Citas ziņas

Labākie būvmateriālu veikali - Onninen, Tapro un Reaton

Katrīna Iļjinska, Db, 11.12.2008

Jaunākais izdevums

Latvijas būvmateriālu tirgotāju asociācija konkursā par labākajiem būvmateriālu veikaliem ir atzinusi veikalu Onninen, Tapro un Reaton.

Pretendenti tika vērtēti divās kategorijās – vairumtirgotāji un mazumtirgotāji. Mazumtirdzniecības grupa iedalīta mazos, vidējos un lielos veikalos. Mazo veikalu grupā par labāko veikalu atzīts Onninen Express veikals Liepājā, vidējo mazumtirdzniecības tirgotāju vidū par labāko atzīti Tapro veikals Daugavpilī un Reaton Daugavpilī. Savukārt lielo mazumtirdzniecības preču veikalu vidū uzvarējis Reaton Rīgā. Mazumtirdzniecības veikalus apmeklēja speciāla žūrijas komisija un tika vērtēts preču klāsts, to kvalitāte, veikala iekārtojums, tirdzniecības noteikumu ievērošana, pircēju apkalpošanas kultūra.

Būvmateriālu vairumtirgotāju vidū par labāko atzīta SIA Kaupēni vairumtirdzniecības bāze, kura ieguva vislabāko vērtējumu par preču kvalitāti, piegādes termiņiem un servisa līmeni. Vislabāko novērtējumu par personāla zināšanu līmeni saņēma SIA Onninen. Vairumtirgotājus vērtēja uzņēmumu klienti, t.i., būvmateriālu mazumtirgotāji.

Būvmateriālu tirgotāju asociācija konkursu Labākais būvmateriālu tirgotājs rīkoja jau 7. reizi un konkursā tika pieteiktas un vērtētas pavisam 24 tirdzniecības vietas.

Db jau ziņoja, ka sakarā ar ekonomisko krīzi valstī, daudzi būvmateriālu veikali tiek slēgti, un kopumā šī gada 2. pusē jau aizvērti 23 būvmateriālu veikali visā Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības profesionāļi zina, cik svarīga ir ātra, būvdarbiem nepieciešamo materiālu pieejamība, kvalitāte un atbilstība projektā paredzētajam mērķim. Ar šādu mērķi šoruden atvērts jaunais veikalu tīkla Onninen Express veikals Pārdaugavā, Rīgā. Viena no būtiskākajām Onninen Express veikalu priekšrocībām – ātra iepirkšanās, ko sniedz iespēja pircējam pašam noskenēt preču svītru kodu un pašrocīgi sakomplektēt visu nepieciešamo atbilstoši veicamā darba specifikai.

Jaunais Onninen Express veikals atrodas stratēģiski izdevīgā vietā, Raudas ielā 12b, paralēli K.Ulmaņa gatvei. Iepriekš šajās telpās atradās autosalons, bet, veicot pārbūvi, izveidota tirdzniecības zona 1100 kvm platībā. Papildu veikala teritorijā ir 1200 kvm plašs āra tirdzniecības laukums lielgabarīta precēm. Jāatzīmē, ka jaunais veikals būtībā ir 2014. gadā Tīrainē atvērtā Express koncepta veikala “turpinājums”. Septiņu darbības gadu laikā, būtiski palielinoties preču klāstam un pieaugot tirdzniecības apjomiem, radās loģiska nepieciešamība pārcelties uz plašākām telpām.

Veikals Pārdaugavā ir ceturtais Express koncepta veikals Latvijā. Viens no tiem atrodas Rīgā Daugavas labajā krastā, Dārzciemā, divi reģionos – Liepājā, kas apkalpo klientus Kurzemē, un Valmierā – Vidzemes klientiem. Veikals Onninen Express Pārdaugavā strādā katru darbdienu no 7:30 – 18:00 un apkalpo klientus “zaļajā” režīmā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no vadošajiem pārtikas produktu, delikatešu tirgotājiem, celtniecības un apdares materiālu tirgotājiem Latvijā Reaton šodien, 8.augustā, svin 25 gadu jubileju. Turpinot uzņēmuma biznesa attīstību, jubilejas gadā tas iecerējis atvērt divstāvīgu bistro viesnīcā Radisson Blu Latvija.

