Enerģētika

Investēs 90 miljonus eiro saules elektrostaciju parkā Jēkabpilī

Db.lv, 12.01.2023

Jaunākais izdevums

Atjaunojamās enerģijas uzņēmums "Green Genius" investēs apmēram 90 miljonus eiro saules saules elektrostaciju parka būvniecībā Jēkabpilī, informē "Green Genius" pārstāvji.

"Green Genius" 100 megavatu (MW) saules elektrostaciju attīstīs Jēkabpilī vairāk nekā 151 hektāra teritorijā. Pēc nepieciešamo atļauju saņemšanas, elektrostacijas būvniecības darbus plānots sākt līdz šā gada jūnijam.

Projekta īstenošanā "Green Genius" noslēdzis darījumu ar uzņēmējiem Edgaru Kamišovu un Vilni Buholcu, nodibinot profesionālu partnerību, ko plānots attīstīt arī nākotnē.

“Latvijai ir ļoti labs saules enerģijas izmantošanas potenciāls ar pievilcīgiem noteikumiem un saprātīgu regulējumu šādu projektu attīstīšanai, ko esam pētījuši jau ilgāku laiku. Esmu gandarīts, ka esam iesaistījušies projektā, kuram noteikti būs nozīmīga ietekme uz Latvijas ilgtspēju un valsts enerģētisko neatkarību,” norāda “Green Genius” solārā biznesa virziena vadītājs Simonas Šileikis.

Uzņēmums "Green Genius" Latvijas tirgū darbību sāka 2019.gadā, iesaistoties ilgtermiņa atjaunojamās enerģijas projektu attīstībā, kā arī ieviešot neliela mēroga B2B (bizness-biznesam) risinājumus.

"Green Genius" ir atjaunojamās enerģijas uzņēmums, kas izstrādā, izbūvē saules, biogāzes, vēja un zaļās ūdeņraža enerģijas projektus. Šobrīd tā projekti tiek attīstīti astoņās Eiropas valstīs. Līdz 2025.gadam "Green Genius" plāno ar atjaunojamās enerģijas projektiem sasniegt kopējo jaudu divu GW apmērā.

Uzņēmumam ir vairāk nekā 15 gadu darbības pieredze. Ik gadu "Green Genius" saražo aptuveni 399 gigavatstundas (GWh) zaļās enerģijas. "Green Genius" ir daļa no starptautiskās uzņēmumu grupas "Modus Group", kas darbojas 11 Eiropas tirgos.

SIA "Green Genius Latvia" reģistrēta 2022.gada augustā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētā "Modus Energy International".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atjaunojamās enerģijas uzņēmums “Green Genius”, kas darbojas astoņās Eiropas valstīs, saņēmis atļaujas saules elektrostaciju izbūvei Latvijā un Lietuvā.

Netālu no Jēkabpils uzņēmums uzstādīs saules elektrostaciju ar 120,8 megavatu jaudu, savukārt Lietuvas ziemeļos, Šeduvas pilsētas apkārtnē – ar 78 megavatu jaudu.

Abu elektrostaciju būvniecību plānots uzsākt līdz 2024. gada vidum.

Jēkabpils tuvumā iecerētais saules enerģijas parks būs 153 ha platībā, un tā iekārtu uzstādīšanā “Green Genius” plāno ieguldīt 109 miljonus eiro. Savukārt saules enerģijas staciju Lietuvā, Šeduvas pilsētas apkārtnē, paredzēts izveidot vairāk nekā 140 ha lielā teritorijā, un tā būvniecībā uzņēmums investēs 70 miljonus eiro.

“Baltijas valstu tirgi ir sasnieguši jaunu brieduma posmu, kad rodas jaunas iespējas attīstīt liela mēroga saules parku projektus līdzās ierastajām mazāka apjoma saules elektrostacijām. Katram no liela mēroga projektiem būs liela nozīme enerģijas avotu decentralizācijā un visa reģiona enerģētiskās neatkarības stiprināšanā,” norāda “Green Genius” solārā biznesa virziena vadītājs Simonas Šileikis.

Komentāri

Pievienot komentāru