Nekustamais īpašums

Nekustamo īpašumu eksperti MIPIM izstādē saredz medicīniskās kurortoloģijas iespējas Liepājā

Vēsma Lēvalde, 19.03.2013

Jaunākais izdevums

Nekustamo īpašumu projektu konsultants no Austrijas Mihaels Vidmans (Michael Widmann) starptautiskajā izstādē MIPIM Francijā ieinteresējies par kurortoloģijas projektiem Liepājā, saredzot attīstības iespējas šajā jomā arī visai Latvijai.

Mihaels Vidmans plāno ierasties Liepājā vasaras sākumā, lai detalizētu iepazītos ar pilsētas iespējām un attīstības plāniem. Izstādes ietvaros Mihaels Vidmans norādīja, ka Liepājai ir potenciāls attīstīt medicīnisko kurortoloģiju, informē Liepājas domes pārstāvji, kuri apmeklēja izstādi. Šādas iespējas ir ne tikai Liepājai, bet visai Latvijai kopumā, norāda eksperts. Iestrādes Latvijā jau ir. Lai šo jomu popularizētu vēl vairāk un būtu iespējams piesaistīt jaunus investorus, Latvijai un Liepājai ir nepieciešams sakārtot infrastruktūru, kā arī nodrošināt ērtu transportu, piemēram, būtiski ir atjaunot reģionālos avioreisus no galvaspilsētas uz Liepāju.

Interese par kurortoloģijas projektiem Liepājā varētu būt partneriem no Itālijas, Ķīnas, Amerikas Savienotajām Valstīm, Krievijas, apgalvo Liepājas dome pēc tikšanās ar ekspertiem Kannās.

Jau tuvākā mēneša laikā Liepājā plāno ierasties SIA NAI Baltics vadītājs Valdis Ligers, kurš ir praktizējošs mediators un specializējas ar nekustamo īpašumu industriju saistītu jautājumu risināšanā. Viņš sniedz konsultācijas par nekustamā īpašuma attīstīšanas un restrukturizācijas iespējām. Sarunu laikā izstādē eksperts norādījis, ka pašreizējos apstākļos nevar cerēt uz investoru pārlieku aktivitāti visos nekustamo īpašumu industrijas segmentos, bet pašam pārdevējam vai vietējam attīstītājam vai pašvaldībai jāstrādā ļoti precīzi un aktīvi, lai, sadarbojoties ar investoru piesaistes ekspertiem, izceltu un pozicionētu labākos un gatavākos projektus.

DB rakstīja, ka Liepājas domes delegācija šogad devās uz Kannām, lai piedalītos nekustamo īpašumu izstādē MIPIM Rīgas domes stendā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pēc piedzīvojumiem Kannu izstādē darbu spiests pamest Rīgas attīstības departamenta vadītājs

LETA, 22.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc šomēnes Kannās, Francijā notikušā nekustamā īpašumu gadatirgus MIPIM 2013 apmeklējuma amatu nāksies zaudēt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājam Uldim Jansonam, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Neoficiāli zināms, ka U. Jansons nav piedalījies teju nevienā no izstādes norisēm. Pēc atgriešanās Rīgā viņš esot saslimis, bet tad uzrakstījis atlūgumu. To, ka U. Jansons iesniedzis atlūgumu, aģentūrai LETA šorīt apstiprināja domes Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Laila Ivāna.

Uz Kannām bija devies arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko (SC). Par Rīgas amatpersonu piedzīvojumiem Kannās šorīt savā tviterkontā ironizē Latvijas Zaļās partijas kandidāts Rīgas mēra amatam Guntis Belēvičs.

«Pagājušonedēļ 3 RD darbinieki bija komandējumā Kannās uz lielāko nekustamo īpašumu messi MIPIM. Maļčiki tak buhaļi, čto na MIPIM ņeprišļi,» raksta G. Belēvičs, tādejādi paužot aizdomas, ka izstādes norišu neapmeklēšana varētu būt saistīta ar alkohola lietošanu. «Piesaistīt investīcijas nav viegli,» piebilst G. Belēvičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad pirmo reizi pasaulē lielākās nekustamā īpašuma konferences MIPIM 2016 konkursam Open Stage pieteikta ideja no Latvijas.

Ideju iesniegusi Rīgas spēkstacija (Riga Powerhouse), un atlikušas tikai 2 dienas, lai par to nobalsotu, spiežot pogu «VOTE» MIPIM Open Stage mājas lapā (Poga – augšā, kreisajā pusē). Konkursa uzvarētājam būs iespēja stundu ilgā sesijā prezentēt savu ideju konferences dalībniekiem.

Šobrīd Rīgas uzņēmēju pieteikums ir otrajā vietā, tam pietrūkst daži simti balsu.