„25 gadi ir ilgs laiks gan cilvēka, gan uzņēmuma dzīvē. Šajā laikā mainījusies dzīves uztvere – temps, vērtības, principi. Reaton šis bijis interesants periods, daudzas no uzņēmuma uzsāktajām un paveiktajām lietām Latvijā tika darītas pirmo reizi – kvalitatīvu dizaina un interjera apdares materiālu ievešana un ražošana, augstas klases jūras velšu ievešana tirgū, interjera un delikatešu centra mc2 izveide un daudzi citi projekti. Visus šos gadus uzņēmumam ir izdevies noturēt savu komplicēto, daudznozaru struktūru, pie tam katrs biznesa virziens ir līderis savā nozarē. Uzņēmums arī turpmāk plāno saglabāt savas pamatvērtības un turpināt attīstīties. Nākamais plānotais projekts ir bistro ar interesantu konceptu, kas papildinās Radisson Hotel Blu esošo Gastronome kompleksu”: par Reaton attīstību stāsta uzņēmuma prezidents Boriss Gluhmans.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meistarklases ar pavārmākslas leģendām un virtuoziem, austeru un citu delikatešu degustācija, ārzemju un vietējo speciālistu lekcijas, izstāde ar plašu produktu klāstu - tā ir tikai neliela daļa no šī gada Reaton Pārtikas Profesionāļu dienām, kas 13. un 14. februārī norisinās Rīgā.

Reaton saviem klientiem ir bijis uzticams partneris jau 30 gadus, sniedzot risinājumus, inovācijas un zināšanas, ne tikai pārtikas produktus. Reaton Profesionāļu dienu laikā mēs atvedam pasauli šeit un reizē izceļam Latvijas labākos meistarus. Reaton Pārtikas Profesionāļu dienas jau piecpadsmito gadu ir gaidīts notikums, kur tiekas nozares eksperti, mainās viedokļiem, smeļas iedvesmu un idejas vasaras sezonai,” stāsta Reaton Pārtikas departamenta mārketinga daļas vadītāja Zane Lasmane.

Pasākuma viesiem ir iespēja iepazīt, nodegustēt un izzināt vairāk nekā 80 produktu ražotāju labumus, redzēt un dzirdēt augsti novērtētus Latvijas un ārvalstu šefpavārus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Reaton piedāvā sadarbību Baltijas valstu ražotājiem

, 02.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudznozaru uzņēmums Reaton par 2009.gada prioritāti licis attīstīt sadarbību ar Baltijas valstu ražotājiem.

Kā informē kompānija, uzņemoties vidutāja lomu, Reaton ir gatavs uzņemties finansiālo risku, piedāvāt tirgotājiem savu pieredzi, reputāciju, restorānu kontaktus visā Baltijā un piegādāt HoReCa sektoram ražotāju produkciju. Tā ir uzņēmēju iespēja apgūt jaunus tirgus, ekonomēt resursus (likvidējot aģentu pozīcijas, transporta un loģistikas struktūras), uzsākt vai attīstīt eksportu un sadarbību ar HoReCa sektoru. Savukārt restorāniem tādejādi tiek nodrošināta iespēja strādāt ar produktiem, kas ražoti Baltijas valstīs. Šomēnes Reaton pieņem ražotājus, lai apspriestu sadarbības iespējas.

Dažus gadus atpakaļ, kad Reaton bija nolēmis attīstīt sadarbību ar vietējiem ražotajiem, apņemšanās cieta neveiksmi, jo ražotāji nespēja nodrošināt nemainīgi augstu produkta kvalitāti, tā sagatavošanu atbilstoši specifiskām HoReCa sektora prasībām, kā arī piegādes termiņi netika precīzi ievēroti. Arī šodien pastāv zināms risks, uzņemoties atbildību par vietējo ražotāju, tomēr zināmas pozitīvas izmaiņas ir vērojams atsevišķos uzņēmumos ar progresīvi domājošu vadību un prasmīgu menedžmentu. Kā pozitīvu piemēu Reaton min SIA Kviteks maizes un konditorijas izstrādājumu ražotāju. Sadarbības līgumu ar ražotāju Reaton noslēdzis pirms gada, kura laikā uzņēmuma pārdošanas apjomi palielinājušies trīs reizes. Tas bija ražotāja pirmais mēģinājums savu produkciju eksportēt. Ne Lietuvā, ne Igaunijā viņu produkcija nebija pazīstama. Ar Latvijas restorāniem agrāk strādājuši paši. Pateicoties sadarbībai ar SIA Kviteks Reaton pārtraucis konkrēto preču grupu importēt no ārzemēm, saviem klientiem visā Baltijā piedāvājot Latvijas ražotāja produkciju. SIA Kviteks atzīst, ka šodien ļoti būtiska ir spēja reaģēt uz tirgus pieprasījumu, būt elastīgam. „Sadarbības laikā Reaton nav saņēmis nevienu sūdzību no klientiem par produkta kvalitāti, ražotājs vienmēr nodrošinājis pasūtījuma izpildi vajadzīgajā laikā un apjomā,” priecājas Reaton Pārtikas produktu tirdzniecības departamenta direktore Irina Jerņeva.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudznozaru uzņēmums SIA «Reaton Ltd» 2017.gadā strādāja ar apgrozījumu 48,410 miljonu eiro apmērā, kas bija par 16,5% vairāk nekā 2016.gadā, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Uzņēmumam arī izdevies atgriezties pie peļņas - tā pērn pēc nodokļiem veidoja 224 tūkstošus eiro pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

SIA «Reaton Ltd» dibināts 1991.gadā, un uzņēmums darbojas vairākās jomās. Tas tirgo interjera un apdares materiālus, ražo un pārdod koka durvis, veic ēku būvniecību, iznomā telpas, kā arī nodarbojas ar pārtikas produktu un delikatešu importu, distribūciju un mazumtirdzniecību.

Lielāko daļu no uzņēmuma apgrozījuma veido ieņēmumi no pārtikas produktu tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas, kas 2017.gadā pieauguši par 10,4% salīdzinājumā ar gadu iepriekš. Tie pērn bija 35,053 miljoni eiro. SIA «Reaton Ltd» gada pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka pārtikas preču pārdošanas biznesā pērn stabili palielinājušies pārdošanas apjomi vairumtirdzniecības departamentā visās trīs Baltijas valstīs. Īpaši straujš pieauguma temps sasniegts Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tirgotāji krīzē slēdz ciet būvmateriālu veikalus

Katrīna Iļjinska, Db, 22.10.2008

Būvmateriālu tirgotāji šogad cits pēc cita sākuši aizvērt savus veikalus. Ekonomiskās izaugsmes lejupslīde celtniecībā skārusi ne tikai mazos pārdevējus, bet arī tirgus līderus – uzņēmumus Nelss, Profs Latvija un Tapeks.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lejupslīde būvniecības nozarē nav gājusi garām arī būvmateriālu tirgotājiem, un daļa no tiem šogad jau veikalus slēguši.

Db novēroja, ka slēgti ir visi uzņēmuma SIA Arana būvmateriālu veikali SIMS, kas bija neliels, taču viens no vecākajiem tirgotājiem. Uzņēmumā Db atzina, ka visi veikali ir slēgti, taču no plašākiem komentāriem atteicās. Savukārt ar uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Agri Upīti Db sazināties neizdevās. Arana ar būvmateriālu tirdzniecību nodarbojās jau kopš 1997. gada. Jāatzīmē, ka izmaiņas skārušas ne tikai mazākos būvmateriālu tirgotājus, bet arī lielākus tīklus, piemēram, Nelss, Profs Latvija, K-Rauta un Tapro (pieder SIA Tapeks). Nesen slēgts arī Nelss būvmateriālu veikals Deglava ielā, bet vēl iepriekš Nelss slēdza veikalu Jelgavā, kas bija nerentabls. Iepriekš (10.04.) Db aptaujātie uzņēmēji — SIA Nelss un SIA Profs Latvija atzina, ka būvmateriālu preču apgrozījuma krituma dēļ veikali kļūst nerentabli un tos ir izdevīgāk slēgt nekā gaidīt labākus laikus. Db jau ziņoja (26.02.), ka arī Profs Latvija zemās veikala rentabilitātes dēļ pēc dažu mēnešu darba slēdzis būvmateriālu veikalu Daugavpilī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Reaton jauna bāra koncepcijas izveidē investējis vairāk nekā 400 000 eiro

LETA, 29.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudznozaru kompānija SIA Reaton jaunā bāra koncepcijas Meals bar izveidē investējusi vairāk nekā 400 000 eiro, informēja uzņēmumā.

Jaunā koncepta bārs Meals bar by Gastronome atrodas Rīgā, Brīvības ielā 31, tā platība ir 220 kvadrātmetri. Jaunā ēdināšanas vieta ir izvietota divos stāvos. Līdz ar šīs vietas izveidi ir radītas desmit jaunas darbvietas.

Bāra Meals bar by Gastronome atklāšana notiks 7.jūlijā plkst.21.

Daudznozaru kompānija Reaton tika dibināta 1988.gadā. Kompānijas darbības pamatvirzieni ir pārtikas produktu un delikatešu tirdzniecība, apdares materiālu un interjera priekšmetu tirdzniecība, būvniecība un durvju ražošana.

Reaton iekļauts delikatešu veikalu Gastronome tīkls, kā arī interjera un delikatešu centrs mc2, arhitektūras un celtniecības centrs Reaton, durvju ražotne, pārtikas produktu ražošana, loģistikas centrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no SIA Tapeks kreditoriem – a/s Swedbank meklē kompāniju, kura varētu atpirkt visas preces, kas atrodas Tapro veikalos, šodien ziņo Dienas bizness.

«Swedbank meklē pircēju, kas atpirktu preces un acīmredzot Tapro veikalos nekādas gala izpārdošanas nebūs,» Db pastāstīja SIA Tapeks līdzšinējais vadītājs Vilnis Priedītis. Viņš teica, ka nav zināms, kas varētu būt pircējs lielajam preču daudzumam. Daļa būvmateriālu, kas atrodas Tapro veikalos, tiekot pārdota SIA Tirdzniecības nams Kurši.

Viena no SIA Tapeks veikaliem Tapro sagādes menedžeris Oskars Kļavinskis Db pastāstīja, ka nezina, vai uz Tirdzniecības nams Kurši veikaliem plānots vest visu preci, taču norādīja, ka prece uz Kuršiem tiek vesta no veikala Berģos, kā arī no Siguldas veikala. Tiesa, SIA Tirdzniecības nams Kurši valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Artiņš Db gan noliedza preču pārpirkšanu un teica, ka par šo tēmu pat nenotiek nekādas sarunas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Ražots Latvijā – elektronikas un būvmateriālu ražotāju sasniegumi

Latvijas Bankas ekonomiste Agnese Rutkovska, 25.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savulaik kolēģis Igors Kasjanovs uzrakstīja lasītāju iemīļotu rakstu «Latvijā rūpniecība IR!» par to, ka rūpniecība Latvijā ir dzīva. Tā ir dzīva joprojām, lai gan pārmaiņu vēji dažu augstāko priedi ir lauzuši un dažam jaunam asnam ļāvuši augt spēcīgākam un zaļākam.

Tomēr šoreiz nerunāsim par visām nozarēm, aplūkosim, kā pēdējos gados mirdzējušas uz eksportu orientētās elektronikas un elektrotehnikas nozares zvaigznes, kuru ražotā produkcija ir pieprasīta visā pasaulē, un kā pašu mājās un eksporta tirgos attīstījušies būvmateriālu ražotāji. Komentārs izmantots arī «Dienas Biznesa» (DB) izdevuma «TOP500» gatavošanā, kur interesenti var atrast arī citu nozaru apskatus.

Augsto tehnoloģiju ražotāji – eksporta zvaigznes

Elektronika un elektrotehnika ierasti tiek skatītas kopā kā radniecīgas augsto tehnoloģiju nozares, kas galvenokārt orientējas uz eksportu – eksports veido vairāk nekā 90% no kopējā realizācijas apjoma. Tomēr šo nozaru attīstības tendences ir samērā atšķirīgas un ir vērts tās aplūkot atsevišķi. Eksporta novērtējumam un tālākai analīzei tiks izmantoti Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati, ja nav norādīts cits avots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš Reaton Pārtikas Profesionāļu dienās, kas norisinājās 13. un 14. februārī Rīgā, pavārmākslas meistarklasē par Burrata sieru, ko Latvijā atzītais pavārs raksturoja kā īpaši romantisku un universālu. Līdzās šefpavāra meistarklasei Profesionāļu dienās interesenti varēja baudīt daudzas vietējo un ārzemju ekspertu meistarklases un lekcijas par nozarei aktuālām tēmām.

“Es esmu veģetārietis. Ejot uz restorāniem, man parasti piedāvā kazas sieru, bietes vai risotto, bet Burrata ir viens no maniem mīļākajiem sieriem, jo to var ēst daudz,” meistarklasē skaidroja šefpavārs Rītiņš, piebilstot - ja var apēst tikai pāris gramu cita siera, tad mierīgi var apēst 150 vai 200 gramu Burratas. Tas būtībā ir mocarellas siers, kas pildīts ar krējumu un rikotu, svaigo sieru.” Sanākušajiem klausītājiem Rītiņš Burratas sieru raksturoja kā visai romantisku un pat sievišķīgu, jo taustei siers atgādina silikonu.

“Burrata mani uzrunā vairāk kā citi sieri. Man patīk tā elegantā, bagātā, svaigā vienkāršība,” tā Rītiņš.

Labākais veids, kā pasniegt Burrata sieru, ir to pagatavot kopā ar tomātiem un baziliku, skaidroja šefpavārs. Taču šis siers ir gana universāls, jo to var pasniegt gan ar grauzdētām čabatas maizītēm, gan picas, gan arī ar makaroniem. Rītiņš gan vērsa uzmanību uz to, ka sieru nekad nevajadzētu pasniegt uzreiz no ledusskapja, tāpēc, ja tas pēkšņi nepieciešams, ieteicams sieru pirms tam ielikt siltā ūdenī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot 35 gadu jubileju, Reaton atklāja specializētu ekspozīciju, kur var apskatīt klātienē apdares materiālus un dizaina risinājumus birojiem, komerctelpām un ventilējamām fasādēm. Tā ir vienīgā ekspozīcija Latvijā ar tik plašu apdares materiālu klāstu. Ekspozīcijā ir iekļautas arī vairākas darba zonas, kurās kopā ar Reaton speciālistiem var iepazīt aktuālās kolekcijas un atrast risinājumus saviem projektiem brīvā un radošā vidē.

Specializētā ekspozīcija atrodas Reaton Arhitektūras un celtniecības centrā Čiekurkalnā. Tā ir radīta kā arhitektūras un dizaina instruments, kā arī darba platforma vienuviet. Ekspozīcijā var iepazīt aktuālākās tendences ventilējamās fasādēs, biroju dizainā, apdares materiālu kolekcijās un citos inovatīvos, modernos risinājumos komerctelpām ar mūsdienās nepieciešamajiem BREEAM, LEED, FSC un citiem sertifikātiem.

“Novērojam tendenci, ka Latvijā straujiem soļiem attīstās biroju platību segments, kur pēdējos gados aktuālākais izaicinājums ir komforts un funkcionalitāte. Atzīmējot uzņēmuma 35 gadu jubileju, vēlējāmies radīt vietu, kurā vienuviet atrodas vairākas specializētu produktu grupas un katrs, meklējot risinājumus savai iecerei, spētu aplūkot, izmēģināt un kombinēt produktus profesionālā vidē, ietaupot laiku un enerģiju. Ekspozīcijas mērķis ir radīt vietu, kur būs iespējams smelties idejas un atrast piemērotus, inovatīvus materiālus saviem projektiem,” uzsver Reaton Projektu departamenta direktors Dmitrijs Bugajevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Reaton Ltd: Kad atvedām uz Latviju pirmos jūras produktus, neviens nezināja, ko ar tiem iesākt

Ingrīda Drazdovska, 07.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Restorānu biznesā naivu, jaunu spēlētāju parādīšanās mūsdienās ir retums; pārsvarā tiek veidoti restorāni ar stingri pārdomātu koncepciju, nopietnu biznesa plānu un ilgtermiņa mērķiem

Kādam sanāk, kādam varbūt ne, tomēr tirgus vēl tikai strukturējas, tā intervijā DB pauž daudznozaru uzņēmuma SIA Reaton Ltd Pārtikas un delikatešu departamenta direktore Irina Jerņeva. 25 gados, kopš kompānija pievērsusies pārtikas produktu izplatīšanai, ražošanai, HoReCa tirgus ir mainījies radikāli, uzņēmuma darbība pāraugusi Latvijas robežas.

Fragments no intervijas:

Kā jūs raksturotu HoReCa tirgu, tendences tajā? Vai tas ir atguvies pēc krīzes?

Nozare attīstās dinamiski. Notiek tirgus dažādošanās. Patērētājiem ir gana plašs vajadzību spektrs, un nozare, cenšoties tās apmierināt, piedāvā jaunas formas, koncepcijas, atšķirīgu mārketinga pieeju. Tas notiek gan Latvijā, gan Lietuvā, gan Igaunijā – visur, kur strādājam. Pārmaiņas un attīstība ir diezgan straujas, to nosaka lielāka patērētāju informētība un augstāks zināšanu līmenis. Vienlaikus nostiprinās restorānu, kafejnīcu vadības profesionalitāte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Reaton peļņa vairāk nekā dubultojusies

Žanete Hāka, 25.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā SIA Reaton Ltd. apgrozījis 33,413 miljonus eiro, kas ir par 17,27% vairāk, pēc nodokļu nomaksas gūstot 661,669 tūkstošu eiro peļņu, liecina Lursoft dati.

Peļņa gada laikā augusi par 154,21%.

Iesniegtajā pārskatā teikts, ka aizvadītajā gadā uzņēmumam, pateicoties pārdošanas apjomu pieaugumam visos uzņēmuma biznesa novirzienos, izdevies palielinā savu peļņu. Tāpat arī SIA Reaton Ltd. vadība norāda, ka pārdošanas apjomu pieaugums norāda uz uzņēmuma biznesa stabilitāti.

2014.gadā SIA Reaton Ltd. iecerējis panākt apgrozījuma pieaugumu visos uzņēmuma biznesa novirzienos, tādejādi nostiprinot savas pozīcijas tirgū. Uzņēmuma plānos ietilpst arī bistro atvēršana Radisson Blu Hotel Latvia Rīgā un Gastronome veikala-restorāna MC2 Rīgā rekonstrukcija.

Borisam Gluhmanam un Nataļjai Jakovļevai piederošais SIA Reaton Ltd. savu darbību uzsācis 1991.gadā. Pēc Lursoft datu bāzēs atrodamās informācijas, SIA Reaton Ltd. patlaban pieder daļas vairākos uzņēmumos, tostarp arī dalība pilnsabiedrībās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Reaton sāk ražot sertificētas ugunsizturīgās durvis

Dienas Bizness, 30.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudznozaru uzņēmuma Reaton durvju ražotnē Rīgā sākta ugunsizturīgo koka durvju metāla kārbā ražošana.

Tas ļaus durvju ražotnei kāpināt eksportu vairāk nekā uz pusi.

Kopumā šī produkta izstrādē ieguldīti ap 50 tūkstošiem eiro, informē Reaton Durvju ražošanas departamenta direktors Artūrs Ozoliņš.

Nepieciešamību Reaton sākt ražot arī ugunsizturīgās durvis veicinājuši daži lieli projektu iepirkumi, piemēram, Stradiņa slimnīcas projekts un ARS klīnikas izveide, kas apliecinājusi, ka ir liels pieprasījums pēc šādām durvīm un to nevar nodrošināt neviens no Baltijas ražotājiem, vien tikai daži Rietumeiropas ražotāji, kuru produkcija ir dārga.

Šis bijis tehnoloģiski sarežģītākais projekts uzņēmuma vēsturē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Reaton plāno kāpināt apgrozījumu visos biznesa virzienos

Žanete Hāka, 04.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā SIA Reaton Ltd apgrozījums palielinājies līdz 20,02 miljoniem latu, kas ir par 5,77% vairāk nekā 2011.gadā, liecina Lursoft dati.

Lielāko apgrozījuma daļu jeb 13,4 miljonus latu uzņēmumam pērn nodrošinājusi pārtikas produktu tirdzniecība un sabiedriskā ēdināšana, aiz kuras ar 3,899 miljoniem latu seko celtniecības un interjera materiālu tirdzniecība.

Reaton Ltd pērno gadu noslēdzis ar 182,9 tūkstošu latu lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas.

SIA Reaton Ltd vadība norāda, ka pārskata gada būtiskākie notikumi bijuši agrāk plānoto investīciju projektu īstenošana – pilna Gastronome veikala-restorāna rekonstrukcija Radisson Blu Hotel Latvija, kā arī 12 vannas istavu dizaineru projektu izveidošana, tādejādi pilnībā pabeidzot santehnikas ekspozīcijas rekonstrukciju MC2.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Saprotams, ka šobrīd tirgū ir tāds laiks, kad šādi projekti izskatās muļķīgi un neprātīgi," saka SIA Reaton prezidents Boriss Gluhmans, stāstot par uzņēmuma plānu par 600 000 eiro rekonstruēt daļu sava interjera un delikatešu centra mc2, raksta Diena.

Pārmaiņas mc2 interjera zālē Galleria tiks īstenotas no nākamā gada janvāra līdz tā atklāšanai martā. Pārmaiņu mērķis ir izveidot vienotu koncepciju raibās īrnieku kompānijas vietā, orientējoties uz atturīgi klasisku interjeru cienītājiem, kas iepriekš bijis lielā mērā Reaton neaptverts segments.

Straujā pieprasījuma samazināšanās, pēc viņa domām, celtniecības materiālu un interjera tirgu šogad nometīs par 15 - 30% zemāk un nākamgad tas kritīsies vēl vismaz par 20%.

Skaidrojot, kāpēc rekonstrukcijas plāni krīzes ietekmē netika iesaldēti, B.Gluhmans norāda, ka viņa galavārds bijis par labu rekonstrukcijas sākšanai, jo "apmēram nākamā gada vidū tirgū būs piedāvājuma deficīts, it sevišķi šaura pieprasījuma segmentos". Lai gan pieprasījums tuvākajos pāris gados joprojām būs ļoti zems, viņaprāt, paliks "zināms daudzums cilvēku, kam tas būs vajadzīgs, un mēs gribam, lai viņi atnāk pie mums".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas bāru un kafejnīcu skaitu papildinājis 7.jūlijā Brīvības ielā atklātais uzturbārs Meals bar.

Daudznozaru kompānija SIA Reaton jaunā bāra koncepcijas izveidē investējusi vairāk nekā 400 000 eiro, iepriekš ziņoja LETA.

«Meklējot idejas, kā neskaitāmo Rīgas bāru un kafejnīcu vidū atrast īpašo Meals bar vietu, centāmies izprast, ko patiesībā cilvēki vēlas, dodoties ballēties nedēļas nogalēs vai citu dienu izbrīvētajos vakaros. Pirmkārt, viņi meklē gardu, oriģinālu, bet ne pārāk dārgu ēdienu. Otrkārt, viņi noteikti vēlas iemalkot kādu kokteili. Bet galvenokārt, ļaudis tiecas satikt vecos draugus, lai, kopā jautri pavadot laiku, iegūtu jaunus. Tā dzima ideja par Meals bar koncepciju – mūsdienīgu uzturbāru, kurā tiek cienītas un atbalstītas trīs neaizskaramās vērtības: kokteiļi, ēdiens un bāra nepiespiestā atmosfēra,» stāsta Meals Bar veidotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ķīlnieku lomā - Tapeks piegādātāji

Katrīna Iļjinska kopā ar Inesi Helmani, 20.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik viena no lielākajiem būvmateriālu tirgotājiem SIA Tapeks prece tiek pārdota par santīmiem, bet preces piegādātāji palikuši tukšā. Viens no lielākajiem būvmateriālu tirgotājiem SIA Tapeks, kurš faktiski ir bankrotējis, pie bankrota sliecas vainot banku, kura nevēlējās nākt pretī un neatbildēja pat uz piedāvājumu kapitalizēt uzņēmumu.

Taču tagad prece, ko ir apķīlājusi Swedbank un Nordea, visādos veidos tiek pārdota ar ļoti lielām atlaidēm - naudu par preci saņem banka, bet piegādātājiem, kuri devuši preci uz nomaksu, tiek nodarīti lieli zaudējumi - netiek atdota ne nauda, ne prece.

Pērk bijušie darbinieki

Db arī sludinājumu portālā ss.lv novēroja divus sludinājumus ar tekstu - zemākās cenas vairāk nekā 10 000 preču Ganību dambī 25d, Rīgā. Šajā vietā atrodas Tapeks birojs un noliktavas. Lielākie zaudējumi no preču pārdošanas radušies Tapeks preču piegādātājiem, piemēram, Paroc, Tenax, maxit, Knauf un citiem, proti, banka iegūs naudu no lēti pārdotās preces, bet pati prece paliks Tapeks bijušo darbinieku uzņēmumiem, jo viņu jaunizveidotie uzņēmumi ir arī preču pircēji. Uzņēmēji pērk nocenoto preci no savas bijušās darbavietas. V. Priedītis Db pastāstīja, ka veikalu telpas nepieder Tapeks, bet tiek nomātas. Teorētiski pastāv iespēja, ka tagadējo Tapro veikalu telpām pēc Tapeks maksātnespējas var mainīsies nomnieks, bet preces pat netiek pārvietotas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Onninen jauns valdes priekšsēdētājs

, 10.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas koncerna Onninen filiālei Latvijā SIA Onninen mainīts valdes priekšsēdētājs un tagad tas būs Jurki Ūrtio, liecina Lursoft informācija.

Līdz šim uzņēmuma valdes priekšsēdētājs bija Hari Sivula.

SIA Onninen pērn strādāja ar 14.4 miljonu latu apgrozījumu un gandrīz 60 tūkstošu latu zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ministrija izstrādājusi vadlīnijas būvmateriālu izmaksu sadārdzinājuma novērtēšanai sakarā ar Krievijas militāro agresiju Ukrainā grozījumu veikšanai spēkā esošajos publiskajos būvdarbu līgumos attiecībā uz ēku būvniecību.

Vadlīnijas piedāvā vienotu metodiku publiskā būvdarbu līguma cenas vienas komponentes sadārdzinājuma novērtēšanai, kā arī norāda uz faktoriem, kas būtu vērā ņemami, vienojoties par būvmateriālu sadārdzinājuma kompensēšanu.

“Būvmateriālu izmaksu sadārdzinājuma novērtēšana šobrīd ir ļoti aktuāla dēļ Krievijas agresijas Ukrainā izraisītā neprognozējamā būvmateriālu cenu sadārdzinājuma un piegādes traucējumiem. Būvniecības nozarē izveidojušies apstākļi būtiski apgrūtina iepriekš uzsākto projektu īstenošanu atbilstoši uzņemtām saistībām. Līdz ar to līgumu grozījumi, vienojoties par solidāro sadārdzinājuma kompensēšanu, būtu efektīvs instruments publisko būvdarbu līguma vadībai un veiksmīgai pabeigšanai,” uzsver ekonomikas ministre Ilze Indriksone.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot vairāk nekā 1 miljonu eiro, Rēzeknē uzbūvēts specializētais būvmateriālu centrs RUVAR, informē AS Citadele banka.

Lai konkurētu ar veikalu tīkliem, jaunajā centrā apvienojušies vairāki specializēti būvniecības sfēras partneri. Būvmateriālu centra RUVAR projekts īstenots ar bankas Citadele kredītu.

Rēzeknes uzņēmums SIA Ruvar ideju par jauna un plaša būvmateriālu tirdzniecības centra būvniecību sāka realizēt jau 2008. gadā, kad, palielinoties būvniecības apjomiem, veikala esošās telpas bija kļuvušas par šaurām. Šī gada vasarā bankas Citadele piešķirtais kredīts 350 000 eiro apmērā uzņēmējam ļāva iesaldēto būvprojektu pabeigt un atvērt jauno tirdzniecības centru.

SIA Ruvar darbu būvmateriālu tirdzniecībā sāka 1999. gadā kā neliels ģimenes uzņēmums ar trīs darbiniekiem. Šobrīd uzņēmums nodarbina jau vairāk nekā 20 cilvēkus un ir liels nodokļu maksātājs pilsētā. Uzņēmuma gada apgrozījums ir ap 2 miljoniem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tapro veikalu tīkla īpašnieki SIA Tapeks nolēmis pārdot gandrīz visus grupas biznesus, sev atstājot vien stiprākos – būvmateriālu tirdzniecību un servisu.

"Lielāko daļu meitas uzņēmumu esam pārdevuši, vai norit to pārdošanas process. Pašlaik notiek Shop Service pārdošanas sarunas," norāda SIA Tapeks valdes priekšsēdētājs Vilnis Priedītis. Viņš norāda, ka uzņēmumam Tapeks visi bijušie meitas uzņēmumi ir potenciāli tādi paši sadarbības partneri, kā jebkurš cits visā pasaulē atrodams uzņēmums, tātad uz brīvas konkurences nosacījumiem. Tāpēc uzņēmums varētu ar tiem kādreiz sadarboties, ja vien tie būs konkurētspējīgi. Tapeks līdz šim ir pārdevis četrus grupas uzņēmumus – SIA Tapeks Noma, SIA Sanitex, SIA Krāsu nams un SIA Ideju fabrika, taču neviena darījuma summu neatklāj.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Akva building construction atgūst preci no Tapeks

, 23.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumam SIA Akva building construction ir izdevies atgūt no Tapro veikala Swedbank negodīgi apķīlāto preci, Db pastāstīja uzņēmuma vadītāja Linda Holcmane.

Viņa teica, ka 20. februārī, pēc ilgstošiem mēģinājumiem atgūt uz nomaksu doto preci no Tapro veikala, tas tomēr izdevies, izmantojot tiesu izpildītāja pakalpojumus. L. Holcmane pastāstīja, ka, konsultējoties ar advokātu, nolēmuši, ka sniegs prasību tiesā, lai atgūtu savu preci, taču, lai iesniegtu prasību, ir jākonstatē fakts, ka prece netiek atdota. L. Holcmane vērsusies pie tiesu izpildītāja un braukuši uz Tapro veikalu Berģos, lai konstatētu faktu.

"Atbraucot, kā parasti, mūs sagaidīja Swedbank norīkota apsardze un atteicās atdot preci - attīrīšanas iekārtas. Tad tiesu izpildītājs sāka lamāties un apsargs nolēmis zvanīt bankai un ļāvis tiesu izpildītājam paskaidrot bankai, ka tā rīkojas nelikumīgi. Galu galā banka atļāvusi izņemt preci no veikala," tā L. Holcmane.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Swedbank liedz izņemt preci no Tapro veikala

, 05.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Akva buiding construction ierodoties SIA Tapeks veikalā, lai izņemtu savu preci, saskāries ar nepatīkamu pārsteigumu - preci neatdod, jo banka neļauj.

SIA Akva building construction uz realizāciju bija iedevis Tapro veikalam preci, taču ņemot vērā tiesvedības un SIA Tapeks finansiālās problēmas, uzņēmums nolēmis iedoto preci no veikala izņemt. "Kad mūsu uzņēmuma darbinieki ieradās, lai no veikala izņemtu uz realizāciju iedoto preci- mums tika paziņots, ka Swedbank apķīlājis SIA Tapeks piederošās mantas," pastāstīja SIA Akva bilding construction pārstāve Linda Holcmane. "Kad mēs mēģinājām izņemt mūsu uzņēmumam piederošās preces, no kaut kāda privātā apsardzes busiņa divi vīrieši mums preces neļāva ņemt, neskatotie uz to, ka Tapeks darbiniekiem pret to nebija iebildumu," sacīja viņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grīdas seguma izvēle mājoklim ir nozīmīgs aspekts gan no praktiskā, gan no interjera dizaina viedokļa. Grīdas apdares materiālu klāsts šobrīd ir daudzveidīgs, ļaujot katram piemeklēt sev tīkamāko risinājumu.

Raksta turpinājumā nedaudz vairāk par šobrīd populārākajiem grīdas segumu veidiem.

Lamināts

Populāra izvēle mūsdienās ir lamināts. Tas ir kvalitatīvs, labi izskatās, viegli ieklājams, turklāt ir pieejams arī cenas ziņā.

Lai atvieglotu lamināta ieklāšanu, tas tiek aprīkots arī īpašu “click” sistēmu. Tomēr jāņem vērā tas, ka lamināts jāsargā no ūdens, tādēļ to nav ieteicams ieklāt telpās ar augstu mitruma līmeni.

Parkets

Ja vēlaties dabisku grīdas segumu, laba izvēle būs parkets. Šo grīdas segumu var iedalīt vairākos veidos - masīvkoka, divslāņu un trīsslāņu.

Komentāri

Pievienot komentāru