Atpūta

Līdera atgriešanās: labi nopelnīt var arī Latvijā

Anda Asere, 16.12.2015

Jaunākais izdevums

Pāris gadu pastrādājis Zviedrijā, tad – ASV finanšu mekā Volstrītā, Jānis Rubīns atgriežas Latvijā, lai karjerā sasniegtu vairāk

Atgriežoties no Amerikas, Jānis pastrādāja L’Oréal Baltijas birojā Rīgā, bet tagad ir finanšu direktors jaunā Latvijas tehnoloģiju uzņēmumā Clusterpoint, kas nodarbojas ar lielo datu vadības sistēmu izstrādi. «Mani Clusterpoint piesaistīja iespēju diapazons un īpašnieku vīzija, ka pēc kāda laika kompānija varētu kļūt par biržā kotētu uzņēmumu. Cik cilvēkiem Latvijā ir bijusi iespēja piedalīties šādā procesā? Ja man būs iespēja būt daļai no šāda notikuma, tā būs fantastiska izdevība profesionālajā ziņā. Piedalīties šajā procesā – tā ir liela vērtība. Tuvākajos desmit gados Volstrītā tas nebūtu iedomājams,» saka Jānis. Viņš uzskata, ka labi nopelnīt var arī Latvijā. «Viss atkarīgs no tā, ko tu dari un cik ļoti tam sevi velti. Šodien uzņēmējdarbības videi nav robežu. Arī Custerpoint piemērs rāda, ka ģeogrāfijai vairs nav nozīmes,» saka Jānis.

Pirmā Jāņa ārzemju darba pieredze bija Zviedrijā, kur viņš strādāja franču bankā, kas nodarbojas ar eksporta atbalstu. «Tur nokļuvu kā praktikants. Tolaik bija krīze, labi apmaksāta darba te nebija. Tas sakrita ar laiku, kad universitāte prasīja praksi, kam bija jābūt saistībā gan ar profesiju, gan ar franču valodas pielietojumu,» viņš stāsta. Kopumā Zviedrijā Jānis nostrādāja divus gadus, secināja, ka vēlas strādāt nopietnā konsultāciju uzņēmumā. Finanšu speciālistu acīs prestižākās darbavietas ir auditorfirmu «lielais četrinieks», kā arī starptautiskas konsultāciju kompānijas, piemēram, McKinsey. Viņš izturēja konkursu Latvijas Price Waterhouse Coopers. «Tā bija nenovērtējama pieredze. Bija daudz darba, bet tas bija tā vērts, jo pavēra durvis uz Ameriku. Tur kāda maza vietējā uzņēmuma nosaukums neko neizsaka, bet PwC zina visi,» saka Jānis.

Visu rakstu Svaru kausi – par labu Latvijai lasiet 16. decembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Latvijā izveidotā Clusterpoint paplašina darbību Ziemeļamerikā

Lelde Petrāne, 23.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Clusterpoint, NoSQL datubāžu pakalpojuma sniedzējs, kas nodrošina datubāzes kā pakalpojumu (DBAAS), paziņojis par produkta Clusterpoint 3.0 ieviešanu Ziemeļamerikas tirgū un jauna serveru klastera atklāšanu Dalasā, Teksasā. Latvijā izveidotā kompānija paplašinās, savu tehnoloģiju piedāvājot mazajiem un vidējiem Ziemeļamerikas uzņēmumiem, liecina medijiem sniegtā informācija.

Mūsdienās uzņēmumiem un organizācijām nepieciešams pārstrādāt un analizēt lielu datu daudzumu reālajā laikā. Lai šo nepieciešamību spētu nodrošināt, Clusterpoint iepazīstināja ar Clusterpoint 3.0, mākoņbāzētu NoSQL datubāzi, kas ļauj uzņēmumiem palielināt skaitļošanas jaudas un reālā laikā reaģēt uz datubāzes pieprasījumiem, neskatoties uz datu apjomu. Datubāze atļauj katram pieprasījumam nepieciešamo skaitļošanu sadalīt starp simtiem serveru, neprasot iepriekš rezervēt šīs skaitļošanas jaudas.

