Citas ziņas

Notikušas izmaiņas Zvaigzne ABC dalībnieku sastāvā

Gunta Kursiša, 15.11.2012

Jaunākais izdevums

Grāmatu izdevējas un tirgotājas SIA Apgāds Zvaigzne ABC dalībnieku sastāvā notikušas izmaiņas, liecina informācija Lursoft.

Līdzšinējā dalībniece Maija Garkeviča ir samazinājusi sev piederošo daļu apjomu uzņēmumā no 79 līdz 50, respektīvi no 2,92% līdz 1,85%. Savukārt par 1,07% Zvaigzne ABC daļu turētāju ir kļuvusi pati SIA Apgāds Zvaigzne ABC.

Pārējie 18 dalībnieki nav mainījuši savu kapitāldaļu apjomu uzņēmumā. Vijai Kilblokai pieder 55,74% uzņēmuma kapitāldaļu, Elmāram Lācim – 4,8%, Dacei Priedītei – 4,58%, Mārim Polkmanim – 3,47%, Ilzei Briģei – 3,03%, Silvijai Zālītei – 2,21%, Veronikai Pužulei – 2,07%, Marijai Freibergai – 1,66%, Ivo Klotiņam – 1,33%, Vijai Birnbaumai – 1,29%, Lidijai Auzevičai – 1,00%, Zintai Ziņģei – 0,78%, Zintai Stikulei – 0,52%, Laimai Nagliņai – 0,48%, Ievai Tarvidai – 0,44%, Irinai Treskinai – 0,44 un Ilzei Cinei – 0,44%.

SIA Apgāds Zvaigzne ABC dibināta 1993. gadā, un tās pamatkapitāls ir 135,45 tūkst. Ls. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Kr. Valdemāra ielā 6, Rīgā.

Pašlaik uzņēmuma valdes priekšsēdētājas amatu ieņem vairākuma kapitāldaļu īpašniece Vija Kilbloka, tāpat valdē darbojas arī Ilze Briģe, Arnis Kilbloks, Elmārs Lācis un Māris Polkmanis.

2010. gadā uzņēmuma peļņa sasniedza 250 tūkst. Ls, bet apgrozījums – 7,02 milj. Ls. 2009. gadā Zvaigzne ABC cieta 2242 Ls zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums SIA "Apgāds Zvaigzne ABC" vērsies Satversmes tiesā (ST) saistībā ar Covid-19 dēļ valstī noteikto grāmatu tirdzniecības aizliegumu klātienē, aģentūrai LETA apliecināja "Apgāda Zvaigzne ABC" valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka.

Viņa pastāstīja, ka pieteikums iesniegts pagājušās nedēļas piektdienā, 29.janvārī, balstoties uz Satversmes 91. un 105.pantu.

"Apgādu Zvaigzne ABC" pārstāvošā zvērinātu advokātu biroja "Klotiņi & Serģis" advokāts Juris Balodis-Bolužs aģentūru LETA informēja, ka pieteikumā ST tiek apstrīdēta valdības noteiktā grāmatu mazumtirdzniecības klātienē aizlieguma atbilstība Satversmes 1.pantam, 91.panta pirmajam teikumam un 105.panta pirmajam un trešajam teikumam.

Satversmes pirmais pantā teikts, ka "Latvija ir neatkarīga demokrātiska republika", 91.panta pirmajā teikumā minēts, ka "visi cilvēki Latvijā ir vienlīdzīgi likuma un tiesas priekšā", savukārt 105.panta pirmajā teikumā teikts, ka "ikvienam ir tiesības uz īpašumu", bet šī paša panta trešais teikums nosaka, ka "īpašuma tiesības var ierobežot vienīgi saskaņā ar likumu".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grāmatu izdevējs SIA «Apgāds Zvaigzne ABC» pagājušajā gadā strādājis ar konsolidēto apgrozījumu 12,398 miljonu eiro apmērā, kas bija par 5,7% mazāk nekā 2016. gadā, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Taču SIA «Apgāds Zvaigzne ABC» grupa 2017. gadu beigusi ar zaudējumiem 4516 eiro apmērā pretēji peļņai gadu iepriekš.

SIA «Apgāds Zvaigzne ABC» konsolidētajā pārskatā iekļauti izdevniecības, kā arī arī tai pilnībā piederošā meitas uzņēmuma AS «Poligrāfists» rezultāti. Gada pārskats liecina, ka grupas neto apgrozījuma kritums saistīts ar pašražotās produkcijas ieņēmumu samazinājumu. Apgāda ražoto grāmatu un citu produktu pārdošanas ieņēmumi pērn veidoja gandrīz 72% no grupas kopējā apgrozījuma jeb 8,865 miljonus eiro, kas bija par 10% mazāk nekā 2016. gadā.

