Jaunākais izdevums

Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē svinēja uzvaru pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām.

Latvija pagarinājumā ar 4:3 (2:2, 0:0, 1:1, 1:0) pieveica ASV valstsvienību.

Divus vārtus Latvijai guva Kristiāns Rubīns, pa vieniem - Roberts Bukarts un Jānis Jaks, bet ASV divus vārtus guva Roko Grimaldi, vienus - Mets Koronato.

Septītajā minūtē noteikumus pārkāpa Kārters Mazurs, un latviešiem bija vajadzīga minūte un 47 sekundes, lai realizētu vairākumu. Pēc Mārtiņa Dzierkala saspēles amerikāņu zonas kreisajā pusē pie apmales ar Rihardu Bukartu Rihards piespēlēja vārtu priekšā brālim, un Roberts tehniski ripu raidīja vārtu labajā augšējā stūrī, neatstājot vārtsargam Keisijam Desmitam nekādas iespējas atvairīt metienu.

Pēc nepilnām divām minūtēm Grimaldi, saņēmis ripu, pa labo pusi paslidoja uz priekšu un, noķēris Latvijas izlases vārtuvīru Artūru Šilovu uz pretkustību, meta ripu vārtsargam virs kājsarga vārtu kreisajā pusē.

Aleksa Taka noraidījuma laikā bīstamus momentus pie ASV vārtiem latviešiem neizdevās izveidot, bet Ralfa Freiberga noraidījumu izdevās izturēt.

Neilgi pēc mazākuma čempionātu debitants Dans Ločmelis pārķēra ripu un pa kreiso pusi izslidoja vienatnē pret vārtsargu, taču Desmits ripu atvairīja.

Nākamajā uzbrukumā Riharda Bukarta reids pa kreiso pusi beidzās ar metieniem pa vārtiem no tuva attāluma, ripa palika pie vārtu kreisā staba, kur to vārtos iegrūda uzbrukumam pieslēdzies Jaks, atjaunojot vadību - 2:1.

57 sekundes pirms pārtraukuma arī ASV izmantoja vairākumu, no kreisā iemetiena apļa ar specīgu metienu raidot ripu vārtu labajā augšējā stūrī.

Otro periodu aktīvi sāka ASV, izdarot piecus metienus pa vārtiem līdz laikam, kad pirmreiz ar metienu tika traucēts Desmits.

Patriks Brauns ar patālu metienu trāpīja pa Šilova sargāto vārtu stabu, pretuzbrukumā trijiem pret diviem amerikāņiem metiena brīdī nūja lūza Oskaram Batņam, bet vārti periodā, kaut arī pārsvars metienos bija amerikāņiem (10:3), gūti netika.

ASV turpināja uzbrukt arī pēdējā trešdaļā, pirmoreiz vadībā izvirzoties 47.minūtē, kad pēc uzvarēta iemetiena Latvijas zonā pa vārtiem no zilās līnijas meta aizsargs Dilans Sembergs. Ripa trāpīja Jakam un nokrita pie vārtu kreisā staba, kur to vārtos iemeta Mets Koronato, panākot 3:2.

Cenšoties atspēlēties, vairāk uzbruka Latvijas hokejisti, un viņu pūles tika atalgotas 55.minūtē, kad pēc Riharda Bukarta un Dana Ločmeļa piespēlēm ar metienu no zilās līnijas vārtus guva Kristiāns Rubīns, panākot 3:3. Ripa pēc viņa metiena nedaudz skāra metienu bloķējošo hokejistu un ielidoja vārtos.

Pagarinājumā bija vajadzīgas vien 82 sekundes, lai pēc Kaspara Daugaviņa reida pa labo malu un atspēles atpakaļ Rubīns raidītu ripu vārtu augšējā labajā stūrī, rezultatīvu piespēli pierakstot arī Jakam.

Fināls ar Kanādas un Vācijas līdzdalību sāksies plkst.20.20. Svētdienas mačus tiešraidē pārraida televīzijas kanāls LTV7.

Sestdien pusfinālā Latvija ar 2:4 zaudēja Kanādai, bet ASV papildlaikā ar 3:4 piekāpās Vācijai.

Elites divīziju pameta Slovēnija un Ungārija, viņu vietā nākamgad 16 labāko vidū spēlējot Polijai un Lielbritānijai.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki par Kanādu.

Pasaules čempionātu kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Maxima Latvija kļūst par pasaules hokeja čempionāta Latvijā pirmo oficiālo partneri

Db.lv, 13.12.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirdzniecības tīkls “Maxima Latvija” kļuvis par pirmo 2023. gada IIHF Pasaules Čempionāta Hokejā oficiālo partneri Latvijā. IIHF Pasaules Čempionāts Hokejā 2023 norisināsies Somijā (Tamperē) un Latvijā (Rīgā) laikā no 2023. gada 12. maija līdz 28. maijam.

“Mēs esam ļoti priecīgi parakstīt līgumu ar mūsu pirmo vietējo Oficiālo Partneri,” sacīja Edgars Buncis, IIHF Pasaules Čempionāta Hokejā 2023 orgkomitejas vadītājs Rīgā. “Vairāku gadu garumā “Maxima Latvija” mums ir kļuvusi par uzticamu hokeja draugu un sabiedroto. Esmu pārliecināts, ka mūsu sadarbība radīs lieliskus panākumus un neaizmirstamus mirkļus. Mēs izdzīvojam spēli kopā.”

“Ilgus gadus sniedzot atbalstu un vērojot to entuziasmu, kāds ir jaunajiem hokejistiem, kurus atbalstām, vislielāko gandarījumu sniedz redzēt viņus spēlējam profesionālajā līmenī. Tas dod milzīgu iespēju nest Latvijas vārdu pasaulē. Tādēļ esam īpaši priecīgi par iespēju kļūt par Pasaules Čempionāta Hokejā Oficiālo Partneri. Latvieši vienmēr ir bijuši kaislīgi hokeja fani un vienmēr atbalstījuši Latvijas izlases talantīgos hokejistus. Jau pavisam drīz varēsim kopā just līdzi ne tikai mūsu spēlētājiem, bet arī pieredzēt to, kā Latvijā notiek pasaules mēroga pasākums, kas pulcēs gan mūsu pašu hokeja fanus, gan arī līdzjutējus no visas pasaules. Gadiem esam atbalstījuši bērnu un jauniešu sportu ar devīzi: "Mēs fanojam par vecākiem, kas fano par saviem bērniem". Nu varam droši teikt, ka fanojam par tiem, kuriem hokejs sirdī! Nākamajā gadā kā Latvijas Hokeja Federācijas partneri kopā ar visu Latviju jutīsim līdzi gan Latvijas izlases panākumiem, gan citām hokeja aktivitātēm un kā IIHF Pasaules Čempionāta Hokejā 2023 Oficiālais Partneris atbalstīsim visas komandas, kuras piedalīsies. Šajos hokeja svētkos “Maxima Latvija” sarūpēs īpašus pārsteigumus, kas priecēs kā lielus, tā mazus hokeja cienītājus,” stāsta "Maxima Latvija" mārketinga direktore Gundega Laugale.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Partnera negodprātība Balderim liek vērsties tiesā

Māris Ķirsons, 09.01.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visu laiku pazīstamākais Latvijas hokejists, leģendārais Helmuts Balderis Sildedzis ir zināms un cienīts arī biznesa vidē, kur šobrīd nodarbojas ar dārzeņu biznesu, būdams dalībnieks uzņēmumos SIA Ezerkauliņi Agro un SIA Ķeizarsils. Gluži tāpat kā sports, arī bizness dod un prasa rūdījumu, uzticēšanos, kā arī mēdz sagādāt vilšanos.

Ikviena gada sākums tradicionāli biznesa vidē iesākas reizē ar pārmaiņām, ko radījušas likumdošanas izmaiņas no 1. janvāra, kā arī atskatu uz aizgājušo gadu, tajā paveikto. Teju visos topos starp 2023. gada notikumiem dominē basketbols un hokejs. Redakcijā nolēmām pievērsties kādam no šo sporta veidu pārstāvjiem, kurš bijis vienlīdz sekmīgs kā sporta, tā biznesa laukumā, tāpēc uz sarunu aicinājām Latvijas hokeja leģendu Helmutu Balderi Sildedzi.

Vai sekojat līdzi tam, kas notiek hokeja laukumos?

Protams, sekoju gan atsevišķu hokejistu gaitām profesionālās līgās, gan arī Latvijas izlašu spēlēm. 2023. gada pasaules čempionāta bronzas medaļa tik mazai valstij, kāda ir Latvija, ir milzīgs sasniegums. Šī panākuma atslēga ir meklējama komandas saliedētībā, pašaizliedzībā jebkurā spēles situācijā, profesionālā treneru darbā, ko ledus laukumā realizēja spēlētāji, turklāt, iespējams, visbūtiskāk ir spēlēt, līdz atskan finālsvilpe. Tieši pēdējais faktors izvilka spēli gan mačā par pasaules čempionāta bronzu, gan pēdējo Rīgas apakšgrupas spēli pret Šveici un arīdzan pret Čehiju. Šajos mačos Latvijas izlase parādīja raksturu, nepiekāpību, kas galu galā tika atalgota ar uzvarām. Vēl vairāk - šīs spēles var kalpot un būs labs piemērs jaunajiem hokejistiem.

Komentāri

Pievienot komentāru