Pasaulē

Novembrī populārākā spēļu konsole Xbox 360

Ritvars Bīders, 10.12.2010

Jaunākais izdevums

Šā gada novembrī kompānijai Microsoft izdevies pārdot 1,374 miljonus videospēļu konsoļu Xbox 360, kas ir par 68% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā. Tajā pat laikā ilglaicīgais videospēļu konsoļu līderis Nintendo pārdevis 1,27 miljonus Wii konsoļu, kas ir 1% vairāk nekā pērn novembrī, ziņo PC World.

Trešajam lielajam videospēļu konsoļu ražotājam Sony šogad novembrī izdevies pārdot 530 tūkstošus PlayStation 3 konsoles, kas ir par 25% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada.

Xbox 360 straujais pārdošanas apjomu pieaugums skaidrojams ar nesen tirgū ienākušo konsoles papildinājumu Kinect, kas ļauj cilvēkiem spēlēt Xbox 360 spēles ar kustību palīdzību, neizmantojot vadības pulti.

Kopumā nozares pārstāvji atzīst, ka šā gada novembris videospēļu biznesam bijis ļoti veiksmīgs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Microsoft prezentējusi jaunu, izmēros mazāku un spēcīgāku spēļu konsoli Xbox 360. Šī jaunā ierīce veikalu plauktos parādīsies jau šonedēļ un maksās tikpat, cik iepriekšējās versijas, ziņo BBC.

Jaunajam Xbox 360 ir 250 gigabaitu (GB) cietais disks, kā arī Wi-Fi uztvērējs.

Db.lv jau ziņoja, ka līdzīgu praksi pērn augustā piekopa kompānija Sony, nākot klajā ar izmēros mazāku PlayStation 3.

Līdz ar uzlaboto Xbox 360 paziņots arī par populārās spēles Call of Duty jaunākās daļas iznākšanu, kuras nosaukums ir Black Ops. Tā veikalu plauktos parādīsies šā gada 9. novembrī.

Db.lv jau arī vēstīja, ka Microsoft nācis klajā ar jaunu brīvroku sistēmu Xbox 360, kurai dots nosaukums Kinect.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft nākusi klajā ar nākošās paaudzes Xbox One spēļu konsoli, kas tirdzniecībā varētu parādīties šā gada otrajā pusē.

Kopā ar jauno konsoli, Microsoft iepazīstinājusi arī ar uzlabotu kustību atpazīšanas sensoru Kinect. Ierīces kameru izšķirtspēja palielināta līdz 1080p un, saskaņā ar Microsoft sacīto, spēs labāk analizēt ķermeņu kustības, uzlabojot lietotāju mijiedarbību ar Kinect, vēsta BBC.

Ierīce padarīta arī vairākas reizes jaudīgāka nekā tās priekšgājējs – Microsoft uzsver, ka, salīdzinot ar Xbox 360, One spēj sekundē veikt piecas reizes vairāk aprēķinu. Kompānija norāda, ka jauno konsoli būs iespējams izmantot ne tikai spēļu spēlēšanai, bet arī, lai skatītos televīziju un filmas, klausītos mūziku un veiktu zvanus ar Skype palīdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centrālā bibliotēka (RCB) ir pirmā publiskā bibliotēka Latvijā, kas bez maksas piedāvā izmantot populāro datorspēļu komplektu XBox 360 Kinect.

Šis pakalpojums pieejams divās RCB filiālbibliotēkās – RCB filiālbibliotēkā Pārdaugava Dzirciema ielā 26 un RCB Sarkandaugavas filiālbibliotēkā Aptiekas ielā 14.

Datorspēļu komplekts sastāv no Microsoft XBox 360 spēļu konsoles un Kinect kustību sensora. Spēlēt XBox 360 Kinect vairs nenozīmējot vienkārši spaidīt pogas. Pēc desmit minūtēm mugura esot slapja, jo tas prasa arī zināmu fizisku piepūli,- ierīce un spēlētāja virtuālais «es» ekrānā tiek vadīts ar reālām kustībām.

Piedāvājumā ir spēļu disks Kinect Adventures ar spēlēm 20 000 Leaks, River Rush, Rally Ball, Reflex Ridge, Space Pop u.c. Spēlētājam tiek piedāvāts pārvarēt šķēršļu joslu (Reflex Ridge), doties braucienā ar plostu (River Rush), kā arī piedalīties citās piedzīvojumus sološās izklaidēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Microsoft izrādījusi tehnoloģiju Kinect, kas ir spēļu konsoles Xbox 360 jaunā brīvroku vadāmības ierīce. Jau šogad Xbox 360 cienītāji varēs paši iejusties videospēlē, jo Kinect tehnoloģija atpazīst cilvēka kustības reālajā vidē un tālāk pārnes tās videospēlē.