Gada pārskata vadības ziņojumā atzīmēts, ka uzņēmums pērn turpinājis iepriekšējos gados uzsākto ražojamās produkcijas veidu un ražošanas procesu pārstrukturizāciju, palielinot piedāvātos digitālos resursus tiešsaistē, veidojot jaunus interaktīvus materiālus un turpinot poligrāfijas ražošanas procesu optimizāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zvaigzne ABC tiesāsies ar Izglītības ministriju

Lelde Petrāne, 22.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecības Zvaigzne ABC un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) publiskā «laipnību» apmaiņa par savstarpējo saspīlējumu liecināja jau vasaras sākumā. Taču vakardien no abām pusēm gaismā nākusī informācija liecina par augstākiem toņiem, informē laikraksts Diena.

Proti, izglītības ministrs Roberts Ķīlis lūdzis Konkurences padomi (KP) pārbaudīt un novērst iespējamo dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, jo IZM veiktais mācību līdzekļu iegādes apkopojums uzrāda lielu izdevniecības Zvaigzne ABC īpatsvaru. Apgāda valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka to dēvē par viņu nomelnošanas kampaņu un cita starpā piebilst, ka Zvaigzne ABC jau jūlijā vērsusies administratīvajā tiesā pret IZM par neatbildēšanu uz tās iesniegumiem, vēsta laikraksts.

Konflikts starp IZM un izdevniecību sācies jūnijā, pēc tam, kad Zvaigzne ABC pamanīja kādu R. Ķīļa un apgāda Lielvārds valdes priekšsēdētāja Aivara Gribusta saraksti sociālajā tīklā Twitter, kur abi apspriedās par digitālajiem mācību līdzekļiem. Zvaigzne ABC uz to reaģēja ar aizdomām par aizmugurisku vienošanos toreiz vēl gaidāmajā mācību līdzekļu digitalizācijas konkursā, kas noslēdzās jūlija beigās. Neilgi pēc tam izglītības un zinātnes ministrs atbildīgajam IZM departamentam uzdeva veikt pārbaudi par iespējamo dominējošo stāvokli mācību materiālu izdevēju tirgū. R. Ķīlis toreiz uzsvēra, ka tā nav atbilde uz Zvaigzne ABC izteikumiem, bet gan situācijas izpēte pirms mācību līdzekļu digitalizācijas konkursa, skaidro Diena.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zvaigzne ABC vairākuma kapitāldaļu īpašniece palielina sev piederošo daļu īpatsvaru

Gunta Kursiša, 27.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grāmatu izdevējas un tirgotājas SIA Apgāds Zvaigzne ABC vairākuma kapitāldaļu turētāja Vija Kilbloka palielinājusi sev piederošo uzņēmuma kapitāldaļu īpatsvaru, liecina jaunākie Lursoft dati.

V. Kilbloka palielināja savu dalību uzņēmumā no 55,74% līdz 57,40%. Izmaiņas ierakstītas Uzņēmumu reģistrā 26. novembrī. Tādējādi viņas ieguldījums uzņēmumā ir 77,750 tūkst. Ls.

Uzņēmuma daļas bez V. Kilblokas pieder vēl 19 citiem dalībniekiem – Maijai Garkevičai (1,85%), SIA Apgāds Zvaigzne ABC (1,07%), Zanei Kilblokai (1,48%), Elmāram Lācim (4,80%), Dacei Priedītei (4,58%), Mārim Polkmanim (3,47%), Ilzei Briģei (3,303%), Silvijai Zālītei (2,21%), Veronikai Pužulei (2,07%), Ivo Klotiņam (1,33%), Vijai Birnbaumai (1,29%), Lidijai Auzevičai (1,00%), Zintai Ziņģei (0,78%), Zintai Stikulei (0,52%), Laimai Nagliņai (0,48%), Ievai Tarvidai (0,44%), Iriniai Treskinai (0,44%), Ilzei Cinei (0,44%) un Jūlijam Aldersonam (0,44%).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nolemts slēgt SIA "Apgāds Zvaigzne ABC" veikalu "Zvaigznes outlet grāmatnīca" Vaļņu ielā, Rīgā, apstiprināja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka.

