Enerģētika

Noslēgts viens no vērienīgākajiem zaļās enerģijas projektu iegādes darījumiem Latvijā

Db.lv, 24.07.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstu atjaunīgās enerģijas ražotājs SIA Evecon noslēdzis vienošanos ar investīciju fondu pārvaldības uzņēmumu Modus Asset Management par vienu no vērienīgākajiem zaļās enerģijas projektu iegādes darījumiem Latvijā. Darījuma ietvaros Modus Asset Management Tīrās enerģijas infrastruktūras fonds no SIA Evecon iegādāsies 10 saules enerģijas parku portfeli ar kopējo jaudu 55 MW.

Saskaņā ar līguma nosacījumiem portfeļa iegādes darījuma vērtība netiek izpausta.

Darījuma ietvaros iegādātais saules enerģijas portfelis bija viens no lielākajiem šāda veida investīciju portfeļiem Latvijā. Parki aprīkoti ar jaunākās paaudzes fotovoltāžas divpusējiem saules paneļiem, un tajos izmantoti gan vienas ass saules izsekotāji, gan arī fiksētā slīpuma tehnoloģijas. Darījuma portfelī esošie saules enerģijas projekti jau ir pilnībā sagatavoti būvniecības stadijas uzsākšanai. Evecon grupas uzņēmums WiSo Engineering OÜ turpinās īstenot tālāko projektu attīstību, nodrošinot visus tālākos inženiertehniskos, iepirkumu un būvniecības pakalpojumus.

SIA Evecon valdes loceklis Gatis Lazda: "Evecon Latvijā šobrīd jau pieder viens no lielākajiem saules parku portfeļiem. Tik strauju attīstību varam nodrošināt, pateicoties Evecon grupas uzkrātajai pieredzei dažādu zaļās enerģijas projektu izstrādē un realizācijā citās Eiropas valstīs. Līdz ar šo darījumu esam ieguvuši vēl vienu spēcīgu un profesionālu sadarbības partneri, kas palīdzēs Latvijā īstenot jaunus zaļās enerģijas projektus."

WiSo Engineering izpilddirektors Olivers Rūss: "Noslēgtais darījums ļaus mums paplašināt darbību Latvijā un uzņemties atbildību par būvniecību nākamajos desmit projektos. Sadarbībā ar investoru uzbūvēsim novatoriskus un tehniski daudzveidīgus vienas ass saules izsekotāju un fiksēta slīpuma paneļu parkus, iedzīvinot pašas jaunākās un labākās fotovoltāžas paneļu tehnoloģiju inovācijas. Tādejādi palīdzēsim mūsu reģionam ātrāk sasniegt atjaunīgās enerģijas mērķus."

Tīrās enerģijas infrastruktūras fonds ir jau ceturtais Modus Asset Management izveidotais atjaunīgās enerģijas fonds. Tas koncentrējas uz ilgtermiņa ieguldījumiem Baltijas valstīs, Polijā un citās Centrāleiropas valstīs. Fondam ir augstākais zaļo finanšu investīciju ilgtspējas reitings, un tas koncentrējas uz ilgtermiņa ieguldījumiem. Fonda apjoms ir 200 miljoni eiro, un tas investē saules enerģijas parkos, sauszemes vēja un enerģijas uzglabāšanas projektos.

Modus Asset Management izpilddirektors Povils Pečulis: "Esam gandarīti par vēl vienu veiksmīgi noslēgto iegādes darījumu. Šīs ir mūsu pirmās investīcijas Latvijā, un šajā tirgū redzam labas atjaunojamo energoresursu nozares izaugsmes perspektīvas. Esam apņēmušies investēt šajā reģionā arī turpmāk, tādējādi stiprinot gan enerģētisko neatkarību, gan arī paplašinot zaļās enerģijas ražošanas apmērus."

Vadošais Evecon un WiSo konsultants finanšu un juridiskajos jautājumos bija KPMG, savukārt Modus Asset Management konsultēja TGS.

Komentāri

Pievienot komentāru