Ražošana

Lipmans noraida Prudentia piedāvājumu atpirkt akcijas

Vēsma Lēvalde, 07.05.2013

Jaunākais izdevums

A/s Liepājas metalurgs akcionārs Kirovs Lipmans pilnībā noraida Prudentia Advisers un uzņēmuma kreditoru izteikto piedāvājumu pārdot faktiski visas viņam piederošās akcijas par simbolisku cenu – 1 latu.

Tā teikts K.Lipmana nosūtītajā vēstulē Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, Valsts kases pārvaldniekam Kasparam Āboltiņam un Prudentia Advisers valdes priekšsēdētājam Kārlim Krastiņam.

Iepazinies ar Prudentia Advisers un Liepājas metalurga kreditoru izteikto piedāvājumu, K.Lipmans to nosauc par kategoriski nepieņemamu un noraida to.

Vēstulē Liepājas metalurga akcionārs atkāroti norāda, ka ir gatavs personīgi iesaistīties uzņēmuma finanšu situācijas stabilizācijā, tai skaitā - piesaistot stratēģisko investoru, taču, lai tas notiktu, nepieciešams izpildīt vairākus viņa izvirzītos nosacījumus.

Lai gūtu objektīvu, precīzu un patiesu priekšstatu par pašreizējo finansiālo stāvokli uzņēmumā, no kura būtu iespējams saprast gan nepieciešamā finansējuma apjomu, gan arī iespējamos problēmjautājumu risinājumus, viņam kā akcionāram ir nepieciešams iepazīties ar starptautiskās auditorkompānijas Ernst & Young Baltic veiktā Liepājas metalurga audita atzinumu, ko viņam joprojām nav uzrādījusi nedz Valsts kase, nedz uzņēmuma vadība, nereaģējot uz K.Lipmana mutvārdu un rakstiskiem lūgumiem.

Saistībā ar iespēju uzņēmumam piesaistīt stratēģisku investoru, kas būtu gatavs veikt finanšu ieguldījumus, ir nepieciešams izpildīt šādus investora nosacījumus – divi lielākie uzņēmuma akcionāri – Sergejs Zaharjins un Iļja Segals – pārdod visas savas Liepājas metalurga akcijas šim investoram, kā arī vienlaikus tiek nomainīta visa šā brīža uzņēmuma vadība ar pasaules līmeņa profesionāļu komandu, kurai ir ievērojama pieredze metalurģijas uzņēmumu vadībā un biznesā, ko nodrošinātu investors.

Ja šie nosacījumi tiktu izpildīti, K.Lipmans apņemas nodrošināt uzņēmumam iespēju iegādāties jau šobrīd tā saimnieciskajai darbībai nepieciešamos metāllūžņus jebkurā apjomā, turklāt par iepirkuma cenu, kas būtu zemāka, nekā to tagad maksā uzņēmums.

«Respektīvi, es piekrītu Liepājas metalurga kreditoru uzstādījumam, ka, pirmkārt, nekavējoties jānomaina visa uzņēmuma vadība. Kā arī es piekrītu citiem iepriekš izvirzītajiem pieciem priekšnosacījumiem un uzskatu tos par izpildāmiem,» paskaidroja K.Lipmans.

Vēstulē K.Lipmans atzīmē, ka ir nepieņemama situācija, kurā viņam, vienlaikus ar Sergeju Zaharjinu un Iļju Segalu – cilvēkiem, kas, viņaprāt, uzņēmumu ir noveduši faktiskās maksātnespējas stāvoklī, tiek piedāvāts risinājums iespējamības formā, turklāt, lai tas tiktu īstenots, viņam faktiski ir jāatdāvina visas piederošā uzņēmuma akcijas par baltu velti. «Man, kurš šo uzņēmumu ir attīstījis no bankrota stadijas 90. gados līdz lielākajam nodokļu maksātājam valsts budžetā, par ko esmu saņēmis valsts augstāko apbalvojumu,» neizpratnē norāda K.Lipmans.

Šāds risinājums, uzskata K.Lipmans, ir attiecināms tikai un vienīgi uz S. Zaharjinu un I.Segalu. Viņš uzskata, ka uz Liepājas metalurga akcionāriem nevar attiecināt vienlīdzības principu. Šī situācija ir izņēmums un nekādā veidā neaizskaršot sabiedrības intereses par tiesiskuma ievērošanu. Sabiedrības intereses ir uzņēmuma saimnieciskās darbības atjaunošana, darba vietu saglabāšana u.c. jautājumi, kuru risinājums ir dot iespēju jau iepriekš sevi pierādījušai personai, kura ir vēsturiski attīstījusi uzņēmumu, norāda K.Lipmans.

Tāpat K.Lipmans vēstulē norāda, ka viņa iepriekš minēto nosacījumu nekavējoša izpilde, pretēji Prudentia Advisers apgalvojumam, ir iespējama, ja vien šajā jautājumā tiktu izrādīta atbilstoša politiska griba.

«Vēlos atzīmēt, ka atšķirībā no S. Zaharjina un I.Segala esmu gatavs arī finanšu ieguldījumiem uzņēmumā, un varu arī definēt konkrētas summas, termiņus, ja vien tiks izpildīti manis iepriekš uzstādītie nosacījumi,» norādīja K.Lipmans.

«Ir jāsaprot, ka konkrētu nepieciešamo finanšu līdzekļu ieguldījumu apjomu var noteikt tikai tad, kad ir zināma uzņēmuma pašreizējā finanšu situācija, informācija, kura man pašlaik ir pieejama vien no masu medijiem,» skaidro K.Lipmans.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa 19.maijā apmierināja SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" ("Possessor", iepriekš - Privatizācijas aģentūra) prasību pret Kirovu un Filipu Lipmaniem par zaudējumu piedziņu un lēma piedzīt no uzņēmējiem vairāk nekā 1,9 miljonus eiro.

Tiesa lēma piedzīt solidāri no Lipmaniem par labu Latvijas valstij zaudējumus 1 903 294 eiro apmērā, kā arī tiesas izdevumus 31 732 eiro apmērā un ar lietas vešanu saistītos izdevumus 7133 eiro apmērā, kopā piedzenot 1 942 160 eiro.

