Transports un loģistika

IV ikgadējā Baltijas Biznesa Aviācijas konference šogad Jūrmalā

Dienas Bizness, 31.05.2016

Jaunākais izdevums

Šogad sadarbībā ar Lielbritānijas kompāniju Aeropodium, kura specializējas starptautiskajos aviācijas projektos, uzņēmums Capital Handling 2016.gada 9.jūnijā rīkos IV ikgadējo Baltijas Biznesa Aviācijas konferenci. Iepriekšējos trīs gadus pēc kārtas BBA konferences notika Igaunijā, bet šogad ar rīkotajiem tika panākta vienošanās par pasākuma pārcelšanu uz Latviju.

Kompānijai Aeropodium ir 16 gadu pieredze starptautisko konferenču un semināru organizēšanā, tā pēta un seko aviācijas tirgus tendencēm, kā arī izstrādā un organizē aviācijas pasākumus visā pasaulē. Tās dibinātājs Panagiotis Panagopoulos, McGill universitātes absolvents, ir ieņēmis vairākus vadošus amatus uzņēmumos, kuri specializējās konferenču organizēšanā un vadīšanā un ir pazīstams eksperts aviācijas nozarē, kurš izveidoja lielu profesionālo kontaktu tīklu visa pasaulē. Kā pēdējos Aeropodium nozīmīgos organizētos pasākumus 2016.gadā var minēt: Aircraft Financing and Leasing in Asia, Singapūrā; Asia Pacific Aviation Liability, Sidnejā, Austrālijā; 4th European Corporate Aviation Summit, Londonā, Lielbritānijā; Aero Expo Panama, Panamas pilsētā, Panamā; Iranian Aviation Symposium, Teherāna, Irānā; EASA Rules for Non-commercial Operations, Berlīnē, Vācijā. Kopumā pastāvēšanas laikā Aeropodium veiksmīgi sarīkojusi vairāk nekā 120 aviācijas nozares pasākumus.

Savu dalību apliecināja un IV starptautiskajā Baltijas Biznesa aviācijas konferences ietvaros uzstāsies: Eurocontrol pārstāvis no Beļģijas Armando Cairoli, ASV kompānijas Airtrade Aviation izpilddirektors Jay Faria, Nick Godwin no Commsoft un Andrew Hughes no Mango Aviation Partners, kuri pārstāv Lielbritāniju un Stephan Krainer, Primus Aircraft Management Solutions no Austrijas, kā arī citi.

Šī konference ir iespēja iepazīstināt citu valstu pārstāvjus un nozares speciālistus ar mūsu valsti, lidostas Rīga attīstības potenciālu, piesaistīt investorus un dibināt jaunus kontaktus. Konference sniedz iespēju debatēt, uzzināt par pēdējiem sasniegumiem un, izpētot reģiona aviācijas tirgu, apspriest dažādus biznesa modeļus ar Eiropas un Baltijas vadošiem nozares ekspertiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Biznesa aviācijas asociācija (EBAA) sadarbībā ar Nacionālo Biznesa aviācijas asociāciju (NBAA) 2016. gada 24.-26. maijā Ženēvā, Šveicē PALEXPO arēnā sešpadsmito gadu pēc kārtas, organizēja lielāko biznesa aviācijas izstādi EBACE 2016. Izstāde ir lielākais un nozīmīgākais gada notikums Eiropā, kas plaši pārstāvēts ar biznesa aviācijas nozares darbībā iesaistīto jomu uzņēmumiem un pulcē nozares profesionāļus ne tikai no Eiropas, bet arī ASV, Dienvidamerikas valstīm un Āzijas reģiona.

Izstāde EBACE 2016 bija ceturtā reize, kad uzņēmums Capital Handling izstādē piedalījās ar uzņēmuma stendu, lai iepazīstinātu esošos un potenciālos partnerus un izstādes dalībniekus ar saviem pakalpojumiem, kuri tiek sniegti Rīgas lidostas teritorijā, ar jaunumiem uzņēmuma darbībā, kā arī biznesa aviācijā Latvijas un Baltijas mērogā.

Brauciena mērķis bija dibināt jaunus kontaktus ar sadarbības partneriem, satikt un piesaistīt jaunus partnerus, informēt esošos klientus un partnerus par jaunajiem pakalpojumiem, uzlabojumiem pasažieru apkalpošanas un tehniskajos servisos, uzņēmuma attīstības plāniem. Izstādes laikā partneriem tika piedāvāti pakalpojumi, kas saistīti ar uzņēmuma rīcībā esošo atbilstošu infrastruktūru gaisa kuģu uzgabāšanai un tehniskai apkalpošanai, kā arī privāta pasažieru termināļa pakalpojumus. Uzņēmuma pārstāvji aicināja esošos un potenciālos klientus, ierodoties Rīgā, izmantot ne tikai Capital Handling sniegto servisu Biznesa aviācijas terminālī, bet arī Capital Handling sadarbības partneru pakalpojumus tādās uzņēmējdarbības nozarēs kā nekustamie īpašumi, finanses, viesnīcas un restorāni, skaistumkopšana, auto industrija, sports un atpūta u.c.. Sarunas ar esošajiem un potenciālajiem klientiem notika gan Capital Handling stendā, gan partneru stendos. Capital Handling stendu apmeklēja daudz jaunu potenciālo klientu, lai personīgi iepazītos ar uzņēmuma pārstāvjiem, kā arī pārrunātu iespējamos savstarpējās sadarbības modeļus, iegūtu vairāk informācijas par jaunumiem un iespējām turpmākai savstarpējai sadarbībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Biznesa aviācijas priekšrocības Latvijā - klienti, konkurence un perspektīvas

