Jaunākais izdevums

Šogad tūrisma operators SIA “Novatours” saņēmis "Altum" aizdevumu 1 miljona eiro apmērā, lai nodrošinātu ilgtspējīgu un konkurētspējīgu uzņēmuma darbību un attīstību, liecina uzņēmuma sniegtā informācija "Lursoft".

Uzņēmuma gada pārskats liecina, ka SIA "Novatours" 2019.gadā lielu uzmanību veltījis pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai un mārketinga pakalpojumiem: "Tika veikti pasākumi lidojumu ģeogrāfijas paplašināšanai un jaunu čartera maršrutu atklāšanai. Pielietojot jaunas datortehnoloģijas, tika ieviesti jaunu pārdošanas kanāli. Tika arī izstrādāti un darbību sāka jauni produktu tūrisma pakalpojumi. Izmantoto pakalpojumu komplekss ļāva sasniegt pozitīvus rezultātus."

Gada pārskats rāda, ka 2019.gadā SIA "Novatours" apgrozīja 35,02 miljonus eiro un pēc nodokļu nomaksas guva 334,82 tūkstošu eiro peļņu. SIA "Novatours" turpmākā attīstība notikšot saskaņā ar izstrādāto stratēģiju, kas vērsta uz uzņēmuma ilgtspējīgu attīstību un pārdošanas apjomu, tirgus daļas pakāpenisku atjaunošanos pēc Covid-19. Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka tiks attīstīta jaunu lidojumu ģeogrāfija un piedāvāti jauni čartera maršruti. "

"Lursoft" izziņā esošā informācija liecina, ka uzņēmuma darbiniekiem arī vairākkārt kopš aprīļa sākuma izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, kā arī uzņēmumam atbalstīta nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku līdz trim gadiem. Pērn SIA "Novatours" nodarbināja 56 darbiniekus

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūroperators SIA "Novatours" plāno 5.martā atsākt tūrisma braucienus no Latvijas uz ārvalstīm, pirmos lidojumus organizējot uz Kanāriju salas Tenerifes kūrortiem, informē uzņēmuma pārstāve Ieva Sala.

Uzņēmuma tuvākos plānos jau pavasarī ierindojas ceļojumi arī uz Apvienoto Arābu Emirātu kūrortiem Dubaijā, kā arī uz Maldīvu salām.

Mazinoties Covid-19 ierobežojumiem ārvalstīs, "Novatours" māteskompānija, kas reģistrēta Lietuvā, pirmos ceļojumus Baltijas ceļotājiem sāka piedāvāt februārī - no Igaunijas un Lietuvas uz Ēģiptes kūrortiem Hurgadā un Šarm eš Šeihā, kā arī Kanāriju salu Tenerifi.

Ceļojumu atsākšana esot rūpīgi izsvērts, pārdomāts un atbildīgs lēmums, kas balstīts uz iesaistīto valstu atbildīgo iestāžu lēmumiem, noteikumiem un rekomendācijām, kā arī esot nemitīgā saziņā ar ārvalstu partneriem.

"Ceļotāji, kas jau atgriezušies no ārvalstu braucieniem, ir apliecinājuši, ka par drošību galamērķos tiek gādāts augstā līmenī. Tie arī nav pārlieku drastiski un mierpilnu atpūtu traucējoši vai ierobežojoši," saka I.Sala.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

ALTA: Ceļošanas atvieglojumi izejošo tūristu skaitu varētu palielināt par 15-20%

LETA, 17.06.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdības šonedēļ pieņemtais lēmums par ceļošanas atvieglojumiem personām ar Covid-19 sertifikātu, varētu palielināt no Latvijas izceļojošo tūristu skaitu par aptuveni 15 -20%, aģentūrai LETA prognozēja Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) valdes locekle, Igaunijas tūrisma kompānijas "Estravel" filiāles Latvijā vadītāja Anta Jokste.

"Principā esam apmierināti ar sen gaidīto un ilgi diskutēto valdības lēmumu. Ņemot vērā kopējo ainu EEZ valstīs, un īpaši tuvajos kaimiņos - Igaunijā, šis lēmums par atvieglojumiem testu un pašizolācijas ziņā ir atbilstošs un pamatots," sacīja Jokste.

Tomēr viņa uzsvēra - jāņem vērā, ka ceļošanai ir svarīga epidemioloģiskā situācija galvenokārt galamērķī un pašreiz vēl arvien ir valstis arī EEZ, kurās nebūtiska ieceļošana no valstīm ar saslimstības rādītāju virs 50 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju nav atļauta vai ir krietni ierobežota. Kā piemēru Jokste minēja Somiju.