Analītiķi uzskata, ka, lai arī Kinect patlaban varētu šķist iekārojamāks nekā Sony PlayStation 3 un Ninteno Wii vadāmības ierīces, Xbox 360 sastapsies ar spēcīgāku konkurenci nekā varētu būt gaidīts, jo gan Sony, gan Nintendo izstādē E3 gatavojas prezentēt savu konsoļu vadības ierīču jauninājumus.

Microsoft sola, ka Kinect tirdzniecības vietu plauktos parādīsies jau šā gada nogalē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Nintendo, kas ražo arī populāro videospēļu konsoli Wii, izstādē E3, kas patlaban norisinās Losandželosā, prezentējusi savu jauno trīsdimensiju pārnēsājamo videospēļu sistēmu 3DS, ziņo BBC.

Kompānija norāda, ka patlaban videospēļu veidotāji strādā pie vairākām spēlēm uz 3DS platformas, to skaitā Resident Evil Revelations, Metal Gear Solid un DJ Hero 3D.

Nintendo norāda, ka jaunais 3DS veikalu plauktos parādīsies 2010. gada nogalē un aizstās tā priekšteci – pārnēsājamo videospēļu sistēmu DS.

Db.lv jau ziņoja, ka kompānija Microsoft prezentējusi jaunu, izmēros mazāku un spēcīgāku spēļu konsoli Xbox 360. Šī jaunā ierīce veikalu plauktos parādīsies jau šonedēļ un maksās tikpat, cik iepriekšējās versijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas informāciju tehnoloģiju gigants Lenovo šogad paredzējis nākt klajā ar jaunu videospēļu konsoli eBox, lai strauji augošajā video spēļu tirgū uzstādītu konkurenci trīs lielākajiem tā pārstāvjiem Nintendo Wii, Microsoft XBox 360 un Sony PlayStation 3, ziņo AFP.

Sākotnēji Ķīnas tirgum paredzēto videospēļu konsoli ražos Lenovo nesen izveidotais apakšuzņēmums Beijing eedoo Technology. Šis uzņēmums arī nodarbosies ar eBox tirdzniecību.

Lenovo norāda, ka eBox ir savietojams ar augstas izšķirtspējas televizoriem un to varēs arī pieslēgt internetam. eBox nebūs fiziskas vadības ierīces, tā vietā videospēlēs procesus cilvēki varēs veikt ar savām kustībām. Šeit jāpiemin, ka šogad novembrī Microsoft nāks klajā ar Kinect vadības sistēmu savām konsolēm XBox 360. Arī Kinect ideja balstās uz to, ka spēles norises vairs netiek veiktas, izmantojot vadības pulti, bet gan cilvēkam kustoties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada janvārī, salīdzinot ar pērnā gada janvāri, ir kritušies videospēļu konsoļu PlayStation 3 un Nintendo Wii pārdošanas apjomi, bet pieauguši Microsoft Xbox 360, ziņo PC Magazine.

Sony ražoto PlayStation 3 konsoļu pārdošana ir piedzīvojusi 3% kritienu. Kopumā šogad janvārī ir ticis pārdots 267 tūkstošie PlayStation 3 konsoļu, savukārt pērnā gada janvārī ap 277 tūkstošiem.

Arī kompānijas Nintendo ražotās videospēļu konsoles Wii pārdošanas apjomi ir samazinājušies. Šī gada janvārī tās ir pārdotas par 31,5% mazāk kā pērn. Kopumā šogad janvārī tika pārdoti 319 tūkstoši Wii spēļu ierīču, salīdzinot ar 466 tūkstošiem vienībām pagājušā gada janvārī. Neskatoties uz to, kompānija joprojām saglabā līderpozīcijas videospēļu konsoļu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony PlayStation 3 pārdošanas apjomi sasnieguši 50 miljonus

Ritvars Bīders, 18.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Sony videospēļu konsoles PlayStation 3 pārdošanas apjomi visā pasaulē kopš tās nonākšanas pārdošanā pirms pieciem gadiem pārsnieguši 50 miljonu atzīmi, ziņo Telegraph.

Sony informē, ka PlayStation 3 pārdošanas apjomi ir pakāpeniski palielinājušies katru gadu kopš ierīces nonākšanas tirdzniecības plauktos. Proti, 2006. gadā tika pārdoti 3,5 miljoni PlayStation 3, 2007. gadā – 9,1 miljons, 2008. gadā – 10,1 miljons, savukārt 2009. gadā 13 miljoni šo ierīču.

