Būve

Mērķis – izdarīt pavērsienu siltumizolācijas materiālu tirgū

Daiga Laukšteina, 11.04.2016

Jaunākais izdevums

Ambiciozu mērķi – izdarīt pavērsienu siltumizolācijas materiālu tirgū ar jaunas paaudzes produktu – piesaka SIA Thermeko

Konkurējošs materiāls ir putupoliuretāns. Tas gan ir dārgāks un ar ne tik lielu tvaika caurlaidību. Tāpat – siltināšana ar ekovati, taču to var ievietot tukšuma spraugās, kuras ir platākas par 10 centimetriem. Arī siltināšanas darbi no ārpuses ir iespējami, taču tie ir dārgāki, smagāki un laikietilpīgāki.

IZOpearl ir tvaika caurlaidīgs un nerada termosa efektu. Materiāls mitrumu neuzsūc, nesablīvējas. «Pētījumos apstājāmies pie materiāla dzīvotspējas 70–80 gadu garumā. Kopumā dodam 50 gadu garantiju, bet pēc fakta tas dzīvos ilgāk,» ir pārliecināts SIA Thermeko īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Igors Usiļonoks.

I. Usiļonoks piebilst, ka paši saviem spēkiem vien netiktu galā. Ja nebūtu ES fondu, ražošanai tiktu pagriezta mugura.

Visu rakstu Zaļais efekts no siltināšanas lasiet 11. aprīļa laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmēji sadarbībā ar zinātniekiem strādā pie jauna, inovatīva siltumizolācijas materiāla IZOpearl izstrādes, kas ļaus efektīvāk siltināt līdz 1970. gadam būvētas daudzdzīvokļu mājas un pēc dubulto sienu tehnoloģijas būvētas privātmājas, teikts paziņojumā medijiem.

Jauno siltumizolācijas materiālu izstrādā, testē un tirgū virza SIA ThermEko. Pašreiz, paralēli IZOpearl ražošanas bāzes izveidei, notiek aktīvi pētniecības un testēšanas darbi kopā ar Rīgas Tehnisko universitāti un Procesu analīzes un izpētes centru (PAIC). Uzņēmumam šis ir jau otrais inovatīvais materiāls, bet pirmsākumi šim materiālam meklējami SIA Thermeko siltumizolācijas materiāla, termovates IZOprok, ražošanas un pārdošanas pieredzē.

«Siltināšana ar IZOpearl būs īpaši izdevīga veco ēku segmentā, jo tās tika būvētas pēc dubulto sienu principa, t.i. sienās ir speciāli veidots tukšs dobums. Aizpildot šo dobumu, pie minimāliem ieguldījumiem iespējams samazināt siltuma zudumus par 20-40%. 5cm platā dobuma siltināšana nodrošinās iekštelpu temperatūras paaugstināšanu par pieciem grādiem. Turklāt, salīdzinājumā ar klasisko ēku siltināšanu, izmaksas būs iespējams samazināt pat par 20%,» uzsver SIA ThermEko valdes loceklis Igors Usiļonoks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā darbību uzsākusi ražotne IZOpearl. Tā ražo jaunu siltumizolācijas materiālu, kas paredzēts gaisa spraugu aizpildīšanai vecās apbūves ēkās.

Ražotni atvēris uzņēmums SIA Thermeko un tās līnijas projektēšana, izgatavošana un uzstādīšana prasījusi astoņus mēnešus.

Uzņēmumam šis ir jau otrais īstenotais projekts. Pirmais – termovates siltinātāja IZOprok ražošana. Tieši šī produkta pielietošanas gaitā tika konstatēts, ka pastāv plašs ēku segments, kurās nepieciešams siltināt šauras spraugas starp sienām, kur IZOprok nav tik efektīvs. Tādēļ arī radusies ideja par siltinātāja ražošanu, kurš ļautu nosiltināt visgrūtāk pieejamās vietas vecajās ēkās.

«IZOpearl izejvielas ir grafīta-polistirola granulas. Speciālā ierīcē ar tvaika palīdzību smalkas granulas «uzpūšas», palielinoties 20-50 reižu. Tālāk uzputotās granulas nonāk milzīgās tvertnēs – lai atdzistu un nostāvētos. Granulām tiek pievienota termovate IZOprok, kas uzlabo IZOpearl siltumizolācijas īpašības salīdzinājumā ar analoģiskiem materiāliem,» stāsta ražotnes tehniskais direktors Jurijs Timofejevs.

Komentāri

Pievienot komentāru