Spriedumu vēl var pārsūdzēt kasācijas kārtībā 30 dienu laikā no sprieduma pasludināšanas dienas Augstākajā tiesā (AT).

Lieta tika izskatīta pēc "Possessor" apelācijas sūdzības par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2018.gada 22.oktobra spriedumu, ar kuru tiesa noraidīja Privatizācijas aģentūras prasību pret "Grindeks" akcionāriem Kirovu un Filipu Lipmaniem par 2017.gadā valstij piederošo "Grindeks" akciju pārdošanu, kā rezultātā valstij, prasītāja ieskatā, tika nodarīti zaudējumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesas trešdien paziņotais spriedums, ar kuru apmierināta šīs pašas tiesas iepriekš noraidītā SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" ("Possessor", iepriekš - Privatizācijas aģentūra) prasība saistībā ar valsts nesaimnieciski pārdotajām AS "Grindeks" akcijām, ir nepamatots, absurds un netaisnīgs un noteikti tiks pārsūdzēts, aģentūrai LETA pavēstīja "Grindeks" akcionārs Kirovs Lipmans.

Viņš paziņoja, ka 2019.gadā tieši Rīgas apgabaltiesa identisku prasību noraidīja. "Tas, ka viena un tā pati tiesa vienā un tajā pašā lietā ar vieniem un tiem pašiem pierādījumiem ar divu gadu starpību pieņem divus diametrāli pretējus spriedumus, jau pats par sevi rada pamatotas un smagas aizdomas par iespējamu tiesas un tiesnešu sastāva ietekmēšanu un varbūt pat koruptīvu motivēšanu," pauda Lipmans.

Apelācijas tiesa no Lipmaniem par labu valstij piedzen 1,9 miljonus eiro 

Rīgas apgabaltiesa 19.maijā apmierināja SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" ("Possessor",...

Uzņēmējs norādīja, ka tiesa, kas bija paziņojusi, ka trešdien rakstveida procesā izskatīs šo lietu, ir burtiski pāris stundu laikā spējusi sagatavot spriedumu uz 20 lappusēm. Pēc Lipmana minētā, šis fakts pastiprina aizdomas, ka iznākums bija saskaņots un zināms jau iepriekš.

"Šāda "ekspressprieduma taisīšana" liecina par politisku vai cita veida pasūtījumu, kuru tiesa, iespējams, ir īstenojusi. Šādi vismaz dīvaini spriedumi, kas faktiski vēršas pret labticīgiem uzņēmējiem un ar kuriem tiek piesegta valsts institūciju un amatpersonu krimināla nolaidība, neizdarība vai ļaunprātīga rīcība, grauj Latvijas uzņēmējdarbības vidi. Nav brīnums, ka tā rezultātā ārvalstu uzņēmēji ļoti bieži nolemj neuzsākt biznesu Latvijā, bet mūsu valsts uzņēmēji reģistrē savus uzņēmumus ārzemēs un arī nodokļus maksā citu valstu budžetos," klāstīja Lipmans.

Pēc viņa minētā, tikai Latvijā ir iespējams tāds absurds, kad vispirms valsts Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) personā oficiālā vēstulē paziņo, ka Filipu Lipmanu [Kirova Lipmana dēlu] neuzskata par Kirova Lipmana ģimenes locekli, bet pēc tam mēģina sodīt par to, ka viņš rīkojies tā, kā to oficiālā vēstulē atļāva FKTK.

"Tikai Latvijā tiek mēģināts sodīt uzņēmējus, kas paļāvās uz oficiālā valsts institūcijas vēstulē rakstīto, nevis tiek sauktas pie atbildības amatpersonas, kas neticami lēti pārdeva valstij piederošās "Grindeks" akcijas, radot aizdomas par iespaidīgas "dāvanas" pasniegšanu "savējiem"," uzsvēra Lipmans.

Tāpat viņš pauda viedokli, ka Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā valdība uz notiekošo vienkārši noskatās vai pat "bezkompromisu tiesiskuma" apstākļos atbalsta šādu negodīgu praksi un nerūpējas par uzņēmējdarbības un nodokļus maksājošo uzņēmumu attīstību, tā vietā graujot tautsaimniecību un aizņemoties aizvien jaunus miljonus, kas kādreiz būs jāatdod Latvijas iedzīvotājiem.

"Šādos apstākļos sprieduma pārsūdzēšana ir vienīgais iespējamais risinājums. Cerams, Augstākā tiesa (Senāts) nebūs tik viegli ietekmējama," piebilda Lipmans.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa trešdien apmierināja "Possessor" prasību pret Kirovu un Filipu Lipmaniem par zaudējumu piedziņu un lēma piedzīt no uzņēmējiem vairāk nekā 1,9 miljonus eiro.

Tiesa lēma piedzīt solidāri no Lipmaniem par labu Latvijas valstij zaudējumus 1 903 294 eiro apmērā, kā arī tiesas izdevumus 31 732 eiro apmērā un ar lietas vešanu saistītos izdevumus 7133 eiro apmērā, kopā piedzenot 1 942 160 eiro.

Spriedumu vēl var pārsūdzēt kasācijas kārtībā 30 dienu laikā no sprieduma pasludināšanas dienas Augstākajā tiesā.

Lieta tika izskatīta pēc "Possessor" apelācijas sūdzības par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2018.gada 22.oktobra spriedumu, ar kuru tiesa noraidīja "Possessor" jeb tobrīd Privatizācijas aģentūras prasību pret "Grindeks" akcionāriem Kirovu un Filipu Lipmaniem par 2017.gadā valstij piederošo "Grindeks" akciju pārdošanu, kā rezultātā valstij, prasītāja ieskatā, tika nodarīti zaudējumi.

Rīgas apgabaltiesa 2019.gada 3.aprīlī noraidīja Privatizācijas aģentūras prasību pret zāļu ražotāja "Grindeks" akcionāriem Lipmaniem par zaudējumu piedziņu 1 903 294 eiro apmērā. Privatizācijas aģentūra par šo tiesas lēmumu iesniedza kasācijas sūdzību.

