Pasaulē

Marvel filmu kases ieņēmumi sasniedz desmit miljardus dolāru

LETA, 18.05.2016

Jaunākais izdevums

Komiksu kompānijas Marvel supervaroņu filmu kopējie kases ieņēmumi astoņu gadu laikā sasnieguši desmit miljardus ASV dolāru (8,8 miljardus eiro), vēsta britu laikraksts The Guardian.

Marvel filmu sērija aizsākās 2008.gadā ar filmu Iron Man (Dzelzs vīrs), kurā galveno lomu spēlē amerikāņu aktieris Roberts Daunijs jaunākais. Līdz šim iznākušas kopumā 13 kinolentes par dažādiem Marvel komiksu supervaroņiem.

Pelnošākā no tām ir 2012.gada filma The Avengers (Atriebēji), kuras globālie kases ieņēmumi no biļešu pārdošanas kinoteātros pārsniedz 1,5 miljardus dolāru (1,3 miljardus eiro).

Vienas Marvel filmas vidējie ieņēmumi ir 769 miljoni dolāru (679 miljoni eiro).

6.maijā iznāca Marvel sērijas jaunākā kinolente Captain America: Civil War (Kapteinis Amerika: Pilsoņu karš), un tā piedzīvoja piekto ienesīgāko iznākšanas nedēļas nogali ASV kino vēsturē.

Pagājušonedēļ kinolentes kases ieņēmumi sasniedza 940 miljonus dolāru (830 miljonus eiro). No tiem gandrīz 400 miljoni dolāru (353 miljoni eiro) nopelnīti pasaules otrajā lielākajā filmu tirgū - Ķīnā.

Kases ieņēmumos neietilpst ienākumi no kinolentēm pēc tam, kad tās beidz izrādīt kinoteātros. Filmu veidotāji pēc tam nopelna ar licencēm, kā arī preču un DVD pārdošanu.

Nākamā Marvel filma Doctor Strange, kurā galveno lomu spēlēs britu aktieris Benedikts Kamberbačs, iznāks kinoteātros šī gada novembrī.

Marvel filmu franšīze pieder kinostudijai Disney.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO: Lielākais iekštelpu atrakciju parks pasaulē

Zane Atlāce-Bistere, 10.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienoto Arābu Emirātu pilsētā Dubaijā pirms nepilna gada tika atklāts lielākais iekštelpu atrakciju parks pasaulē IMG Worlds of Adventure, kura izveidē tika investēts miljards dolāru.

Parks ir sadalīts četrās zonās: MARVEL, Cartoon Network, Lost Valley - Dinosaur Adventure un IMG Boulevard. Parkā ir 12 zāļu kinoteātris. Kopumā iespaidīgā atpūtas vieta dienā spēj uzņemt 20 000 apmeklētāju. Parkā atrodas 25 veikali, 28 restorāni un bāri. Cenas tajos ir Dubaijas līmenī, piemēram, pildspalvu tur iespējams nopirkt par vairākiem desmitiem tūkstošiem dolāru, vēsta Business Insider.

2015.gadā Dubaiju apmeklēja kopumā 14 miljoni tūristu. 2020.gadā, kad tur notiks arī Expo izstāde, Dubaija plāno piesaistīt līdz pat 20 miljoniem tūristu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

ASV no tirdzniecības saraksta izņem iedomu valsti

Lelde Petrāne, 23.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Lauksaimniecības departaments no saraksta ar valstīm, ar kurām ASV ir brīvās tirdzniecības vienošanās, svītrojis iedomu valsti Wakanda, vēsta "Reuters".

Wakandas karaliste ir Melnās Panteras, "Marvel" supervaroņa, mājvieta, un tā komiksu grāmatās un 2018. gada filmā attēlota kā izolēta Āfrikas nācija ar visspēcīgākajām tehnoloģijām uz planētas.

"Lai gan svītrojām Wakanda karalisti no ASV brīvās tirdzniecības partneru saraksta, mūsu attiecības vienmēr būs spēcīgas #WakandaForever," ASV Lauksaimniecības departaments ierakstījis interneta vietnē "Twitter".

ASV Lauksaimniecības departaments žurnālistiem atzinis, ka Wakanda karalistes iekļaušana sarakstā bijusi kļūda, kas radusies, amatpersonām veicot testēšanu.

Pirmais kļūdu ASV sarakstā pamanījis Fransiss Tsengs, Ņujorkā dzīvojošs programmētājs, kurš tobrīd meklējis viņam nepieciešamos datus. Viņš par pamanīto paziņojis, ierakstot "Twitter".

Komentāri

Pievienot komentāru