Citas ziņas

Jaunups: budžets pirms vēlēšanām nav iespējams

Sandra Dieziņa, 27.04.2010

Jaunākais izdevums

Valsts budžeta sagatavošana pirms Saeimas vēlēšanām nav iespējama, jo to nosaka likums.

To šorīt intervijā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs, viens no politisko partiju apvienības Vienotība veidotājiem Edgars Jaunups, komentējot ZZS vēlmi redzēt budžetu jau pirms vēlēšanām. Viņš norādīja, ka likums nosaka – vēlēšanu gadā budžetu iesniedz pēc vēlēšanām un apstiprina pēc vēlēšanām.

E. Jaunups arī atzina, ka nākamajā gadā būs nepieciešams izdevumu samazinājums un tas varētu notikt uz valsts pārvaldes rēķina, ko JL vienmēr ir uzsvēris. Līdz šim gan galvenā bremze šādam variantam, pēc E. Jaunupa domām, bijusi Tautas partija, kas šobrīd dezertējusi no ministru amatiem.

Lai gan Vienotības līderis Ģirts Valdis Kristovskis jau paziņojis, ka ietaupījumus nākamgad varētu meklēt uz pensiju, pabalstu un skolotāju algu rēķina, E. Jaunups domā, ka tie nav vienīgie varianti, kur meklēt papildus ietaupījumus, tie var būt arī vēl citi sektori. «Šī būs pēdējā sarkanā līnija, kuru politiķi var pārkāpt, tikai gadījumā, ja valstij draud reāls bankrots,»viņš teica.

Jāpiebilst, ka Vienotības valdes priekšsēdētāja Ģirta Valda Kristovska pieļāvums, ka meklējot, kā konsolidēt budžeta deficītu 2011. gadam par 500 miljoniem latu, varētu apsvērt «aizņemšanos no pensionāriem», pirmdien DB tika precizēts. Žurnālā SestDiena nekorekti esot atspoguļoti viņa izteikumi, tā politiķis. Kristovskis esot runājis par iespēju aizņemties no «turīgajiem pensionāriem».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā runā, ka nākamais rindā aiz Martinsona ir Jaunups. Vai tie, kas tagad prasa atlaist Rīgas domi, tad prasīs valdības atlaišanu un ārkārtas Saeimas vēlēšanas? Ko tad darīs prezidents, un ko darīs valdība? Vai norobežoties tiešām būs tik viegli? Edgars Jaunups, kurš bīda Kariņa valdību, var izrādīties tās kapracis.

KNAB vadītājs Jēkabs Straume norāda, ka tas ir tikai sākums. Aizturētais Martinsons valstī bija izvērsis plašu darbību. Par to, ka viņu interesēja valdības līmenis, liecina arī aktīva politisko spēku finansēšana, īpaši atbalstot Jaunupu. Ja tas ir tikai sākums, tad būs loģisks turpinājums. Ir kļuvis zināms, ka Jaunups bijis regulārs Tauriņu pirts viesis sarunās, kuras ierakstīja izmeklētāji. Kas būs tālāk?

Tajā brīdī, kad/ja «iesēdinātu» Jaunupu, būtu jāatlaiž valdība. Tad būtu tāda pati situācija kā Rīgas domē, kur prasa Ušakova atkāpšanos un domes atlaišanu. Vai nacionāļi tādā situācijā pieņems līdzīgu lēmumu kā savā kongresā, prasot Gerhardam atlaist Rīgas domi?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr deputāti vāc trūkstošās balsis Krišjāņa Kariņa valdības veidošanai, ir iededzies strīds par Edgara Jaunupa lomu tās stādīšanā.

Izbrīnu rada tas, ka pats Kariņš Latvijas Radio ir atzinis, ka par «šo jautājumu līdz otrdienai neviens nebija runājis ne ar viņu pašu, ne arī ar Jauno Vienotību. Man ir zināms, ka Kariņa virzīšana uz nomināciju politiķu sarunās tiek apspriesta jau vismaz divas nedēļas. Kā tas ir iespējams, ka pats Kariņš to nezina?