Tāpat ziņots, ka FKTK veica "Grindeks" akcionāru līdzdalības apmēra pārbaudi, konstatējot, ka kopš 2010.gada 27.oktobra Kirovs Lipmans rīkojas saskaņoti ar Filipu Lipmanu un kopā ir ieguvuši līdzdalību "Grindeks" 50,02% apmērā. Pretēji Finanšu instrumentu tirgus likumā noteiktajam Kirovs Lipmans un Filips Lipmans nav izteikuši "Grindeks" akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu.

Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments ar 2016.gada 5.septembra spriedumu noraidīja Kirova Lipmana un Filipa Lipmana kasācijas sūdzības, atstājot Administratīvās apgabaltiesas spriedumu negrozītu. Līdz ar to ir stājies likumīgā spēkā lēmums, saskaņā ar kuru FKTK atzina, ka kopš 2010.gada 27.oktobra Kirovs Lipmans un Filips Lipmans rīkojas saskaņoti un nav izteikuši akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likuma 66.panta pirmās daļas noteikumiem, par ko Kirovam Lipmanam un Filipam Lipmanam tika piemērotas soda naudas.

Atbilstoši Ministru kabineta 2017.gada 21.februāra sēdē pieņemtajam lēmumam Privatizācijas aģentūra ir pilnvarota Latvijas valsts vārdā celt prasību tiesā pret Kirovu Lipmanu un Filipu Lipmanu par zaudējumu atlīdzināšanu valsts pensiju budžetam saistībā ar to, ka Kirovs Lipmans un Filips Lipmans Finanšu instrumentu tirgus likumā noteiktajā kārtībā neizteica "Grindeks" akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Lipmans: Valdība neveica pat ne pussoli, lai iegūtu tiesības rīkot pasaules čempionātu hokejā

LETA, 23.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas valdība nav spērusi pat ne pussoli 2018.gada pasaules čempionāta rīkošanai, tāpēc kopumā zaudējums Dānijai nav liels pārsteigums, atzina Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Balsojumā Dānijas kandidatūra saņēma 95 balsis, kamēr Latvija tika vien pie 12 balsīm.

Latviju Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā pārstāvēja vien Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR), tikmēr no Dānijas ieradušies gan divi ministri, gan arī Kopenhāgenas un Herningas pilsētu mēri.

«Valdība neizdarīja pat ne pussoli, un izrādās, ka tikai man vajag čempionātu,» atzina Lipmans. «Es tiešām gribēju, lai čempionāts notiktu, bet balsotājiem nebija pārliecības, ka mūsu valdība ir ieinteresēta.»

Pērn oktobrī Ministru kabinets atbalstīja Latvijas Hokeja federācijas vēlmi 2018.gadā Latvijā rīkot pasaules hokeja čempionātu un deleģēja toreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) nosūtīt atbalsta vēstuli Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) varētu izrādīt interesi par jurista Mārtiņa Krieķa esamību zāļu ražotāja «Olainfarm» padomē, sacīja «Olainfarm» bijušais padomes priekšsēdētājs Ivars Kalviņš.

Viņš pauda viedokli, ka Krieķis atrodas tiešā interešu konfliktā. «Droši vien, ka KP varētu par šo izrādīt interesi, jo Krieķa kungs ir zāļu ražotāja AS »Grindeks« līdzīpašnieka un padomes priekšsēdētāja Kirova Lipmana kunga piederoša uzņēmuma valdē. Tā informācija varētu plūst visādos veidos,» atzina Kalviņš.

Kalviņš gan nekomentēja, vai Lipmans būtu ir ieinteresēts «Olainfarm».

Runājot par savu turpmāko sadarbību ar «Olainfarm» pēc izmaiņām uzņēmuma padomē, Kalviņš sacīja, ka viņa sadarbība ar «Olainfarm» ir beigusies. «Latvijas Organiskās sintēzes institūtam ir zināmas līguma saistības, bet es neesmu iesaistīts nevienā no viņu projektiem,» norādīja Kalviņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināts - Kreditori grib nopirkt Liepājas metalurgu par trīs latiem

Db.lv, NOZARE.LV, 03.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Liepājas metalurgs kreditori piedāvā uzņēmuma lielākajiem akcionāriem - Sergejam Zaharjinam, Iļjam Segalam un Kirovam Lipmanam - pārdot sev piederošās - kopā 93% - Liepājas metalurga akcijas uzņēmuma lielākajiem kreditoriem vai to norādītajām personām par vienu latu katram no pārdevējiem, teikts piektdienas pēcpusdienā izplatītajā Liepājas metalurga kreditoru kluba pieaicinātā finanšu konsultanta Prudentia vēstulē akcionāriem.

Prudentia vēstulē norādīts, ka akcionāriem rakstiska oficiāla atbilde uz vēstulē izvirzītajiem nosacījumiem jāsniedz līdz otrdienas, 7.maija, plkst.12, atbildi nogādājot Prudentia Rīgas birojā.

Vēstulē norādīts, ka attiecībā uz akcijām, par kurām pastāv tiesvedība starp Zaharjinu un Lipmanu, starp strīdniekiem jānoslēdz izlīgums un tās pēc iespējas ātrāk jānodod kreditoriem. Zaharjins, Segals un Lipmans savā īpašumā varētu paturēt pa vienai akcijai, kas nodrošinātu to tiesības piedalīties turpmākā Liepājas metalurga pamatkapitāla palielināšanā. Izpildot akciju pirkuma līgumu, Zaharjinam un Segalam būtu jānodrošina, ka Liepājas metalurga padome pārvēl uzņēmuma valdi uz kreditoru norādītām personām un atkāpjas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Liepājas metalurgs lielākajiem akcionāriem Sergejam Zaharjinam un Iļjam Segalam uzņēmumā ir jāiegulda savi līdzekļi - tikai tādā veidā būtu iespējams atrisināt uzņēmuma finanšu problēmas, saka Liepājas metalurga akcionārs Kirovs Lipmans, kurš patlaban iesaistīts civilstrīdā ar Zaharjinu par īpašuma tiesībām uz 11,5% Liepājas metalurga akciju.

«Viņiem ir pietiekami daudz naudas - lai investē un glābj uzņēmumu. Tas ir drausmīgi, ka "Liepājas metalurgs" novests līdz tādam stāvoklim, taču tas ir darīts mērķtiecīgi,» uzsvēra Lipmans.