"Protams, ka populārie Vidusjūras galamērķi - Grieķija un tai piederošās salas, Spānija, Bulgārijas un Turcijas kūrorti, ir atvērti vakcinētiem ceļotājiem, un viennozīmīgi tie vakcinētie vai izslimojušie Latvijas valsts piederīgie, kuri iepriekš kavējās ar ceļojumu iegādi maksas testu dēļ, tagad varēs šos testus neveikt, kā arī neizolēties, atgriežoties arī no Turcijas un citām trešajām valstīm. Domājams, ka šis apstāklis varētu palielināt izceļojošo tūristu skaitu par aptuveni 15-20%," minēja Jokste.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūroperatora “Novaturas” grupa, daļa no kuras ir Latvijā reģistrētais uzņēmums “Novatours”, pēc pandēmijas izraisītās dīkstāves, šī gada gada pirmajos sešos mēnešos guvusi peļņu un atzīst tūrisma nozares atlabšanu.

2021. gada pirmajos sešos mēnešos grupa guvusi 1,1 miljona eiro tīro peļņu, savukārt pērn šajā pašā periodā cieta 2,2 miljonu eiro zaudējumus. EBITDA attiecība šajā pusgadā sasniedza 1,8 miljonus eiro, salīdzinot ar zaudējumiem 0,8 miljonu eiro apmērā pērn šajā pašā periodā.

2021. gada pirmajā pusē pieejamo brīvdienu galamērķu piedāvājums pakāpeniski kļuva pielīdzināms gadam pirms pandēmijas. Šā gada pirmajā pusgadā uzņēmums kopumā apkalpoja vairāk nekā 46 tūkstošus klientu, kas ir par 48% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Grupas ieņēmumi sešos mēnešos sasniedza 29,1 miljonu eiro un pārsniedza 2020. gada pirmā pusgada rezultātus par 24%. Šā gada pirmajā pusē apkalpoto cilvēku skaits un gūtie ienākumi joprojām ir zemāki nekā attiecīgajā laikā 2019. gadā, taču uzņēmums katru mēnesi samazina starpību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas iedzīvotāji aktīvi izmantojuši iespēju aizvadītā gada nogales svētkus sagaidīt siltajās valstīs, aģentūrai LETA atzina aptaujāto tūroperatoru pārstāvji.

"Novatours" Pārdošanas nodaļas vadītāja Sanda Roze norādīja, ka gada nogales svētku laiks ierasti ir bijis bagāts ar ceļojumu pieprasījumiem.

"Ģimenes, draugu kompānijas un tie, kas vēlas baudīt atpūtu vienatnē, izmanto šo laiku, lai pagarinātu svētku laiku un baudītu vasarīgu atpūtu saulainos galamērķus, pamainot ierasto svētku vidi un atmosfēru," sacīja Roze.

"Novatours" ceļotāju topā šajā laika periodā ierindojās Ēģipte un Spānijas sala Tenerife Kanāriju salās.

Slēpošanas ceļojumi gada nogales svētku laikā "Novatours" piedāvājumā nav bijuši.

"Ceļojumu bodes" vadītājs Kaspars Gēgeris starp gada nogales populārākajiem galamērķiem izcēla Ēģiptes kūrortus. Tāpat populāri bijuši arī ceļojumi uz Lapzemi pie Ziemassvētku vecīša.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk tūrisma kompānijas "Novaturas", kurā ietilpst arī Latvijas SIA "Novatours", valdi pārstāvēs trīs personas, informē kompānijā.

Pēc akcionāru pilnsapulces "Novaturas" valdē iecelts Tomass Korgans un Ģedimins Almants. Darbu valdē turpina kompānijas dibinātājs Ugņus Radvila.

Kā skaidro kompānijā, jaunais valdes sastāvs, kad tajā būs trīs locekļi, paredz vēl efektīvāku un elastīgāku lēmumu pieņemšanu, kas ir viena no uzņēmuma prioritātēm. Turklāt tas palīdzēs nodrošināt vēl lielāku valdes locekļu iesaisti uzņēmuma stratēģiskajos procesos, vienlaikus saglabājot dažādu kompetenču līdzsvaru, uzsver "Novaturas" pārstāvji.

“Esmu pārliecināts, ka valdes locekļu daudzpusīgā un ilggadējā pieredze, kā arī viņu zināšanas un ekspertīze būtiski veicinās uzņēmuma stratēģijas veiksmīgu ieviešanu. Mēs paredzam nākamo periodu kā ilgtspējīgas izaugsmes periodu visai grupai un vienlaikus arī iespēju veikt būtisku, kvalitatīvu lēcienu, radot lielāku vērtību ceļotājiem, darbiniekiem, partneriem un akcionāriem. Mēs esam ceļā uz mērķtiecīgu un pārliecinošu savas līderības nostiprināšanu reģionā,” stāsta “Novaturas” grupas vadītājs Vitālijs Rakovski.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļojumu organizators “Novatours” iepazīstinājis ar 2024. gada vasaras ceļojumu programmu un jauniem galamērķiem no Latvijas – Kipra, Maļorka un Malaga.