No Latvijas konkursam pieteiktās tēmas autors ir Rīgas spēkstacija. Tās veidotājs Edgars Ivanovs atklāj, ka pieteiktās tēmas mērķis ir globālā līmenī veicināt diskusiju par ieguvumiem no radošu cilvēku līdzās strādāšanas. E. Ivanovs skaidro: «MIPIM pulcējas lielākā daļa lēmumu pieņēmēju nekustamā īpašumā nozarē no visas pasaules, tāpēc esam nolēmuši ne tikai pieteikt dalību Open Stage konkursā, bet arī foruma ietvaros notiekošajā Startup konkursā, kā arī – ja MIPIM rīkotāji būs atsaucīgi – ar netradicionālām metodēm pievērst dalībnieku uzmanību un iepazīstināt ar Rīgas spēkstaciju.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdzirdot vārdu savienojumu ūdens filtrs, daudziem pirmās asociācijas ir saistītas ar nevajadzīgu luksuss preci, ko reti kurš vidusmēra cilvēks var atļauties. Izrādās, tas ir mīts! Dzeramā ūdens filtru cenas ir ļoti pieticīgas, turklāt ieguvumi ilgtermiņā ir vairāk nekā pārsteidzoši! Vai zināji, ka, iegādājoties ūdeni plastmasas pudelēs, mēs samaksājam vidēji piecas reizes vairāk, nekā, ja dzeram ūdeni no ūdens filtra kannām? Turklāt to lietošana palīdz ne tikai ieekonomēt, bet arī saudzēt vidi un vairot mūsu sadzīves tehnikas ilgtspēju.

Un tas vēl nav viss! Es Mīlu Kafiju, rūpējoties par saviem klientiem, piedāvā Best Water Technology (BWT) ražotos ūdens kannas filtrus mīkstākam ūdenim, ar augstu pH līmeni, magniju un cinku, – lai ikdienā varam baudīt ne tikai tīru un gardu, bet arī ar vērtīgām minerālvielām bagātinātu ūdeni. Kāpēc gan neizmantot šo brīnišķīgo iespēju uzņemt trešdaļu no magnija, cinka un citu vērtīgu minerālvielu devu, tikai izdzerot nepieciešamo dienas ūdens daudzumu?

Parēķināsim – cik izmaksā tavs ieradums

Dažbrīd nemaz neaizdomājamies, kādu ietekmi mūsu ikdienišķais paradums – pirkt ūdeni, kas pildīts plastmasas pudelēs – ilgtermiņā var atstāt uz dabu. Zemeslode ir kļuvusi par plastmasas planētu: katru minūti pasaulē tiek saražotas aptuveni miljons plastmasas pudeļu, kas rada tonnām atkritumu, no kuriem lielākā daļa pēc tam nokļūst dabā. Un tas nav viss! Lai šīs pudeles saražotu un transportētu, tiek radīts liels daudzums nevajadzīgas CO2 emisijas, kas turpina atstāt traģiskas sekas uz mūsu planētu. Mikroplastmasa mūsdienās atrodama gandrīz visur – gaisā, augsnē, pārtikā, ūdenī, tā nonākot arī mūsu organismā. Okeānos pēc 30 gadiem būs vairāk plastmasas, nekā zivju. Vai nav biedējoši?

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Liepājas nekustamos īpašumus piedāvās Kannās

Vēsma Lēvalde, 11.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas pašvaldības pārstāvji no 12. līdz 14.martam piedalīsies pasaules īpašumu tirgū MIPIM 2013, kas notiek Kannās, Francijā.

Uz Kannām dodas Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš, Attīstības pārvaldes vadītājs Vilnis Vitkovskis un sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zane Ģirne.

Brauciens notiek Liepājas un Klaipēdas pārrobežu sadarbības projekta Pievilcīgas investīciju vides veidošana Liepājas un Klaipēdas izaugsmei ietvaros. Projektu finansē Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programma Invest to Grow.

Klaipēdai Kannās būs savs stends, turpretī Liepāja iemitināsies Rīgas stendā. Liepāja Kannās popularizēs brīvās pašvaldības teritorijas, ostu, informēs par kurortoloģijas ieceri. Par to, vai Liepāja raisa interesi vienā no lielākajiem pasaules nekustamo īpašumu forumiem, pašvaldības pārstāvji sola informēt tieši no Kannām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Aicina uzņēmējus pieteikties dalībai nekustamā īpašuma gadatirgū MIPIM-2018

Lelde Petrāne, 25.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments aicina uzņēmējus un pašvaldības līdz 30.novembrim pieteikties dalībai starptautiskajā nekustamā īpašuma un investīciju forumā MIPIM 2018, kas norisināsies Francijā, Kannās, 2018.gada 13.-16.martā.