Jautāts, vai līdzekļus uzņēmumam varētu piesaistīt, ieķīlājot akcijas kādā bankā, kā iepriekš medijiem izteicies Zaharjins, Lipmans sacīja, ka šīs akcijas nevienam nav vajadzīgas, tāpēc ir jāiegulda personiskie līdzekļi.

Lipmans uzsvēra, ka jebkurā laikā būtu gatavs investēt Liepājas metalurgā arī savus personiskos līdzekļus un izvest uzņēmumu no krīzes, ja atgūtu kontroli pār to. «Man nekādi investori nav jāmeklē, es uzņēmumu varētu pacelt pats, jo vienreiz jau to esmu izdarījis,» sacīja Lipmans.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trauksme par situāciju uzņēmumā KVV Liepājas metalurgs ir pārspīlēta, paziņojumā medijiem norāda AS KVV Liepājas metalurgs pārstāvji.

«Saimnieciskie strīdi ir teju vai katra uzņēmuma ikdiena, un ne vienmēr tos izdodas atrisināt sarunu ceļā. AS KVV Liepājas metalurgs iesniegtā prasība pret maksātnespējas administratoru Haraldu Velmeru, viņa pretprasība pret uzņēmumu, kā arī SIA Elme messer metalurgs iesniegtais pieteikums par KVV Liepājas metalurgs maksātnespēju ir tiesisks process, kādā puses risina strīdus, par kuriem nav izdevies panākt izlīgumu. Tāpēc aicinām mūsu sadarbības partnerus nedramatizēt situāciju, jo šie procesi nekādā mērā neietekmē uzņēmuma darbu. Svarīgākais ir tas, ka KVV Liepājas metalurgs veicis visu nepieciešamo, lai 2016.gadā turpinātu darbu un nostiprinātu savu konkurētspēju,» uzsver AS KVV Liepājas metalurgs valdes loceklis Igors Talanovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lipmans Liepājas Metalurgam gatavs piesaistīt investoru; prasa Zaharjinam un Segalam pārdot akcijas

Žanete Hāka, 25.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēstulē valdības pārstāvjiem AS Liepājas Metalurga akcionārs Kirovs Lipmans norādījis, ka ir gatavs uzņēmumam piesaistīt stratēģisko investoru.

Lai piesaistītu starptautisku investoru, no valdības nepieciešams auditora atzinums par uzņēmuma patieso finanšu stāvokli un esošās vadības nomaiņa, norāda K. Lipmans.

Vēstulē atbildīgajām personām minēts, ka K.Lipmans ir iepazinies ar Finanšu ministrijas vēstuli, kurā norādīta informācija par 16.aprīļa Ministru kabineta sēdē pieņemto lēmumu, proti, par pieciem priekšnoteikumiem turpmāka atbalsta sniegšanai Liepājas Metalurgam.

Tomēr, kā norāda K.Lipmans, viņa rīcībā joprojām nav objektīvas informācijas par uzņēmuma patieso finanšu stāvokli.

Lai iesaistītos uzņēmuma glābšanā, Liepājas Metalurga akcionārs informējis, ka joprojām uztur spēkā iepriekš izvirzītos nosacījumus - iepazīties ar starptautiskās auditorkompānijas Ernst &Young Baltic veiktā Liepājas Metalurga audita atzinumu, diviem lielākajiem uzņēmuma akcionāriem Sergejam Zaharjinam un Iļjam Segalam jāpārdod visas savas Liepājas Metalurgs akcijas akcijas stratēģiskajam investoram, kā arī šī brīža uzņēmuma vadība jāaizstāj ar pasaules līmeņa profesionāļu komandu, kurai ir ievērojama pieredze metalurģijas uzņēmumu vadībā un biznesā, ko nodrošinātu investors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Jūs domājat, es aizgāju no Liepājas metalurga tāpat, ka man nebija ko darīt? Man draudēja!» LTV1 raidījumā Sastrēgumstunda apgalvoja viens no a/s Liepājas metalurgs akcionāriem Kirovs Lipmans.

Pēc viņa stāstītā, konflikts starp akcionāriem sācies jau tad, kad Liepājas metalurgs pēc privatizācijas pirmo reizi sācis pelnīt. Viņš kontrolējis «katru ciparu», taču tas nav paticis viņa biznesa partneriem (Sergejs Zaharjins un Iļja Segals). Reiz pat esot piedāvāts piecu miljonu peļņas vietā gada pārskatā uzrādīt tikai miljonu. Konflikts samilzis, un ticis dots rīkojums Lipmanu «nelaist uz rūpniecību». Pēc viņa stāstītā, pat akcionāru sapulci apsargājot 15 apsargi. Lūgts paskaidrot savus izteicienus par to, ka rūpnīcu izzog, K.Lipmans klāstīja, ka gan gatavās produkcijas realizācija, gan melāllūžņu iepirkšana notiekot caur ofšoriem, kas darbojas kā starpnieki un kuri ir vienās rokās – lielākā akcionāra Sergeja Zaharjina un viņa dēla. «Visi baidās no Zaharjina!» apgalvoja K.Lipmans, jo ikviens, kurš nostājas pret S.Zaharjinu, tiekot atlaists.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lipmans par Liepājas metalurga pārdošanu: kāds gaida, ka viņam «iedos rokā»

NOZARE.LV, 21.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Kirovs Lipmans ir viens no diviem potenciālajiem maksātnespējīgās AS Liepājas metalurgs pircējiem, ar kuriem turpmākās sarunas par uzņēmuma iegādi vairs netiek turpinātas, apstiprināja Lipmans. Savukārt otrs atsijātais investors ir kāds Rietumu uzņēmums, sacīja Liepājas metalurga maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Iepriekš saistošos piedāvājumus par Liepājas metalurga iegādi iesniedza seši investori, taču patlaban sarunas tiek turpinātas vien ar četriem, pēc 19.augusta valdības sēdes žurnālistiem sacīja Velmers. Viņš norādīja, ka divu potenciālo investoru piedāvājumi, salīdzinot ar pārējiem, nespēja kvalificēties tālākai izvērtēšanai.