Uzņēmums palielinās piedāvājumu arī uz Grieķijas salām, Spāniju un Melnkalni. 2024. gada vasarā Latvijas iedzīvotāji aicināti plānot savas brīvdienas 14 galamērķos.

“Veidojot nākamā gada vasaras sezonas programmu, vispirms domājām par vēl labāku pieredzi mūsu klientiem – sākot ar brīvdienu plānošanu un, protams, paša ceļojuma izbaudīšanu. Salīdzinot šī gada vasaru ar nākamo gadu, mēs grupas ietvaros esam plānojuši līdz pat 15% izaugsmi apkalpoto klientu ziņā. Uz Turciju būs iespējams ceļot ar agrām izlidošanām un vēliem mājup lidojumiem, lai brīvdienas tiktu maksimāli izmantotas,” stāsta "Novaturas" grupas, kas ietver arī Latvijas uzņēmumu “Novatours”, vadītājs Vitālijs Rakovskis (Vitalij Rakovski).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Novatours pakalpojumu cenā iekļaus aizsardzību pret degvielas cenu svārstībām

Db.lv, 23.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules naftas cenas Krievijas kara pret Ukrainu ietekmē šī gada martā ir sasniegušas gandrīz 130 USD par barelu, salīdzinot ar 80 USD par barelu gada sākumā. Attiecīgi, kopš 2021. gada novembra fiksēts arī ievērojams aviācijas degvielas sadārdzinājums.

Lai pasargātu ceļotājus no turpmākajām aviācijas degvielas cenu izmaiņām, tūroperators “Novatours” informē, ka turpmāk savu pakalpojumu cenā iekļaus aizsardzību pret degvielas cenu svārstībām.

“No 2022. gada sākuma aviācijas degvielas cena ir pieaugusi par aptuveni 60 procentiem. Šādam degvielas cenu pieaugumam ir tieša ietekme uz tūrisma nozari, kur transporta izmaksas veido vidēji 30% no pakalpojuma kopējās summas. Kamēr aviācijas degvielas cena tik ļoti svārstās un nenoteiktība tirgū ir liela, vēlamies pasargāt ceļotājus no iespējamām lielākām izmaksām, tāpēc šogad plānotajiem ceļojumiem ar šo pakalpojumu nodrošināsim cenu nemainību aviācijas degvielas cenas pieauguma ietekmē,” informē “Novatours” pārdošanas daļas vadītāja Sanda Roze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Lielākās tūrisma kompānijas pagaidām turpinās ceļojumu programmas uz Ēģipti

Db.lv, 20.10.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma operators "Join Up! Baltic" patlaban turpinās ceļojumu programmas uz kūrortiem Ēģiptē, informē uzņēmumā.

Lēmums pieņemts, balstoties uz Latvijas Ārlietu ministrijas un Ēģiptes Tūrisma pārvaldes ieteikumiem un rekomendācijām.

"Join Up! Baltic" vadītāja Sabina Saikovkaja atzīmē, ka tūristu vidū populārākie kūrorti Hurghadā un Šarm eš Šeihā atrodas tālu no robežām ar Gazu un Izraēlu. Turklāt šīm vietām nav arī lielceļu, kas pilsētas savienotu ar karadarbības zonām.

Vienlaikus Saikovkaja norāda, ka kompānija rūpīgi uzrauga situāciju reģionā, ievērojot visstingrākos drošības pasākumus, lai nodrošinātu maksimālu drošību visiem pasažieriem.

Saskaņā ar "Join Up! Baltic" datiem, šogad pieprasījums pēc ceļojumiem uz Ēģipti pieaudzis par 20%. Ēģipte ir populārākais galamērķis ziemas sezonā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas tūrisma aģentūru "Novaturas", kurā ietilpst arī Latvijas "Novatours", turpmāk vadīs Kristijons Kaikaris. Viņš nomainīs līdzšinējo uzņēmuma vadītāju Vitāliju Rakovski.

“Uzskatām, ka viņa ilggadējā pieredze vadošās starptautiskās organizācijās, zināšanas par aviācijas, tūrisma un tehnoloģiju tirgiem un personīgās īpašības būs ārkārtīgi vērtīgas, lai tālāk nostiprinātu uzņēmuma pozīcijas Baltijas valstīs un sniegtu pievienoto vērtību mūsu klientiem, partneriem un akcionāriem,” teic “Novaturas” grupas valdes priekšsēdētājs Ģedimins Almants (Gediminas Almantas).