Ziemeļamerika ir tirgus, kas datubāžu nodrošinājumā tīko pēc liela izmēra sadalītās skaitļošanas jaudas savam aizvien pieaugošajam informācijas apjomam, bet uzņēmumiem, veidojot pašiem savu serveru platformu vai izmantojot tradicionālos datubāžu pakalpojuma sniedzējus, var rasties ļoti augstas izmaksas. Lai nodrošinātu savu pakalpojumu pieejamību iespējami lielākam klientu skaitam, Clusterpoint serveru iekārtas ir stratēģiski novietotas valsts vidienē, skaidro kompānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Latvijas Clusterpoint izvērš sadarbību ar trešo lielāko telekomunikāciju korporāciju ASV

Lelde Petrāne, 04.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Clusterpoint, Latvijā izveidots programmatūru izstrādātājs, kas sniedz datubāzu uzglabāšanas un vadības mākoņpakalpojumus uzņēmumiem visā pasaulē, noslēdzis sadarbības līgumu ar ASV korporāciju CenturyLink par savas mākonī bāzētās Clusterpoint 4.0 datubāzes izplatīšanu, informēja uzņēmumā.

«CenturyLink, kas ir iekļauta Standard & Poor's 500 un ir trešais lielākais telekomunikāciju uzņēmums ASV, tagad piedāvā mūsu datubāzu tehnoloģiju miljoniem savu klientu. Tas ir liels solis Clusterpoint biznesa globālajai attīstībai,» uzsver Zigmārs Rasščevskis, Clusterpoint valdes priekšsēdētājs.

Clusterpoint 4.0 ir dokumentu datubāze, kas īpaši radīta aizvien pieaugošā datu apjoma tūlītējai apstrādei korporatīvo klientu un IT risinājumu izstrādātāju vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Clusterpoint, Latvijā izveidots programmatūru izstrādātājs, kas sniedz datubāžu uzglabāšanas un vadības mākoņpakalpojumus (DBaaS), saņēmis Eiropas inovāciju balvu Bully 2015 kategorijā Young Bully jeb Jaunbuļļi, informēja uzņēmumā.

Balva tika pasniegta Eiropas Tehnoloģiju, Mediju un Telekomunikāciju (TMT) uzņēmumiem Eiropas inovāciju čempionu White Bull samitā.

Bully 2015 balvu finālam kopumā tika izvirzīti 60 Eiropas uzņēmumi, kas atlasīti no vairāk nekā 500 Eiropas TMT nozares uzņēmumiem. Žurnālistu un nozares ekspertu žūrija atlasīja 30 uzvarētājus, kas tika paziņoti gadskārtējā Pathways konferencē Barselonā.

Zigmārs Rasščevskis, Clusterpoint valdes priekšsēdētājs, uzsver: «Šī prestižā starptautiskā balva ir atzinība, ko dalām ar visu Clusterpoint kolektīvu.»

Clusterpoint pakalpojumus izmanto finanšu, veselības aprūpes, telekomunikāciju, e-komercijas u.c. nozares, piemēram, Latvijas Tālrunis, 1188, Mailigen. Kompānija bāzēta Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē svinēja uzvaru pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām.

Latvija pagarinājumā ar 4:3 (2:2, 0:0, 1:1, 1:0) pieveica ASV valstsvienību.

Divus vārtus Latvijai guva Kristiāns Rubīns, pa vieniem - Roberts Bukarts un Jānis Jaks, bet ASV divus vārtus guva Roko Grimaldi, vienus - Mets Koronato.

Septītajā minūtē noteikumus pārkāpa Kārters Mazurs, un latviešiem bija vajadzīga minūte un 47 sekundes, lai realizētu vairākumu. Pēc Mārtiņa Dzierkala saspēles amerikāņu zonas kreisajā pusē pie apmales ar Rihardu Bukartu Rihards piespēlēja vārtu priekšā brālim, un Roberts tehniski ripu raidīja vārtu labajā augšējā stūrī, neatstājot vārtsargam Keisijam Desmitam nekādas iespējas atvairīt metienu.

Pēc nepilnām divām minūtēm Grimaldi, saņēmis ripu, pa labo pusi paslidoja uz priekšu un, noķēris Latvijas izlases vārtuvīru Artūru Šilovu uz pretkustību, meta ripu vārtsargam virs kājsarga vārtu kreisajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO: Latvijas hokeja izlase pirmo reizi kopš 2009.gada iekļūst pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

LETA, 16.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas hokeja izlase otrdien nodrošināja vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kur spēlēs pirmo reizi kopš 2009.gada.

Izšķirošajā B apakšgrupas mačā par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu Latvijas hokejisti ar rezultātu 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarēja pasaules čempionāta rīkotāju Dāniju.

Latvijas hokejisti B apakšgrupā ieņēma ceturto vietu un ceturtdaļfinālā ceturtdien tiksies ar A apakšgrupas uzvarētāju Zviedriju.