Viņa atzina, ka šāds lēmums pieņemts Covid-19 pandēmijas mazināšanai noteikto tirdzniecības ierobežojumu dēļ, kas cita starpā neļauj pārdot grāmatas klātienē. "Mēs vēl būtu cīnījušies, ja ne atbilde no Ekonomikas ministrijas, ka aizliegts tirgot grāmatas," sacīja Kilbloka.

Uzņēmuma vadītāja atzīmēja, lai arī veikals šajā ārkārtējās situācijas laikā tirgo grāmatas distances kanālos, apgrozījums ir vēl uz pusi mazāks nekā pagājušā gada pavasarī, kad pirmās ārkārtējās situācijas laikā tas arī būtiski samazinājās. "Mums saka - pārdodiet pa telefonu, pārdodiet internetā, izsniedziet veikalā. Taču izsniegt veikalā nozīmē, ka cilvēki ir darbā, viņiem ir jāmaksā, bet to izsniegumu veikalā ir ārkārtīgi maz," atzina Kilbloka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reorganizācijas procesā SIA "Apgāds Zvaigzne ABC" pievienos poligrāfijas pakalpojumu sniedzēju AS "Poligrāfists", liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Paredzēts, ka "Poligrāfists" tiks pievienots "Apgādam Zvaigzne ABC", uzņēmumiem apvienojoties. Kompāniju kreditori prasības var pieteikt mēneša laikā no paziņojumu par reorganizāciju publicēšanas dienas, proti, mēneša laikā no 21.janvāra.

"Apgāda Zvaigzne ABC" valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka aģentūrai LETA sacīja, ka abu uzņēmumu konsolidācija tiks īstenota Covid-19 radītās krīzes dēļ.

Jautāta, vai šī uzņēmumu apvienošana nozīmēs arī darbinieku skaita samazināšanu, Kilbloka bija atturīga, norādot, ka tas būs atkarīgs no tā, vai un kad atkal varēs strādāt grāmatnīcas.

Jau vēstīts, ka valdība 21.janvārī vienojās, ka līdzšinējie ierobežojumi būs spēkā līdz 7.februārim. Tas nozīmē, ka saglabāti ierobežojumi

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pelnošākie grāmatizdevēji Latvijā TOP5

Zane Atlāce - Bistere, 01.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atšķirībā no grāmatizdevniecības nozares kopējā apgrozījuma, kas pēdējos gados saglabājies bez būtiskām izmaiņām, nozares uzņēmumu kopējā peļņa pērn varētu būt piedzīvojusi būtisku kritumu - 2017.gadā tā samazinājusies līdz 180,61 tūkst.eiro, liecina Lursoft pētījums.

Grāmatizdevniecības nozarē vietu raduši 156 uzņēmumi, no tiem 8 reģistrēti aizvadītajā gadā. Nozarē reģistrēto uzņēmumu vidējais vecums sasniedzis 13 gadus un patlaban sekmīgi darbu turpina arī vairāki 1991.gadā reģistrēti grāmatizdevēji.

Pelnošāko Latvijas grāmatizdevēju TOP5 skatiet galerijā!

Latvijas Nacionālās bibliotēkas apkopotie dati liecina, ka izdevējdarbībā dominē izteikti nozares līderi – 2017.gadā 44% no Latvijas kopējās grāmatu tirāžas veido SIA Apgāds Zvaigzne ABC, AS Latvijas Mediji un SIA Jumava izdevumi. Apgāds Zvaigzne ABC 2017. gadā izdevis 364 grāmatas, kuru tirāža sasniedz 28% no kopējās grāmatu tirāžas.

Latvijas Mediji izdevuši 95 grāmatas, kuru tirāža veido 12% no kopējās tirāžas, bet Jumava – 147 grāmatas, kuru tirāža sastāda 4% no kopējās tirāžas, liecina Latvijas Nacionālās bibliotēkas apkopotie dati par izdevējdarbību Latvijā.Salīdzinājumā ar pēdējiem pieciem gadiem, grāmatu skaits ir gandrīz nemainīgs, taču grāmatu tirāža aizvien turpina samazināties. 2017. gadā izdotas 2 185 grāmatas, neskaitot krāsojamās grāmatas bērniem, bet grāmatu tirāža, salīdzinot ar 2016. gadu, samazinājusies par 11%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zvaigzne ABC un IZM strīdu tiesa skatīs tikai 2014.gadā

Elīna Pankovska, 02.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecības Zvaigzne ABC šā gada jūlijā vērsās Administratīvajā rajona tiesā pret Izglītības un kultūras ministriju (IZM) saistībā ar neatbildēšanu uz tās iesniegumiem. Kā liecina informācija Tiesu informācijas sistēmā, šis strīds tiks izskatīts tikai 2014. gada 8.aprīlī.

