzemē - SIA Woltec, bet Zemgalē - SIA East Metal.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

OT Stils zaudējumi auguši; turpinās attīstīt jauno konceptu OT Outlet

Gunta Kursiša, 20.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas trikotāžas apģērbu tirgotājas SIA OT Stils zaudējumi ievērojami palielinājušies, sasniedzot 374 tūkstošus eiro, liecina Lursoft dati.

OT Stils izplata SIA Ogres trikotāža un SIA Aurora Baltika produkciju.

Salīdzinot ar 2012. gadu, zaudējumu apmērs audzis par vairāk nekā 129 tūkstošiem eiro. Gada laikā sarucis arī uzņēmuma apgrozījums – tas samazinājies par 7,2% līdz 1,42 miljoniem eiro.

Pērn OT Stils iegādājies jaunus pamatlīdzekļus tirdzniecības vietu iekārtošanai un uzlabošanau, kā arī atvēris vaļā jaunu veikalu tirdzniecības centrā Bowlero. Tāpat pērn ieviests jauns tirdzniecības koncepts OT Outlet – ar šo preču zīmi 2013. gadā uzņēmums vēris vaļā trīs jaunus veikalus.

Konceptu OT Outlet uzņēmums plāno attīstīt arī turpmākos gadus. OT Outlet preces tiek tirgotas par zemākām cenām, un šāds koncepts attīstīts, ņemot vērā Latvijas ekonomisko situāciju un pirktspējas krišanos, norādījusi OT Stils vadība. Tāpat arī uzņēmums iecerējis paplašināt preču pārdošanas apjomus ārpus Latvijas robežām, proti, Austrumeiropas un NVS valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Aurora Baltika plāno palielināt eksportu līdz 75%

Žanete Hāka, 25.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zeķu izstrādājumu ražotāja Latvijā SIA Aurora Baltika apgrozījums pērn sasniedzis 4,114 miljonus eiro, kas ir par 29,3% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2012.gada rādītājiem, pērn palielinājusies uzņēmuma eksporta daļa, kura augusi līdz 67%.

Pagājušajā gadā uzņēmums ar darba vietām nodrošinājis 256 cilvēkus, teikts uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā. Tāpat arī iesniegtajā gada pārskatā norādīts, ka 2013.gadā uzņēmumā saražoti 15,043 tūkstoši zeķu pāru, kas ir par 8,518 tūkstošiem pāru vairāk nekā gadu iepriekš.

Savu saražoto produkciju SIA Aurora Baltika pagājušajā gadā eksportējusi uz 13 valstīm, tostarp Vāciju (35%), Igauniju (11,4%). Līdz ar apgrozījuma kāpumu samazinājušies arī ražotāja zaudējumi, kuri pēc nodokļu nomaksas pērn veidojuši 52,776 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru