Jaunākais izdevums

Kipras Republika trešdien paziņoja, ka ieviesīs nakts komandantstundu un citus pasākumus, lai ierobežotu Covid-19 infekcijas gadījumu skaita straujo palielināšanos.

Jaunu inficēšanās gadījumu skaits Kiprā vasaras laikā lielākoties bija mazs, bet tagad ir pieaudzis līdz trīsciparu skaitļiem dienā.

Komandantstunda būs spēkā no plkst.23 līdz plkst.5. Bārus, kafejnīcas un restorānus vajadzēs slēgt ne vēlāk par plkst.22.30.

Jaunie pasākumi, kas stāsies spēkā ceturtdien, ir noteikti līdz mēneša beigām, sacīja veselības ministrs Konstantins Joanu.

Kiprā kopš jaunā koronavīrusa pandēmijas sākuma ir oficiāli reģistrēti 5100 inficēšanās gadījumi un 26 nāves gadījumi. Trešdien tika reģistrēti 166 jauni inficēšanās gadījumi.

Divas trešdaļas no visiem Covid-19 infekcijas gadījumiem Kiprā ir reģistrētas kopš oktobra sākuma.

Kipra jau martā ieviesa karantīnu un komandantstundu, bet kopš maija sākuma pakāpeniski mīkstināja šos ierobežojumus.

Kipras ekonomika jau ir ieslīgusi recesijā, un valdība vēlas izvairīties no jaunas drakoniskas karantīnas ieviešanas.

Kipras prezidents Niks Anastasiadis aicināja "nogurušos" kipriešus ievērot jaunos pasākumus. Viņš televīzijas uzrunā brīdināja, ka "[inficēšanās] gadījumu [skaita] ikdienas pieaugums var pieņemt nekontrolējamus apmērus, apdraudot veselības sistēmu, darbavietas, katra labklājību".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība par komandantstundas turpināšanu spriedīs ceturtdien, 11.februārī, pēc valdības sēdes mediju pārstāvjiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Vaicāts, vai Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēdē tika skatīts arī jautājums par komandantstundas turpināšanu ārkārtējās situācijas laikā, Kariņš preses konferences virtuālās telpas sarakstē mediju pārstāvjus informēja, ka ceturtdien valdībā plānots uzklausīt gaidām iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) ziņojumu un redzējumu.

LETA jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā valdība lēma pagarināt ārkārtējo situāciju līdz 6.aprīlim, bet lemšanu par komandantstundas turpināšanu atlika līdz šai nedēļai.

Pirmdien koalīcijā vēl nebija vienprātības par nepieciešamību turpināt mājsēdi jeb komandantstundu, raizējoties par Valsts policijas resursiem un to efektivitāti Covid-19 saslimstības mazināšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grieķijas varasiestādes noteikušas komandantstundu koronavīrusa visskartākajos reģionos un obligātu sejas masku valkāšanu visās publiskajās vietās.

Premjerministrs Kirjaks Micotakis pavēstīja, ka no sestdienas tiek noteikta komandantstunda no plkst.23.30 līdz plkst.5.30.

"Sarkanajos" un "oranžajos" reģionos mītošajiem cilvēkiem būs jāpaliek mājās, izņemot naktsmaiņās strādājošajiem vai tiem, kas sniedz svarīgus pakalpojumus.

Komandantstunda noteikta reģionos, kuros atrodas valsts abas lielākās pilsētas - Atēnas un Saloniki, un kuros dzīvo vairāk nekā puse - 5,7 miljoni - no valsts 11 miljoniem iedzīvotāju.

Kā paziņoja Micotakis, valdība cer izvairīties no striktākiem ierobežojumiem un deva mājienu, ka komandantstunda ir mērķēta uz izklaides vietu apmeklētājiem, kas šobrīd ir lielākais infekcijas avots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšlietu ministrijas (IeM) ieskatā komandantstundas saglabāšanas gadījumā šo ierobežojumu varētu saīsināt līdz plkst.2 naktī, liecina IeM šodien valdībā iesniegtā prezentācija.

Līdz šim komandantstunda bija spēkā piektdienās un sestdienās laikā no plkst.22 līdz 5.