Jāatgādina, ka pēc tam, kad izglītības ministrs Roberts Ķīlis lūdza Konkurences padomi (KP) pārbaudīt un novērst iespējamo dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, jo IZM veiktais mācību līdzekļu iegādes apkopojums uzrāda lielu izdevniecības Zvaigzne ABC īpatsvaru, apgāda valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka to dēvēja par viņu nomelnošanas kampaņu.

Konflikts starp IZM un izdevniecību sācies jūnijā pēc tam, kad Zvaigzne ABC pamanīja kādu R. Ķīļa un apgāda Lielvārds valdes priekšsēdētāja Aivara Gribusta saraksti sociālajā tīklā Twitter, kur abi apspriedās par digitālajiem mācību līdzekļiem. Zvaigzne ABC uz to reaģēja ar aizdomām par aizmugurisku vienošanos toreiz vēl gaidāmajā mācību līdzekļu digitalizācijas konkursā, kas noslēdzās jūlija beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Bibliotēkās pieejamos 114 latviešu rakstnieku darbus e-formātā varēs lasīt bez maksas

Db.lv, 11.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas publiskajās bibliotēkās reģistrētie lasītāji turpmāk 114 latviešu rakstnieku darbus varēs lasīt bez maksas, informē apgāds Zvaigzne ABC.

Lai turpmāk izmantotu šo lasīšanas iespēju, būs nepieciešama tikai ierīce (dators, viedtālrunis, e-grāmatu lasītājs) ar interneta pieslēgumu. Starp pieejamajiem darbiem ir Aivara Freimaņa romāns «Katls», Jāņa Ezeriņa «Stāsti un noveles», Ingas Gailes šarmanti stilīgais detektīvromāns «Neredzamie» un pat daudz apspriestie Karīnas Račko romāni «Debesis pelnos» un «Saplēstās mežģīnes».

Visās Latvijas pašvaldību publiskajās bibliotēkās 2019. gadā lasītājiem tiek piedāvāts jauns, inovatīvs pakalpojums – «3td e-grāmatu bibliotēka» vietnē www.3td.lv . To nodrošina Kultūras informācijas sistēmu centrs sadarbībā ar SIA «Tieto Latvia», Apgādu Zvaigzne ABC un publiskajām bibliotēkām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Zvaigzne ABC kāpina apgrozījumu par 10,5%

Žanete Hāka, 24.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā SIA Apgāds Zvaigzne ABC savu apgrozījumu kāpinājis par 10,47%, sasniedzot 9,256 miljonus latu, liecina Lursoft dati.

Tiesa gan, pārskata gadu, atšķirībā no 2011.gada, izdevējs noslēdzis ar 26,59 tūkstošu latu zaudējumiem, kurus paredzēts segt ar iepriekšējo gadu peļņu.

SIA Apgāds Zvaigzne ABC šogad iecerējis turpināt attīstīt savu grāmatnīcu tīklu un optimizēt digitālās drukas pielietošanu grāmatu ražošanā, gatavojot sevišķi mazu metienu izdevumus, norādīts uzņēmuma iesniegtajā gada pārskatā.

Tāpat šogad SIA Apgāds Zvaigzne ABC paredzējis turpināt darbu pie mācību materiālu izdošanas, kā arī paplašināt 2011.gadā uzsākto interaktīvo elektronisko mācību materiālu piedāvājumu izglītības iestādēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Mācību literatūras tirgū konkurences tiesību pārkāpumus nekonstatē

Žanete Hāka, 20.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzot pēc Izglītības un zinātnes ministrijas lūguma uzsākto mācību literatūras tirgus uzraudzību, Konkurences padome (KP) secinājusi, ka konkurences tiesību pārkāpumi tirgū nav notikuši.

Vienlaikus KP norāda, ka, lai mācību literatūru iegādātos lētāk, pašvaldību vai valsts līmenī plašāk jāizmanto pastāvošās iespējas iepirkt to bez mazumtirdzniecības uzcenojuma, kā arī jāturpina meklēt risinājumus konkurences veicināšanai mācību literatūras tirgū.