Olga Kņazeva, Egons Mudulis (tulkojusi Žanete Hāka), 09.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Capital Handling stratēģiskās plānošanas un attīstības direktors Romāns Krupjaņko intervijā stāsta par biznesa aviācijas iezīmēm, par to, kādus pakalpojumus tā patlaban piedāvā klientiem visā pasaulē un kādas ir Latvijas nozares spēlētāju priekšrocības Eiropas kontekstā.

Kā tika izveidota Jūsu kompānija, ar ko viss sākās?

Šā gada aprīlī mūsu kompānija svinēja 7 gadu jubileju. Capital Handling pārvaldītā bāze bija pirmā šāda veida bāze Rīgā un Baltijas valstīs. Tā tika atvērta vēl agrāk, jau 2010.gadā. Mēs sākām gandrīz no nulles un šajā laikā esam jau paspējuši daudz paveikt. Īsā laikā uzņēmums Latvijā ir spējis kļūt par vienu no šīs nozares līderiem.

Kompānijas pirmsākumi meklējami 2008.gadā, kad tika nopirkta ēka lidostas teritorijā, ko iepriekš izmantoja DHL. 2010.gadā tika atvērts pirmais termināls Baltijas valstīs un biznesa aviācijas angārs.

2012.gadā tika izveidota kompānija Capital Handling, kas nodarbojās ar biznesa aviācijas pakalpojumu sniegšanu. 2013.gadā tika uzbūvēts papildu apsildāms angārs biznesa lidmašīnu uzglabāšanai un apkalpošanai. 2016.gadā Capital Handling pievienojās Latvijas Aviācijas asociācijai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Toyota Industries Corporation (TICO) ir parakstījis vienošanos, lai iegūtu uzņēmumu Vanderlande – pasaules tirgus līderi pievienotās vērtības loģistikas procesu automatizācijā lidostās un sūtījumu tirgū, kas ir arī vadošais piegādātājs noliktavām – no uzņēmuma pašreizējā īpašnieka uzņēmuma NPM Capital.

Darījums iezīmē TICO stratēģiskos mērķus palielināt savu klātbūtni automatizētās materiālu pārvietošanas tirgū. Šis notikums seko nesenajam paziņojumam par uzņēmuma paplašināšanos Ziemeļamerikā, iegūstot uzņēmumu Bastian Solutions LLC, un turpmāk nostiprinās TICO vadošo pozīciju pasaulē pilna materiālu pārvietošanas risinājumu klāsta nodrošināšanā.

Uzņēmums Vanderlande, kas dibināts 1949. gadā un, kura galvenais birojs atrodas Veghel pilsētā, Nīderlandē, ir sniedzis risinājumus vairāk nekā 105 valstīs, ar uzņēmuma filiālēm 30 valstīs no tām. Balstoties uz inovatīvajām sistēmām, viedu programmatūru un aprites cikla jomas pakalpojumiem, uzņēmuma Vanderlande darbībā pēdējos gados ir vērojama ievērojama izaugsme, un tam ir paredzamas arī labas turpmākas izredzes nākotnē, cieši sadarbojoties ar augsta līmeņa klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidostā "Rīga" darbu sācis modernizētais 2.perons, kas galvenokārt paredzēts biznesa aviācijas gaisa kuģu apkalpošanai, informē lidosta "Rīga".

2.perons atrodas iepretī FBO RIGA biznesa aviācijas terminālim un modernizācijas ietvaros tajā izbūvēts paplašinājums ar betona un asfaltbetona segumu vairāk nekā 12 000 kvadrātmetru platībā, izveidojot divas jaunas fleksibla plānojuma gaisa kuģu stāvvietas.

Līdz ar to kopējais stāvvietu daudzums 2.peronā pieaudzis līdz sešām, no tām trīs atrodas tiešā biznesa termināļa tuvumā, dodot iespēju pasažieriem ātri un ērti sasniegt termināli kājām.

Projekta ietvaros modernizēta arī esošā 2. perona daļa, inženiertīkli un apgaismojuma sistēma. Darbus veica atklātā konkursā izvēlētā akciju sabiedrība "ACB".

Projekta kopējās izmaksas veido 2,5 miljonus eiro un tas ir viens no investīciju projektiem, ko lidosta "Rīga" šogad īsteno biznesa dažādošanas un konkurētspējas paaugstināšanas nolūkā, izmantojot pandēmijas laika sniegtās iespējas veikt intensīvus būvdarbus lidlauka teritorijā.

Komentāri

Pievienot komentāru