DB projekti

Kāpēc ir vērts pamēģināt, kā ir būt ledus aukstā ūdenī?

Laura Mazbērziņa, 26.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienās cilvēka ķermenis ir pakļauts ārprātīgai spriedzei, kas rezultējas hroniskā stresā. Tas grauj spēju koncentrēties, skaidri domāt, būtiski samazina enerģijas līmeni un spēju pretoties ārējiem apstākļiem. Ja sākotnēji ciešam no garīga stresa, pieņemot daudzus lēmumus katru dienu, apstrādājot lielu apjomu informācijas, tad ar laiku tas pāraug arī emocionālā stresā, piemēram, trauksmē, dusmās, bailēs.

«Galējā stresa izpausmes forma parādās mūsu ķermeņos jeb fiziskajā līmenī. Tas izpaužas kā sāpes, saspringums, zems enerģijas līmenis vai smagi miega traucējumi, kas neļauj atpūsties brīdī, kad tas ir vajadzīgs. Ja šo apburto loku nepārrauj, tas var radīt smagas un neatgriezeniskas sekas,» stāsta Brigita Mironova, «Training Lab» pārdošanas un personiskās izaugsmes trenere.

«Cilvēks veiksmīgi var funkcionēt un realizēties, ja ir fiziski spēcīgs, ir veselīgs miegs, kvalitatīvs uzturs, pietiekamas fiziskas aktivitātes, ir fokuss uz attīstību un disciplīna,» teic B. Mironova.

Viņa stāsta, ka, ja visi šie punkti diendienā tiek realizēti ar veselīgu attieksmi pret sevi, tas rezultējas vienā ļoti būtiskā resursā – enerģijā. Ja mums ir enerģija, mēs varam realizēt, attīstīt, radīt un veidot pēc sirds patikas.

Aukstās peldes ir metode, kas būtiski uzaudzē gribasspēka muskuli. Lai pārvarētu nepatiku pret milzīgo diskomfortu iziet ārā, novilkt drēbes un iegremdēties ledus aukstā ūdenī, ir nepieciešams sevi vadīt.

«Ķermenis caur šo praksi apgūst spēju tikt galā ar ekstrēmiem apstākļiem, nervu sistēma stabilizējas un spriedze krīt. Kad ir izdevies iegūt mieru un labsajūtu ledus aukstajā ūdenī, ķermeni pārņem endorfīnu sprādziens, kas rada milzīgu laimes sajūtu un daudz enerģijas. Caur šo praksi esmu atradusi spēka formulu savai dzīvei. Stresa pārvarēšana ūdenī vai dzīvē neatšķiras. Viss resurss ir mūsos. Nav nekādu mistisko ārējo spēku kā burvju nūjiņa vai jauns «gadžets», kas atrisinās mūsu spēju tikt galā ar dzīves uzliktajiem uzdevumiem. Šī prakse nāk no dabas un pamodina dabiskos resurus mūsos,» uzskata B. Mironova.

Komentāri

Pievienot komentāru