KP norāda – situācijā, kad publiskais finansējums ir nepietiekams, ir būtiski, lai skolas mācību literatūru iepirktu vairumtirdzniecībā, tā izvairoties no mazumtirdzniecības uzcenojuma, kas mācību literatūrai svārstās no aptuveni 20 līdz pat 70%. Par līdz galam neizmantotām iespējām iepirkt grāmatas bez mazumtirdzniecības uzcenojuma liecina lielais grāmatu apjoms, ko izdevēji pārdod grāmatnīcām.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Db viedoklis: Ja kāda dominance tirgū radusies dabiski, tad jau viss kārtībā

Dienas Bizness, 22.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izglītības un zinātnes ministrija pēkšņi izrādās nobažījusies, ka Latvijas skolas gandrīz pusi no mācību literatūras iegādājas no viena izdevēja. DB vērtējumā tas ir pārspīlēti.

Pēc ministrijas lūguma Konkurences padomei (KP) jāpēta un jāizsaka atzinums par aptuveno faktu, ka virs 48% no visiem drukātajiem mācību līdzekļiem tiek iegādāti Apgādā Zvaigzne ABC. Pirmais konkurences uzraugu ieteikums ministrijai varētu būt vēlējums uzmanīgākai attieksmei pret izvēlēto metodoloģiju - ieskata gūšanai ir «nejauši atlasīts» zināms mācību iestāžu daudzums.

Tas nu ir drusku amizanti, ka ministrija ir dabūjusi vairāk datu, nekā spēj apstrādāt un uz sava aptuvenā ieskata bāzes prasa KP rīcību. KP nav vis šāds tāds kantorītis, bet gan varas ziņā potenciāli draudīgs iestādījums, un, pirms darīties ar šādiem asiem rīkiem, pilnīgs faktu materiāls būtu absolūts priekšnoteikums. Pagaidām IZM aplēses par apspriežamā apgāda daļu tirgū ir tikai provizoriskas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunās paaudzes rakstnieki cenšas pielāgoties tirgus pieprasījumam un vērtē, kādā veidā autors var būt pieprasīts un sevi nodrošināt, intervijā DB norāda Apgāda Zvaigzne ABC valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka.

Lai gan šobrīd vietējo autoru loks ir kļuvis krietni plašāks, pasaulē atzītu latviešu rakstnieku joprojām nav daudz. Par vienu no celmlaužiem šajā ziņā V. Kilbloka sauc latviešu rakstnieci Noru Ikstenu, kura pavasarī pārstāvēja Latviju Londonas grāmatu tirgū. Potenciālu iekarot pasaules tirgu Apgāda Zvaigzne ABC valdes priekšsēdētāja saskata arī citos latviešu rakstniekos.

Fragments no intervijas

Tuvojas pirmais septembris, vai varētu teikt, ka finansiāli šis laiks gada griezumā izdevniecībai ir viens no veiksmīgākajiem?

Gada griezumā veiksmīgākais laiks izdevniecībai noteikti ir Ziemassvētki. Kādreiz vasara mums bija lielais strādāšanas laiks, jo uz pirmo septembri vajadzēja pagūt izdot jaunas grāmatas un burtnīcas, taču līdz ar izglītības satura reformu akcenti ir mainījušies. Šobrīd vasara ir ļoti mierīgs periods – mūsu ķīmiķi, matemātiķi, fiziķi, biologi un citi speciālisti ir atvaļinājumos un atpūšas. Darbs ir padarīts. Pārdošanā aktīvākie mēneši ir novembris un decembris, taču tā tas ir visā pasaulē. Izdevēji īpaši gatavojas Ziemassvētkiem, kad pieprasījums pēc grāmatām kļūst lielāks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma vadītājam ir jābūt skaidram morālajam kompasam, uzskata Vija Kilbloka, SIA Apgāds Zvaigzne ABC valdes priekšsēdētāja un īpašniece.

Katrs vadītājs var būt atšķirīgs tieši tādā pat mērā, cik atšķirīgi ir paši cilvēki, svarīgākais ir enerģētika jeb harisma, domā V. Kilbloka. Grāmatu izdevniecība Zvaigzne ir bijusi viņas pirmā un vienīgā pastāvīgā darbavieta. Sākotnēji uzņēmumā viņa bijusi juridiskās literatūras redaktore, vēlāk vadījusi Sabiedrisko zinātņu redakciju, bet deviņdesmito gadu sākumā kļuvusi par izdevniecības vadītāju.

“Kādam vajadzēja uzņemties atbildību gan par Zvaigzni, gan par lieliskā grāmatizdevēju kolektīva saglabāšanu. Man jau bija politiskais rūdījums, divi bērni skolnieki un pārliecība, ka es zinu, ko darīt, lai Latvija nezaudētu profesionāli spēcīgu izdevniecību, kas specializējusies mācību literatūras izdošanā. Man apkārt bija cilvēki, kuri mani atbalstīja un man noticēja,” stāsta V. Kilbloka, atzīstot, ka viens no viņas lielākajiem izaicinājumiem šo gadu laikā ir bijis neatdarināt ambiciozus vīriešus un nepārņemt viņu darba stilu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Citu preču tirdzniecība palīdz grāmatu izdevējai un tirgotājai SIA Apgāds Zvaigzne ABC veikt savu sirds darbu un turpināt izdot grāmatas

SIA Apgāds Zvaigzne ABC 2016. gadā izdevusi 516 jaunu nosaukumu izdevumus. «Mēs joprojām diezgan labi spējam nodrošināt, ka tas, ko radām, tiek pārdots. Mēs esam ieinteresēti saražoto pārdot, mums šobrīd ir 34 grāmatnīcas, vienu no tām pērn atvērām u/v Stockmann. Taču mūsu apgrozījumu neveido tikai mūsu izdoto grāmatu apgrozījums. Saprotot, kā pasaule mainās, mēs pārdotajā pakāpeniski palielinām citu preču īpatsvaru, kas ietver kancelejas preces, rotaļlietas, Dzintara roku krēmus un higiēniskās lūpukrāsas, arī pārtikas produktus – jebko, pēc kā ir pieprasījums,» saka Vija Kilbloka, SIA Apgāds Zvaigzne ABC valdes priekšsēdētāja. Ir periodi, kad grāmatas pērk vairāk, Ziemassvētku laikā citu preču apgrozījums var būt zem 20%, bet pavasara un vasaras mēnešos tas pārsniedz 30% un tuvojas jau 40%. «Šī ir sīva izdzīvošanas recepte – citu preču tirdzniecība ir tā, kas palīdz uzņēmumam veikt savu sirds un misijas darbu. Šī ir mana sirdslieta, un tas attiecas uz visiem šeit strādājošajiem – cilvēki te strādā ilgi, vēlāk Zvaigznē strādā arī bērni un pat mazbērni. Varētu pat teikt, ka šis ir dzīvesstila uzņēmums, kas ir liels Latvijas apstākļiem, bet pasaulei – maza kompānija,» norāda uzņēmēja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ darbu blakus Zvaigzne ABC grāmatnīcai Valdemāra ielā 6 sākusi kafejnīca Zvaigzne Cafe.

Kafejnīcu izveidojis SIA Apgāds Zvaigzne ABC īpašnieces Vijas Kilblokas dēls Kristaps Kilbloks. Kā atklāšanā sacīja V. Kilbloka, ideja par kafejnīcu blakus grāmatnīcai dzimusi jau pirms vairākiem gadiem un tagad tā ir īstenojusies. Iepriekš kafejnīcas vietā atradās kancelejas preču veikals.

K. Kilbloks kādu laiku dzīvojis Anglijā, Lankasterā, un viņa mājoklis atradies virs kafijas veikala un grauzdētavas, un ar laiku sācis tajā apgūt profesijas noslēpumus. Atbraucot mājās viņš mēģina šo ideju īstenot arī Rīgā.

Varbūt tālā nākotnē varēsim redzēt veselu kafejnīcu ķēdi, sacīja V. Kilbloka.

Ieskats jaunajā kafejnīcā - galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Mēs itin viegli varam palīdzēt Dzintaram pārvarēt politisko notikumu radītās grūtības!» ar šādu aicinājumu pie Facebook lietotājiem vērsusies Apgāda Zvaigzne ABC lielākā īpašniece un valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka.

«Šie ir mani šīs dienas pirkumi, un man vēl ir lieli plāni Ziemassvētku dāvanu sakarā,» viņa raksta.

«Dzintaram ir tik daudz labu un ikdienā noderīgu ražojumu, ka tie daži miljoni nodokļu parādos tāds nieks vien ir, ja mēs katrs nopirksim kaut vai kādu nieku par dažiem eiro! Palīdzam savējiem! Lūdzu, dalieties ar šo aicinājumu!» pauž Apgāda Zvaigzne ABC vadītāja.

Ierosināts a/s Dzintars tiesiskās aizsardzības process, kas, iespējams, ir pēdējais salmiņš Latvijas kosmētikas leģendas glābšanā no pieaugošā parādu vezuma, trešdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Fastr Books kļūs par lielāko e-grāmatu tirgotāju Latvijā

Gunta Kursiša, 26.03.2014

Fastr izstrādātāji Aleksandrs Bičkovs, Aleksejs Siņicins, Eldars Loginovs un Anatolijs Ressins.

Foto: Edmunds Brencis, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas start-up uzņēmums Fastr Books pabeidzis darbu pie sava e-grāmatu veikala izstrādes un noslēdzis līgumus ar vairākiem grāmatu izdevējiem, līdz ar to kļūstot par lielāko e-grāmatu tirgotāju Latvijā.

Fastr Books noslēgti sadarbības līgumi ar izdevējiem Zvaigzne ABC, Jumava, Mansards un The White Book. Fastr izveidotājs Eldars Loginovs pauž, ka jaunuzņēmuma mērķis turpmāk ir izvērst darbību Eiropā un ASV. Šobrīd Fastr Books piedāvā vairāk nekā četrus tūkstošu e-grāmatu septiņās valodās. Savukārt «tuvākajā laikā» tiek solīts grāmatu piedāvājumu klāstu papildināt ar grāmatām angļu valodā, lai e-grāmatu piedāvājums veikalā sasniegtu simts tūkstošus e-grāmatu.

«Līdz šim e-grāmatu lasīšana Latvijā lielai daļai mobilo ierīču lietotāju nebija kļuvusi par ikdienā ierastu nodarbi. Šis risinājums potenciāli ir spējīgs piesaistīt gan tehnoloģiju fanu, gan grāmatu lasītāju interesi, tāpēc mums šķita ļoti būtiski iesaistīties šajā projektā,» savu līdzdalību Fastr Books e-gramātu veikala izveidē komentē Zvaigzne ABC e-grāmatu projektu vadītāja Kristīne Pastare-Skutele.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zvaigze ABC izdotā Adama Lešinska grāmata «Apple noslēpumi» atklāj noslēpumainās taktikas, sistēmas un līderu stratēģijas, kas ļāva Stīvam Džobsam un viņa uzņēmumam gūt vienu komerciālu uzvaru pēc otras un radīt milzīgu Apple sekotāju pulku. Autors vairākus gadus, ir pētījis šo noslēpumaino uzņēmumu, kas tagad ļauj lasītājam redzēt, kas notiek aiz Apple slēgtajām durvīm. Balstoties uz neskaitāmām intervijām, šī grāmata piedāvā ekskluzīvu, jaunu informāciju: kāpēc Apple uzņēmumā strādā tik radoši cilvēki un kāda ir tā cena, kā uzņēmums sadarbojās ar citām organizācijām, kā Apple turpina biznesu pēc Stīva Džobsa nāves. Lai arī grāmata «Apple noslēpumi» ir dziļš pētījums par vienu unikālu uzņēmumu (un tā iekšējo ekosistēmu, investoriem, darbiniekiem un konkurentiem), ikviens, kas vēlas piešķirt savam uzņēmumam, karjerai vai radošajam darbam nedaudz Apple mirdzuma, gūs vērtīgas mācību stundas par uzņēmuma vadību, produktu dizainu un mārketingu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja ikdienā trenē labo domu muskuļus sirdī un prātā, ir vieglāk pamanīt pozitīvo un vairot prieku.

SIA "Apgāds Zvaigzne ABC" līdzīpašniece un vadītāja Vija Kilbloka uzskata, ka mūsu lielākais kapitāls ir pārliecība un ticība sev. Lai gan nereti dzirdētas skeptiskas diskusijas par grāmatu nākotni, viņa ir pārliecināta, ka grāmatai ir nākotne.

"Reizēm man ārzemju kolēģi prasa, kā mazajā Latvijā iespējams pastāvēt tik lielai izdevniecībai. Godīgi saku: es nezinu. Man šķiet, arī putni noturas gaisā tāpēc, ka viņi tic savai spējai lidot. Ticībai ir milzīgs spēks. Kā Loida Vēbera mūziklā – what we believe is true (tas, kam mēs ticam, ir patiesība). Ja pats zaudē ticību... Domāju, ka mūsu lielākais kapitāls ir pārliecība un ticība. Ja sāc baidīties, jau esi zaudējis," viņa teic.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Uzņēmumu Reputācijas Topa uzvarētāji un pasākuma norise fotogrāfijās

Zane Atlāce - Bistere, 09.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmumu reputācijas topā šogad uzvarējusi maizes ceptuve Lāči, bet uzņēmumu vadītāju reputācijas topā pirmo vietu ieguvis ceptuves vadītājs un īpašnieks Normunds Skauģis, liecina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, sabiedrisko attiecību aģentūras Nords Porter Novelli un laikraksta Dienas Bizness ikgadēji veidotā Uzņēmumu reputācijas topa un Uzņēmumu vadītāju topa rezultāti.

Reputācijas topa 2. vietā telekomunikāciju uzņēmums Latvijas Mobilais telefons, 3.vietā - graudu pārstrādes uzņēmums Dobeles dzirnavnieks, 4.vietā - Swedbank, 5.vietā vietā - zāļu ražotājs Grindeks, 6.vietā kosmētikas ražotājs Stenders, 7.vietā - kosmētikas ražotāja Madara Cosmetics, 8.vietā - degvielas un citu preču mazumtirgotājs Statoil Fuel & Retail Latvia, 9.vietā - kokapstrādes uzņēmums Latvijas Finieris, 10.vietā - ēdināšanas uzņēmums Lido.

Uzņēmumu vadītāju reputācijas topa 2.vietā ir Lido vadītājs Gunārs Ķirsons, 3.vietā - Latvijas Mobilā telefona vadītājs Juris Binde, 4.vietā - Madara Cosmetics vadītāja un līdzīpašniece Lotte Tisenkopfa-Iltnere, 5. vietā - apgāda Zvaigzne ABC vadītāja un lielākā īpašniece Vija Kilbloka, 6. vietā - izdevniecības Santa vadītāja un līdzīpašniece Santa Anča, 7. vietā - AS UPB dibinātājs, padomes priekšsēdētājs Uldis Pīlēns, 8. vietā - Swedbank vadītājs Māris Mančinskis, 9. vietā - kosmētikas ražotāja Dzintars vadītājs Iļja Gerčikovs, bet 10. vietā Grindeks valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Džona Vitmora «Koučings sasniegumiem» ir kļuvusi par galveno mācību grāmatu koučinga metodoloģijā. To izmanto koučinga apmācībā un personāla vadības nodaļās visā pasaulē. Grāmatā ir izskaidroti un ar piemēriem no biznesa un sporta pasaules ilustrēti koučinga principi, aprakstīts koučinga process, secīgo jautājumu jeb GROW modelis un prakse.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Komunikācija, kas sekmē saprašanos un sadarbību

Dienas Bizness, 24.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārlieks stratēģiskums bojā darba devēju un ņēmēju attiecības un neveicina noturīgu biznesu. Latvijas nelielais tirgus nosaka, ka perspektīvs šeit var būt tikai ilgtermiņa attiecībās balstīts bizness, uzskata pārdošanas vadības konsultāciju un apmācības kompānijas Occam Consulting īpašnieks Ph.D. Edmunds Apsalons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iznākusi Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesora Edmunda Apsalona grāmata «Komunikācijas kompetence: kā saprasties un veidot attiecības». Autors ir viens no Latvijas vadošajiem speciālistiem komunikācijas teorijas un argumentācijas teorijas jomā, filozofijas doktors, kurš konsultē Latvijas uzņēmumus un organizācijas un vada mācību kursus lietišķās komunikācijas (pārrunu vadīšana, lietišķā argumentācija un pārliecināšana) jomā, kā arī darbojas uzņēmējdarbībā. Jaunākā E. Apsalona grāmata paredzēta tiem, kuri vēlas uzlabot savu prasmi komunicēt, apgūt lietišķu pārrunu vadīšanas komunikatīvos principus un noteikumus, veidot veiksmīgas lietišķas partnerattiecības un sarunā nepieļaut negodīgu manipulāciju. Grāmata būs noderīga gan akadēmiskām studijām, gan kā saistoša lasāmviela personīgajai izaugsmei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oktobra vidū universālveikala Stockmann otrajā stāvā atvērti četri jauni veikali. Starp jaunajiem nomniekiem ir pulksteņu veikals Laiks, salons Wood Religion Barber Shop, optikas salons Metropole Optika un grāmatu veikals Zvaigzne ABC, kuri kopā aizņem gandrīz 600 m2.

«Rīgā ir pabeigts ēkas reorganizācijas un pieejamo telpu nomas projekts,» norāda Brets Pirtnieks, Stockmann nekustamā īpašuma nodaļas reģionālais vadītājs.

Nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums Colliers International Latvia sadarbības līguma ietvaros par telpu nomu un saskaņā ar jauno Stockmann stratēģiju un ideju par Rīgā esošās ēkas izmantošanu, piesaistījis septiņus jaunus nomniekus.

2015. gada septembrī universālveikalā ienāca divi jauni nomnieki – sadzīves tehnikas un elektronikas veikals Euronics un kafejnīca Costa Coffee. Vēlāk, 2016. gada janvārī, uzņēmums Anvol universālveikala ceturtajā stāvā atvēra veikalu XS Rotaļlietas.

Komentāri

Pievienot komentāru