Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar Ziemas saulgriežu laiku, noslēgusies projekta “Melnsila kvartāls III” jaunbūves Kristapa ielā būvniecība, un 10 dzīvokļu dzīvojamā māja ir nodota ekspluatācijā.

Būvniecība tika uzsākta 2022. gada oktobrī, un, ievērojot tradīciju, 2023. gada pavasarī norisinājās spāru svētki. Investīcijas projektā ir aptuveni divi miljoni eiro.

Jaunā desmit dzīvokļu dzīvojamā ēka ar mūsdienīgo arhitektūru un košo fasādes krāsu iekļaujas tik dažādajā Āgenskalna apbūvē. Projekta koncepcijas galvenā būtība - radīt īpašus, ilgtspējīgus un energoefektīvus mājokļus prasīgiem klientiem - estētiem, kas novērtē gan dzīvokļu pārdomāto plānojumu, gan 3.0 m griestu augstumu, kā arī interjera risinājumu smalkās detaļas.

Jaunbūve izteiksmīgi papildina ēku ansambli, kuru veido kopā ar divām restaurētajām ēkām un labiekārtoto, apzaļumoto un slēgto pagalmu ar bērnu rotaļu laukumu, auto novietnēm. Seši no dzīvokļiem ir divlīmeņu apartamenti ar atsevišķām ieejām un privātu ārtelpu, sniedzot tādas priekšrocības, kas raksturīgas privātmājai. Mājas trešajā stāvā ir četri dažādu platību vienlīmeņa dzīvokļi ar plašām terasēm un skatu uz Alīses ielas ūdenstorni.

Pēdējos gados Āgenskalns piedzīvojis strauju uzplaukumu, kas rezultējies vērienīgā vēsturiskās arhitektūras atjaunošanā, jaunu un modernu dzīvojamo ēku būvniecībā. Šī apkaime kļuvusi par ļoti pieprasītu mājvietas izvēli, par ko liecina fakts, ka no jaunbūves 10 dzīvokļiem pārdoti ir gandrīz visi – iegādei pieejams vēl tikai viens trīsistabu dzīvoklis.

Kā komentē “IMMOSTATE” valdes priekšsēdētājs un projekta koncepcijas autors Vestards Rozenbergs: “Esam gandarīti par paveikto - par to, ka Āgenskalns un Rīga ieguvusi vēl vienu ilgtspējīgu dzīvojamo kvartālu ar patīkamu vidi tā iedzīvotājiem. Šajā kvartālā savijas Āgenskalna vēsturisko, rūpīgi atjaunoto koka ēku šarms ar modernu arhitektūru, tehniski pārdomātiem risinājumiem, labiekārtotu pagalmu un sajūtām, kas atgādina mazpilsētas dzīves šarmu.”

Projekta koncepcijas autors ir nekustamo īpašumu uzņēmuma “IMMOSTATE” vadītājs Vestards Rozenbergs, arhitekti “Diānas Zalānes projektu birojs”. Projekta attīstītājs ir SIA “Melnsila kvartāls III” un būvdarbu veicējs SIA “Kaims” vadītājs Kaspars Leimanis. Projekta pārdošanu īsteno SIA “I.C.E. Consulting” zīmols “Residence.lv”.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Āgenskalnā īstenotajā projektā “Melnsila kvartāls” Kristapa ielā nosvinēta trešās ēkas būvdarbu pabeigšana. Drīzumā gaidāma ēkas nodošana ekspluatācijā.

Būvniecības darbi tika uzsākti 2022. gada oktobrī, bet šī gada pavasarī norisinājās spāru svētki. Investīcijas projektā ir aptuveni divi miljoni eiro.

10 dzīvokļu ēkas projekta koncepts radīts ar mērķi īstenot īpašus, ilgtspējīgus un energoefektīvus mājokļus prasīgiem klientiem - estētiem, kas novērtēs gan dzīvokļu pārdomāto plānojumu, gan 3.0 m griestu augstumu, kā arī interjera risinājumu smalkās detaļas.

Jaunbūve papildina ēku ansambli, kuru veido kopā ar divām restaurētajām ēkām un labiekārtoto, apzaļumoto un slēgto pagalmu ar bērnu rotaļu laukumu, auto novietnēm.

Jaunbūvē ir kopumā desmit dzīvokļi, platībā no 48 m² līdz 108 m². Seši no dzīvokļiem ir divlīmeņu apartamenti ar atsevišķām ieejām un privātu ārtelpu. Iegādei pieejami vēl četri dzīvokļi - viens trīsistabu un trīs četristabu.

Komentāri

Pievienot komentāru