Atbilde ir vienkārša. Krišjānis Kariņš nav Jaunās Vienotības premjera kandidāts. Krišjānis Kariņš ir Jaunupa ideja. Talantīgā Jaunupa ģeniālā ideja, kuras īstenošanu pasteidzināja otrdienas notikumi. Ievērojiet, ka otrdien no rīta Latvijas radio intervijā Artis Pabriks vēl bija gatavs pats uzņemties premjera amatu, bet pusdienlaikā jau izplatīja paziņojumu medijiem, ka atsakās no nominēšanas uz premjera amatu. Arī apvienības Attīstībai/Par! priekšsēdētājs Daniels Pavļuts vēl otrdien no rīta raidījumā Rīta panorāma bija pārliecināts, ka «nekas nav mazinājis Pabrika piemērotību premjera amatam». Kas tāds bija noticis, kas lika tik kardināli mainīt Attīstībai/Par! nostāju? KNAB bija aizturējis uzņēmēju Māri Martinsonu! Iespējams, ka tieši tad Jaunups pavisam skaidri saprata, ka Attīstībai/Par! premjera kandidāts vairs neiet cauri. Jo Edgars Jaunups ir pārāk saistīts ar Māri Martinsonu. Uzņēmēju, kas šajās dienās ir redzams roku dzelžos. Vienu no lielākajiem šī politiskā spēka sponsoriem, kuru ir atvedis Jaunups. Tāpēc ar pilnu spēku tika iedarbināts Jaunupa alternatīvais plāns ar nosaukumu Kariņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Biedrības Latvijas attīstībai uzņēmēji neraujas pie varas

Gunta Kursiša, 05.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunās biedrības aktīvistu vidū esošie uzņēmēji Valērijs Belokoņs, Olafs Berķis un citi būšot «jaunas oligarhijas» sākums, jo šie uzņēmēji nevēlas pretendēt uz varu, kā to darīja iepriekšējie par oligarhiem dēvētie politiķi, raidījumā Dienas Rīts pauda viens no jaunās biedrības Latvijas attīstībai dibinātājiem, partijas Vienotība pārstāvis Edgars Jaunups.

Komentāri

Pievienot komentāru
Likumi

Gobzems: Jurašs un Strīķe zināja Bunkus shēmas

Sandris Točs, speciāli DB, 12.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Atbildēšu uz jautājumu, vai šeit, pie mums, valda politiski organizēta mafija. Šī slepkavība nebija brīdinājums maksātnespējas administratoriem, jo Māris Sprūds jau ir ārā no spēles. Tas bija brīdinājums politiķiem. Kāpēc politiķiem bija svarīgi šajās dienās dot signālu, ka viņi par to vairs nelems, bet to darīs kāds spēcīgāks nekā viņi? Padomājiet par to,» sarunā ar DB saka bijušais Maksātnespējas administrācijas (MA) direktors, zvērināts advokāts Aldis Gobzems

Raidījumā Preses klubs atzināt, ka laikā, kad jūs bijāt Maksātnespējas administrācijas vadītājs, politiķis Edgars Jaunups pie jums uz iepazīšanos atveda KNAB darbinieku Juri Jurašu. Kādā sakarībā?

Jā, tā tas bija. Tolaik man bija labas attiecības ar Edgaru Jaunupu. Mēs tikāmies kafejnīcā, klusajā centrā, starp citu, netālu no slavenās Antonijas ielas. Tikāmies trijatā – es, Edgars Jaunups un Juris Jurašs. Ir pagājuši daudzi gadi, es neatceros visu tikšanās saturu, bet tās mērķis bija saistīts ar Jaunā laika interešu nodrošināšanu. Jurim Jurašam stāstīju, ko esmu novērojis maksātnespējas jomā kā Maksātnespējas administrācijas vadītājs. Bet nekādas darbības J. Jurašs par manis nosauktajiem faktiem neveica, jo acīmredzot tas neatbilda JL mērķiem. Savukārt varu pastāstīt, kā man sabojājās attiecības ar E. Jaunupu. Tajā laikā aktuāls bija jautājums par administratora iecelšanu Liepājas siltuma maksātnespējas procesā. Pēc koleģiāla lēmuma ar manu kā iestādes vadītāja parakstu par Liepājas siltuma maksātnespējas administratoru tika iecelts Andris Rukmanis, kurš nebija saistīts ar Jauno laiku. Bet man pirms tam bija norādīts, kuras no administratoru saraksta būtu piemērotākās kandidatūras iecelšanai par maksātnespējas administratoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gadu pēc biedrības "Latvijas attīstībai" izveidošanas tās viens no dibinātājiem Einars Repše (V) paziņo par savu gatavību atgriezties politiskajā dzīvē - šā gada otrajā pusē varētu tapt jauna partija, šovakar ziņo LTV1 raidījums "de facto".

