Jaunākais izdevums

Agrīnās stadijas riska kapitāla fonds Karma.vc paziņojis par kapitāla piesaistes slēgšanu savam otrajam fondam Karma Ventures II, sasniedzot noteikto maksimālo fonda apmēru – 100 miljonus eiro.

Jaunais fonds ieguldīs Eiropas agrīnās stadijas deep-tech jeb dziļo tehnoloģiju jaunuzņēmumos, kuru mērķis ir komercializēt tehnoloģiju inovācijas globālu izaicinājumu risināšanai.

Fondu Karma.vc vada starptautiska komanda ar pieredzi dziļo tehnoloģiju uzņēmumu izveidē un attīstībā – Tommi Uhari (Tommi Uhari), Marguss Ūdams (Margus Uudam) un Kristians Lānemā (Kristjan Laanemaa).

Trijotnei ir vairāk nekā 10 gadu pieredze investīciju piesaistē un darbā ar dziļo tehnoloģiju jaunuzņēmumiem. Divdesmit no tiem, tostarp AppGyver, Treatwell, Modesat, SpectX un MyHeritage, notikusi sekmīga investīciju realizācija (exit) globālajiem tehnoloģiju līderiem (piemēram, SAP, Dynatrace, Splunk).

Karma II atbalsta arī vairāki augsta līmeņa padomdevēji, tostarp Skype dibinātāji Jāns Tallins (Jaan Tallinn) un Ahti Heinla (Ahti Heinla), kas šobrīd pārstāv Starship Technologies, kā arī Tills Kvaks (Till Quack) (Qualcomm, Apple, Mapillary), Jani Huoponens (Jani Huoponen) (Google) un Sergejs Aņikins (Sergei Anikin) (Pipedrive).

Otrajā fondā piesaistīts finansējums gan no galvenajiem Karma.vc ilgtermiņa investoriem kā Eiropas Investīciju fonda (EIF), Isomer, Skype dibinātāju ieguldījumu sabiedrības ASI, Swedbank un LHV pensiju fondiem, gan vairākiem ievērojamiem jauniem investoriem. To vidū ir Tesi, Taavet+Sten un institucionālie investori no Francijas un Vācijas.

"Mēs esam ļoti pateicīgi par mūsu esošo un jauno investoru uzticību," saka Karma.vc dibinātājpartneris Marguss Ūdams.

“Fonda Karma II kapitāla piesaistes noslēgšana ir vēl viens nozīmīgs pavērsiens mūsu misijā – sadarboties ar Eiropas dziļo tehnoloģiju jaunuzņēmumiem būtisku globālu izaicinājumu risināšanā. Mums ir bagāta pieredze dziļo tehnoloģiju jomā un pārliecība par tehnoloģiju riskiem nozarē, tāpēc vēlamies palīdzēt jaunuzņēmumu dibinātājiem veidot uzņēmumus ar pozitīvu ietekmi globālā līmenī."“Karma II ļaus mums turpināt attīstību, kas uzsākta pirms pieciem gadiem, pateicoties pirmā fonda Karma I sasniegumiem,” piebilst Karma.vc dibinātājpartneris Tommi Uhari.

"Mēs vēlamies, lai Eiropā veidojas ne tikai vienradži, bet arī globāli tehnoloģiju līderi. Mums ir visi Eiropas talanti, lai to paveiktu."

"Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā ir vislielākais vienradžu blīvums uz vienu iedzīvotāju Eiropā. Tā ir iedvesmojoša vide spēcīgiem dziļo tehnoloģiju jaunuzņēmumiem. Esam gandarīti, ka varam izmantot savu pieredzi un zināšanas dziļo tehnoloģiju jaunuzņēmumu jomā visā Eiropā," saka Kristians Lānemā, Karma.vc dibinātājpartneris.

Marguss Ūdams piebilst: "Eiropas tehnoloģiju līderi var rasties jebkurā valstī, tāpēc Karma.vc galvenokārt koncentrējas uz Baltijas valstīm, tostarp Latviju, kam piemīt liels potenicāls. Audiotehnoloģiju uzņēmums Sonarworks ir lielisks attīstības un izaugsmes piemērs."Karma.vc pirmais fonds Karma I piesaistīja 70 miljonus eiro. To atbalstīja tādas komandītsabedrības kā EIF, Isomer Capital un Skype dibinātāju ieguldījumu sabiedrība ASI, bet pārējo kapitālu nodrošināja ģimeņu privāto ieguldījumu uzņēmumi (family offices), pensiju fondi un esošie investori. Karma.vc ieguldījumu fonda Karma I portfelī ir tādi uzņēmumi kā Infermedica, Wirepas, Tuum, CGTrader, Lucinity un citi.Par Karma.vc

Karma.vc ir riska kapitāla uzņēmums, kas investē Eiropas agrīnās stadijas jaunuzņēmumos, kuri attīsta unikālas tehnoloģijas un var nodrošināt klientu piesaisti. Kopš pirmā fonda darbības uzsākšanas 2016. gadā, uzņēmums ir noslēdzis 16 investīciju kārtas, un tā komanda ir nodrošinājusi vairāk nekā 20 sekmīgu investīciju realizāciju. Karma.vc otro fondu atbalsta arī Baltijas Inovāciju fonds 2 (BIF 2). Tā ir iniciatīva, kas izveidota, sadarbojoties Latvijai, Lietuvai, Igaunijai un Eiropas Investīciju fondam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Sonarworks piesaista 6 miljonus dolāru investīcijas

Db.lv, 14.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas audio tehnoloģiju inovators, profesionālas skaņas digitālās kalibrēšanas uzņēmums Sonarworks noslēdzis papildus finansējuma raundu, investīciju fonda Almaz Capital (ASV) vadībā piesaistot 6 miljonus dolāru.

Raunda noslēgšanā piedalījās arī līdzšinējie investori Karma Ventures un Proks Capital, kā arī jaunie investori Trind Ventures, Smart Growth VC, LLC., Wiser Financial Advisors OÜ, un biznesa eņģeļi Cesar Lamschtein un Victor Yun. Papildus finansējums ļaus Sonarworks paplašināt SoundID mašīnmācīšanās tehnoloģiju integrāciju patērētāju elektroierīcēs visā pasaulē.

2020. gada sākumā Sonarworks prezentēja savu jaunāko tehnoloģijas sasniegumu - SoundID - tā tika izziņota lielākajā tehnoloģiju izstādē pasaulē CES 2020, kas katru gadu norisinās Lasvegasā, ASV.

SoundID ļauj izveidot katram lietotājam personalizētu skaņas profilu, balstoties uz klausītāja dzirdi un individuālajām skaņas vēlmēm. Šī tehnoloģija strauji guva starptautisku industrijas interesi un atzinību. Nepilna gada laikā tirgū jau parādījās pirmie produkti ar SoundID integrāciju. Sonarworks uzsāka sadarbību ar ikonisko amerikāņu zīmolu Gateway, integrējot skaņas tehnoloģiju jaunākajos uzņēmuma planšetdatoros. Tāpat SoundID tehnoloģija jau atrodama austiņu ražotāja Monoprice premium zīmola Monolith bezvadu austiņās, kā arī pirmajās bluetooth bezvadu Drop Panda audiofīlu kategorijas austiņās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Capitalia Co-Investment Fund ieguldījumu - fonds noslēdzis investīciju darījumu ar Igaunijas jaunuzņēmumu Xolo OÜ 150 000 eiro apmērā.

Šī investīciju raunda vadošais investors bija Karma Ventures, un šis ir desmitais Capitalia Co-Investment Fund ieguldījums pēc tā dibināšanas 2021. gada rudenī.

Xolo, dibināts 2015. gadā Igaunijā, ir platforma ārštata darbiniekiem sava biznesa izveidei un pārvaldīšanai. Xolo rūpējas par visiem uzskaites un juridiskajiem jautājumiem individuālajiem uzņēmējiem un palīdz viņiem sazināties ar citiem, lai atrastu jaunas darba iespējas. Xolo automatizētais grāmatvedības risinājums ir pieejams Spānijā, Itālijā un Igaunijā, taču uzņēmēji no citām valstīm var izmantot Xolo pakalpojumus, lai atvērtu uzņēmumu Igaunijā, izmantojot valsts e-rezidences priekšrocības. Xolo rūpējas par nodokļiem un atskaitēm, biznesa konta atvēršanu Igaunijā un sniedz citus ieteikumus, kā vadīt uzņēmējdarbību Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas strauji augošiem uzņēmumiem no Baltijas valstu fondiem ir pieejams aptuveni viens miljards eiro to attīstības atbalstīšanai, liecina Baltijas valstu privātā un iespējkapitāla asociācijas pētījums par Baltijas privātā un kapitāla tirgu 2022.gadā, kas tapis sadarbībā ar KPMG.

Latvijas Privātā un iespējkapitāla asociācija (LVCA) pārstāvji informē, ka 2022.gadā Baltijas valstu privātā un iespējkapitāla fondi ir investējuši 212 miljonu eiro Baltijas valstu uzņēmumos - par 44% vairāk nekā gadu iepriekš.

Tostarp Latvijas kompānijās ir ieguldīti vien 17 miljoni eiro. Vairums investīciju Latvijā veiktas uzņēmumos, kas darbojas enerģētikas un vides nozarē. Kā nozīmīgākās (pēc summas) iespējkapitāla investīcijas pētījums piemin "Change Ventures" investīciju "Aerones", "Expansion Capital" investīciju "Folded", "Karma Ventures" investīciju "Sonarworks". Savukārt privātā kapitāla fondu lielākās investīcijas Latvijā veiktas uzņēmumos "Dzīves ĀBECE" ("BaltCap"), "Dry Port Systems" ("FlyCap") un "PV Power" ("BaltCap").

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Krievijas iedzīvotāji sāk masveidā emigrēt uz Vidusāziju

LETA--MEDIALEAKS, 10.03.2022

Divas nedēļas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Krievijas iedzīvotāji sākuši atklāt jaunus emigrācijas virzienus. Sociālos tīklus pārpludina paziņojumi par pārcelšanos uz Kazahstānu, Kirgizstānu, Uzbekistānu, Tadžikistānu un Azerbaidžānu.

Foto: pixabay.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas iedzīvotāji no ekonomiskā kraha draudu māktās valsts masveidā emigrē ne tikai uz Turciju un Gruziju, bet arī Vidusāzijas valstīm, kas Ukrainas kara un Rietumu sankciju dēļ pēkšņi kļuvušas par pievilcīgām biznesa iespēju un civilizācijas zemēm, vēsta Krievijas tīmekļa izdevums "Medialeaks".

Daudzi Krievijas iedzīvotāji prezidenta Vladimira Putina pret Ukrainu sāktā kara dēļ, kā arī bažījoties par politiskajām un ekonomiskajām sekām, nolēmuši valsti pamest.

Pirmie emigranti metās uz Turciju un Gruziju, bet drīz vien šie "atkāpšanās ceļi" kļuva mazāk pieejami un pārmērīgi dārgi. Biļete tiešajam reisam uz Turciju var maksāt 200 000 rubļu (orientējoši 1500 eiro).

Turklāt vienā no lielākajām Gruzijas bankām "Bank of Georgia" jaunos Krievijas klientus gaida pārsteigums - viņiem jāparaksta dokuments, ka piekrīt Tbilisi nostājai par Putina karu Ukrainā, pretējā gadījumā kont netiek atvērts.

Pēdējā laikā Gruzijā ieradies pārāk liels Krievijas iedzīvotāju skaits - 25 000, pavēstīja Gruzijas ekonomikas ministrs Levans Davitašvili.

Komentāri

Pievienot komentāru