Galvenie mājsēdes atcelšanas ieguvumi būtu tādi, ka policija efektīvāk nodrošinātu epidemioloģiski svarīgu ierobežojumu kontroli, tādejādi mazinot saslimstību. Tāpat IeM ieskatā sabiedrībai būtu vieglāk uztverami ierobežojumi, kā arī iekšlietu sektoram rastos ietaupījums uz nakts darba izmaksām, norāda IeM.

Atceļot komandantstundu, darbadienu naktīs patruļas nodrošinātu ne mazāk kā līdz šim un tās mēģinātu iesaistīt pēc iespējas vairāk pulcēšanās un citu ierobežojumu kontrolei - transporta līdzekļos, mājsaimniecībās, citās publiski nepieejamās vietās.

Tāpat atceļot mājsēdi, brīvdienu naktīs tiktu nodrošinātas papildu patruļas aptuveni 30% apmērā no mājsēžu laikā nodrošinātajām patruļām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinets ceturtdien lēma ārkārtējās situācijas laikā neturpināt komandantstundu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Līdz šim komandantstunda bija spēkā piektdienās un sestdienās laikā no plkst.22 līdz 5.

Izbeigt komandantstundu rosināja Iekšlietu ministrija (IeM), kas atzina, ka galvenie tā dēvētās mājsēdes atcelšanas ieguvumi būtu tādi, ka policija efektīvāk nodrošinātu epidemioloģiski svarīgu ierobežojumu kontroli, tādejādi mazinot saslimstību. Tāpat IeM ieskatā sabiedrībai būtu vieglāk uztverami ierobežojumi, kā arī iekšlietu sektoram rastos ietaupījums uz nakts darba izmaksām.

IeM arī informēja, ka, ka, atceļot komandantstundu, darbadienu naktīs patruļas nodrošinātu ne mazāk kā līdz šim un tās mēģinātu iesaistīt pēc iespējas vairāk pulcēšanās un citu ierobežojumu kontrolei - transporta līdzekļos, mājsaimniecībās, citās publiski nepieejamās vietās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valstī noteiktie ar Covid-19 saistītie ierobežojumi un komandantstunda nedēļas nogalēs būs spēkā līdz 25.janvārim, ceturtdien lēma Ministru kabinets.

Komandantstunda būs jāievēro no 15.janvāra līdz 17.janvārim un no 22.janvāra līdz 24.janvārim, kad iedzīvotājiem būs aizliegts pārvietoties laikposmā no plkst.22 līdz plkst.5.

Uz divām nedēļām tiks pagarināti jau spēkā esoši ierobežojumi pakalpojumu un tirdzniecības jomās, kā arī izglītībā.

Arī turpmākās divas nedēļas būs aizliegti skaistumkopšanas, pīrsinga un tetovēšanas pakalpojumi, sporta inventāra noma iekštelpās un fotopakalpojumi klātienē (izņemot fotogrāfiju izgatavošanu dokumentiem), kā arī saimnieciskie pakalpojumi klātienē, kas saistīti ar izklaidi un labsajūtu.

Minētais aizliegums neattieksies uz atpūtu dabas takās, ja tur tiek nodrošināta vienvirziena plūsma un divu metru distances ievērošana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijā no sestdienas būs spēkā komandantstunda, liedzot cilvēkiem atstāt mājas pēc plkst.18, ceturtdien paziņojis Francijas premjerministrs Žans Kastekss.

Komandantstunda būs spēkā vismaz divas nedēļas, pavēstīja premjerministrs.

Līdz šim lielākajā daļā Francijas cilvēkiem bija aizliegts atstāt mājās pēc plkst.20, bet vairākos reģionos, sevišķi vīrusa smagi skartajos Francijas austrumos, aizliegums bija spēkā no plkst.18.

Kastekss sacīja, ka bažas par saslimušo skaita strauju pieaugumu pēc Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienām nav piepildījušās, bet uzsvēra, ka jauns vispārējs karantīnas režīms var tikt ieviests jebkurā brīdī, ja situācija strauji pasliktināsies.

Premjerministrs sacīja, ka situācija Francijā tiek kontrolēta, bet ir trausla.

Skolas Francijā paliks atvērtas, bet sporta aktivitātes iekštelpās atkal tiks aizliegtas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos, Nīderlandē pirmo reizi kopš pandēmijas sākuma tiks ieviesta komandantstunda, paziņojis Nīderlandes premjerministrs Marks Rite.

Komandantstunda būs spēkā no piektdienas līdz 10.februārim, liedzot cilvēkiem atstāt mājas no plkst.20.30 līdz plkst.4.30, paziņoja Rite, piebilstot, ka lūgs parlamenta atbalstu šo ierobežojumu ieviešanai.

Bažījoties par vīrusa jauno paveidu izplatīšanos, Nīderlande arī aizliegs lidojumus no Lielbritānijas, Dienvidāfrikas un Dienvidamerikas no 23.janvāra, sacīja Rite.

"Vissvarīgākais pasākums ir mūsu nodoms ieviest komandantstundu," norādīja premjers.

"Protams, mēs nevaram un negribam spert šādu stingru soli bez parlamenta apstiprinājuma. Tikai tad, ja mums būs šāds atbalsts, mēs pieņemsim galīgo lēmumu," sacīja Rite.

Rites valdība piektdien atkāpās saistībā ar bērnu pabalstu skandālu, bet turpinās vadīt valsti līdz vēlēšanām, kas plānotas marta vidū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijā ceturtdien tiks atcelta prasība par masku valkāšanu ārpus telpām, savukārt pandēmijas dēļ ieviestā komandantstunda, kas iedzīvotāju vidū ir gauži nepopulāra, tiks atcelta 20.jūnijā, trešdien pavēstīja premjerministrs Žans Kastekss.

Inficēšanās gadījumu ar Covid-19 vīrusu skaitam turpinot sarukt, komandantstunda, kas ir spēkā no plkst.23, tiks atcelta desmit dienas agrāk nekā sākotnēji plānots, norādīja premjers.

"Veselības situācija mūsu valstī uzlabojas ātrāk par prognozēto," preses konferencē pēc valdības sēdes pavēstīja Kastekss.

Sejas maskas joprojām būs jānēsā stadionos un vietās ar lielu cilvēku skaitu.

Vidējais inficēto skaits otrdien samazinājies līdz 3200, kas ir zemākais rādītājs kopš pagājušā gada augusta.

Kastekss arī pavēstīja, ka valdība plāno līdz vasaras beigām pilnībā vakcinēt 35 miljonus cilvēku, kas ir nedaudz vairāk kā puse no valsts iedzīvotāju skaita.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien paziņojis, ka Parīzē, Marseļā un vēl septiņās pilsētās, kur vērojama visaugstākā Covid-19 izplatība, no plskt.21 līdz plkst.6 tiek izsludināta komandantstunda.

Komandantstunda stāsies spēkā, sākot ar sestdienu, televīzijas uzrunā pavēstīja Makrons.

"Mēs neesam zaudējuši kontroli," uzsvēra Elizejas pils saimnieks, vienlaikus atzīstot, ka "situācija ir satraucoša" un ka veselības aprūpes sistēmai atlicis maz rezervju līdz pārslodzei, jo infekcija izplatās visā valstī un medicīniskais personāls jau ir pārguris pēc pirmā pandēmijas viļņa.

Kā ziņots, Francijas valdība trešdienas sēdē nolēmusi atkal izsludināt ārkārtējo stāvokli.

Ārkārtējais stāvoklis, kas ļaus īstenot pasākumus, kuri būs "samērīgi ar veselības apdraudējumu", stāsies spēkā no sestdienas, liecina valdības sēdes protokols.

Valdības mērķis ir diennaktī reģistrēto jauno inficēšanās gadījumu skaitu samazināt no pašreizējiem 20 000 līdz trim vai četriem tūkstošiem, jo "tādējādi to iespējams vadīt," norādīja Makrons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas Lombardijas reģions otrdien gatavojas noteikt nakts komandantstundu, kas valstī būs radikālākais Covid-19 krīzes solis, kopš maijā valsts mēroga ierobežojumi tika samazināti.

Komandantstunda ilgs no plkst.23. līdz plkst.5, un šāds režīms būs spēkā no ceturtdienas vakara līdz 13.novembrim.

Veselības ministrs Roberto Speranca pirmdienas vakarā piekritis reģiona valdības ierosinātajam plānam.

"Tā ir pienācīga un simboliski svarīga iniciatīva, kurai nav īpaši nopietnu ekonomisko seku," laikrakstam "La Repubblica" otrdien sacīja reģiona prezidents Atilio Fontana.

Piektdien Itālijā pirmo reizi reģistrēti vairāk nekā 10 000 jaunu koronavīrusa gadījumu, un vissmagāk skarta atkal ir Lombardija - tieši tāpat, kā tas bija veselības krīzes sākumā februārī.

Pirmdien Lombardijā reģistrēti 1687 jauni inficēšanās gadījumi, bet Kampānija Itālijas reģionu vidū ierindojusies otrajā vietā ar 1593 gadījumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) ceturtdien,11.februārī, aicinās Ministru kabinetu atcelt komandantstundu, lai novirzītu uzraudzības resursus ierobežojumu kontrolei dienas laikā un brīvdienās, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrija.

"Jāpārskata mājsēdes ierobežojuma lietderība, jo šāds ierobežojums tika pamatots ar nepieciešamību novērst cilvēku tradicionālo masveida pulcēšanos gadu mijas brīvdienās, īpaši Jaungada naktī. Mērķis tika sasniegts," norāda ministrs.

Mājsēdes atcelšana nekādā gadījumā nenozīmē epidemioloģisko ierobežojumu atvieglošanu, bet iespēju mērķtiecīgi novirzīt nepieciešamos resursus tur, kur tie visvairāk nepieciešami. Jebkurā gadījumā tikai kopīgi ar sabiedrību mēs varēsim pārvarēt pandēmijas radīto krīzi, skaidro Ģirģens.

Pārvietošanās ierobežojumu kontrolei nakts laikā tika iesaistīti apjomīgi Valsts policijas, Valsts robežsardzes, pašvaldību policiju, kā arī Zemessardzes resursi. Taču Valsts policija nav atbrīvota no savu pamatuzdevumu izpildes - noziedzības apkarošanas, sabiedriskās kārtības nodrošināšanas un satiksmes uzraudzības. Tāpat ir nepieciešams ievērot procesuālos termiņus gan administratīvajā procesā, kriminālprocesā, gan operatīvās darbības procesā, norāda ministrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jautājumu par ierobežojumiem Covid-19 izplatības novēršanai valdība skatīs nākamajā nedēļā, otrdien žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) skaidroja, ka valdības lēmumiem nevajadzētu ierobežot ekonomisko aktivitāti, tādēļ paredzēts palielināt "zaļajā" un "dzeltenajā" zonā sniegto pakalpojumu īpatsvaru.

Pavļuts atzīmēja, ka to, kādā virzienā Ministru kabinets ar ierobežojumiem virzīsies, jau iezīmē iepriekšējie lēmumi, piemēram, atļaut valstspilsētu un uz komerciāliem principiem sniedzošu reģionālo sabiedriskā transporta pārvadātājiem konkrētos reisos sniegt pakalpojumus tikai cilvēkiem ar derīgiem Covid-19 sertifikātiem.

Politiķis apgalvoja, ka jautājumi par drošības pasākumiem tiks skatīti kompleksi. "Galvenais virziens ir, kā pakalpojumu sniegšanu padarīt drošāku," plānus komentēja Pavļuts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrālijas otrā lielākā pilsēta Melburna trešdien svinēja iziešanu no 112 dienas ilgas karantīnas, kas šajā pilsētā tika ieviesta, lai palēninātu jaunā koronavīrusa izplatīšanos.

Melburna, kurā ir 4,9 miljoni iedzīvotāju, ir pārcietusi vienu no pasaulē ilgākajām karantīnām. Tā tika ieviesta jūlija sākumā, kad jaunu inficēšanās gadījumu skaits Melburnā bija ap 200 dienā.

Neraugoties uz ierobežojumiem, jaunu inficēšanās gadījumu skaits augusta sākumā pieauga līdz apmēram 700 dienā, liekot Viktorijas štata premjerministram Danielam Endrjūsam izsludināt ārkārtēju stāvokli un noteikt stingrākus ierobežojumus.

Melburnā 2.augustā uz sešām nedēļām tika ieviesta nakts komandantstunda no astoņiem vakarā līdz pieciem rītā. No katras mājsaimniecības pēc nepieciešamākajiem pirkumiem drīkstēja doties tikai viens cilvēks dienā, neattālinoties no mājām tālāk par pieciem kilometriem. Tādā pašā rādiusā uz vienu stundu dienā bija atļauts atstāt mājas saistībā ar sportiskajām aktivitātēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai mazinātu veselības aprūpes sistēmas pārslodzes laiku, valdībai ir jāvienojas par jaunu Covid-19 ierobežojumu ieviešanu, turklāt tas jādara pēc iespējas ātrāk, intervijā TV3 pirmdienas rītā uzsvēra veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Viņš gan nenosauca pavisam konkrētus savus priekšlikumus, kā piedāvās valdībai rīkoties, vienlaikus sakot, ka iespējamie risinājumi jau ir zināmi, piemēram, skolu darbs attālināti, brīvlaika pagarinājums, veikalu, kas nav pirmās nepieciešamības, aizvēršana, visa veida iekštelpu pasākumu apturēšana, vakara komandantstunda u.tml., taču konkrētus risinājumus pašlaik nosaukt nevarot, jo vēl ir jautājums, par ko būs iespējams politiski vienoties.

"Mēs esam teikuši, ka vakcinētos centīsimies neierobežot, esam teikuši, ka izglītību centīsimies noturēt klātienē, bet pašlaik mēs esam kraujas malā," atzina D. Pavļuts.

Krīzes vadības padome meklēs risinājumus  

Covid-19 krīzes attīstības negatīvo tendenču dēļ Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV)...

Ministrs uzsvēra, ka Latvijas medicīnas sistēma ir katastrofas priekšvakarā, turklāt mediķiem ir sajūta, ka sabiedrība un valdība ir nolēmuši, ka viss Covid-19 krīzes smagums ir jāiznes viņiem.

Pavļuts norādīja, ka pēc pēdējiem valdības ieviestajiem ierobežojumiem sabiedrības uzvedība ir mainījusies minimāli - sabiedriskais transports joprojām ir pilns, cilvēki turpina pulcēties veikalos, maz tiek ievērots aicinājums strādāt attālināti u.tml., tāpēc galvenais uzdevums ir panākt kontaktu skaita samazināšanu. Politiķiem būšot jāizšķiras par metodēm, kuras var īstenot un kuras var izkontrolēt.

Pavļuts pauda neapmierinātību ar stāvokli, ka par ierobežojumiem valdībā nākas runāt tikai Veselības ministrijai, bet pārējās ministrijas vien strādā kā savu nozaru advokāti, meklējot iebildes pret dažādiem ierosinājumiem.

Covid-19 krīzes attīstības negatīvo tendenču dēļ premjers Krišjānis Kariņš (JV) 18.oktobrī sasaucis Krīzes vadības padomes sēdi. Kariņš norāda, ka padomes sēde sasaukta, jo veselības ministrs informējis, ka Covid-19 dati uzrāda attīstības tendences, kuras ir sliktākas, nekā tika prognozēts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centienos apturēt Covid-19 izplatību visā Itālijā tiks ieviesta komandantstunda, bet atsevišķās augsta riska "sarkanajās zonās" arī slēgti veikali un iedzīvotājiem noteikti stingri pārvietošanās ierobežojumi, nolēmusi valdība.

No ceturtdienas Itālijas 60 miljoniem iedzīvotāju būs jāpaliek mājās no plkst.22 līdz plkst.5, teikts premjerministra Džuzepes Kontes parakstītajā dekrētā. Mājas šajā laikā drīkstēs pamest vienīgi darba un veselības iemeslu dēļ.

Itālijas reģioni tiks sadalīti trīs zonās - augsta riska, vidēji augsta un mērena riska zonās -, cita starpā arī ņemot vērā to, cik ātri izplatās vīruss un kāds ir pieejamo gultus skaits slimnīcās.

Vairākās augsta riska "sarkanajās zonās" veikali, kas netirgo pārtiku un medikamentus, tiks slēgti, bet iedzīvotāji nedrīkstēs pamest savas pilsētas.

Tiks ierobežota ceļošana starp reģioniem.

Itālija bija pirmā Eiropas valsts, kas smagi cieta koronavīrusa pandēmijā, un līdz šim tur apstiprināti teju 760 000 koronavīrusa gadījumu, reģistrēti vairāk nekā 39 400 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai cīnītos pret pieaugošo Covid-19 gadījumu skaitu, Katalonijā no piektdienas tiek ieviesta nakts komandantstunda, tiesai ceturtdien apstiprinot krīzes noteikumus Spānijas ziemeļaustrumu reģionam.

Katalonija ir pirmais Spānijas reģions, kas no jauna ievieš nakts komandantstundu, reaģējot uz strauji pieaugušo inficēšanās gadījumu skaitu, ko sekmē omikrona paveida izplatīšanās.

Katalonijas reģionālā valdība šomēnes aicināja tiesas apstiprināt nakts komandantstundu no plkst.1 līdz plkst.6 apvidos, kur inficēšanās līmenis pārsniedz 250 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju, un šim kritērijam tagad atbilst teju viss reģions.

Valdība arī vēlējās saņemt atļauju slēgt naktsklubus, ierobežot apmeklētāju skaitu restorānos līdz 50%, bet fitnesa centros un teātros līdz 70%, šādi cenšoties mazināt vīrusa izplatību svētku brīvdienās.

Noteikumi stāsies spēkā piektdien un ilgs 15 dienas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Pandēmija rosina atvērt vīnu

Monta Šķupele, 20.11.2020

Eiropas labākais vīnzinis un trešais labākais vīnzinis pasaulē, uzņēmuma "WineTeach" dibinātājs un līdzīpašnieks Raimonds Tomsons (no labās) un vīna bāra "VIETA" īpašnieks Jānis Volkinšteins.

Foto: publicitātes

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pandēmijas apstākļos gan pasaulē, gan Latvijā pieaudzis vīna patēriņš.

To atzīst Eiropas labākais vīnzinis un trešais labākais vīnzinis pasaulē, uzņēmuma "WineTeach" dibinātājs un līdzīpašnieks Raimonds Tomsons un vīna bāra "VIETA" īpašnieks Jānis Volkinšteins, kurš ieguvis prestižo WSET augstāko "Diploma" kvalifikācijas līmeni Burgundijā, Francijā un Austrijā.

Kā šajā laikā kopumā mainījusies industrija?

JV: Vīna tirdzniecības industrija turpina cīnīties par izdzīvošanu. Online servisi piedzīvo uzplaukumu - krīzes fons mums ar "WineTeach" komandu bija ļoti motivējošs fons, lai steigšus strādātu ar mūsu izglītības platformas attīstību. No vairākiem importētājiem esmu dzirdējis, ka virkne arogantu ražotāju esot stipri mainījuši attieksmi un mīkstinājuši stingros importa noteikumus. Visi mācās pielāgoties - tā ir patiesība. Nekas vēl ne tuvu nav beidzies. Par to, kā šis laiks veidos jaunu komunikācijas ētiku, tirdzniecības modeļus un tiešsaistes vidi vīna tirdzniecībā, varēs veikt aizraujošus pētījumus 2029. gadā, svinot Covid-19 10 gadu jubileju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā saslimstība ar Covid-19 joprojām ir ārkārtīgi augsta, tāpēc nav pamata runāt par slimības izplatības kontrolei noteikto ierobežojumu mazināšanu, šorīt LTV "Rīta panorāmā" atkārtoti uzsvēra veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Runājot par skaistumkopšanas nozares prasību ļaut tai atsākt strādāt, ministrs uzsvēra, ka "nevaram rīt uz pusdienas laiku" atcelt ierobežojumus, jo situācija Covid-19 izplatības jomā Latvijā ir nemainīgi slikta.

Pavļuts uzsvēra, ka pirmais, ko risinās valdība, būs skolu daļēja atvēršana klātienes mācībām pēc reģionālā principa, proti, atverot mazākās klases reģionos, kur tas ir epidemioloģiski droši. "Piedodiet, citas nozares!" piebilda politiķis.

Ministrs uzsvēra, ka saslimstība ar Covid-19 Latvijā pēdējās nedēļās īpaši nemazinās un "esam palikuši stabili sliktā līmenī". Turklāt vīrusam ir mutācijas, kas liek domāt, ka ar to būs jāsadzīvo ne tikai vairāki mēneši, bet pat gadi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas varas iestādes pirmdien paziņoja par Covid-19 ierobežojumu pastiprināšanu laikā, kad jaunu Covid-19 gadījumu skaits ir pieaudzis līdz jauniem rekordiem.

Cilvēkiem Francijā tagad jābūt vakcinētiem, lai varētu apmeklēt pasākumus, doties uz restorāniem vai veikt garākus ceļojumus.

Valstī ieviestā koronavīrusa pasu sistēma no 15.janvāra vairs neatzīs par pietiekamu negatīvu Covid-19 testu, ja šo pārmaiņu apstiprinās parlaments, pirmdienas vakarā paziņoja premjerministrs Žans Kastekss.

Viņš sacīja, ka jaunie ierobežojumi būs spēkā virsmaz trīs nedēļas, lai novērstu veselības aprūpes sistēmas pārslodzi un aizsargātu ekonomiku.

Viens no jauno noteikumu izņēmumiem attiecas uz veikaliem, kurus cilvēki vairumā gadījumu vēl var apmeklēt bez vakcinācijas pierādījuma.

Visiem, kas apmeklēs pilsētu centrus, būs jāvalkā sejas maskas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība otrdien konceptuāli ir vienojusies, ka Jaungada svētku un pareizticīgo Ziemassvētku laikā varētu ierobežot iedzīvotāju pārvietošanās iespējas un noteikt komandantstundu. Gala lēmums tiks pieņemts trešdien, 30.decembrī.

Ministru kabinets konceptuāli vienojās līdz 7.februārim pagarināt ārkārtējo situāciju, iekļaujot papildu nosacījumu par komandantstundu, ko valdība sauc par "brīvdienu mājsēdi".

Visiem Latvijas iedzīvotājiem laikā no 30.decembra līdz 4.janvārim, kā arī 8. un 9.janvārī no plkst.22 līdz 5 būs jāuzturas savā dzīvesvietā, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien preses konferencē informēja, ka minētajos datumos veikali varēs strādāt līdz plkst.21, lai ne tikai pircēji, bet arī veikalu darbinieki varētu līdz plkst.22 nokļūt mājās.

Premjers arī atzina, ka "brīvdienu mājsēde" tiks ieviesta ar mērķi, lai vēl vairāk samazinātu cilvēku iespējas kontaktēties. Viņš skaidroja, ka atšķirībā no apzīmējuma "komandantstunda" ar "mājsēdi" tiek saprasta situācija, kad iedzīvotāji atrodas mājās, nedodas ciemos un nerīko svinības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas varasiestādes pēdējā brīdī atcēlušas lēmumu par vairāku populāru slēpošanas kūrortu atvēršanu, kuriem iepriekš tika dota atļauja atsākt darbu pirmdienas rītā.

Iepriekš svētdien Itālijas varasiestādes, reaģējot uz inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu ar Covid-19, paziņoja par bargākiem karantīnas ierobežojumiem četros reģionos.

Svētdienas vakarā veselības ministrs Robertp Speranca paziņoja, ka slēpošanas kūrortu slēgšana tiek pagarināta.

Speranca norādīja, ka kūrortiem jāpaliek slēgtiem, jo pieaudzis risks, ko rada jaunie, lipīgākie koronavīrusa paveidi.

Iepriekš valdība bija atļāvusi slēpošanas kūrortiem tā dēvētajās dzeltenajās zonās, kur inficēšanās draudi atzīti par mēreniem, atsākt darbu.

Tikmēr Toskānas, Ligūrijas un Abruco reģionus, kā arī Trento autonomo provinci Veselības ministrija pārnesusi uz oranžo zonu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kijevas iedzīvotājiem izdalīti šaujamieroči pilsētas aizsardzībai

LETA--KORRESPONDENT.NET/BNS, 25.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kijevas iedzīvotājiem, kas gatavi doties nakts patruļās, ceturtdienas vakarā izdalīti šaujamieroči pilsētas aizsardzībai, paziņojis prezidenta Volodimira Zelenska pārstāvis Konstitucionālajā tiesā Fjodors Venislavskis.

Ņemot vērā Krievijas radītos draudus, ieroči brīvprātīgajiem izsniegti vienkāršotā kārtībā - uzrādot pasi un reģistrējot viņus attiecīgā datu bāzē.

Kā, atsaucoties uz iekšlietu ministru Denisu Monastirski, norādījis Venislavskis, dažu stundu laikā brīvprātīgajiem izsniegti aptuveni 10 000 automāti."Mums ir pilsētas teritoriālā aizsardzība, kas ietilpst Bruņoto spēku sastāvā, (..) un ir otra komponente - brīvprātīgā teritoriju aizsardzība," viņš skaidrojis, piebilstot, ka runa ir par pašorganizējušos cilvēku kopumu ar skaidru struktūru, kas pakļauts Teritoriālās aizsardzības spēku vadībai.

"Tagad viņi ir apbruņoti un jau patrulē Kijevas ielās, un tas ir vēl viens spēcīgs faktors jebkādu draudu atvairīšanā," uzsvēris Venislavskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš 30.decembra par komandantstundas neievērošanu Valsts policija (VP) sākusi teju 3000 administratīvo procesu.

Līdz 3.janvāra plkst.5 VP par komandantstundas neievērošanu sākusi kopumā 2957 administratīvos procesus. Visvairāk pārkāpumu tika fiksēts jaungada naktī, kad tika noformēti 1136 administratīvā pārkāpuma protokoli. Tāpat VP ik dienu informēja par plānotajiem papildu procesiem, kas vēl nav sākti, līdz ar to līdztekus jau sāktajiem administratīvajiem procesiem plānots sākt vēl aptuveni 900 lietas.

Četru dienu laikā preventīvi norādījumi vai mutiski brīdinājumi saņemti 7468 reizes.

Kopumā naktīs kopš 30.decembra plkst.22 līdz 3.janvāra plkst.5 saistībā ar pārvietošanos komandantstundas laikā pārbaudītas 18 919 personas.

Veicot komandantstundas kontroles pasākumu, likumsargi vairākkārt piemērojuši maksimālo sodu 2000 eiro apmērā. Tāpat virknē gadījumu iedzīvotāji, pārkāpjot ierobežojumus, izrādījuši pretošanos policistiem, tostarp fiziski ietekmējot kārtības sargus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijā cīņā ar koronavīrusa pandēmiju reģionos ar nelabvēlīgu epidemioloģisko situāciju uz trim nedēļām - no 8. līdz 28.martam - tiks noteikti pastiprināti ierobežojumi, ceturtdien paziņoja valdība.

Vidusskolu vecāko klašu, ģimnāziju un profesionālo skolu audzēkņiem mācības notiks attālināti. Tāpat tiks apturētas ārpusklases grupu nodarbības bērniem vecumā virs 12 gadiem.

Valdība arī iesniegs parlamentā likumprojektu par restorānu slēgšanu uz trim nedēļām visos valsts reģionos, izņemot tajos, kur epidēmija ir bāzes līmenī. Iespēja nopirkt gatavu ēdienu līdznešanai tiks saglabāta.

Turklāt tiek noteikti pulcēšanās ierobežojumi. Tiks aizliegti visi pasākumi ar vairāk nekā sešu cilvēku piedalīšanos.

Tomēr komandantstunda netiks ieviesta.

Kā pavēstīja Somijas premjerministre Sanna Marina, valstī tiks izsludināts ārkārtas stāvoklis, taču nepiemērojot likumu par ārkārtas stāvokli. Viņa paskaidroja, ka ārkārtas stāvoklis ir nepieciešams, lai iedarbinātu konstitūcijas 23.pantu, kas tostarp ļauj ierobežot restorānu darbu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijā cīņā ar koronavīrusa pandēmiju reģionos ar nelabvēlīgu epidemioloģisko situāciju no pirmdienas uz trim nedēļām noteikti pastiprināti ierobežojumi.

Vidusskolu vecāko klašu, ģimnāziju un profesionālo skolu audzēkņiem mācības notiks attālināti. Tāpat apturētas ārpusklases grupu nodarbības bērniem vecumā virs 12 gadiem.

Parlaments šobrīd izskata likumprojektu par restorānu slēgšanu uz trim nedēļām visos valsts reģionos, izņemot tajos, kur epidēmija ir bāzes līmenī. Iespēja nopirkt gatavu ēdienu līdznešanai tiks saglabāta.

Turklāt noteikti pulcēšanās ierobežojumi un aizliegti visi pasākumi ar vairāk nekā sešu cilvēku piedalīšanos.

Tomēr komandantstunda netiek ieviesta.

Komentāri

Pievienot komentāru