Tādēļ kādreizējās partijas "Jaunais laiks" viens no dibinātājiem kļūs par savu līdzgaitnieku sāncensi 2014.gada 4.oktobrī plānotajās 12.Saeimas vēlēšanās.

Kopā ar Repši biedrībā darbojas Rīgas domes deputāts Edgars Jaunups (V), Nebanku kreditētāju asociācijas vadītāja Baiba Fromane (V), kā arī bijušie "Vienotības" atbalstītāji - miljonāri Valērijs Belokoņs, Donāts Vaitaitis un Olafs Berķis.

Pagaidām ne Repše, ne Jaunups no partijas "Vienotība" neplāno izstāties, taču arī aktīvu darbību jau labu laiku viņi partijā ir pārtraukuši.

"Vienotība" nācās atvadīties arī no reklāmista Aināra Ščipčinska, kurš iepriekš rūpējās par priekšvēlēšanu kampaņām. Tagad Ščipčinskis gādā par Repšes tēla veidošanu. Savukārt miljonāru atbalsts biedrībai atņēmis "Vienotībai" dāsnus ziedojumus. "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars neslēpj, ka "naudas ir daudzas reizes mazāk, bet mēs kā partija esam spējīgi dzīvot un mēs virzāmies uz priekšu". Finansiāli veiksmīgāk būtu, ja biedrība iekļautos "Vienotībā". Taču neviena no pusēm to nevēlas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Runas par partiju apvienības Vienotība izjukšanu klīdušas vairākkārt, taču Rīgas domes deputāts Edgars Jaunups uzsver, ka šī gada laikā Vienotība pārtaps par vienu partiju. Viņš arī piebilda, ka Vienotība ir varas, nevis nišas partija.

Ja tas nerealizēsies līdz pašvaldību vēlēšanām, tad ideja par apvienošanos esot izgāzusies un Vienotība ir melojusi saviem vēlētājiem, savas domas raidījumā 900 sekundes pauda E.Jaunups (attēlā).

Runājot par to, ka pēc apvienošanās cilvēki varētu pamest Vienotības rindas, E.Jaunups norādīja, ka Vienotība ir vairāk nekā viens cilvēks. Tas esot normāli, ka kāds izdomā aiziet, taču par grupveida došanos prom, kā arī oficiālus paziņojumus par pamešanu viņš neesot dzirdējis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pēc korupcijas skandāla amatu zaudē VID ģenerāldirektore Jaunzeme

Agnese Margēviča, Diena, 15.09.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc kārtējā korupcijas skandāla Valsts ieņēmumu dienestā (VID) finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) nolēmis atbrīvot no amata iestādes ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi, Diena uzzināja Finanšu ministrijā.

Finanšu ministram saskaņā ar likumu ir tiesības VID ģenerāldirektori atstādināt no amata pienākumu pildīšanas uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku vai atbrīvot no amata. Pirmajā gadījumā valdībai pēc finanšu ministra ieteikuma būtu jāapstiprina VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs no VID ģenerāldirektora vietnieku vidus.

Korupcijas skandāls, kā zināms, izcēlās, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja ietekmīgas VID amatpersonas par mēģinājumu izspiest 100 000 eiro kukuli no kokrūpnieka, SIA Stiga RM īpašnieka Andra Ramoliņa. Pateicoties tam gaismā nāca arī informācija, ka šis kriminālprocess, par kura “sakārtošanu” no uzņēmēja pieprasīts kukulis, bijis pasūtījums kāda biznesa konkurenta interesēs, un tā ierosināšanu panākuši kādi vārdos nenosaukti valdības partnera "Attīstībai"/"Par!" (A/PAR) politiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums pārvēršas par čaulu; RVR piederošo akciju iespējamo cenu puses neatklāj

AS Pasažieru vilciens (PV) no 2015.gada 1. aprīļa pilnībā pārņēmis motorvagonu ritošā sastāva uzturēšanas un remonta funkcijas no a/s VRC Zasulauks (VRCZ), Dienas Biznesam PV viedokli pauž uzņēmuma Mārketinga nodaļas vadītāja Sabīne Ozoliņa. Savukārt VRCZ padomes priekšsēdētājs Modris Jaunups saka, ka pilnīgai uzņēmuma pārņemšanai PV jāatpērk no a/s Rīgas vagonbūves rūpnīca (RVR) piederošās VRCZ akcijas. Puses ir vienojušās par konkrētām darbībām, un līdz šim viss norit saskaņā ar šo vienošanos, norāda RVR valdes priekšsēdētājs Gatis Kamarūts, sīkākus komentārus par iespējamo akciju pārdošanu nesniedzot. Patlaban 51% VRCZ akciju pieder PV, bet 49% – RVR.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Mums šobrīd nav šaubu, par to, ka nodokļus vairs nevajadzētu celt. Vienīgais izņēmums ir nekustamo īpašumu nodoklis, kura progresivitātei ir jābūt lielākai, nekā šobrīd iesviests,» intervijā laikrakstam Latvijas Avīze norāda Jaunā laikā (JL) Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Runa neesot par nodokļu bāzes palielināšanu, taču esot jāievieš reāla progresivitāte. Cilvēkiem, kuri nedzīvo luksus dzīvoklī vai milzīgā privātmājā, šis nodoklis nepalielinātos. Vairāk maksātu tie, kuri mitinās lepnos apartamentos.

«Galvenā ziņa no manas puses bija nevis par to, ka augs nekustamā īpašuma nodoklis, bet, ka nodokļu sistēma nedrīkst mainīties. Šīs izmaiņas jau tā daudzus uzņēmējus un iedzīvotājus ir aizbaidījušas no Latvijas,» uzsver E.Jaunups.

Viņš arī skaidro, ka ideālā variantā, protams, tiklīdz ekonomiskā situācija atļauj, nodokļu likmes vajadzētu pazemināt. Taču šajā jautājumā JL redzējums atšķiroties no Tautas partijas un Andra Šķēles, jo viņi uzskatot, ka pirmkārt jāsamazina patēriņa nodoklis, piemēram, PVN, bet JL uzskata, ka ir jāsamazina darbaspēka nodokļi, lai padarītu darbaspēka izmaksas mazākas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēju un sabiedrības vidū lietu ažiotāžu sacēla pasūtījuma kriminālprocesa ziņas Finanšu policijā, kā dēļ tika atstādināta no amata Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ieva Jaunzeme un Finanšu policijas priekšnieks Kaspars Podiņš.

Lai gan I. Jaunzeme apgalvo, ka citi šādi pasūtījumu gadījumi VID vadībai neesot zināmi, tomēr Dienas rīcībā ir ziņas, ka jau iepriekš bijušas citas pasūtījumu lietas VID, par ko uzņēmēji VID vadībai arī ziņojuši. Tomēr, atšķirībā no līdz šim publiskotās lietas pret uzņēmēju Ramoliņu, VID nav veicis aktīvas darbības citu pasūtījumu lietu izmeklēšanas sakarā jau vairākus gadus.

Diena pēta divus gadījumus, kurus cietušie uzņēmēji sauc par pasūtījuma lietām, – abos vērojams pārāk daudz līdzību, lai tās uzskatītu par vienkāršām sakritībām.

Lūgts komentēt šo gadījumu, finanšu ministrs Jānis Reirs Dienai pauda: "Dobeles dzirnavnieka gadījums izskatās pēc kārtējā pasūtījuma audita. Jādara viss iespējamais, lai šādas situācijas – pasūtījumu lietas – VID nebūtu iespējamas. Tā kā augstākminētais raisa aizdomas par iespējamu negodprātīgu un krimināli sodāmu rīcību, par šo lietu kopumā esmu rosinājis pārbaudi".

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Basketbola savienību vaino šantāžā un prēmijas izspiešanā

LETA, 09.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Latvijas basketbola izlašu direktors Māris Jučmanis vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), vainojot Latvijas Basketbola savienību (LBS) ar tās ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu priekšgalā šantāžā un mēģinājumos izspiest Ministru kabineta piešķirto prēmiju par izciliem sasniegumiem sportā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Šneps aģentūrai LETA Jučmaņa apgalvojumus par prēmijas izspiešanu nodēvēja par meliem. Viņš skaidro, ka Jučmanis, beidzot darbu, ir atstājis finansiālas saistības, kuras negrib nokārtot.

Tomēr Šnepa skaidrojums par Jučmaņa it kā atstātām saistībām izbrīna LBS valdes loceklis Edgaru Jaunupu, kurš aģentūrai LETA teica, ka LBS ir noslēgusi pagājušo finanšu gadu, bet ģenerālsekretārs ne par kādiem līdzekļu pārtēriņiem nav informējis. Gluži pretēji - Šneps esot ziņojis, ka viss ir kārtībā.Jučmanis LBS strādā kopš 2010.gada un joprojām ir šīs organizācijas darbinieks, taču kopš pagājušā gada 14.oktobra ir bērna kopšanas atvaļinājumā un savus pienākumus varētu atsākt veikt nākamā gada februārī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vienotības kandidāts premjera amatam būs Dombrovskis

Sandra Dieziņa, 27.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja pašreizējais premjers Valdis Dombrovskis nostrādās līdz Saeimas vēlēšanām, tad viņš būs politisko partiju apvienības Vienotība premjera amata kandidāts.