“Organizētajam tūrismam ir liels digitalizēto risinājumu pielietošanas potenciāls, tāpēc nešaubos, ka mana pieredze, strādājot tehnoloģiju nozarē, varētu palīdzēt jaunas digitālās pieredzes radīšanā “Novaturas” grupā,” stāsta Kristijons Kaikaris.

Pēdējos trīs gadus K. Kaikaris vadīja automašīnu koplietošanas servisa uzņēmumu “CityBee”. Pirms tam viņš gandrīz trīs gadus bija čarterreisa aviokompānijas “Small Planet Airlines” izpilddirektors. Lielu savas karjeras daļu K. Kaikaris strādājis IT sektorā, četrus gadus vadot starptautisko tehnoloģiju uzņēmumu “Microsoft” un “Oracle” Lietuvas birojus, kā arī bijis asociācijas “Infobalt” prezidents un valdes loceklis, strādājis “IBM” pārdošanas nodaļā. Lietuvā K. Kaikaris pazīstams arī kā grāmatu autors, aktīvs ceļotājs un arī kāFormula 1 entuziasts - ilgu laiku viņš televīzijā komentēja šī sporta veida sacensības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas tūrisma tirgus līderis “Novaturas”, kas ietver arī Latvijas uzņēmumu “Novatours”, šī gada pirmajā ceturksnī uzrādījis stabilu izaugsmi, reģistrējot to kā vienu no labākajiem ceturkšņiem uzņēmuma vēsturē.

Reģionā daudzveidīgā un plašākā galamērķa programma, kā arī efektīva izmaksu vadība ļauj aktualizēt finanšu prognozi 2023. gadam. Gada sākumā paziņotā sagaidāmā EBITDA 3 - 5 miljonu eiro apmērā ir mainīta uz 4 - 6 miljoniem eiro.

Pirmajā ceturksnī uzņēmuma ieņēmumi bija 39,6 miljoni eiro, kas ir par 35% vairāk nekā tajā pašā periodā pērn. Kopējais apkalpoto ceļotāju skaits bija 38,1 tūkstotis, kas ir par 4,6% vairāk nekā 2022. gadā. Uzņēmuma EBITDA bija pozitīva 2,6 miljonu eiro apmērā, salīdzinot ar negatīvu EBITDA -96 tūkstošu eiro apmērā pagājušā gada pirmajā ceturksnī.

"Stabilie pirmā ceturkšņa rezultāti nodrošina drošu pamatu turpmāko rezultātu prognozēšanai. Šobrīd mēs esam pārdevuši vairāk nekā 56% no šī gada kopējās programmas, un agrīnās rezervācijas ziemas sezonai ir gandrīz trīs reizes lielākas par pagājušā gada līmeni. Ņemot vērā pirmo trīs mēnešu panākumus, mēs esam pārskatījuši un uzlabojuši grupas gada finanšu prognozi. Mēs sagaidām, ka EBITDA būs 4–6 miljoni EUR un tīrā peļņa būs 2–4 miljoni EUR. Mēs plānojam nodrošināt šo pieaugumu, piedāvājot saviem klientiem sabalansētu programmu, plašu galamērķu klāstu un turpinot efektīvi pārvaldīt izmaksas, kā mēs to esam darījuši pirmajā ceturksnī,” stāsta “Novaturas” grupas izpilddirektors Vitālijs Rakovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc nesenā paziņojuma par izmaiņām valdē Baltijas tūrisma uzņēmums “Novaturas”, kas ietver arī Latvijas uzņēmumu “Novatours”, paziņo par jauna valdes priekšsēdētāja ievēlēšanu.

Neatkarīgais jaunās valdes loceklis Ģedimins Almants (Gediminas Almantas) iecelts par valdes priekšsēdētāju.

“Uzņēmums ir prezentējis savu izaugsmes stratēģiju un izvirzījis vērienīgus plānus, lai nostiprinātu līdera lomu reģionā, koncentrējoties uz tehnoloģiju attīstību, ceļotāju pieredzes uzlabošanu, ilgtspējīgāku ceļošanu un darbinieku iesaisti. Šie stratēģiskie virzieni būs mūsu darbības prioritātes, kuras īstenosim ar profesionālu un augošu komandu,” stāsta “Novaturas” grupas jaunais valdes priekšsēdētājs Ģ.Almants.

Ģ. Almantam ir vairāk nekā 17 gadu darba pieredze dažādos uzņēmumos. Iepriekš viņš strādāja Kopenhāgenas lidostā, četrus gadus ieņēma Lietuvas valsts uzņēmuma “Lietuvas lidostas” (Lietuvos oro uostai) ģenerāldirektora amatu, kā arī šobrīd ir tās direktoru padomes loceklis un audita komitejas priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru