Jaunākais izdevums

Nākamā gada sākumā durvis apmeklētājiem vērs jauns konferenču centrs "Atta Centre", kura kopējā platība ir 15 000 kvadrātmetru. Centrs atradīsies Krasta ielā 60.

"Atta Centre" būs daudzfunkcionāls biznesa komplekss, kurā būs 29 konferenču zāles, biroju centrs un kopstrādes telpas, restorāns, kā arī liela autostāvvieta ar elektromobiļu uzlādes stacijām. Centrs vienlaicīgi spēj uzņemt līdz 5500 cilvēkiem.

"Darījuma tūrisms ir perspektīvs virziens, ar kuru nodarbojoties, mēs Latvijai varam piesaistīt investīcijas daudzu miljonu apmērā. Tāda mēroga centrs kā Atta Rīgu padarīs par pievilcīgāku galamērķi ārvalstu organizatoriem, kuri rīko starptautiska mēroga pasākumus. Līdz 2025. gadam mēs plānojam atvērt vēl piecus līdzīgus kongresu centrus lielākajās Eiropas galvaspilsētās," atzīmē Jānis Astahovs, "Atta Centre" ģenerāldirektors.

Kā stāsta projekta autori, biznesa centra koncepcijas pamatā ir ideja par skudru pūzni kā kopīga radoša darba simbolu. "Atta Centre" vestibilā sadarbībā ar Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu tiks uzstādīts 5 metru augsts terārijs ar atta ģints skudrām. Jaunā konferenču centra atklāšana plānota 2020. gada pirmajā ceturksnī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Signet Bank" piešķīrusi finansējumu 3 miljonu eiro apmērā "Atta Centre" remonta un labiekārtošanas darbiem, informē banka.

"Par to, ka Rīga trūkst multifunkcionāls konferenču centrs, kas spētu uzņemt lielu skaitu cilvēku tiek diskutēts jau sen, tāpēc esam pārliecināti par "Atta Centre" izvēlētās stratēģijas izdošanos un patiesi priecājamies sniegt savu ieguldījumu "Atta Centre" attīstībā," komentē Roberts Idelsons, "Signet Bank" valdes priekšsēdētājs.

"Esam pateicīgi "Signet Bank" pārstāvjiem par finansiālu atbalstu un uzticēšanos mūsu projektam. Mēs ļoti novērtējam, ka, neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju pasaulē, bija pieņemts lēmums piešķirt finansējumu turpmākai "Atta Centre" attīstībai. Esam pārliecināti, ka investīcijas noteikti atmaksāsies un mūsu centrs kļūs par modernāko konferenču un izstādes centru Baltijā," stāsta Jānis Astahovs, "Atta Centre" izpilddirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspluatācijā nodots Rīgā, Krasta ielā izvietotais konferenču centrs "Atta Centre", kura kopējā platība ir 22 700 kvadrātmetru.

Centrā ir 29 konferenču zāles, biroju centrs un kopstrādes telpas, restorāns, kā arī autostāvvieta ar elektromobiļu uzlādes stacijām.

Centrs vienlaicīgi spēj uzņemt līdz 5500 cilvēkiem.

Jānis Astahovs, "Atta Centre" ģenerāldirektors, norāda: "Esam gatavi strādāt saskaņā ar ierobežojumiem, kurus masu pasākumu rīkošanai noteikusi valdība.

Balstoties uz kolēģu un citu valstu speciālistu pieredzi, esam izstrādājuši programmu – iekšējās paškontroles protokolu "Atta Clean". Šī programma kontrolē centra darbu visos tā aspektos – tie ir īpaši noteikumi, kuri regulē ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, virsmu dezinfekciju, gaisa kondicionēšanu, nepieciešamās distances ievērošanu, centra publisko telpu darbību, visu viesu ķermeņa temperatūras kontroli un tamlīdzīgi."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais pasākumu un konferenču centrs Baltijā no aprīļa uzsāk jaunu darbības jomu un strādās arī kā pasākumu rīkotājs, informē "Atta Centre".

"Mūsu konferenču centrs ir sevi pierādījis kā izcilu vietu forumiem, samitiem, konferencēm un sapulcēm, kurus uzņemam savās telpās, taču esam izauguši līdz tam, lai spētu organizēt savus pasākumus un aizņemtu jaunu biznesa nišu. Ir izstrādāts pasākumu plāns uz turpmāko gadu ar ārzemju un vietējiem mūziķiem," komentē "Atta Centre" ģenerāldirektore Nadia Ignase.

Konferenču centra "Atta Centre" kopējā platība ir 11 500 kvadrātmetru. Centrā ir 23 konferenču zāles, biroju centrs un kopstrādes telpas, kā arī autostāvvieta ar elektromobiļu uzlādes stacijām. Centrs vienlaicīgi spēj uzņemt līdz 5500 cilvēkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Namu ilgtspēju apdraud nepabeigta privatizācija

Jānis Goldbergs, 24.05.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

65% Rīgas dzīvokļu īpašnieku daudzdzīvokļu namos nav noslēguši privatizācijas procesu, proti, nav pārņēmuši no pašvaldības rūpes par māju kopumā. Sekas – tiek likti ielāpi bojājumu vietās, bet ilgtspējīgas īpašuma apsaimniekošanas pārsvarā gadījumu nav.

Par problēmām, kas no tā izriet, un risinājumiem iecerēts diskutēt konferencē Mājoklis 2023, kas jau 1. un 2. jūnijā notiks ATTA Centre Krasta ielā Rīgā. Par to Dienas Biznesa intervija ar Latvijas Dzīvokļu īpašnieku biedrību asociācijas Mājoklis Rīgas nodaļas vadītāju Ingāru Daibi.

Kādas ir galvenās problēmas, ar ko saskaras cilvēki saistībā ar daudzdzīvokļu mājokļu apsaimniekošanu?

Viena no galvenajām problēmām šobrīd ir nespēja pieņemt lēmumus jautājumos, kas skar daudzdzīvokļu māju apsaimniekošanu. Proti, dzīvokļu īpašnieki nespēj sanākt kopā, lai vienotos par mājas uzturēšanai būtiskiem jautājumiem. Un, ja arī sanāk kopā, tad tajā brīdī, kad nonāk līdz lēmuma pieņemšanai, nespēj vienoties ne par to, kurš darīs, ne - kā darīs. Vērojams, ka cilvēkiem ir diezgan liela vienaldzība par to, kas ir ārpus viņu dzīvokļa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Žurnāla Dienas Bizness izdevums #7

DB, 18.02.2020

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijai izstājoties no Eiropas Savienības, daudzgadu budžetā no 2021. līdz 2027. gadam būtiski draud samazināties ieņēmumi.

Kopējais iztrūkums tiek lēsts 75 miljardu eiro apmērā. Lai šo robu aizpildītu, varētu palielināt dalībvalstu iemaksas no 1,07% līdz 1,3% no IKP.

Vairākas ekonomiski spēcīgākās ES dalībvalstis iestājas pret šādu risinājumu, proti, nepiekrīt iemaksu palielināšanai.

Lasi žurnāla "Dienas Bizness" 18. februāra numurā:

  • viedokļi - ES daudzgadu budžets 2021.–2027. gada periodam
  • aktuāli - sejas atpazīšanas tehnoloģijas attīstās
  • finanses - patukšots noguldījumu garantiju fonds
  • tēma - sadārdzinās banku pakalpojumi
  • intervija - Andris Bērziņš, biedrības "Latvijas Ceļu būvētājs" valdes priekšsēdētājs, par ceļu uzturēšanu
  • enerģētika - siltumapgādē un enerģētikā ir virzība uz klimata mērķu sasniegšanu
  • energoefektivitāte - plašas iespējas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem
  • pasākumu organizēšana - "Shine Event" radošais direktors Ņikita Viderkers
  • tirdzniecība - maza formāta veikali ir aktuāli, tā "Narvesen" valdes priekšsēdētāja Dace Dovidena
  • tehnoloģijas - elektroauto kļūst pieejamāki
  • izstādes/semināri/konferences - intervija ar "Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel" vadītāju Niklasu Jonsonu
  • izstādes/semināri/konferences - jaunais daudzfunkcionālais biznesa komplekss "ATTA Centre"
  • brīvdienu ceļvedis ar Pēteri Bajāru, arhitektu birojs "OUTOFBOX Architecture"

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā gaidāmās vakcīnu piegādes, liela mēroga vakcinācijas centrus plānots atvērt jau uz Lieldienu brīvdienām, žurnālistiem pavēstīja Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča.

"Par gala lēmumu mēs informēsim rīt vai parīt, pēc ražotāja apstiprinātajām piegādēm uz šo nedēļu," piebilda Juhņēviča.

Kopā ar vakcinācijas centriem plānotās vakcinācijas jaudas ir 100 000 līdz 150 000 vakcinācijas reizes nedēļā, kamēr līdzšinējā jauda, kuru veido ģimenes ārstu, privāto pakalpojumu sniedzēju un slimnīcu kapacitāte, bijusi 55 000 vakcinācijas reizes nedēļā.

Plānots, ka viena vakcinācijas brigāde nodrošinās 400 vakcinācijas reizes nedēļā, strādājot astoņu stundu maiņās. Viena brigāde sastāvēs no ārstniecības personas, vakcinācijas veicēja un reģistratora.

Pēc Juhņēvičas paustā, vakcinācijas centrus piesaistīs pēc nepieciešamības - ja vakcīnu pieejamība būs lielāka nekā esošā jauda bez vakcinācijas centriem, kas patlaban ir 55 000 vakcinācijas epizožu nedēļā, tiks iedarbināti vakcinācijas centri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Rīgā notiks konference par iespējām kapitāla tirgū – Baltic Capital Markets Conference

www.balticcapmarkconference.com, 14.09.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2022. gada 6. oktobrī konferenču centrā ATTA Centre norisināsies konference vietējo uzņēmumu pārstāvjiem un kapitāla tirgus ekspertiem - Baltic Capital Markets Conference, kas pulcēs investīciju kopienas profesionāļus, lai visas dienas garumā gūtu jaunas idejas, apmainītos pieredzes stāstiem un tīklotos.

Vairāk nekā 30 eksperti no investīciju bankām, konsultantu, advokātu un grāmatvedības birojiem aptvers plašu nozares tēmu loku. Pasākums nodrošinās vietējiem un ārvalstu uzņēmējiem ieskatu kapitāla tirgus nozarē un ļaus atklāt jaunas iespējas finanšu resursu piesaistē.

Baltic Capital Markets Conference norisināsies četrās daļās. Pirmajā daļā tiks diskutēts par akciju tirgus tendencēm, Baltijas IPO 2021. un 2022. gados, par akciju kotēšanu biržā kā iespēju veicināt uzņēmuma atpazīstamību. Otrā daļa aptvers tēmu par obligāciju emisiju – obligāciju tirgus tendences Baltijā, obligāciju priekšrocības, kā arī praktiski padomi veiksmīgai obligāciju emitēšanai. Trešajā daļā Baltijas institucionālie investori diskutēs par iespējām plašākai privāto un institucionālo investoru iesaistei kapitāla tirgū. Savukārt noslēgumā, ieskats kāda ir “dzīve pirms un pēc kapitāla tirgus” – gatavošanās pirmreizējai akciju vai obligāciju izlaišanai fondu biržā, lietas, kas jāņem vērā, vērtīgi padomi uzņēmumiem, kas plāno veikt akciju vai obligāciju kotēšanu biržā, ceļvedis veiksmīgai finanšu dzīvei pēc akciju vai obligāciju izlaišanas fondu biržā. Diskusijas papildinās uzņēmumu Coffee Address Holding, Indexo un Madara Cosmetics veiksmes stāsti par to, kā kapitāla tirgus ir palīdzējis kompāniju izaugsmei.

Komentāri

Pievienot komentāru