To šorīt LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs, viens no politisko partiju apvienības Vienotība veidotājiem Edgars Jaunups. Ja gadījumā situācija būs pretēja, kad Dombrovska valdība nenostrādās līdz vēlēšanām, kas gan esot maz ticami, tad Vienotība lems par jaunu premjera amata kandidātu.

E. Jaunups ir pārliecināts, ka Dombrovska sasniegumi, darbojoties krīzes laikā, ir unikāli. Politiķis arī piebilda, ka Vienotība pretendē uz uzvaru vēlēšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Einara Repšes vadībā nodibināta biedrība Latvijas attīstībai, kurā ir arī uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs. Bijušais politiķis E. Repše neizslēdz arī partijas izveidi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Premjeram pašlaik labi visi ministri

Elīna Pankovska, 09.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vieniem ministriem nesanāk reformas, citiem gadās neapdomīgi izrunāties, tomēr izmaiņas netiek plānotas.

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) neplāno izmaiņas valdības sastāvā un ar šo komandu vēlas nostrādāt kopā četrus gadus. Tādējādi Vienotības valdes loceklis Edgars Jaunups ar piedāvājumu pēc budžeta grozījumu pieņemšanas valdībā ienest jaunus vaibstus var palikt mazākumā, raksta Diena.

Taču ministru vērtēšana notiek publiskajā telpā, kurā lielāka uzmanība ir pievērsta tiem valdības locekļiem, kuri neapdomīgi izteikušies vai pārteikušies, nekā tiem, kuru vadītajās nozarēs nenotiek nepieciešamās reformas. Ja E.Jaunups būtu premjers, viņš nomainītu tieši tos ministrus, kuri nespējot veikt reformas, nevis, piemēram, ekonomikas ministru Arti Kamparu, kura kļūdas mediji īpaši pamana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Politisko partiju apvienība "Vienotība" (JL, PS, SCP) šodien sāks oficiālas sarunas par jaunās koalīcijas veidošanu, šodien tiekoties ar esošajiem koalīcijas partneriem.

Plkst.13.30 "Jaunā laika" Saeimas frakcijā paredzēta "Vienotības" tikšanās ar Zaļo un zemnieku savienību, bet plkst.14.30 - ar apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Patlaban netiek plānotas sarunas ar citiem politiskajiem spēkiem.

Jau vakar pēc provizorisko Saeimas vēlēšanu rezultātu uzzināšanas, "Vienotība" politiķi uzsvēra, ka primārās ir sarunas ar esošajiem koalīcijas partneriem, bet Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) pieļāva, ka vēlēšanu rezultāti varētu būt nopietns arguments Valsts prezidentam atkārtoti nominēt viņu premjera amatam, kuru viņš ir gatavs pildīt arī turpmāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

RD opozīcija: Rīgas budžetu sadala neskaidriem mērķiem

Elīna Pankovska, 29.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes (RD) budžeta komisijas sēdē izskatīti priekšlikumi Rīgas pilsētas pašvaldības šā gada budžeta grozījumiem un plānots, ka RD vadības iecerētie papildus finanšu līdzekļu piešķīrumi palielinās RD budžeta deficītu vēl par 5 milj. Ls.

Politisko partiju apvienības Vienotība RD pārstāvēto partiju Jaunais laiks un Pilsoniskā savienība frakciju vadītāji Edgars Jaunups un Juris Viņķelis pauž sašutumu par nodibinājuma Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) finanšu līdzekļu pieprasījums 300 tūkst. Ls apmērā mārketinga programmu realizēšanai. Pēc opozīcijas deputātu lūgumiem uzrādīt līdzekļu izlietojuma tāmi vai citus dokumentus, RD priekšsēdētājs ļāva nokopēt lapu, kurā aprakstīta it kā mērķtiecīgā publicitāte.

Deputāts E. Jaunups rosinājis izslēgt no šā gada budžeta grozījumu projekta šo RTAB pieprasījumu, jo jautājums nav sagatavots un deputāti nevar izteikt savu attieksmi. Tomēr RD pozīcija vienbalsīgi atbalstījusi minēto projektu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Atkāpjas ATD valdes priekšsēdētājs Godiņš un valdes loceklis Jaunups

Db.lv, LETA, 21.04.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autotransporta direkcijas (ATD) valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš un valdes loceklis Modris Jaunups šodien, 21.aprīlī, ir atstājuši valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatus, informē ATD pārstāvji.

Amatu turpmākā izpilde nav iespējama, ņemot vērā politiķu spiedienu veikt darbības, kas neatbilst spēkā esošajām tiesību normām un nākotnē var radīt negatīvas sekas uzņēmumam un valstij.

Godiņš uzsver, ka, prettiesiski laužot līgumus, ATD valdei personīgi nāktos atbildēt ar savu mantu tiesas priekšā, kā arī tas radītu būtiskas sekas uzņēmumam un valstij.

"Mēs neesam gatavi veikt prettiesiskas darbības tikai tāpēc, ka, iespējams, atsevišķi politiķi vēlas iet kāda pārvadātāja pavadā. Šis ir viens no lielākajiem konkursiem neatkarīgās Latvijas vēsturē, summas ir iespaidīgas, un bija prognozējams, ka būs pārvadātāju cīņas, publiski nomelnojot direkciju. Tomēr nebijām gatavojušies, ka šajās cīņās iesaistīsies politiķi," skaidro Godiņš. Viņš norāda, ka darbu ATD sāka 2015.gada februārī un vairāk nekā astoņu gadu laikā kopā ar kolēģiem ir ieviesti vairāki pakalpojumi e-vidē, paplašinātas uzņēmuma darbības jomas, nodrošināta stabila un nepārtraukta uzņēmuma darbība, kā arī veicināta uzņēmuma izaugsme un reģionālā sabiedriskā transporta sistēmas reorganizācija Latvijā atbilstoši vienotiem kvalitātes standartiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemes iedzīvotāju skaitam tuvojoties septiņu miljardu robežai, pētnieku prātus arvien bažīgākus dara zemes spēja mūs visus uzturēt.

Astronomisks pārtikas cenu pieaugums, nepietiekamas lauksaimniecības ražas un bads – tik dramatisku ainu kā rezultātu strauji augošajam pasaules iedzīvotāju skaitam zīmē eksperti. Citi iebilst, ka pārspīlēt nevajag: tehnoloģijas attīstās, ļaudis nabadzīgākajās valstīs kļūst arvien izglītotāki, mums tik jāmācās sadzīvot un izdzīvot. Arvien augošais zemes iedzīvotāju skaits ar laiku mainīs gan politisko, gan ekonomisko spēku samēru, tomēr tendences ļauj sludināto apokalipses ainu vidū saredzēt arī pozitīvo. Turklāt – pasaules iedzīvotāju skaita pieaugums nevar turpināties bezgalīgi.

Dzintars Jakāns. Nereģistrēts bezdarbnieks

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šlesers Saeimā grib strādājošus uzņēmējus

Ritvars Bīders, 07.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā Saeimas vēlēšanās varētu startēt daudzi uzņēmēji, būtu nepieciešams atvieglot biznesa aprindu cilvēku iespējas savienot deputāta darbu ar atrašanos uzņēmuma pārvaldē. Tā uzskata Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers, šodien raksta laikraksts Diena.

Viņš domā, ka uzņēmējs varētu nodeklarēt savus amatus, bet tos nezaudētu, taču viņš nesaņemtu atalgojumu parlamentā. Šādas idejas oponenti saskata vismaz divus riskus - biznesa un politikas vēl lielāku saplūšanu, kā arī draudus parlamenta darba kvalitātei, kurā deputātam būtu jāstrādā pilna darba diena tāpat kā jebkura uzņēmuma vadībā.

Patlaban likums ļauj valsts amatpersonām, starp kurām ir arī Saeimas deputāti, būt savu uzņēmumu īpašniekiem, bet liedz ieņemt amatus kapitālsabiedrību valdēs vai padomēs. Deputāta amatu var savienot tikai ar pedagoga, zinātnieka, ārsta, profesionāla sportista un radošo darbu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiekoties ar ļoti zinošiem cilvēkiem, saņēmu jaunāko informāciju, kas liecina, ka, iespējams, vēl ātrāk par Jaunupu aiz restēm varētu nonākt Jurašs. Tas ir atminējums mīklai, kāpēc JKP tik ātri piekrita Jaunupa izgudrotajam «Kariņa variantam» un ar izmisumu cīnījās par to līdz pēdējam. Taču dziesma ir nodziedāta – Gobzems ir sitis Jaunupa kārti!

Bordāna kungs, atveriet taču acis! Jums jau laicīgi jāsāk gatavot runa gadījumam, ja Jurašs nonāktu uz apsūdzēto sola, nevis jāstāsta pekstiņi par viņu kā «labāko iekšlietu ministru». Beidziet būt «vilkaču uzplečos» «peška» – tikai bandinieks jumtotāju un shēmotāju spēlē! «Kriša» jeb «jumts» sāka ar «spirt, vodka, sigareti» piesegšanu. Līdz, tā izskatās, bija arī aizgājis līdz tramvajiem un trolejbusiem. Ir pienācis laiks pateikt – stop!

Jaunupa/Strīķes plāns acīmredzot bija ar Kaimiņa palīdzību Kariņa valdības konstrukcijā ievilkt KPV LV. Arī Kaimiņš tika nokautēts trīs stundas garajā KPV LV frakcijas sēdē. Jaunups varēja gribēt Gobzemu izmest kā izlietotu prezervatīvu. Taču par tādu pārvērtās aktieris, kurš Jaunupa lugā «pagūlās» zem Strīķes. Kaimiņa kungs, ierakstiet Juraša sarunu ar Strīķi! Varbūt jūsu atbalstītāji tad aizmirsīs šo nesmuko ainiņu, kurā «jaunais spēks» krīt cīņā par vecās Vienotības valdību!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

PLL kampaņa bija mēģinājums Šleseru pasniegt kā Musolīni 2010 gada kopiju, kas arī bijis iemesls, kādēļ kampaņa izgāzās, LTV raidījumā Izvēlies Nākotni pauda Edgars Jaunups, Vienotības kampaņas vadītājs.

Viņš uzsvēra, ka PLL kampaņa bijusi huligāniska un piebilda, ka «to, ko huligāniski varēja sasniegt, to viņi sasniedza».

Kopumā E. Jaunups atzina, ka Vienotības rezultāts varētu būt labāks nekā viņi cerējuši.

Savukārt kādreizējais politisko kampaņu autors Jurģis Liepnieks uzskata, ka PLL premjera amata kandidāts Ainārs Šlesers šādu rezultātu vēlēšanās būtu panācis arī bez Tautas partijas sabiedrības, tāpēc tās vietas Saeimā, kuras no PLL saraksta būs ieguvuši TP cilvēki, uzskatāmi par Šleseram nozagtām. Viņš arī norāda, ka, runājot par PLL neveiksmīgo startu vēlēšanās, teicienu «No sūda pīrādziņu neuztaisīsi» nevar attiecināt uz visiem LPP pārstāvētajiem cilvēkiem. Tur esot arī daudzi cienījami uzņēmēji un reģionālie līderi, kas nav pelnījuši šādu kopēju apzīmējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jaunups: Viena no Vienotības veiksmes atslēgām - reklāmas aģentūras izvēle

Lelde Petrāne, 06.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar McCann Erickson Jaunais laiks strādāja jau vairākus gadus, šīs ir trešās vēlēšanas. Aģentūras izvēle, manuprāt, ir viena no veiksmes atslēgām, jo aģentūras cilvēki, atšķirībā no Ērika Stendzenieka, politisko reklāmu neveidoja kā tomātu pirkšanu tirgū, laikrakstam Neatkarīgā stāstījis Vienotības partiju priekšvēlēšanu kampaņas koordinētājs, valdes loceklis, Rīgas domnieks Edgars Jaunups.

Viņš akcentējis, ka McCann Erickson «piegāja darbam kā sociālam procesam, kas vairāk jāskaidro, ne tik daudz jāreklamē, saprata, ka jāmeklē jaunas metodes, kā pasniegt sevi un izgaismot konkurentu vājumu».

«Viņi bija iekšā jau, sākot jau no Vienotības vizuālās identitātes izveides pagājušā gada nogalē kā konsultants, un kā aģentūra kampaņai tika izvēlēta pavasarī. Ziņa, vēstījums nāca no politiķiem, iepakojums, radošie risinājumi, kā to pasniegt – no aģentūras. Tas bija pretēji PLL, kur no reklāmistiem arī nāca ziņa, kas radīja problēmas,» skaidrojis E. Jaunups.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Partijas beidzot vienojas par koalīciju

LETA, 10.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc trīs nedēļas ilgušām smagām sarunām nolemts, ka koalīciju veidos Zatlera reformu partija (ZRP) un Vienotība kopā ar nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK), opozīcijā atstājot gan vēlēšanu uzvarētāju Saskaņas centru (SC), gan parlamentā vismazāk pārstāvēto politisko spēku Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Šādā trīs partiju koalīcijā būs 56 deputāti.

Šo trīs politisko spēku vadība šovakar parakstīja vienošanos par reformu un tiesiskuma koalīcijas izveidošanu.

Koalīcijas sarunās ZRP panākusi sev veto tiesības lēmumu pieņemšanas procesā, savukārt nacionālā apvienība pievienojusi dokumentam savu izpratnes skaidrojumu par atsevišķiem jautājumiem, kas saistīti ar izglītību, okupāciju un pilsonības iegūšanu nepilsoņu bērniem. VL-TB/LNNK apņēmusies nevirzīt iniciatīvas Saeimā, ko neatbalstīs pārējie koalīcijas partneri, tomēr saglabā tiesības palikt pie saviem atsevišķajiem uzskatiem.

Arī šodien partiju sarunas ievilkās daudzu stundu garumā. Šopēcpusdien sarunas sāka ZRP un Vienotība, pēc tam pieaicinot arī nacionālo apvienību. Pēc pāris stundu ilgušām trīspušu sarunām tika izsludināts pārtraukums, lai nacionālā apvienība par piedāvājumu apspriestos ārkārtas valdes sēdē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

ZRP, Vienotība un nacionālā apvienība vienojas par koalīcijas veidošanu; SC neredz tai nākotni

LETA, 11.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc trīs nedēļas ilgušām smagām sarunām nolemts, ka koalīciju veidos Zatlera reformu partija (ZRP) un Vienotība kopā ar nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK), opozīcijā atstājot gan vēlēšanu uzvarētāju Saskaņas centru (SC), gan parlamentā vismazāk pārstāvēto politisko spēku Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Šādā trīs partiju koalīcijā būs 56 deputāti.

Šo trīs politisko spēku vadība šovakar parakstīja vienošanos par reformu un tiesiskuma koalīcijas izveidošanu.

Koalīcijas sarunās ZRP panākusi sev veto tiesības lēmumu pieņemšanas procesā, savukārt nacionālā apvienība pievienojusi dokumentam savu izpratnes skaidrojumu par atsevišķiem jautājumiem, kas saistīti ar izglītību, okupāciju un pilsonības iegūšanu nepilsoņu bērniem. VL-TB/LNNK apņēmusies nevirzīt iniciatīvas Saeimā, ko neatbalstīs pārējie koalīcijas partneri, tomēr saglabā tiesības palikt pie saviem atsevišķajiem uzskatiem.

Žurnālisti ZRP līderim Valdim Zatleram atgādināja viņa iepriekš pausto, ka ZRP lēmumu par SC aicināšanu koalīcijā varētu izmainīt tikai «ar tankiem» un lūdza skaidrot, kas tad licis tomēr izvēlēties sadarbību ar nacionālo apvienību. Zatlers skaidroja, ka partija dibināta trīs mērķu realizēšanai - samazināt savtīgu interešu grupu ietekmi, realizēt reformas un saliedēt sabiedrību. ZRP labprāt atbalstījusi gan plašu četru partiju koalīciju, kā arī trīs partiju koalīciju ar SC, kurās vislabāk būtu realizējami šie mērķi un reformas, tomēr šie mēģinājumi nav izdevušies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Prezentēs apvienību Vienotība

Elīna Pankovska, Db, 17.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais laiks (JL), Pilsoniskā savienība (PS) un Sabiedrība citai politikai (SCP) ceturtdien prezentēs sevis veidoto apvienību Vienotība, ziņo laikraksts Diena.

Vienotība vēlēšanu kampaņā izies kā pretstats trim ietekmīgajiem līderiem Andrim Šķēlem (TP), Aivaram Lembergam (ZZS) un Ainaram Šleseram (LPP/LC), tas var kļūt par vēl vienu apgrūtinājumu Valda Dombrovska (JL) valdībai.

Viens no apvienības izveides iniciatoriem Rīgas domnieks Edgars Jaunups (JL) Dienia atzinis, ka valsts nozagšana ir fakts, bet viņu piedāvājums būs kaut kas vairāk par cīņu pret – tas būšot par godīgu valsts pārvaldi un godīgu politiku.

TP trumpis šajā sacensībā varētu būt kāds tās piedāvājums valsts izvešanai no krīzes. Apvienība Vienotība tādu gatavojot ar Sarmītes Ēlerte domubiedru grupas atbalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru