Jaunākais izdevums

Svinīgā sarīkojumā Londonā ceļvežu izdevējs Lonely Planet pasniedzis balvu, kas apliecina – Latvijai piešķirts tituls Best in Travel 2016 (Vislabākais tūrismā 2016), informēja Tūrisma attīstības valsts aģentūra.

Jau plaši pasaulē (medijos un sociālajos tīklos) ir izskanējusi ziņa, ka ceļvežu izdevējs Lonely Planet publiskojis ekspertu ieteikto nākamajā gadā apmeklējamo tūrisma galamērķu sarakstu un tajā lasāms arī Latvijas vārds.

Paziņojot ekspertu lēmumu, sacīts: «Latvija ir moderni gaišs un mirdzošs Eiropas tūrisma galamērķis. Šī valsts lepojas ne tikai ar starptautiski nozīmīgām pilīm, atpūtas vietām un muzejiem plašā spektrā, augstu vērtējama ir arī Latvijas inovatīvā pavārmāksla.»

Titula Best in Travel 2016 apliecinājuma balva tika pasniegta svinīgā sarīkojumā Londonas Transporta muzejā 1. novembrī.

Izdevēja Lonely Planet drukātajos izdevumos un interneta vietnē izveidota īpaša nodaļa, kas veltīta titula Best in Travel 2016 ieguvējām valstīm. Par katru no 10 valstīm sagatavota publikācija, kas vietnes lietotājiem rada priekšstatu par katru titula īpašnieci.

TAVA direktora pienākumu izpildītāja Inese Šīrava atzīst: «Lonely Planet ieteikums apmeklēt Latviju nākamajā gadā ir nozīmīgs fakts mūsu valsts tūrismam. Pateicoties tam, ne mazums cilvēku dažādās pasaules malās uzzinās par mūsu valsti, par kuru iepriekš varbūt nebūs pat dzirdējuši. Lonely Planet sniegtā informācija par mūsu tūrisma piedāvājumu varētu būt arguments apmeklēt mūsu valsti arī tai lielajai ceļotāju daļai, kuri ir redzējuši daudzas valstis un aizvien meklē jaunus tūrisma galamērķus.»

Tituls Best in Travel 2016 piešķirts 10 valstīm un reģioniem. Latvijas vārds minēts blakus tādām lielvalstīm kā Japāna, ASV un Austrālija, kopā ar eksotisko Botsvanu, Urugvaju, Grenlandes salu Dānijā, Palau un Fidži. Tikai divas no ieteiktajām valstīm atrodas Eiropā – Polija un Latvija.

Sarīkojumā Londonā tika minēti faktori, kas tika ņemti vērā, ekspertiem izvērtējot galamērķus. Proti, novērtēta tūrisma galamērķu aktualitāte jeb piedāvājuma atbilstība mūsdienu ceļotāju prasībām, tas, vai galamērķis ir finansiāli izdevīgs (value for money), 2016.gadā paredzēto pasākumu programma un aplūkotas sevišķas, tikai konkrētajam galamērķim raksturīgas iezīmes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lonely Planet izdevis Latvijas tūrisma bukletu

Lelde Petrāne, 29.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar nepacietību gaidīts, bet nu gada nogalē arī sagaidīts – Latvijas tūrisma izdevums Why Visit Latvia (kāpēc apmeklēt Latviju).

Bukleta sagatavošana notikusi saskaņā ar mūsu tūrisma nozarei patīkamo un publicitātes sekmēšanai tik vērtīgo faktu, ka plaši pasaulē populārais ceļvežu izdevējs Lonely Planet piešķīris Latvijai titulu Best in Travel 2016 (Labākais tūrismā 2016. gadā) un iekļāvis to nākamajā gadā apmeklējamo pasaules valstu sarakstā.

Ar Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) gādību tapušais izdevums veidots redakcionāli neatkarīgi. Lonely Planet speciālisti paši rakstījuši tekstu, fotografējuši, maketējuši un paši arī nodrukājuši pēc formāta nelielo, bet saturiski ietilpīgo, vizuāli izteiksmīgo un ērti lietojamo bukletu Why visit Latvia, skaidro TAVA.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Lonely Planet iekļauj Latviju desmit 2016.gada ieteicamāko tūrisma galamērķu sarakstā

LETA, 28.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Populārais ceļvedis Lonely Planet ierindojis Latviju starp desmit pasaules zemēm, kuras būtu īpaši vērts apceļot 2016.gadā.

«Latvija ir brīnišķīgs, mūsdienīgs Eiropas ceļojumu galamērķis, kas var lepoties ne vien ar veselu virkni piļu, viesnīcu un muzeju, bet arī ar savu vietējo virtuvi, kura, pateicoties pasaules ietekmei, tagad sasniegusi jaunus augstumus,» norādījis viens no Lonely Planet saraksta Best in Travel 2016 veidotājiem Toms Hols.

Pirmo vietu šajā sarakstā ieņem Botsvāna, kam seko Japāna, ASV un Palau.

Latvija ierindojas piektajā vietā, apsteidzot Austrāliju, Poliju, Urugvaju, Grenlandi un Fidži.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

TAVA: Krievijas tūristu samazinājumu pilnā mērā kompensējuši citu ārvalstu ceļotāji

LETA, 04.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2015.gads tūrismam Latvijā bijis sarežģīts, tomēr veiksmīgs, jo izdevies pilnībā kompensēt ievērojamo Krievijas ceļotāju skaita kritumu, aģentūru LETA informēja Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) pārstāvji.

Kā stāsta TAVA direktora pienākumu izpildītāja Inese Šīrava, tikai tie, kam tūrismā nav pieredzes, var iedomāties, ka kompensēt milzīgo krievu tūristu skaita kritumu ir viegli un vienkārši. «Šī gada trijos ceturkšņos, par kuriem šobrīd ir statistika, esam panākuši, ka iepriekš Latvijas tirgū dominējošo krievu tūristu skaita samazinājumu ir pilnā mērā kompensējuši citu ārvalstu ceļotāji, un tas nav noticis pats no sevis.»

Lai to panāktu, 2015.gadā TAVA aktīvi darbojusies dažādu valstu tirgos, popularizējot tūrisma iespējas Latvijā, tāpat bijusi dalība 11 starptautiskās izstādēs un 45 specializētos tūrisma veicināšanas pasākumos, veidotas kampaņas sociālajos tīklos un publicēti raksti tūrisma vietnē Lonely Planet un citos zināmos izdevumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Viedoklis: Vai valsts tēlam nepieciešama magnētiskā rezonanse?

Varis Lāzo, reklāmas aģentūras Adell vadītājs, 12.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai kāds būtu sauklis, aiz tā jābūt stratēģijai, pamatojumam un stāstam. Ārpus konteksta pats par sevi tas ir tikai burtu un vārdu virknējums, ko cilvēki var nesaprast vai tulkot dažādi. Piemērs tam ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadītāja Andra Ozola nupat paustā kritika par mūsu aģentūras izstrādāto devīzi «Best enjoyed slowly», sakot, ka saukļi nestrādā, turklāt šis konkrētais radot negatīvu priekšstatu, ka dibināt uzņēmumu vai arī saņemt būvatļauju Latvijā prasa pārāk ilgu laiku.

Pirmkārt, ir jābūt apveltītam ar ļoti bagātu iztēli, lai savilktu paralēles starp vārdu «enjoy» (baudīt) un būvniecību, uzņēmumu dibināšanu vai būvatļauju saņemšanu – šis vērtējums, maigi izsakoties, ir neprofesionāls.

Otrkārt, ziņa «Best enjoyed slowly» tika vēstīta konkrētai mērķa auditorijai – tūristiem, kuri ierodas atpūsties, nevis sākt Latvijā uzņēmējdarbību. Sauklis tika rūpīgi izstrādāts sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru (TAVA), balstoties uz konkrētiem izaicinājumiem, piemēram, to, ka liela daļa tūristu Latvijā pavada parāk īsu laiku un bieži neizbrauc no Rīgas nekur tālāk, lai gan Latvijā ir vēl daudz citu skaistu vietu un pilsētu, ne tikai Rīga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma ceļvežu izdevējs "Lonely Planet" savā jaunākajā ceļvedī "Best In Travel 2024" iekļāvis Latvijas dabas takas, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvji.

Pirmo reizi starp ceļveža apkopotajiem galamērķiem būs arī Latvija. Eksperti augstu vērtē Baltijas dabas bagātības un plašās iespējas tūrisma taku apmeklējumam, dodoties aizraujošos un dabu izzinošos pārgājienos.

Ceļveža 2024.gada mērķis ir turpināt iedvesmot ceļotājus, kā arī par godu ceļveža 50.gadadienai izdevēji ir apkopojuši "TOP 50" galamērķus, kurus ir vērts iekļaut savu ceļojumu maršrutos nākamajā gadā.

LIAA norāda, ka ceļvedis savus galamērķus vērtē dažādās kategorijās - tiek izceltas atsevišķas valstis, reģioni un pilsētas, kā arī eksperti ir izveidojuši divas jaunas kategorijas "Ilgtspēja" un "Vērtības".

Baltijas valstu pārgājienu taku tīkls "Baltic Trails" ir iekļauts kategorijā "Ilgtspēja".

Komentāri

Pievienot komentāru