MIPIM tiek uzskatīts par lielāko, autoritatīvāko un reprezentablāko investīciju forumu pasaulē, kura laikā tiek akcentēti svarīgākie notikumi nekustamo īpašumu, arhitektūras, būvniecības un tehnoloģiju jomā.

Ikgadēji izstāde MIPIM pulcina vairāk nekā 24 000 nopietnāko pasaules nekustamo īpašumu tirgus dalībnieku - sākot no teritoriju attīstības koncepciju izstrādātājiem līdz pat investoriem, investīciju fondiem un projektu lietotājiem no vairāk nekā 100 dažādām pasaules valstīm.

Rīgas pilsēta izstādē MIPIM piedalīsies divpadsmito reizi ar mērķi veicināt galvaspilsētas un tajā strādājošo uzņēmumu atpazīstamību kā investīcijām pievilcīgu galamērķi, kā arī stimulēt investīciju piesaisti konkrētiem attīstības projektiem, tādejādi sekmējot saimniecisko darbību pilsētā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Papildināta fotogalerija - Starptautiskie nekustamā īpašuma izcilnieki novērtēti

Ingrīda Drazdovska, 17.03.2014

Labākā inovatīvā zaļā ēka, Žūrijas speciālbalva

Singapūras līča Dārzi

Arhitekti: Grant Associates, Wilkinson Eyre Architects; piedaloties inženieriem no Atelier Ten Ltd

Attīstītājs: Singapūras Nacionālā parku padome

2006. gadā Singapūrā noticis konkurss, kura mērķis bija atrast inovatīvu, bet arī realizējamu Dārzu attīstības plānu. Dienvidu līča konkursā uzvarēja Endrjū Granta komanda no Grant Associates, kurai bija iesaistīti Wilkinson Eyre arhitekti, inženieri no Atelier One, Atelier Ten. Priekšlikums cita starpā ietvēra divu milzīgu (ap 20 tūkst. m2) stiklotu «vēso» dārzu – «biomu» un astoņpadsmit «superkoku» (25–50 m) izveidi.

Avots: MIPIM

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Singapūrā, Zviedrijā un Vācijā realizētie projekti šogad ieņēmuši «olimpisko» pjedestālu globālajā nekustamā īpašuma tirgus arēnā.

Jau 25.reizi Kannās Francijā norisinājies viens no lielākajiem starptautiskiem nekustamā īpašuma biznesa pasākumiem – MIPIM. Jau 24 reizi profesionāļi no visas pasaules balso par tikko īstenotajiem labākajiem, augstvērtīgākajiem nekustamā īpašuma projektiem. Šā gada sākumā kompetenta žūrija, kuru vadīja Maikls Strongs (Michael Strong), kompānijas CBRE vadītājs Eiropas un Tuvējo austrumu reģionā (EMEA) no Apvienotās Karalistes, atlasīja 28 nekustamā īpašuma projektus – finālistus vairākās kateforijās. Laiku pa laikam konkursā tiek izcelta un ieviesta kāda jauna kategorija. Šogad šāds jaunievedums bija kategorija Labākais pilsētvides atjaunošanas projekts un Labākā inovatīvā «zaļā» ēka. Forumam MIPIM šoreiz goda «viesi» jeb valstis bija Krievija, Brazīlija, Turcija, tādēļ atsevišķi novērtēti veiksmīgākie projekti arī šajos pasaules reģionos. Labākie projekti tiek noteikti summējot gan žūrijas, gan MIPIM apmeklētāju balsis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Lietuvieši Kannās piedāvās Viļņas Loģistikas parku

Vēsma Lēvalde, 11.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā nekustamā īpašuma gadatirgū MIPIM 2013, kas norisinās Kannās (Francija) no 12. līdz 15.martam, aktīvi investīciju iespējas reklamē kaimiņvalsts Lietuva.

Lietuvieši pieteikuši attīstības stadijā esošo Viļņas loģistikas parku, kam rezervēti 34 hektāri zemes pie viena no lielākajiem Lietuvas dzelzceļa mezgliem Viļņā. Loģistikas parku 2011.gadā dibinājusi Viļņas pašvaldība un Lietuvas dzelzceļš. Lietuva potenciālajiem investoriem norādījusi, ka parks atrodas blakus vienam no Eiropas Tranzīta koridoriem, kas savieno ar Poliju un Baltkrieviju, nodrošinot gan ātrgaitas autoceļa, gan dzelzceļa satiksmi. Parku lietuvieši plāno pabeigt tuvāko pāris gadu laikā, teikts MIPIM 2013 projektu katalogā.

Db.lv vēstīja, ka uz Kannām devušies arī Rīgas un Liepājas pašvaldības pārstāvji, kā arī Rīgas pašvaldības uzņēmumi Rīgas Pilsētbūvnieks un Rīgas Nami, Rīgas Brīvosta, uzņēmumi New Europe, Domuss, RemPro, Latio, Ordo. Vienam apmeklētājam izstāde izmaksā ap 1500 eiro, viena kvadrātmetra noma stenda iekārtošanai - aptuveni 500 - 700 eiro, liecina informācija MIPIM 2013 mājaslapā. Pērn izstādi apmeklēja vairāk nekā 19 tūkstoši interesentu, neskaitot žurnālistus. MIPIM tiek uzskatīta par reprezentablāko nekustamo īpašumu forumu pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Latvijā pirmais uzbūvētais luksusa klases O Yachts katamarāns: Sākuma punkts ir dizains

Didzis Meļķis, 18.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā pirmais uzbūvētais luksusa klases O Yachts katamarāns dodas uz Francijas dienvidiem izbraukumam pa Vidusjūru, un septembrī tas tiks prezentēts kompānijas potenciālajiem klientiem Kannās.

Francijas investors un kompānijas O Yachts partneris Daniels Levī izklāsta, kāpēc šim visai internacionālajam biznesa projektam par īstenošanas vietu izraudzīta Latvija. Viņš priecājas, ka Kannās O Yachts tiks pieteikta zem Latvijas karoga.

Cik noprotu, pirms par savas kompānijas mājvietu izvēlējāties Latviju, esat izvērtējis kādas desmit zemes. Tad kāpēc Latvija?

Vispār es izvērtēju 12 valstis. Mums ar partneriem ir biznesa plāns, kas ietver dažādus kritērijus – darbiniekus ar nepieciešamajām prasmēm, mārketinga stratēģiju utt. Protams, bija jāatrod arī valsts, kurā tas viss var tikt īstenots.

Es mūsu kompānijā biju atbildīgs tieši par katamarānu ražotnes vietas izvēli un, vērtējot tās 12 valstis, patiesībā apbraukāju visu pasauli. Tas prasīja trīs gadus. Citās valstīs nereti darbaspēks bija pārāk dārgs. Nākas dzīvot mūsdienu realitātē, visai piesātinātā pasaulē, un tev ir jābūt konkurētspējīgam, tomēr tas nenozīmē, ka lētam. Tā, piemēram, ap Melno jūru ir ļoti lēts darbaspēks, bet diemžēl tas nav izglītots. Šādai ražotnei vajag zināmu sabiedrības izglītotības līmeni, kas nodrošina piedāvājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veca un neizmantojama benzīnkanna kā augstas kvalitātes interjera diezaina priekšmets? Tieši šāda ideja radusies dāņu zīmolam Danish Fuel, kas iepērk senās oriģinālās vācu degvielas kannas un veido no tām čemodānus uz riteņiem, bāra vai vannasistabas skapīšus.

Kannas pārvērtību process ilgst trīs nedēļas – vispirms notiek griešanas, urbšanas un slīpēšanas darbi, tad kannas tiek apdedzinātas un apstrādātas ar smilšu strūklu, tām tiek izveidota jauna virsma. Iekšējie plaukti tiek veidoti no saplākšņa. Katra priekšmeta izveide ir roku darbs.

Viena šāda diezaina priekšmeta cena ir 469 eiro, liecina informācija zīmola mājaslapā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dažas dienas pēc bruņotas laupīšanas Kannās, kuras laikā bruņotiem laupītājiem izdevās nozagt juvelierizstrādājumus 103 miljonu eiro vērtībā, bruņots uzbrukums noticis luksusa pulksteņu veikalam.

Diviem noziedzniekiem, kas Kronometry veikala darbiniekiem draudējuši ar šaujamieroci un granātām, izdevies nozagt 40 dārgus luksusa klases pulksteņus. Pagaidām nav zināma nozagto priekšmetu vērtība.

Cietušais veikals jau šogad tika vienu reizi apzagts. Gada sākumā noziedzniekiem izdevās no tā nozagt pulksteņus viena miljona eiro vērtībā. Policija uzsākusi izmeklēšanu.

Kannu policijas arodbiedrības pārstāvis Frederiks Fonkels (Frederic Foncel) norādīja, ka pulksteņu zādzībā piedalījušies divi vīrieši, kuriem izdevies iegūt savā īpašumā ievērojamu skaitu luksusa priekšmetu. Abiem diviem laupītājiem izdevies aizbēgt, tāpēc F. Fonkels kritizēja Kannu varasiestāžu attieksmi pret drošības situāciju, norādot, ka pilsēta kļuvusi par iecienītu noziedznieku mērķi, vēsta AP.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par jebkādu informāciju, kas palīdzētu atgūt pagājušajā mēnesī Kannās nozagtos juvelierizstrādājumus, kuru vērtība ir ap 103 miljoniem eiro, apdrošināšanas kompānija Lloyd's of London izsludinājusi vienu miljonu eiro lielu atlīdzību, vēsta thelocal.fr.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

MIPIM gada labāko projektu vidū Liesmu Torņi un Bosfora pilsēta

Jānis Rancāns, 15.03.2013

Labākais projekts tūrisma un viesnīcu jomā. Dzīvojamais komplekss «Liesmu Torņi» Baku. Arhitekts: HOK International Ltd. Attīstītājs: Azinko Development MMC.

Avots: MIPIM

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kannās noslēdzas viens no nekustamā īpašuma nozares lielākajiem notikumiem – MIPIM (Le marché international des professionnels de l’immobilier), kas četru dienu laikā pulcina nozares pārstāvjus.

Katru gadu nekustamā īpašuma attīstītāji iesniedz projektus, kuri piedalās konkursā, lai saņemtu MIPIM balvu kādā no vienpadsmit kategorijām. Šogad finālistu vidū bija iekļuvuši nekustamā īpašuma projekti no visas pasaules, pārstāvot gan naftas kompānijas un viesnīcas, gan arī muzejus. No kopumā 36 finālistiem labākos projektus izvēlējās žūrija, kuriem piešķirtas balvas.

Šā gada MIPIM balvu ieguvēji aplūkojami galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Nosaukti pasaulē izcilākie nekustamā īpašuma projekti

Dienas Bizness, 13.03.2015

Skatītāju simpātija


Oxygen Eco-tower Indonēzijā

Arhitekti: Progetto CMR Engineering Integrated Services S.r.l.

Attīastītājs/ klients: Bimantra Citra

Avots: MIPIM

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kannās noslēdzies viens no nekustamā īpašuma nozares lielākajiem notikumiem – jau 25. izstāde-forums MIPIM (Le marché international des professionnels de l’immobilier).

Katru gadu nekustamā īpašuma attīstītāji iesniedz projektus, kuri piedalās konkursā, lai saņemtu MIPIM balvu kādā no 12 kategorijām. Šogad finālistu vidū bija iekļuvuši nekustamā īpašuma projekti no Austrālijas, Turcijas, Indonēcijas, Dānijas, Zviedrijas, Francijas u.c. valstīm.

Šā gada MIPIM balvu ieguvēji aplūkojami galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Var pieteikties dalībai starptautiskajā nekustamā īpašuma un investīciju forumā MIPIM 2019

Laura Mazbērziņa, 27.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments aicina uzņēmējus un pašvaldības pieteikties dalībai starptautiskajā nekustamā īpašuma un investīciju forumā «MIPIM 2019», kas norisināsies Francijā, Kannās, 2019. gada 12. - 15. martā.

Šis forums notiks jau 30. reizi. «MIPIM» tiek uzskatīts par lielāko un reprezentablāko investīciju forumu pasaulē, kura laikā tiek akcentēti svarīgākie notikumi nekustamo īpašumu, arhitektūras, būvniecības un tehnoloģiju jomā. Ikgadēji izstāde «MIPIM» pulcē vairāk nekā 24 000 nopietnāko pasaules nekustamo īpašumu tirgus dalībnieku – sākot no teritoriju attīstības koncepciju izstrādātājiem līdz pat investoriem, investīciju fondiem un projektu lietotājiem no vairāk nekā 100 dažādām pasaules valstīm.

«Gatavojot Rīgas un partneru dalību nākamā gada izstādē vēlamies veicināt pēc iespējas plašāku Rīgas uzņēmēju līdzdalību, iespējams, ka radīsim risinājumu palielināt izstādes dalībnieku skaitu sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Latvijas investīciju un attīstības aģentūru, jo tā ir unikāla iespēja prezentēt gan Rīgas pilsētu, gan Latvijas valsti lielākajā pasaules biznesa forumā,» komentē Armands Krūze, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora p.i.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nosaukti pasaulē izcilākie nekustamā īpašuma projekti

Lelde Petrāne, 21.03.2017

Labākais nākotnes megaprojekts

Kashiwa-no-ha Gudrā pilsēta

Čiba, Japāna

Attīstītājs: Mitsui Fudosan Co., Ltd.

Avots: MIPIM

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienā no nekustamā īpašuma nozares lielākajiem notikumiem – izstādē-forumā MIPIM (Le marché international des professionnels de l’immobilier) paziņoti pasaulē izcilākie nekustamā īpašuma projekti.

MIPIM balvas tiek piešķirtas 12 kategorijās.

Šogad MIPIM norisinājās 27.reizi,

Šā gada MIPIM balvu ieguvēji aplūkojami galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā nekustamā īpašuma gadatirgū MIPIM 2013 liela interese par iespējām attīstīt kurortoloģijas nozari Liepājā ir pārstāvjiem no Horvātijas, Spānijas, Austrijas, Somijas, Krievijas un Itālijas.

Arī Liepājas ostas iespējas ir ieinteresējušas vairākus sarunu partnerus, un Liepājas delegācijas pārstāvjiem ir izdevies vienoties par vairākām vizītēm Liepājā tuvākajos mēnešos, informē Liepājas domes delegācija no Kannām.

Liepājas delegācija ir ne tikai prezentējusi pilsētas iespējas, bet saņēmusi arī vairākus praktiskus padomus par to, kā veiksmīgāk meklēt investorus, kā ieinteresēt un pārdot konkrētas biznesa idejas.

Aktuāls modelis, attīstot kurortoloģijas nozari, ir vienam projektam piesaistīt vismaz divus partnerus – gan nekustamā īpašuma saimnieku, gan uzņēmēju, kas sniedz konkrētus medicīniskus pakalpojumus. Vairāku valstu piemērs liecina, ka šāds sadarbības modelis ir veiksmīgs, apgalvo Liepājas dome.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā nekustamā īpašumā izstādē forumā MIPIM, kas marta vidū jau 27. reizi notiks Francijas pilsētā Kannās, Rīga uzsvērs attīstības iespējas Skanstes apkaimē, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Pirmais mērķis ir nodot vēstījumu, ka Rīgā kā Baltijas reģiona nozīmīgākajā pilsētā veidojas pilsētas modernais centrs – Skanstes apkaime. Būs grūti atrast kādu citu Eiropas galvaspilsētu, kur pašā centrā ir brīva teritorija attīstībai, kā tas ir Skanstes apkaimē Rīgā. Tur ir plānotas tādas sabiedriski nozīmīgas būves kā Rīgas konferenču un koncertu centrs un Laikmetīgās mākslas muzejs, moderni un energoefektīvi biroji un dzīvojamās ēkas, kā arī inovatīvi infrastruktūras projekti – jauna zemās grīdas tramvaja līnija un kādreizējās mazdārziņu teritorijas revitalizācija ar ielu, inženiertīklu un ilgtspējīgas lietusūdens apsaimniekošanas sistēmas izbūvi,» uz jautājumu, ar kādu mērķi uz MIPIM dodas Skanstes attīstības aģentūra, atbild tās valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vanags. DB jau ziņojis, ka aģentūru veido vairāki nekustamo īpašumu uzņēmumi, kas ieinteresēti apkaimes attīstībā, – Merks, New Hanza City, ELL Kinnisvara, NP Properties, Hanner, LNK Centre.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bruņotas laupīšanas laikā no viesnīcas Kannās, Franču Rivjērā, nozagti juvelierizstrādājumi aptuveni 40 miljonu eiro vērtībā.

Francijas policija atklājusi, ka zādzība notikusi svētdienas rītā Karltonas viesnīcā, kur norisinās juvelierizstrādājumu izstāde. Pagaidām nav skaidrs, kam nozagtie juvelierizstrādājumi piederējuši, bet izstādi organizēja Krievijas izcelsmes Izraēlas miljardierim, ar Vladimiru Putinu saistītajam Ļevam Levievam piederošā juvelierdarbnīca Leviev. Policija uzsākusi izmeklēšanu.

Bruņotās zādzības laikā neviens nav cietis. Noziedznieks iegājis viesnīcā un, piedraudot ar šaujamieroci, juvelierizstrādājumus salicis portfelī un neviena netraucēts devies projām, sacījuši aculiecinieki.

Šā gada maijā Kannās jau notika divas vērienīgas juvelierizstrādājumu zādzības. Kannu Kinofestivālu apmeklējošo slavenību ballītes laikā tika nozagta kaklarota 1,9 miljonu eiro vērtībā, bet nedēļu pirms tam tika nozagtas aktieriem paredzētās dārglietas vairāk nekā viena miljona ASV dolāru apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) kopā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas darbiniekiem Stopiņu novadā kādā garāžā atraduši trīs tonnas spirta un vairākas pudeles viltota degvīna. Aizturētas trīs personas, informē VP.

Šā gada novembra otrajā pusē VP ENAP darbinieki sadarbībā ar VID Muitas policijas darbiniekiem pārbaudīja kādu garāžu Stopiņu novadā, jo viņu uzmanības lokā par nelikumīgu alkohola glabāšanu bija nonākuši trīs vīrieši.

Pārbaudes laikā garāžā tika konstatētas septiņas 200 litru tilpuma mucas un 95 kannas, kurās bija šķidrums ar spirtam raksturīgo smaku. Kannās un mucās kopā atradās 3725 litri jeb teju trīs tonnas nelegālā alkohola. Tāpat pārbaudes laikā tika atrastas arī 72 visticamāk viltota degvīna Vodka klasičeskaja un Nastojka kļukvennaja pudeles.

Visa nelegālā tara tika atsavināta, kā arī tika aizturēti trīs garāžā sastaptie vīrieši, kuri bija vecumā no 50 līdz 55 gadiem. Pret vīriešiem uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu uzglabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēts līdz pat četrus gadus ilgs cietumsods.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prezentēts Ziemeļvalstu un Baltijas restorānu jaunākais ceļvedis White Guide. Tajā apkopoti labākie restorāni Dānijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā, Islandē, Faro salās, Grenlandē un Baltijā – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Par labāko Latvijas restorānu atzīts restorāns «Vincents», informē Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs.

Svinīgajā ceļveža atvēršanas pasākumā tika paziņots arī Baltijas restorānu TOP 30. Šajā kategorijā par labāko Latvijas restorānu tika atzīts restorāns «Vincents», kas šogad ieņēma otro vietu, piekāpjoties Tallinas restorānam «Noa Chef’s Hall».

Labāko trīsdesmitniekā iekļauti vēl 4 Latvijas restorāni – Annas muižas restorāns «Kannas» (17. vieta), «Restorāns 3» (19. vieta), «COD» (24. vieta) un «Bibliotēka Nr.1» (26. vieta).

White Guide Baltic kopumā iekļauti 160 restorāni, 30 no tiem ir no Latvijas (alfabētiskā secībā): 36. Līnija (Jūrmalā), «Bibliotēka Nr. 1 restorāns», «COD», «Dikļu pils», «Entresol», «Ferma», «Goldingen Room» (Kuldīgā), «Jonathan Restorāns» (Amatas novadā), «Kannas» (Amatas novadā), «Kolonāde. Mūsu stāsti..», «Le Dome», «Laivas» (Jūrmalā), Liepupes muižas restorāns, «Locale», Mālpils muižas restorāns, «Mo» (Liepājā) «Muusu», «Per Se», «Pļavas» (Ainažos), «Restorāns 3», «Riits», «Riviera», Skrundas muiža (Skrundā), «St. Petrus», «3 pavāru restorāns», «Valmiermuižas alus darītavas restorāns» (Valmiera), «Valtera restorāns», «Vīna studija», «Vincents» un «Zoltners» (Tērvetes pagastā).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļojuma laikā mēs visi esam saskārušies ar situāciju, kad tikt pie labas kafijas ir diezgan izaicinoši. Protams, ja brauciena laikā esam pilsētā, tā nav problēma atrast kāroto, bet atrodoties ārpus pilsētas, piemēram, nomaļā vietā vai pārgājienā, iespēja ir gaužām niecīga. Tādēļ vienkāršākais risinājums ir pagatavot kafiju pašiem. Raksta turpinājumā piedāvājam iepazīties ar kafijas pagatavošanas rīkiem ar kuru palīdzību Jūs malkosiet perfektu kafiju, lai arī kur Jūs atrastos.

Viss, kas Jums būs nepieciešams ir pupiņu vai maltā kafija, labas kvalitātes ūdens, nedaudz prakse un labs brūvrīks. Dodoties dabā ir jāapzinās savas iespējas tikt pie uzvārīta ūdens un cik tālu vajadzēs nest mantas. Ja plānojat doties pārgājienā, visu līdzpaņemto nesot mugursomā, brūvrīkam ir jābūt vieglam, kompaktam un neplīstošam. Šādam scenārijam piemērotākās ierīces ir Aeropress vai metāla kafijas kanna. Plānojot vienas dienas izbraucienu no pilsētas ar automašīnu vai nedēļas nogali glempingā, pagatavošanas ierīču izvēle kļūst plašāka. Kafijas prese un karafe ir pietiekoši nelieli rīki, kurus ērti var paņemt līdzi uz brīvdienu mājām un baudīt ikrīta rituālu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Reklāmisti meklē jaunus talantus konkursāYoung Lions

Gunta Kursiša, 21.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Reklāmas asociācija (LRA) izsludinājusi konkursu jaunajiem reklāmas nozares talantiem, un konkursa uzvarētāji šovasar pārstāvēs Latviju Young Lions konkursā CYBER kategorijā Kannās.

Šogad konkurss norisināsies LRA, sadarbojoties ar picēriju Pica Lulū. Dalībnieku uzdevums būs 24 stundu laikā slēgtā vidē izstrādāt interaktīvās reklāmas risinājumu pēc picērijas Pica Lulu sagatavotā brīfa.

Darba uzdevums tiks izziņots 20. martā plkst. 11:00, konkursanti varēs strādāt līdz 21. marta 11:00.

Tad darbi tiks nodoti žūrijai izvērtēšanai. Komanda, kas dosies uz Kannām, tiks paziņota Waking Up the Lion pasākumā, kas norisināsies 21. martā, kino Splendid Palace.

Young Lions Latvijas kārtas konkursam var pieteikties dalībnieki vecumā līdz 28 gadiem (dzimuši pēc 1984. gada 22. jūnija). Dalību konkursā var pieteikt līdz 14. martam, aizpildot anketu LRA mājas lapā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jelgavā atsavina gandrīz 600 tūkstošus cigarešu, nelegālo alkoholu un dīzeļdegvielu

Žanete Hāka, 11.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Jelgavas iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki atsavinājuši 569 tūkstošus cigarešu, 152 litrus nelegālā alkohola un 170 litrus dīzeļdegvielas.

Kā informēja VP pārstāvji, 10.aprīlī, Jelgavā kriminālpolicijas darbinieki vienā no jaunbūvēm un garāžām atsavināja lielā apmērā nelegālās cigaretes ar Krievijas , Baltkrievijas un Azerbaidžānas akcīzes markām ar nosaukumiem Winston Blue, More, Palmall, NZ Gold un citiem nosaukumiem, kuras bija safasētas 57 kastēs, kā arī izņēma 61 litrus spirta, kurš bija pildīts dažāda tilpuma plastmasas kannās, 37,1 litrus degvīna, kurš bija pildīts 53 stikla pudelēs ar tilpumu 0,7 litri, 53,9 litrus vīna, kurš bija pildīts 77 stikla pudelēs ar tilpumu 0,7 litri un 170 dīzeļdegvielu, kura bija pildīta dažāda tilpuma kannās.

Uzsākts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā rezultātā radīts būtisks kaitējums, kas paredz sodu ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsole nav tas labākais veids, kā atrast pircēju Ķemeru sanatorijai, turklāt paredzams, ka, nepārdodot būvi pirmajā izsoles reizē, nākamajās rīkotajās izsolēs sanatorijas cena tikai saruks, Db.lv pauda Real Estate Jurmala (REJ) valdes loceklis Igors Daņiļēvičs.

Jau ziņots, ka Ķemeru sanatoriju paredzēts pārdot izsolē par 3,75 miljoniem latu. Izsole gaidāma 9. aprīlī.

«Ķemeru sanatorijas cena nav noteikta nedz par augsta, nedz par zema,» norādīja I. Daņiļēvičs, tajā pašā laikā uzsverot, ka svarīgākais jautājums ir par pārdošanas pieeju - «ja uzdevums ir gūt labumu valstij un pilsētai, tad izsoli nevajadzētu rīkot, jo, nepārdodot ēku pirmajā reizē, tās cena ar katru nākamo izsoles reizi tikai samazināsies». Viņš norādīja, ka, nerīkojot mārketinga aktivitātes, izsole, visticamāk, noslēgsies bez rezultāta.

«Lai veiksmīgi pārdotu sanatoriju, būtu jāsaprot, kas ir tās potenciālais pircējs – šī būve varētu ieinteresēt tos investorus, kas meklē objektus ar medicīnisku ievirzi, piemēram, veselības centrus vai pansionātus. Šādām vietām nevajag lielu cilvēku plūsmu vai pieeju pie jūras, savukārt klusums kalpo kā priekšrocība,» stāstīja REJ valdes loceklis, uzsverot arī ēkas vēsturisko nozīmīgumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Šīns: vietējā tirgū gaidāms ilūziju sabrukums un depresija

Dienas Bizness, 05.04.2013

Latio valdes priekšsēdētājs un Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācijas vadītājs Edgars Šīns.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Latvijas iestāšanās eirozonā nekustamo īpašumu eksporta tirgū varētu būt gaidāms cenu pieaugums līdz pat 10%, taču vietējā tirgū gaidāms ilūziju sabrukums un depresijas iestāšanās, konferencē "Kā attīstīsies nekustamā īpašuma tirgus Latvijā?" sacīja Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas vadītājs Edgars Šīns.

«Eiro ieviešana ārvalstu īpašumu pircējiem dos pozitīvu signālu un lata devalvācijas draudu novēršana finanšu riskus mazinās vismaz par 0,5 procentpunktiem. Tas var celt cenas ārzemniekus interesējošiem īpašumiem pat par 10%,» sacīja Šīns.

Savukārt vietējo nekustamā īpašuma tirgu, it īpaši reģionos, pēc iestāšanās eirozonā sagaida ilūziju sabrukums, cerību nepiepildīšanās un tam sekojoša depresija, norādīja Šīns.

«Latvija joprojām ir pārāk atkarīga no Eiropas Savienības naudas piešpricēm, taču jāsaprot, ka šīs naudas kļūs arvien mazāk, jo Eiropa kļūst arvien vājāka salīdzinājumā ar pārējo pasauli,» uzskata Šīns.

Komentāri

Pievienot komentāru