Mežsaimniecība

Metsa Forest Latvia peļņa pērn augusi vairāk nekā 5 reizes

Žanete Hāka, 08.04.2019

Jaunākais izdevums

Mežizstrādes uzņēmuma SIA «Metsa Forest Latvia» tīrā peļņa 2018.gadā sasniedza 2,399 miljonus eiro, kas bija 5,5 reizes jeb par 1,966 miljoniem eiro vairāk nekā 2017.gadā, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Arī uzņēmuma apgrozījums strauji pieaudzis - tas pagājušajā gadā bija 62,304 miljoni eiro, kas bija par 37,8% jeb 17,081 miljonu eiro vairāk nekā gadu iepriekš.

SIA «Metsa Forest Latvia» pamatdarbība ir mežizstrāde, papīrmalkas un celulozes šķeldas iepirkšana un eksports, galvenokārt uz Skandināvijas papīrrūpniecības uzņēmumiem.

Atbilstoši apgrozījuma pieaugumam, pērn līdzīgi straujā tempā - par 39,6% - pieauga SIA «Metsa Forest Latvia» materiālu izmaksas, kas veidoja 56,541 miljonu eiro, taču personāla izmaksu un pārējo saimnieciskās darbības izmaksu pieauguma temps bijis daudz mērenāks, attiecīgi 2,8% un 6,4%.

SIA «Metsa Forest Latvia» 2018.gadā nodarbināja vidēji 44 darbiniekus, kas bija par vienu mazāk nekā 2017.gadā.

2017.gadā SIA «Metsa Forest Latvia» apgrozījums bija 45,223 miljoni eiro, tā tīrā peļņa - 433 tūkstoši eiro. Uzņēmums vidēji nodarbināja 44 darbiniekus.

SIA «Metsa Forest Latvia» dibināta 1991.gadā, un tās vienīgais īpašnieks ir Somijas uzņēmums «Metsaliitto Cooperative».

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Metsa Wood izsludina inovāciju konkursu ilgtspējīgām būvniecības metodēm

Zane Atlāce - Bistere, 19.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas mežrūpniecības grupa "Metsa Wood" iniciatīva "Hybrid City" meklē veidus, kā padarīt būvniecību ilgtspējīgāku, izmantojot pašreiz pieejamās būvniecības metodes.

Ņemot vērā, ka būvniecība patērē ap 50% no pasaulē pieejamajiem resursiem, ir nepieciešams plāns B kā, saglabājot pašreizējo efektivitāti, ražošanu padarīt ilgtspējīgāku un ar mazāku negatīvo ietekmi uz apkārtējo vidi. Tāpēc "Metsa Wood" organizē starptautisku inovāciju konkursu, kurā aicina piedalīties arī interesentus no Latvijas.

"Metsa Wood" aicina būvinženierus un būvniecības kompānijas un citus interesentus pievienoties iniciatīvai, lai kopīgi atklātu pasaules labākos risinājumus efektīvākām, ilgtspējīgākām, modulārām un praktiskākām celtniecības metodēm. Dalībniekiem ir jāizvēlas esoša daudzstāvu ēka, kas nav būvēta no koka, jāizvēlas ēkā izmantots elements un jāpārveido tā, izmantojot "Metsa Wood" laminēta finiera kokmateriālus Kerto LVL kā galveno materiālu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mežsaimniecība

LVM valde sākusi visaptverošu auditu par IML un IML pārveides procesu

Db.lv, 01.03.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS "Latvijas valsts meži" (LVM) valde sākusi visaptverošu pārbaudi par ilgtermiņa mežizstrādes līgumu (IML) un 2013.gadā izveidotā IML pārveides procesa likumību, ekonomisko pamatotību, atbilstību labas pārvaldības principiem un LVM interesēm, informē uzņēmumā.

LVM norāda, ka tās valde ir veikusi ilgtermiņa mežistrādes līgumu pārveides procesa neatkarīgu pirmšķietamu juridisko izvērtējamu un secinājusi, ka iespējams nav nodrošināts atklāts un godīgs IML pārveides process, kas atbilstu labas pārvaldības principiem.

Vienlaikus LVM valde ir nolēmusi uzsākt visaptverošu auditu par IML un IML pārveides procesu. Par valdē pieņemtajiem lēmumiem tiks informēta uzņēmuma padome.

Kā norāda LVM valdes priekšsēdētājs Pēters Putniņš, "uzņēmuma valdei ir svarīgi nodrošināt efektīvu pārvaldību, racionālu un ekonomisku pamatotu resursu izmantošanu, ievērojot visaugstākos labas korporatīvās pārvaldības standartus. Valde bez vilcināšanas veica pārbaudi, kuras rezultātā esam lēmuši uzsākt visaptverošu auditu un informēsim sabiedrību par tās rezultātiem".

Komentāri

Pievienot komentāru