Vienīgos vārtus šajā mačā Latvijas izlases labā guva Andris Džeriņš.

Savukārt «sauso» uzvaru Latvijas izlases vārtos izcīnīja Elvis Merzļikins, kurš atvairīja visas 19 pretinieku mestās ripas.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas reklāmas tēva Ērika Stendzenieka pirms vienpadsmit gadiem izveidotais Latvian Art Directors Club (LADC) jeb Latvijas radošo direktoru klubs, darba tirgū laiž pirmos reklāmas skolas «produktus».

Rīt, 10. maijā no plkst. 11.00 līdz 17.00 intelektuālajā kultūras klubā Cafe Film Noir gaidāms pēdējais pārbaudījums - studentu labāko darbu prezentācijas, savukārt piektdien, 13.maijā – izlaidums reklāmas aģentūrā McCANN Riga.

LADC pārstāv Ēriks Stendzenieks, Voldemārs Dūdums, Andris Rubīns, Jānis Joņevs, Zigurds Zaķis, Miķelis Baštiks, Aleksandrs Bētiņš un daudzi citi, kas pērn vasarā aizsāka iniciatīvu LADC skola, vienojot 17 talantīgākos jauniešus no visas Latvijas. Topošajiem reklāmistiem tika dota iespēja 10 mēnešu garumā apgūt visas reklāmas zinības Latvijas lielākajās radošajās aģentūrās un studijās pie reklāmas un dizaina praktiķiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svinīgā atmosfērā noslēdzies starptautiskā labdarības projekta TOYP Latvia pirmais posms un apbalvoti Latvijas 10 jauni un izcili cilvēki vecumā no 18 līdz 40 gadiem, kuri ir sasnieguši izcilus panākumus savā izvēlētajā darbības jomā un veicinājuši pozitīvas pārmaiņas Latvijas sabiedrībā.

TOYP ir starptautisks labdarības projekts, ko Latvijā organizē biedrības Junior Chamber International Latvia (JCI Latvia) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ar mērķi veicināt jauniešu izglītošanos un iesaistīšanos pilsoniskās sabiedrības attīstībā Latvijā, iedvesmojot tos uz sasniegumiem savā izvēlētajā darbības jomā, būt labākiem līderiem un radīt pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā.

Balvas šajā gadā saņēma Vita Brakovska - uzdrīkstēšanās un radošas darbības veicinātāja - pa visu Latviju ceļojošais «zināšanu eņģelis», Liene Dambiņa - Bērnu slimnīcas fonda vadītāja, Raimonds Elbakjans - Lielākās ielu sporta un kultūras kustības Latvijā – projekta Ghetto Games idejas autors un vadītājs, Ratiņbasketbola federācijas prezidents, Latvijas jauniešu elks un autoritāte, Jānis Iklāvs - skolotājs, Latvijas skautu priekšnieks, Latvijas Skautu un gaidu centrālās organizācijas (LSGCO) valdes priekšsēdētājs, Ogresgala 5. Skautu un gaidu vienības priekšnieks, Ināra Kehre - aktīva jaunatnes organizāciju brīvprātīgā un vairāku sociālo un labdarības projektu vadītāja, apbalvojuma Laiks Ziedonim vadītāja un fonda Viegli idejas līdzdibinātāja, Dana Narvaiša - aktīva alternatīvās izglītības veicinātāja, Cēsu Jaunās sākumskolas vadītāja un viena no tās veidotājām, Andris Rubīns - viens no spilgtākajiem radošās industrijas pārstāvjiem Latvijā, reklāmas aģentūras DDB Latvija izpilddirektors, līdzdibinātājs Latvijas pirmajam sociālajam uzņēmumam MAMMU, Ģirts Majors - lielākā mūzikas un mākslas festivāla Baltijā Positivus rīkotājs, koncertaģentūras Positivus Music vadītājs, koncertzāles Palladium līdzīpašnieks, Aminata Savadogo - viena no talantīgākajām jaunajām Latvijas dziedātājām, komponiste un dziesmu autore un Mārtiņš Sirmais - viens no izcilākajiem un radošākajiem latviešu pavāriem, 3 pavāru restorāns, restorāna 3 un kafejnīcas - veikala Sirmais un Dreibants līdzīpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zināmi jauno reklāmistu skolas studenti

Lelde Petrāne, 08.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LADC skola ir Latvijas radošo celmlaužu veidota izglītības programma, kas katru gadu uzņem 20 – 25 talantus no visas Latvijas, lai 9 mēnešu laikā intensīvā režīmā izskolotu darbam reklāmā. Līdz 3. jūlija pusnaktij ikviens radošā gara īpašnieks tika aicināts pieteikties 2017. gada klasei, kas sāksies šā gada septembrī. Lai to izdarītu, pretendentiem bija jāizpilda 2 darba uzdevumi. LADC žūrija 10 Latvijas nozares profesionāļu sastāvā vairākas dienas tos vērtēja, kā rezultātā ir zināmi 25 LADC skola 2017. gada klases studenti.

LADC žūriju šogad pārstāvēja Ēriks Stendzenieks (!MOOZ dibinātājs un vadošais radošais direktors, kā arī LADC līdzdibinātājs un prezidents), Andris Rubīns (DDB Latvija izpilddirektors), Edijs Majors (Burzum dibinātājs un radošais direktors, LADC padomes pārstāvis), Anete Franka (LADC izpilddirektore), Sandijs Lūsēns (IDEA radošais direktors), Voldemārs Dūdums (patstāvīgs radošais direktors, LADC līdzdibinātajs), Aleksandrs Bētiņš (Not Perfect Y&R | Riga vadošais radošais direktors, LADC padomes pārstāvis), Vairis Strazds (DDB Latvija radošais direktors), Māris Upenieks (Young/Hungry radošais direktors, LADC līdzdibinātājs) un Edgars Stanga (McCann Riga radošais direktors).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Live Rīga īsfilmu sērija «Rīga rīdzinieka acīm» jeb «Insider's guide to Riga» Austrijas galvaspilsētā Vīnē saņēmusi pasaules labākās tūrisma filmas apbalvojumu GRAND PRIX CIFFT 2019, ko rīko Starptautiskā Tūrisma filmu festivālu komiteja.

Gada labākās pasaules tūrisma filmas tituls tiek noteikts pēc gada garumā iegūto vietu un attiecīgi punktu skaita katrā no The International Committee of Tourism film Festivals (CIFFT) festivāliem. Kopumā «Insider's guide to Riga» īsfilmu sērija šogad saņēmusi apbalvojumus 10 komitejas festivālos, no kuriem četri ir Grand Prix apbalvojumi, četras zelta godalgas, divas sudraba un viena bronzas.

Videoklipi veidoti sadarbībā ar reklāmas aģentūru «DDB Latvija», kas ir radījusi «Insider's Guide to Riga» konceptu, un klipu režisors ir Jānis Nords. Klipi tiek izmantoti Rīgas atpazīstamības veidošanai ārzemēs.

«Rīga rīdzinieka acīm» galvenie varoņi ir pieci kolorīti tēli - kulturālais taksists, kurš fano par Vāgneru; modernais mācītājs, kurš notur sprediķus vīna bārā un rāpjas torņos; traks sieviešu dzīvesstila blogeris, kurš cauri Rīgai jāj zirga mugurā; stingra fizikas skolotāja, kura pēc darba māca atpūsties klubos, un brīvdomātājs seniors, kurš ielaužas galeriju atklāšanas ballītēs - katrs iepazīstina ar citādu Rīgu. Šodien stāstu sērijai pievienojušās vēl divas sērijas - ar pasaulē slaveno bokseri Mairi Briedi un vienam no nozīmīgākajiem sporta pasākumiem - Rīgas maratonam - veltīts video «Runner's guide to Riga».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

29. maijā notiks biznesa forums "CexitBiz". Forums ir loģisks turpinājums aprīļa beigās notikušajam sabiedrības forumam "Pietura: Cexit", tikai šoreiz pasākuma fokusā būs tieši uzņēmējdarbības sektors, tā specifiskā situācija pandēmijas izraisītās krīzes laikā.

Foruma mērķis ir sniegt praktisku informāciju, metodes, paņēmienus, lai uzņēmumiem palīdzētu paredzēt mainīgo situāciju, radīt produktus un pakalpojumus, lai spētu finansiāli un arī konceptuāli pielāgoties jaunajiem apstākļiem.

Forumā uzstāsies tādi lektori un viedokļu līderi kā Martins Gauss, Ieva Tetere, Jānis Ošlejs, Zane Čulkstēna, Andrejs Vasiļjevs, Andris Rubīns, Māris Jansons u.c.

"Foruma saturs būs organizēts trīs blokos – nākotnes procesi, izaicinājumi darbiniekiem un jauna pieredze klientiem. Esam saplānojuši forumu tā, lai sešu stundu laikā uzņēmēji varētu gan gūt ieskatu tendencēs, iespējams, pat futūriskos nākotnes modeļos, gan gūt idejas tam, kā vadīt uzņēmuma būtiskāko resursu – darbiniekus, kuri šobrīd piedzīvo lielas pārmaiņas gan individuāli, gan arī organizācijās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BaltCap apstiprina jaunus partnerus

Žanete Hāka, 14.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rriska kapitāla fondu pārvaldnieks Baltijā BaltCap apstiprinājis četrus jaunus partnerus – Kristians Kalda, Olivers Kullmans, Mārtiņš Jaunarājs un Kornelijus Celutka, informē uzņēmuma pārstāvji.

Ilggadējo komandas biedru apstiprināšana partneru statusā ir daļa no BaltCap plāna paplašināt vadības komandu un stiprināt BaltCap ilgtermiņa pozīcijas Baltijas reģionā. Jaunie partneri ievērojami veicinās BaltCap turpmāko izaugsmi.

Kristians Kalda un Olivers Kullmans darbojas BaltCap birojā Tallinā, Igaunijā, un ir pieredzes bagāti BaltCap komandas biedri. Kristians ir atbildīgs par vairākiem veiksmīgiem ieguldījumiem reģionā, ieskaitot gāzes sadales un tirdzniecības uzņēmumu Energate, vēja parka attīstītāju Tuuleenergia, lidmašīnu tehniskās apkopes pakalpojumu sniedzēju Magnetic MRO un finanšu procesu automatizācijas uzņēmumu Fitek.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Latvijas IT uzņēmums ClusterPoint iesniedzis maksātnespējas pieteikumu

Lelde Petrāne, Žanete Hāka, 23.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas programmatūras izstrādātājs ClusterPoint Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniedzis maksātnespējas pieteikumu, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

Lieta ierosināta 21. novembrī.

Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Marijas iela 13 k-2 – 3. Uzņēmums Komercreģistrā ierakstīts 2006.gadā un tā darbības veids ir datorprogrammēšana. Kompānijas apmaksātais pamatkapitāls ir 18,3 tūkstoši eiro.

Pērn kompānijas apgrozījums bija 430,4 tūkstoši eiro, bet zaudējumi – 1,239 miljoni eiro. Uzņēmumā strādāja 28 darbinieki.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Austrālijas pilsonis Tobijs Timotijs Stīvens Mūrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Maksātnespējas kontroles dienests šogad sedzis uzņēmumu darbinieku prasījumus 1,04 miljonu eiro apmērā

Db.lv, 17.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2018. gada deviņos mēnešos Maksātnespējas kontroles dienests no darbinieku prasījumu garantiju fonda ir izmaksājis naudas līdzekļus 1 040 974 eiro apmērā 62 maksātnespējīgo uzņēmumu 1046 darbinieku prasījumu apmierināšanai.

Vidējā viena darbinieka prasījumu segšanai piešķirtā summa 2018. gada deviņos mēnešos bija 995 eiro.

Salīdzinājumam, 2017. gada deviņos mēnešos Maksātnespējas administrācija no darbinieku prasījumu garantiju fonda izmaksāja naudas līdzekļus 1 016 809 eiro apmērā 69 maksātnespējīgo uzņēmumu 1 131 darbinieka prasījumu apmierināšanai. Vidējā viena darbinieka prasījumu segšanai piešķirtā summa 2017. gada deviņos mēnešos bija 897 eiro.

Lielākās summas no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem 2018. gada deviņos mēnešos izmaksātas:

  • MSIA «IMS» 158 darbinieku prasījumu apmierināšanai 240 666 eiro apmērā;

  • MSIA «Ardžuna» 65 darbinieku prasījumu apmierināšanai 73 678 eiro apmērā;

  • MSIA «Arnis» 60 darbinieku prasījuma apmierināšanai 69 067 eiro apmērā;

  • SIA «GWG Wastecare Solutions» 52 darbinieku prasījumu apmierināšanai 65 543 eiro apmērā;

  • MSIA «Termināls Vecmīlgrāvis» 61 darbinieka prasījuma apmierināšanai 50 195 eiro apmērā;

  • AS «Druva Food» 43 darbinieku prasījuma apmierināšanai 40 996 eiro apmērā;

  • MSIA «Eco Green Line» 16 darbinieku prasījuma apmierināšanai 31 611 eiro apmērā;

  • SIA «Makdonell Latvia» 19 darbinieku prasījuma apmierināšanai 23 295 eiro apmērā;

  • SIA «Clusterpoint» 11 darbinieku prasījuma apmierināšanai 21 562 eiro apmērā;

  • MSIA «Grods» 9 darbinieku prasījuma apmierināšanai 21 094 eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru