Foto

Nosaukti pasaulē labākie darbadevēji

Jānis Rancāns, 15.11.2012

10. Autodesk. ASV programmatūras kompānija nodarbina 7,2 tūkstošus cilvēku, un katram no tiem reizi četros gados papildus atvaļinājumam piedāvā sešas nedēļas garas, pilnībā apmaksātas brīvdienas, pretī neprasot neko.

Avots: ekrānuzņēmums no glassdoor.com

Jaunākais izdevums

Konsultāciju un tirgus pētījumu kompānija Great Place to Work nākusi klajā ar savu ikgadējo pasaules labāko darbavietu sarakstu. Lielākā daļa saraksta galvgalī esošo darbavietu ir starptautiskās ASV kompānijas.

Great Place to Work savu sarakstu veido galvenokārt aptaujājot kompāniju darbiniekus un izmantojot dažādu auditorfirmu atzinumus. No sarakstā iekļautajiem 25 darba devējiem 20 kompānijas ir reģistrētas ASV.

Aizvadītajā gadā 25 pasaules labākie darba devēji kopumā radījuši 120 tūkstošus jaunu darbavietu.

Db.lv piedāvā aplūkot Great Place to Work izvēlētās desmit labākās darbavietas. Pilns Great Place to Work 25 pasaules labāko darba devēju saraksts apskatāms klikšķinot šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Viedoklis: Ja Kanādu nevaram uzvarēt, tad hokeju nespēlēsim?

Latvijas Bankas ekonomiste Ieva Skrīvere, 10.03.2017

1. attēls. Izmaiņas reālajos ienākumos starp 1988. un 2008. gadu dažādām ienākumu procentīlēm (aprēķini 2005. gada ASV dolāros)

Avots: Branko Milanovic, Global income inequality by the numbers: in history and now - an overview

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2014. gada februārī Ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīrā Latvijas komanda līdzvērtīgi spēkojās ar vienu no favorītēm – Kanādas izlasi. Latvijas izlasei tikai spēles noslēgumā nācās piekāpties, zaudējot vien ar minimālu rezultāta starpību 1:2.

Latvijas hokeja izlase, un it īpaši vārtsargs Kristers Gudļevskis, tovakar nokļuva pasaules mediju uzmanības centrā.

Iespējams, tieši tad daudziem kanādiešiem pirmoreiz mūžā arī radās vēlme uzzināt ko vairāk par Latviju. Ja tovakar Latvijā kāds būtu apgalvojis, ka spēlēt hokeju ar Kanādu nav jēgas, jo uzvarēt tāpat nevaram, viņu viennozīmīgi uzskatītu par jukušu. Sportā ir pašsaprotami, ka vērtīgāka par uzvaru var būt godīga sacensība. It īpaši ar spēcīgu pretinieku, jo tā palīdz iegūt pieredzi un uzlabot sniegumu nākotnē.

Absolūtais vairākums ekonomistu ir vienisprātis, ka līdzīgs princips darbojas arī starptautiskajā tirdzniecībā. Tirgoties savā starpā ir saprātīgāk nekā norobežoties no pārējās pasaules, pat ja viena valsts otrai pārdod vairāk nekā nopērk no tās.

Komentāri

Pievienot komentāru