PlayStation 3 konkurents Microsoft Xbox 360 visā pasaulē 50 miljonu pārdošanas robežu sasniedza šā gada janvārī. Šeit gan jāņem vērā, ka Xbox 360 tirdzniecībā ir par gadu ilgāk nekā PlatyStation 3.

Jāpiemin, ka Sony sniegtie dati attiecas uz piegādēm mazumtirgotājiem, tādējādi nevar apgalvot, ka visi 50 miljoni PlayStation 3 ir nonākuši pie gala patērētāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft neizdodas tikt pie cerētajiem ieņēmumiem

Gunta Kursiša, 20.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazākie datoru pārdošanas apjomi pasaulē nedaudz iedragājuši operētājsistēmas Windows biznesu un likusi Microsoft peļņai trīs mēnešos līdz pērnā gada decembra beigām nedaudz samazināties, vēsta BBC.

Pasaules lielākās programmēšanas kompānijas neto peļņa 2011. gada pēdējā ceturksnī bija 6,624 miljardi ASV dolāru iepretim 6,634 miljardiem ASV dolāru, ko tā nopelnīja tā paša gada otrajā ceturksnī.

Microsoft ieņēmumi pēdējā gada ceturkšņa laikā ir 20,89 miljardi ASV dolāru, kas ir 5% pieaugums. Tomēr ieņēmumu apjoms nav tik liels, kā to iepriekš paredzēja vairāki analītiķi.

Windows un Windows Live ieņēmumi 2011. gada pēdējā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo posmu, samazinājās par 6%, tomēr ir palielinājies to ieņēmumu apjoms, kas gūts no servera Xbox 360. Izklaides un ierīču (Entertainment&Devices) nodaļas ieņēmumi palielinājušies par 15%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas tiesa atzinusi, ka ASV kompānija Microsoft pārkāpusi Motorola Mobility patentus un ļāvusi pieprasīt aizliegt valstī Windows 7 operētājsistēmu un Xbox 360 spēļu konsoli, vēsta BBC.

Tomēr Motorola šīs tiesības nevar izmantot, līdz savu slēdzienu nesniegs ASV tiesa. Minētais pavērsiens ir jaunākais notikums patentu cīniņā starp Microsoft un Motorola. Strīdīgie patenti ir saistīti ar video atskaņošanas tehnoloģijām.

«Kompānijai Motorola ir aizliegts rīkoties saistībā ar tiesas lēmumu un mūsu darbība Vācijā norisināsies bez traucējumiem, kamēr mēs pārsūdzēsim tiesas lēmumu,» norādīja Microsoft. Tāpat kompānija skaidro, ka tiesas lēmums neatstās nekādu iespaidu uz produktu pārdošanu Eiropā, jo Microsoft jau iepriekš pārcēlis produktu izplatīšanas centrus no Vācijas uz Nīderlandi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Kalifornijas pavalstī atklāta ikgadējā datorspēļu izstāde, gadatirgus un konference Electronic Entertainment Expo (E3) 2012.

Izstādē piedalās pasaules datorspēļu izstrādātāji, kā arī spēļu iekārtu un datortehnikas ražotāji, lai prezentētu un iepazīstinātu ar saviem veikumiem.

Šā gada izstādē ar jauniem izstrādājumiem iepazīstināja tādi tehnoloģiju giganti kā Microsoft, Apple, Sony, Nintendo u. c. Pirmajās izstādes dienās uzmanību ieguva Microsoft SmartGlass – programma, kas ļauj Windows 8 planšetdatoriem un viedtālruņiem mijiedarboties ar spēļu konsoli Xbox 360.

Liela pasākuma daļa tiek atvēlēta jaunākajām datorspēlēm. Izstādē Electronic Entertainment Expo 2012 tika demonstrētas tādas spēles kā Far Cry 3, Assassin’s Creed 4, ZombiU u. c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas videospēļu veidotājs Ubisoft izstrādājis videospēli, kas tās spēlētājam ļauj iekāpt leģendārā popa karaļa Maikla Džeksona (Michael Jackson) kurpēs, raksta Independent.

Videospēle, kuras nosaukums ir Beat It piedāvā spēlētājiem atdarināt M. Džeksona deju soļus, kā arī dziedāt līdzi viņa dziesmām – spēlētāja vokālais sniegums pēc tam tiek novērtēts.

Šī spēle būs pieejama gan uz stacionārajām videospēļu konsolēm, gan arī pārnēsājamajām ierīcēm.

Ubisoft arī informēja, ka tiek gatavota šīs spēles speciāla versija, kas būs paredzēt savietošanai ar Xbox 360 brīvroku sistēmu Kinect.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft paziņojusi, ka pirmā ceturkšņa peļņa pieaugusi par 51%. Tas panākts, pateicoties lielākiem Windows un Office programmatūras pārdošanas apjomiem, ziņo BBC.

Tīrā peļņa trīs mēnešos - līdz septembrim - bijusi 5,4 miljardi ASV dolāru.

Ieņēmumi pieauguši par 25% līdz 16,2 miljardiem ASV dolāru, kas ir kompānijas pirmā ceturkšņa rekords.

«Šis bija izņēmuma ceturksnis, kurā stabila uzņēmuma izaugsme apvienojās ar spēcīgu patērētāju pieprasījumu pēc Office 2010, Windows 7 un Xbox 360 konsolēm un spēlēm,» stāstījis Microsoft finanšu direktors Pēters Kleins.

Windows pārdošanas apjomi pieauguši par 66%, salīdzinot ar to pašu laika posmu iepriekšējā gadā, līdz 4,8 miljardiem ASV dolāru, bet Office un cita biznesa programmatūra ienesusi 5,1 miljardu ASV dolāru, kas nozīmē pieaugumu par 14%, salīdzinot ar attiecīgo periodu iepriekšējā gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Microsoft kopš pagājušā gada 4. novembra pārdevusi vairāk nekā 10 miljonus Kinect sensoru sistēmu. Līdz ar to šī kļuvusi par visstraujāk pārdoto plaša patēriņa elektronikas ierīci, atsaucoties uz Ginesa rekordu grāmatas sniegto informāciju, ziņo BBC.

Pārdošanas rādītāji pārspēj gan Apple iPhone, gan iPad pārdošanas rādītājus pēc ierīču laišanas tirgū.

Kinect ir papildierīce Microsoft Xbox 360 spēļu konsolei.

Saskaņā ar Microsoft vēstīto Kinect panākumi veicinājuši arī spēļu pārdošanu.

Neraugoties uz spēcīgajiem Kinect pārdošanas rādītājiem, janvārī Microsoft paziņoja par peļņu 6,63 miljardu ASV dolāru apmērā, ko tā guvusi 2010.gada pēdējos trīs mēnešos. Atbilstošajā laika posmā iepriekšējā gadā kompānija nopelnīja vairāk - 6,66 miljardus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft paziņo par rekordaugstiem ieņēmumiem

Jānis Rancāns, 22.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānijas Microsoft biznesa gada ieņēmumi sasnieguši rekordaugstu līmeni un veido aptuveni 70 miljardus ASV dolāru, vēsta BBC.

Savukārt kompānijas neto ienākumi sasnieguši 23,15 miljardus ASV dolārus, kas ir par 23% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Par šādu pieaugumu galvenokārt jāpateicas spēļu konsoles Xbox 360 un Office biroja programmatūras pārdošanas apjomu pieaugumam.

Tomēr samazinājies ir Windows operētājsistēmu pārdošanas apjoms. Tā samazināšanos izraisa planšetdatoru popularitātes pieaugums.

Lai konkurētu ar lielākajiem planšetdatoru izstrādātājiem, Microsoft jau nākamgad varētu laist klajā jaunāko operētājsistēmu, kas pagaidām tiek saukta par Windows 8 un būs piemērota planšetdatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā, kad piedāvājumā ir tādi tehnoloģiju brīnumi kā planšetdatori un jaudīgi viedtālruņi, grūtākas dienas piedzīvo jau portatīvo datoru tirgus, taču vissmagāk cieš mūsdienu tehnoloģiju celmlauzis – galda dators. Tiesa, vairāki eksperti lēš, ka tam vēl ir iespējas «atdzimt», raksta BBC.

Par to, ka sācies galda datoru noriets liecina vairākas lietas, piemēram, ziņojumi par to pārdošanas apjomiem jau kādu laiku rāda, ka galda datoru popularitāte krīt. Turklāt pētījumu kompānijas Gartner personālo datoru tirgus apsekotājs Randžits Atvals (Ranjit Atwal) prognozē ievērojamu pieprasījuma kritumu vēl šā gada beigās, kas turpināsies 2012. gadā.

Pieprasījumu pēc galda datoriem nepalielina arī fakts, ka tie ir salīdzinoši lētāki, turklāt to cena turpina «liesēt». Tendences liecina, ka mājsaimniecības nevēlas iegādāties kaut ko, kas tām jau ir, bet gan investē naudu jaunās tehnoloģijās, piemēram, planšetdatora vai vismaz portatīvā datora iegādē.

Komentāri

Pievienot komentāru