Lipmans pauda neizpratni par administratora rīcību. «Nesaprotu, kā tā var rīkoties - neuzticēties savas valsts pilsoņiem, kas jau sevi ir pierādījuši uzņēmējdarbībā. Neesmu arī nozadzis nevienu centu ne valstij, ne arī kādai bankai. Turklāt vienreiz jau esmu pacēlis Liepājas metalurgu, būtu to izdarījis arī šoreiz,» uzsvēra Lipmans.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kirovs Lipmans uzskata, ka Valsts kase nav pievērsusi uzmanību uzņēmuma izsaimniekošanai; finanšu ministrs Andris Vilks secina, ka Liepājas metalurga vadībai nav nekādas biznesa attīstības vīzijas. Un iespējams jau nākammēnes valstij būs jāsedz Liepājas metalurga saistības.

a/s Liepājas metalurgs bijušais vadītājs un viens no lielākajiem akcionāriem Kirovs Lipmans uzskata, ka Valsts kase, uzraugot to, kā a/s Liepājas metalurgs pilda valsts galvotā kredīta saistības, nav bijusi uzdevuma augstumos un nav pievērsusi pienācīgu uzmanību uzņēmuma izsaimniekošanai.

Pēc K. Lipmana teiktā, viņš vēl aizpērn nosūtījis premjeram Valdim Dombrovskim (Vienotība) vēstuli, kurā brīdinājis par to, ka Liepājas metalurgs tiek izsaimniekots.

«Dombrovskis šo vēstuli pārsūtīja finanšu ministram Vilkam, kas to nosūtīja Liepājas metalurgam – lai dara ar to Lipmanu, ko grib, lai sit nost,» pēc valdības slēgtās sēdes atstāšanas sūrojās K. Lipmans, uzsverot, ka, viņaprāt, valstij nav jāiesaistās Liepājas metalurga glābšanā, kamēr tur saimnieko līdzšinējā vadība ar Sergeju Zaharijinu priekšgalā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Liepājas metalurgs akcionāra Kirova Lipmana atrastais potenciālais investors ir saistīts ar augsta līmeņa banku, kuras finanšu spēju nav pamata apšaubīt.

Tā ir banka, kurai piešķirts Aaa reitings (tiek piešķirts bankām ar izcilu kredītspēju un zemāko riska pakāpi), DB apgalvoja pats Kirovs Lipmans, komentējot Prudentia Advisers un finanšu ministra paziņojumus par to, ka akcionāru piesaukto investoru nopietnība ir apšaubāma. Lai ātrāk risinātu situāciju, K.Lipmans plāno likumā noteiktā kārtībā panāk uzņēmuma valdes nomaiņu, kā arī iesaistījies sarunās ar kreditoriem. Tostarp valdība, draudot ar maksātnespēju, uzdevusi a/s Liepājas metalurgs valdei divu mēnešu laikā izveidot TAP plānu, kuram kreditori piekristu. Vēlamākais attīstības scenārijs ir tas, kurā akcionāri iegulda savu naudu vai pazūd. Ja nē – tad šo pašu scenāriju var īstenot caur maksātnespēju, uzskata Prudentia Advisers valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš. «Tad jau kreditoriem ar vai bez investora būs jāpieņem gala lēmums, vai viņi ir gatavi restrukturizēt vecās saistības, vai ir gatavi likt iekšā nepieciešamo jauno naudu,» norādīja K.Krastiņš. Savukārt Kirovs Lipmans DB apgalvoja, ka viņa piesaistītais investors sagatavojis rakstisku priekšlikumu Liepājas metalurga pārņemšanai. Pēc šā priekšlikuma iesniegšanas investora vārds vairs nebūšot noslēpums. Vienlaikus K.Lipmans turpina sarunas ar kreditoriem, 4.jūnijā sarunas bijušas ar Citadeli, bet tuvākajās dienās plānots tikties ar SEB bankas pārstāvjiem. «Ar Citadeli saruna bija konstruktīva, ar SEB būs grūti, jo tur lēmumus pieņem mātes uzņēmums,» DB atzina K.Lipmans.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Laikraksts: Liepājas metalurga īpašnieki attiecības kārtojuši uz savstarpējas uzticēšanās un mutisku vienošanos pamata

Dienas Bizness, 02.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mutiskas vienošanās, akciju pārskaitījumi, kas slēgti uz savstarpējās uzticēšanās pamata bez dokumentāliem pierādījumiem, un grūti izprotama, vieglprātīga attieksme pret vairākus miljonus vērtiem dokumentiem – šādas aizkulises par ieilgušo strīdu starp Liepājas metalurga lielākajiem akcionāriem atklāj laikraksta Diena rīcībā nonākušie dokumenti.

Tiesas prāvā, kurā K. Lipmanam izdevās attiesāt 11,5% savulaik uz mutiskas vienošanās pamata aizdoto, bet savlaicīgi neatdoto akciju no Sergeja Zaharjina, pievienoto materiālu klāstā ietilpst, piemēram, dokuments, kurā par labu darbu pats sevi apdāvinājis K. Lipmans, kā arī vēstuļu sarakste starp Iļju Segalu un S. Zaharjinu, kurā tie viens otram draudzīgi apliecinājuši savu sniegto liecību patiesīgumu.

Piemēram, K. Lipmana iesniegts dokuments apliecina, ka S. Zaharjins un trešais lielais Liepājas metalurga akcionārs I. Segals ir uzticējušies K. Lipmanam, jo uzņēmējiem kopīgi piederošajā kompānijā Gesil Limited (uzņēmums, kurš iepriekš arī bija Liepājas metalurga lielāko akcionāru vidū) K. Lipmanam abi pārējie īpašnieki bija devuši pietiekami lielas pilnvaras, lai K. Lipmans vienpersoniski sev varētu pārskaitīt trešdaļu Gesil piederošos Liepājas metalurga akciju, vēsta Diena.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) AS Grindeks akcionāriem Kirovam Lipmanam un Filipam Lipmanam piemērojusi soda naudu 131 250 eiro apmērā un vienojusies ar akcionāriem par obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanu līdz šā gada augusta beigām, informē FKTK.

Administratīvās lietas ietvaros FKTK konstatēja, ka Kirovs Lipmans un Filips Lipmans nav izpildījuši par Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) 66. pantā noteikto pienākumu izteikt pārējiem AS «Grindeks» akcionāriem adresētu obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Ņemot vērā FKTK konstatēto pārkāpumu, FKTK vienojās ar Kirovu Lipmanu un Filipu Lipmanu par administratīvā līguma noslēgšanu, paredzot akcionāriem soda naudu 131 250 eiro apmērā.

Līdz ar administratīvā līguma noslēgšanu Kirovs Lipmans un Filips Lipmans apņemas veikt arī obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu līdz 2019. gada augusta beigām. Vairāku mēnešu termiņš noteikts, ņemot vērā nepieciešamību rast finanšu līdzekļus obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Farmācijas kompānijas AS Grindeks akcionārs Kirovs Lipmans un viņa dēls pārsūdzējuši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes lēmumu sodīt viņus par konstatētajiem Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) pārkāpumiem, aģentūrai LETA apstiprināja Kirovs Lipmans.

Viņš uzskata, ka FKTK padomes lēmums sodīt viņu un viņa dēlu ir nepamatots. FKTK padomei nemaz nav tiesību pieņemt šādu lēmumu. Tas nav normāli, ka pret uzņēmējiem, kuri attīsta uzņēmumus, šādi izturas. Tas noteikti ir pasūtījums.

Tiesa, kurš varētu būt Lipmaniem nelabvēlīgā FKTK padomes lēmuma pasūtītājs, Kirovs Lipmans nenosauca.

Kā aģentūra LETA uzzināja Administratīvajā apgabaltiesā, Kirova un Filipa Lipmanu pieteikums par FKTK lēmumu tiesā saņemts 18.decembrī, tomēr pagaidām vēl nav bijis lēmums par lietas ierosināšanu.

Kā ziņots, FKTK padome nolēmusi par konstatētajiem FITL pārkāpumiem sodīt abus Grindeks akcionārus. Kirovam Lipmanam piemērots naudas sods 14 200 eiro apmērā, bet Filipam Lipmanam - 10 650 eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK: Lipmaniem nav jāizsaka Grindeks obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums

Žanete Hāka, 06.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) norāda, ka kopš 2015. gada maija beigām vairs nepastāv apstākļi, kas uzliek par pienākumu AS Grindeks akcionāriem Kirovam Lipmanam un Filipam Lipmanam izteikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu citiem akcionāriem, informē FKTK.

Vienlaikus FKTK norāda, ka akcionāri, kuri uzskata, ka tiem ir radušies zaudējumi tādēļ, ka Kirovs Lipmans un Filips Lipmans likumā paredzētajā kārtībā neizteica obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, var vērsties tiesā un aizstāvēt savas likumīgās intereses par iespējamu tiem nodarīto zaudējumu atlīdzību.

Saskaņā ar FKTK rīcībā esošo informāciju Kirova Lipmana sieva Anna Lipmane 2015.gada maija beigās ir pārdevusi daļu sev piederošo AS Grindeks akciju. Ņemot vērā minēto, kopš 2015. gada maija beigām Lipmanu ģimenei kopā piederošais AS Grindeks akciju skaits veido mazāk kā 50% no kopējā AS Grindeks.

FKTK 2014.gada 19.novembrī pieņēma lēmumu Par AS Grindeks akcionāru Kirova Lipmana un Filipa Lipmana Finanšu instrumentu tirgus likuma 66. panta pirmās daļas pārkāpumu, ar kuru tika konstatēts, ka Kirovs Lipmans un Filips Lipmans ir personas, kas rīkojas saskaņoti attiecībā uz AS Grindeks akcijām un nav izpildījuši Finanšu instrumentu tirgus likuma 66. panta pirmās daļas prasības. Kirovam Lipmanam un viņa sievai Annai Lipmanei, kuru saskaņotu rīcību FKTK pierādīja 2003. gadā, kopā piederēja 49,98 % AS Grindeks akciju, bet Filipam Lipmanam piederēja 0,04 % AS Grindeks akciju, tādējādi Lipmanu ģimenei kopā piederēja 50.02 % no kopējā balsstiesīgo akciju skaita AS Grindeks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lipmans spurojas un Prudentia plānu sauc par sapņainu vīziju

Vēsma Lēvalde, 22.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz šim neviena puse nav izrādījusi interesi par visreālāko veidu, kā glābt uzņēmumu – piesaistīt Liepājas metalurgam stratēģisku investoru, paziņojumā presei pauž Liepājas metalurga (LM) akcionārs Kirovs Lipmans.

«Pašlaik esmu dzirdējis tikai runas par to, ka ir kaut kas jādara, lai glābtu uzņēmumu un nepieļautu sociālo krīzi Liepājas apkaimē, taču reāli darbi nav notikuši. Turklāt man, cilvēkam, kas pirms vairākiem gadiem izglāba šo uzņēmumu no krīzes un arī šoreiz vairākkārtīgi ir piedāvājis risinājumu uzņēmuma glābšanai, tiek izvirzītas nepamatotas prasības. Valdībai būtu jārīkojas tā, lai uzņēmums tiešām tiktu glābts, nevis turpināts izsaimniekot,» uzsver K.Lipmans.

Tāpēc viņš plāno vērsties pie valdības un Kreditoru kluba ar piedāvājumu piesaistīt Liepājas metalurgam stratēģisku investoru, tomēr, lai tas notiktu, K.Lipmans izvirza savus nosacījumus, kurus, pēc viņa teiktā, jau iepriekš izvirzīja potenciālais investors. Proti, esošie divi lielākie uzņēmuma akcionāri – Sergejs Zaharjins un Iļja Segals – pārdod visas savas Liepājas metalurga akcijas šim investoram, kā arī vienlaikus tiek nomainīta visa šā brīža uzņēmuma vadība pret pasaules līmeņa profesionāļu komandu, kurai ir ievērojama pieredze metalurģijas uzņēmumu vadībā un biznesā, ko nodrošinātu investors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Olainfarm nav manā interešu lokā, komentējot izskanējušās ziņas par iespējamo interesi par līdzdalību šajā uzņēmumā un saistību ar pēdējā laika padomes izmaiņām, norāda AS Grindeks padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans.

«Pusgada laikā, kopš man iepriekšējo reizi saistībā ar nepamatotiem publiskiem pieņēmumiem nācās sniegt šādu paziņojumu, nekas nav mainījies. Mani nākotnes plāni ir saistīti ar AS »Grindeks«, kas pašlaik strauji attīstās,» uzsver K.Lipmans.

K. Lipmans norāda, ka tikai pirms nepilniem trim mēnešiem AS «Grindeks» noslēdza Slovākijas farmācijas uzņēmuma «HBM Pharma s.r.o.» iegādes darījumu 18,2 miljonu eiro apmērā un līdz ar to tagad «Grindeks» koncernā ietilpst jau trīs farmācijas meitasuzņēmumi – arī AS «Tallinas farmaceitiskā rūpnīca» un AS «Kalceks».

«Līdz ar to manai darbībai ir tikai viena stratēģiskā prioritāte – rūpēties par Grindeks koncerna tālāku veiksmīgu attīstību. Domāju, ka nav aiz kalniem brīdis, kad tas sasniegs 300 miljonu eiro gada apgrozījumu,» norāda K. Lipmans.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Liepājas metalurgs akcionārs Kirovs Lipmans vienā brīdī pauž vienu viedokli, bet citā brīdī – apšauba sevis teikto un tādējādi parāda, ka nav tā vērts, lai tiktu uzklausīts, uzskata Liepājas metalurga padomes priekšsēdētājs Guntis Vilnītis.

Uzņēmums izplatītā paziņojumā atsaucas uz K. Lipmana sacīto 31. jūlija laikrakstā Diena, kurā akcionārs pauž neizprati par to, ka Liepājas metalurgam, kas jau 2009. gadā un 2010. gadā bijis maksātnespējīgs, tikušas dotas valsts garantijas. «Uzņēmums ir maksātnespējīgs, bet tam dod valsts garantiju!» intervijā sacīja K. Lipmans.

Tikmēr 2008. gada 11. novembrī Latvijas avīzē K. Lipmans sacījis gluži pretējo: «Uzņēmumam nebūtu nekādu problēmu turpināt modernizāciju, ja nebūtu krīzes. Galvojums nepieciešams, jo situācija ir nestabila arī bankās, tās kļuvušas ļoti piesardzīgas. Es pat nezinu, vai arī valsts galvojums palīdzēs – ja jau valstī ir krīze, ko tā var galvot? Taču bez rekonstrukcijas uzņēmumam nav nākotnes un attīstības. Latvijas ražotājiem ir nepieciešams valsts atbalsts, un valstij tas jāsaprot. Mēs taču maksājam ļoti lielus nodokļus. Tāpēc nevar tikai pārmest ražotājiem, ka tā ir viņu privāta lieta. Un Dubaijā tikai gaida, lai pie viņiem nāk ražotāji, jo tur vispār nav nekādu nodokļu.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kirovs Lipmans atkāpjas no padomes locekļa amata, lai apturētu padomes apstiprināšanu Uzņēmumu reģistrā. Viņa pārstāvji pieļauj arī Tiesiskās aizsardzības plāna likumības apstrīdēšanu.

K.Lipmans ir parakstījis iesniegumu, adresētu a/s Liepājas metalurgs un Uzņēmumu reģistram, kurā atkāpjas no Liepājas metalurga padomes locekļa amata, db.lv apstiprināja viņa pārstāvis Mārtiņš Krieķis. Līdz ar to, saskaņā ar Komerclikumu, nevar tikt reģistrēta šodien ievēlētā uzņēmuma padome, tāpat nevar stāties spēkā padomes izdarītās izmaiņas a/s Liepājas metalurgs valdē.

Uzņēmuma līdzšinējai valdei nāksies atkārtoti sasaukt akcionāru sapulci, lai no jauna vēlētu padomi, skaidroja M.Krieķis. To iespējams izdarīt trīs mēnešu laikā. Jautāts, vai tādā gadījumā K.Lipmans neriskē zaudēt savu vietu padomē, viņa pārstāvis norādīja, ka akciju skaits Lipmanam vienu vietu padomē nodrošina. Turklāt, ja pieskaita akcijas, par kurām K.Lipmanam ir strīds ar S.Zaharjinu, tad viņš varot iegūt pat divas vietas padomē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lipmans Metalurgā ieguldīs, ja to darīs arī citi

Vēsma Lēvalde, Elīna Pankovska, 19.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no a/s Liepājas metalurgs akcionāriem Kirovs Lipmans ir gatavs ieguldīt savus līdzekļus uzņēmuma glābšanā.

To viņš apstiprināja DB. Tomēr ar nosacījumu, ja arī pārējie divi lielie akcionāri ieguldīs savus līdzekļus. Jāmin, ka 17. aprīlī notika arī finanšu konsultantu kompānijas Prudentia, Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas un a/s Liepājas metalurgs akcionāru sanāksme, kurā tika akcentēta nepieciešamība piesaistīt investīcijas. Tikšanās laikā apspriesti Ministru kabineta priekšlikumi a/s Liepājas metalurgs atbalstam un noteikumi, kurus izpildot, valsts sniegtu savu atbalstu. Sarunās galvenais akcents tika likts uz nepieciešamību investora līdzekļu piesaistīšanā. A/s Liepājas metalurgs šobrīd konstruktīvi risina sarunas ar tā galvenajiem kreditoriem un strādā pie stratēģiskā investora definēšanas, norāda uzņēmums. Patlaban a/s Liepājas metalurgs atsākusi ražošanu pēc īslaicīgas dīkstāves aprīļa otrajā dekādē. Līdz 18. aprīlim uzņēmumā nav paziņots par to, ka valde būtu pieņēmusi lēmumu par darbinieku skaita samazināšanu, DB informēja a/s Liepājas metalurgs arodbiedrības vadītājs Jānis Grava.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Augstākā tiesa atzīst Lipmana tiesības uz 11,5% Liepājas metalurga akciju

LETA, 06.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta šodien apmierināja maksātnespējīgās AS Liepājas metalurgs akcionāra Kirova Lipmana prasību, atzīstot viņa īpašuma tiesības uz 11,5% uzņēmuma akciju strīdā ar Sergeju Zaharjinu.

Pilns spriedums lietā būs pieejams no 21.februāra, un to 30 dienu laikā varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Zaharjina pārstāve zvērināta advokāte Sintija Radionova uzskata, ka spriedums nav taisnīgs un likumīgs, bet par pārsūdzēšanu tiks lemts pēc iepazīšanās ar motivētu spriedumu.

Savukārt Lipmana pārstāvis zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks norādīja, ka šis ir gala nolēmums šajā strīdā, jo pēdējo reizi lieta tika vērtēta pēc būtības. Viņš pauda nožēlu, ka šāds spriedums nebija pasludināts vismaz pusgadu iepriekš, jo tas varētu izglābt Liepājas metalurgu.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa pērn maijā atzina Lipmana īpašuma tiesības uz 11,5% Liepājas metalurga akciju strīdā ar Zaharjinu. Tādā veidā pēc sprieduma stāšanās spēkā Lipmana īpašumā būtu 35% Liepājas metalurga akciju. Lipmans pēc sprieduma izteicās, ka beidzot taisnība ir uzvarējusi un «Zaharjinam ir jāatdod akcijas, kuras man ir likumīgi piederējušas un pieder, ko atzina arī tiesa».

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lipmans neatkāpjas no savām prasībām; Zaharjins akciju pārdošanas līgumu parakstīšot šodien

Elīna Pankovska, Vēsma Lēvalde, 31.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no trim lielākajiem metalurģijas uzņēmuma a/s Liepājas metalurgs akcionāriem Kirovs Lipmans piekrīt valdības piedāvātajam uzņēmuma glābšanas plānam, bet piedāvājot savus precizējumus vienošanās plānā.

Jau ziņots, ka līdz šodienai Liepājas metalurga akcionāriem ir vai nu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai jāiegulda uzņēmumā lieli finanšu līdzekļi. Uzņēmuma kreditori ir nolēmuši kapitalizēt aptuveni pusi jeb vairāk nekā 60 milj. Ls no Liepājas metalurga parādsaistībām, kuru kopējais apjoms sasniedz 125 milj. Ls, tādējādi kļūstot par uzņēmuma akcionāriem.

Līdz šīs dienas beigām līgums par akciju pārdošanu ar Prudentia Advisor tiks parakstīts, telefonsarunā ar Db.lv apgalvoja a/s Liepājas metalurgs lielākais akcionārs Sergejs Zaharjins.

Tomēr akciju pārskaitīšana notiks tikai tad, kad būs parakstīti arī līguma pielikumi, kas garantēs ražošanas turpināšanu rūpnīcā, viņš uzsvēra. Patlaban abu puši juristi turpinot darbu, lai sakaņotu visus līguma punktus un turpmāko rīcību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Tiesa: Lipmana versija par akciju atprasīšana nav pierādīta

Gunta Kursiša, 24.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kirova Lipmana versija, ka starp viņu un Sergeju Zaharjinu esot bijusi mutiska vienošanās par Liepājas metalurga (LN) akciju pārskaitīšanu, netiek pierādīta, lēmusi Augstākā tiesa.

Jau ziņots, ka K. Limpana versijā 1,9 miljoni LM akciju bijuši nodoti S. Zaharjinam uz laiku līdz tiks sasniegti kādi LM biznesa mērķi. 2003. gada septembrī uzņēmums Gesil Limited pārskaitīja trim LM akcionāriem – S. Zaharjinam, Iļjam Segalam un K. Lipmanam – aptuveni 4,9 miljonus LM akciju katram. Pēc divām nedēļām K. Lipmans 1,9 miljonus LM akciju pārskaitīja S. Zaharjinam.

K. Lipmana pieaicināto liecinieku – Jāņa Nagļa, Ulda Oša un Benitas Voronovas - liecības, kurās tiek apstiprināta mutiskas vienošanās esamība starp K. Lipmanu un S. Zaharjinu, AT spriedumā nav guvušas apstiprinājumu. Advokāte Sintija Radionova, kas tiesā pārstāv S. Zaharjinu, pauž pieņēmumu, ka tas nav noticis, «tāpēc, ka divi no lieciniekiem – J. Naglis un U. Osis – ir K. Lipmanam daļēji piederošā uzņēmuma Grindeks padomes locekļi un faktiski saņem no viņa atalgojumu (K. Lipmans ir Grindeks padomes priekšsēdētājs un lielākais akcionārs, 33,29% akciju uz 2013. g. 31. decembri).»

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pārsūdz Zaharjinam nelabvēlīgo spriedumu strīdā ar Lipmanu par 11,5% Liepājas metalurga akciju

LETA, 08.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārsūdzēts maksātnespējīgās AS Liepājas metalurgs akcionāram Sergejam Zaharjinam nelabvēlīgais Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palātas februāra spriedums, ar kuru apmierināta akcionāra Kirova Lipmana prasība un atzītas viņa īpašuma tiesības uz 11,5% uzņēmuma akciju.

Kā liecina ieraksts Tiesu informatīvajā sistēmā, kasācijas sūdzība iesniegta 4.aprīlī, bet pagaidām nav vēl lēmuma par sūdzības pieņemšanu izskatīšanai.

Kā ziņots, AT apmierināja Lipmana prasību, tāpat no Zaharjina par labu Lipmanam piedzenot tiesas izdevumus 18 808 eiro apmērā, kā arī ar lietas vešanu saistītos izdevumus 138 769 eiro apmērā, bet kopā - 157 577 eiro.

Arī Rīgas apgabaltiesa pērn maijā atzina Lipmana īpašuma tiesības uz 11,5% Liepājas metalurga akciju strīdā ar Zaharjinu. Tādā veidā pēc sprieduma stāšanās spēkā Lipmana īpašumā būtu 35% Liepājas metalurga akciju.

Akcijas tika nodotas tāpēc, ka Liepājas metalurgam bijuši lieli modernizācijas plāni, bet akcionāru sastāvs - ļoti sadrumstalots. Ņemot vērā minēto, abi uzņēmēji mutiski vienojušies, ka Lipmans savas akcijas uz laiku nodos Zaharjina valdījumā, lai Zaharjins vienpersoniski varētu tikties ar sadarbības partneriem un kontrolēt visus uzņēmuma attīstības projektus, skaidroja Rebenoks.

Komentāri

Pievienot komentāru