Jaunākais izdevums

Francijas videospēļu veidotājs Ubisoft izstrādājis videospēli, kas tās spēlētājam ļauj iekāpt leģendārā popa karaļa Maikla Džeksona (Michael Jackson) kurpēs, raksta Independent.

Videospēle, kuras nosaukums ir Beat It piedāvā spēlētājiem atdarināt M. Džeksona deju soļus, kā arī dziedāt līdzi viņa dziesmām – spēlētāja vokālais sniegums pēc tam tiek novērtēts.

Šī spēle būs pieejama gan uz stacionārajām videospēļu konsolēm, gan arī pārnēsājamajām ierīcēm.

Ubisoft arī informēja, ka tiek gatavota šīs spēles speciāla versija, kas būs paredzēt savietošanai ar Xbox 360 brīvroku sistēmu Kinect.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Džeksona māte vaino koncerta organizētājus netiešā dēla nāvē

Elīna Pankovska, 17.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mirušā dziedātāja Maikla Džeksona māte Ketrina Džeksone iesniegusi ASV tiesā prasību pret kompāniju AEG Live, kas organizējis M.Džeksona koncertus.

Viņa ir pārliecināta, ka kompānija viņas dēlam nebija nodrošinājusi pietiekamu medicīnisko aprūpi, tais skaitā – M.Džeksona ārstam neesot tikusi piegādāts viss nepieciešamais medicīniskais aprīkojums. AEG Live vadība, neskatoties uz dziedātāja veselības problēmām, tomēr esot piespiedusi M.Džeksonu uzstāties Londonā, ziņo lifenews.lv

Prasībā arī norādīts, ka tieši AEG Live dziedātājam nolīgusi dakteri Konrādu Mareju, kura vainas dēļ, iespējams, dziedātājs nomira. Pēc M.Džeksona mātes domām, tieši pēc K.Mareja rīkojuma viņas dēlam ievadīts propofols un citi medikamenti, kas noveda līdz dziedātāja nāvei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Futbola federācija uzsākusi sadarbību ar KONAMI, kā rezultātā Latvijas futbola izlasi varēs redzēt jaunajā futbola videospēlē eFootball PES 2020.

Šis līgums nozīmē, ka videospēlē eFootball PES 2020 tiks oficiāli iekļauti Latvijas futbola izlases spēlētāji, spēļu forma un emblēma, kas ļaus visdedzīgākajiem futbola faniem gatavoties gaidāmajam UEFA EURO 2020 turnīram, kas sāksies nākamā gada jūnijā. Tāpat pavisam drīz tiks izziņota pieteikšanās Latvijas līdzjutējiem dalībai eUEFA 2020 kvalifikācijas e-futbola turnīram.

Kaspars Gorkšs, LFF prezidents: «LFF ir pagodināta noslēgt līgumu ar pasaules videospēļu celmlauzi un piedalīties KONAMI un UEFA izsludinātajā, jaunajā turnīrā UEFA eUEFA 2020 kopā ar 50 citām futbola federācijām. Tas būs pilnīgi jauns UEFA turnīrs, kas ekskluzīvi tiks aizvadīts eFootball PES 2020 platformā un dos iespēju e-sporta faniem pierādīt savas digitālās prasmes un ļaut Latvijas un savu vārdu nest pasaulē. Ar šo e-sporta sadarbību, mēs visi ceram, ka tā ļaus Latvijas faniem un e-sporta cienītājiem pievienoties strauji augošajai e-sporta pasaulei un ļaus paplašināt e-futbola mīļotāju skaitu arī šeit Latvijā. Pats ar bērniem pa retam uzspēlēju digitālo futbolu un varu pateikt, ka vienmēr ir bijis nedaudz žēl, ka Latvija nav starp spēlē iekļautajām valstīm. Tagad šis mazais sapnis sāk piepildīties.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Microsoft izrādījusi tehnoloģiju Kinect, kas ir spēļu konsoles Xbox 360 jaunā brīvroku vadāmības ierīce. Jau šogad Xbox 360 cienītāji varēs paši iejusties videospēlē, jo Kinect tehnoloģija atpazīst cilvēka kustības reālajā vidē un tālāk pārnes tās videospēlē.

Analītiķi uzskata, ka, lai arī Kinect patlaban varētu šķist iekārojamāks nekā Sony PlayStation 3 un Ninteno Wii vadāmības ierīces, Xbox 360 sastapsies ar spēcīgāku konkurenci nekā varētu būt gaidīts, jo gan Sony, gan Nintendo izstādē E3 gatavojas prezentēt savu konsoļu vadības ierīču jauninājumus.

Microsoft sola, ka Kinect tirdzniecības vietu plauktos parādīsies jau šā gada nogalē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Call of Duty videospēles ieņēmumi trīs dienu laikā pārsniedz 550 miljonus dolāru

LETA, 12.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieņēmumi no videospēles Call of Duty: Balck Ops III pirmajā nedēļas nogalē pēc iznākšanas pārsnieguši 550 miljonus ASV dolāru (513 miljonus eiro).

Call of Duty aizrautīgo fanu miljoni mums atkal parādījuši savu spēcīgo pieķeršanos šai ilglaicīgajai franšīzei, sacīja kompānijas Activision Blizzard vadītājs Bobijs Kotiks.

Tā ir šogad lielākā izklaides industrijas debija, jo trijās dienās spēle nopelnījusi vairāk nekā jebkura šī gada filma, grāmata, mūzikas albums vai teātra izrāde.

Fani šo trīs dienu laikā spēlēja videospēli kopumā 75 miljonus stundu, sasniedzot jaunu Call of Duty rekordu.

Call of Duty: Black Ops III ir 12.videospēle sērijā. Šaušanas spēle ieved spēlētājus drūmā un dīvainā nākotnē. Darbība norisinās 2065.gadā, kad klimata izmaiņu rezultātā cilvēkiem jācīnās par ļoti ierobežotiem resursiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ķīna: ASV jāatsakās no Huawei finanšu direktores izdošanas pieprasījuma

LETA--AP, 23.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīna otrdien pieprasīja, lai ASV atteiktos no pieprasījuma izdot Kanādā aizturēto telekomunikāciju uzņēmuma «Huawei» finanšu direktori Menu Vaņdžou, un sāka vainot ASV šajā lietā, kas ir ļoti kaitējusi Ķīnas attiecībām ar Kanādu.

Ķīnas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Hua Čuņjina sacīja, ka Menas lieta ne tuvu nav parasta un ka izdošanas līgums starp Kanādu un ASV ierobežo «Ķīnas pilsoņu drošību un leģitīmās tiesības un intereses».

Hua sacīja, ka Ķīna pieprasa, lai ASV atsauktu Menas aizturēšanas orderi un «neizteiktu Kanādas pusei oficiālu izdošanas pieprasījumu».

Mena, kas ir arī «Huawei» dibinātāja meita, 1.decembrī pēc ASV pieprasījuma tika aizturēta Kanādas pilsētā Vankūverā.

Vašingtona plāno oficiāli pieprasīt Menas izdošanu, lai viņa ASV atbildētu uz apsūdzībām banku maldināšanā par šī uzņēmuma darījumiem Irānā, pret kuru ir noteiktas ASV sankcijas.

Vairāk nekā 140 augstskolu mācībspēku un bijušo diplomātu ir parakstījuši atklātu vēstuli ar lūgumu Ķīnas prezidentam Sji Dzjiņpinam atbrīvot Kanādas pilsoņus Maiklu Kovrigu un Maiklu Spavoru, kas decembrī tika aizturēti Ķīnā un tiek turēti apcietinājumā kā apsūdzētie «nacionālās drošības apdraudēšanā».

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Akcionāri ievēl Reverta padomi

Gunta Kursiša, 26.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Reverta akcionāru sapulce piektdien padomes locekļu amatos ievēlēja Maiklu Borku (Michael Joseph Bourke), Meri Elenu Kolinsu (Mary Ellen Collins) , Kasparu Āboliņu un Andri Ozoliņu, informē Reverta pārstāvji.

Padome tika pārvēlēta, jo iepriekš ievēlētajai padomei beidzās pilnvaru termiņš - saskaņā ar Reverta statūtiem padome tiek ievēlēta uz trīs gadiem.

Kaspars Āboliņš ir Valsts kases pārvaldnieks un Ziemeļu Investīciju bankas direktoru valdes loceklis, savukārt Andrim Ozoliņam ir nozīmīga pieredze banku pārvaldībā. Viņš ir bijis DNB Bankas valdes priekšsēdētājs, kā arī darbojies kā biznesa konsultants finanšu jomā, skaidro PA.

PA tāpat norāda, ka līdzšinējo padomes locekļu Sarmītes Jumītes un Vladimira Loginova ieguldījumu Reverta padomes darbā kopš Parex bankas restrukturizācijas 2010. gada augustā atzinīgi vērtējusi gan PA, gan Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (turpmāk - ERAB).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Junkers iziet cauri

Didzis Meļķis, 29.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju atdzīvināšanai iecerētais plāns kārtējās nakts sarunās Briselē ir dabūjis zaļo gaismu, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Latvijas prezidentūras vadībā Eiropas Parlamenta (EP) atbildīgie pārstāvji diskusijās ar ES Padomes pārstāvjiem ir panākuši pagaidu vienošanos par t.s. Junkera plānu jeb Eiropas Stratēģisko investīciju fonda (ESIF) regulu, ziņo EP. Latvijas Finanšu ministrija norāda, ka pēdējās sarunas pirms vienošanās nodošanas visa EP balsojumam bijušas spraigas un ilgušas 12,5 stundas. Zināms kompromiss ir panākts arī Latvijā kritizētajā ESIF plāna daļā par tā bāzes finansējumu.

Drusku jēdzīgāk

Pērn novembrī ESIF tika pasniegts kā jaunās Eiropas Komisijas (EK) solītais Eiropas ekonomikas atdzīvināšanas plāns. Junkera plāna pamatā ir ideja par 16 mljrd. EUR lielu garantiju fondu, no kura tiks garantēti banku kredīti dažādiem infrastruktūras, zinātnes u.c. projektiem, kuru konsultēšanai īpaši veidotā neatkarīgo ekspertu grupa būs atzinusi par Eiropas ekonomikas izrāvienam nozīmīgiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sākam biznesu: Topinambūrs dodas uzvaras gājienā

Linda Zalāne, 30.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Brāļi Rūdolfs un Roberts Cešeiko atjauno novārtā pamesto Stelpes pienotavu, kur sākuši ražot bioloģiskus dārzeņu un augļu biezeņus

«Iepriekš darba dēļ biju pārcēlies uz Rīgu, bet es jau tad sapratu, ka pilsētā nejūtos tik labi kā dzimtajā pusē. Vienmēr esmu zinājis, ka pienāks brīdis, kad sākšu savu biznesu. Ideju par to kopā ar brāli sākām lolot pirms vairākiem gadiem, bet reāli sākām ražot produktus pirms gada,» stāsta SIA Keefa valdes priekšsēdētājs Roberts Cešeiko. SIA Keefa ražo biezeņus Simply Food pieaugušajiem.

Iepriekš Roberts strādāja SIA Lāči mārketinga nodaļā. Tur viņam radās nojausma, ko nozīmē produkta sagatavošana no miltu atvešanas līdz gatavas maizes cepšanai un tās nonākšanai veikala plauktā. Ar brāli, kaļot plānus par savu biznesu, abi pētīja, kādu produktu Latvijas tirgū pietrūkst, ar ko būtu iespējams atšķirties no citiem ražotājiem. Brāļi uzzināja par iespēju Lauku atbalsta dienestā iegūt Eiropas fondu līdzfinansējumu inovatīvu produktu attīstīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sākam biznesu: Tiecas pēc individualitātes

Anda Asere, 06.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arvien plašākā mērogā vērojama tendence izvēlēties pēc iespējas individualizētus produktus un risinājumus – arī bērnu apģērbos

Tā novērojusi bērnu apģērbu ražotāja SIA Tiny Bunny īpašniece Ilva Kauliņa, tieši tāpēc viņa saskata nišu savam zīmolam.

«Ideja no sapņa realitātē pārtapa tikai pirms gada. Man jau sen bija šāda ideja, un šobrīd ir izdevies to īstenot,» viņa saka. Idejai saknes meklējamas pirms septiņiem gadiem, kad Ilva strādāja liela apģērbu koncerna bērnu apģērbu nodaļā. Tur dzima viņas mīlestība pret bērnu apģērbu. Viņa domāja par to, ka kādreiz varētu izveidot savu bērnu apģērbu līniju, bet nekad neticēja, ka varētu ar to pelnīt naudu. «Ticība radās tad, kad atnāca nosaukums. Sāku par to arvien vairāk domāt. Vēlāk man piedzima bērniņš, sāku viņam šūt drēbītes, arī draudzenēm iepatikās. Draugu atbalsts mudināja mani turpināt iesākto. Pēc bērna piedzimšanas es neatgriezos darbā, bet izvēlējos riskēt un iet pretim savam sapnim,» atklāj Ilva.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēģiptieša Muhameda Gaita (Mohamed Ghaith) jaunuzņēmums Zeew Latvijā pārbauda vienas stundas piegādes koncepciju un mērķē uz plašāku biznesu citos tirgos, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Zeew ir aplikācija, ar kuras palīdzību kaut ko aizsūtīt vai saņemt. «Ja es gribu aizsūtīt paciņu, to var izdarīt līdzīgi, kā tas notiek, izsaucot taksometru mobilajā lietotnē, vienīgi šajā gadījumā neizsauc taksometru, bet gan kurjeru. Sūtītājs ievada saņēmēja informāciju, apmaksas veidu un lietu nosūta. Sūtītājs var sekot līdzi sūtījumam un, kad paciņa ir saņemta, īsziņā saņem informāciju. Paciņas saņēmējs iegūst PIN kodu, kas jāuzrāda vadītājam, lai saņemtu sūtījumu. Piegāde iespējama visu diennakti, jo sadarbojamies ar taksometru vadītājiem,» stāsta Muhameds Gaits (Mohamed Ghaith), SIA Zeew līdzīpašnieks.

Zeew ir pakalpojums gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. Ir arī biznesa piedāvājums kompānijām ar lieliem sūtījumu apjomiem, piemēram, internetveikaliem. To var izmantot arī mazi veikali, lai nosūtītu pārdoto klientiem, piemēram, tie varētu būt ziedu veikali, aptiekas, kosmētikas tirgotāji. Lielāko potenciālu Muhameds redz e-komercijā. Piemēram, pasūtot klēpjdatoru no kāda internetveikala, nereti preci jāgaida divas vai trīs dienas. Viņš uzskata, ka tad, ja piedāvātu piegādi stundas laikā, daudziem internetveikaliem palielinātos pārdošanas apjoms, jo īpaši tiem, kam nav sava piegādes nodrošinātāja. Viņš piebilst, ka katrs sūtījums tiek apdrošināts līdz 500 eiro un komanda strādā pie tā, lai palielinātu šo summu līdz 5000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skanstes tuvākās nākotnes metamorfozes varētu dot grūdienu visa Rīgas centra attīstībai kopumā, tā atdzīvināšanai, pirmdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Tā uzskata pilsētplānotāji, attīstītāji, kuri savam biznesam ir izvēlējušies šo Rīgas apkaimi.

Pašlaik, aprakstot galvaspilsētas attīstību, nereti tiek lietots salīdzinājums ar maizes izstrādājumu – baranku, kura pati ir apjomīga, bet ar tukšu vidu.Skanstes attīstības aģentūras valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vanags akcentē, ka laikā no 2000. līdz 2017.gadam Rīgas iedzīvotāju skaits ir sarucis par 16%, bet vēsturiskajā centrā – pat par 40%.

Savukārt Pierīgā ir pretēja tendence – iedzīvotāju skaits šajā laikā ir pieaudzis par 5%. Tostarp, piemēram, Garkalnes novadā tas ir palielinājies par 140%, Mārupē par 116%, bet Babītē un Ikšķilē - par vairāk nekā 50%. Rīga kļūst tukšāka, bet attīstās galvaspilsētai tuvējie novadi. Tas gan, viņaprāt,nav ilgtspējīgi, jo cilvēki stundas pavada braucot, tas ir nelietderīgi iztērēts laiks, ko varētu izmantot citādi,rodas vides piesārņojums, ir sastrēgumi, galu galā –šie cilvēki dzīvo noslēgtu dzīvi. Pretī ir pilsētas centrs ar kultūras dzīvi, ērtībām, savstarpējo komunikāciju.Pašlaik ekonomiski aktīvi cilvēki neapsver iespēju dzīvot centrā, šī ideja nav populāra, jo vide tur nav draudzīga un ērta. Skanste varētu dot pozitīvu impulsu visa Rīgas centra attīstībai kopumā, pauž M. Vanags.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mirušais popa karalis Maikls Džeksons (Michael Jackson) pagājušā gada laikā nopelnījis vairāk naudas nekā jebkurš cits mūziķis vai aktieris (dzīvs vai miris), vēsta Forbes, kas izveidojis Pelnošāko mirušo slavenību topu.

Džeksons ar bruto peļņu 275 miljonu ASV dolāru apmērā ne vien ieņēmis pirmo vietu Pelnošāko mirušo slavenību topā, bet peļņas ziņā pārspējis pārējo 12 mirušo zvaigžņu peļņu kopumā.

Kā norāda Forbes, Džeksona pēcnāves ienākumi nāk no viņa daļas ienesīgajā Sony/ATV katalogā, filmas This Is It un paaugstinātās fanu intereses par viņa mūziku, video un citām ar Džeksonu saistītām lietām.

Lai iekļūtu šā gada sarakstā, mirušajai slavenībai laika posmā no 2009.gada 1.oktobra līdz 2010.gada 1.oktobrim vajadzēja nopelnīt vismaz 5 miljonus ASV dolāru.

13 zvaigznes kopumā nopelnījušas 506 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo piecu nedēļu laikā kopš tirdzniecībā nonāca jaunākā populārās videospēles Call of Duty videospēle Black Ops tā iekasējusi jau vairāk nekā miljards ASV dolāru, ziņo Guardian.

Pirmo piecu dienu laikā Black Ops tās izstrādātājiem Activision ienesusi vairāk nekā 650 miljonus ASV dolāru, tādējādi vairāk nekā sešas reizes apsteidzot tās priekšteci Call of Duty: Modern Warfare 2, kas pirmo piecu dienu laikā kompānijai ienesa 100 miljonus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slikto finanšu rādītāju dēļ atlaistais Groupon izpilddirektors Endrjū Meisons savā atvadu vēstulē darbiniekiem norādījis, ka visvairāk nožēlo, to, ka nepietiekams daudzums informācijas ļāvis aizēnot viņa intuīciju par to, kas visvairāk nepieciešams patērētājam.

Tāpat saviem darbiniekiem viņš novēlējis drosmi savu darbu «sākt no pircēja».

Jau ziņots, ka tiešsaistes kuponu uzņēmumam paziņojot par vēl vieniem ceturkšņa zaudējumiem un tam sekojošu akcijas cenas kritumu 24% apmērā, Groupon līdzdibinātājs nolēma atlaist kompānijas izpilddirektoru Endrjū Meisonu (Andrew Mason). Atvadoties viņš darbiniekiem uzrakstījis atvadu vēstuli, kurā cita starpā pievērsās arī savām kļūdām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvieši cīnās par to, lai Tesla rūpnīcu būvētu Lietuvā; izdomā veidu, kā piesaistīt autoražotāja uzmanību

Lelde Petrāne, 06.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvieši ļoti vēlas, lai Tesla Motors savu jauno gigarūpnīcu būvētu Lietuvā. Lai piesaistītu Kalifornijas tehnoloģiju kompānijas uzmanību, viņi radījuši virtuālu rūpnīcu Minecraft videospēlē, vēsta ārvalstu mediji.

Tādējādi lietuvieši vēlas nosūtīt vēstījumu Tesla vadītājam Īlonam Maskam par to, ka Lietuvā «ir daudz spējīgu» cilvēku, kā arī tā ir izcili piemērota rūpnīcas būvniecībai.

Vairāk nekā 40 programmētāji aizvadījuši divas dienas, būvējot virtuālo rūpnīcu Kruonis, Lietuvas centrālajā daļā, netālu no HES un divām lidostām.

Tesla uz to vietnē Twitter atbildējusi: «Lietuva zina ceļu uz mūsu sirdi.»

ASV autoražotājs Tesla plāno būvēt tā saukto Gigarūpnīcu Eiropā, taču vēl nav zināms ne laiks, ne vieta. Saskaņā ar aplēsēm Tesla gigarūpnīcas būvniecība varētu izmaksāt 5 miljardus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaule mainās, un pēdējos gados savu uzvaras gājienu turpina tā saucamā e-sporta industrija. Pamatā tas ietver to, ka savā starpā sacenšas gan profesionālie videospēļu spēlmaņi, gan amatieri.

Attiecīgi šādas virtuālās sacensības tiek straumētas internetā un uz to fināliem tiek pulcinātas pilnas arēnas ar skatītājiem, kuri uz šiem pasākumiem iegādājās biļetes.

Eksistē pieņēmums, ka ir milzīgs potenciāls pelnīt no šīs industrijas tālākas attīstīšanas, kas nozīmē lielākus ienākumus no reklāmām, to pašu biļešu pārdošanas, raidīšanas pa TV utt. Ik pa laikam pat tiek spriests, ka e-sporta pasākumiem blakus jau ierastajām sporta disciplīnām vajadzētu būt iekļautiem tradicionālo sporta spēļu programmās, kur labākajiem šīs jomas censoņiem tiek pasniegtas tādas pašas medaļas.

Arī šis apstāklis uzsver to, ka videospēļu industrija pašlaik atrodas straujas izaugsmes stadijā, un var paspekulēt, ka tā tālākā nākotnē pat, iespējams, tā mērķē uz Olimpiskajām spēlēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju uzņēmums "Apple" pirmdien paziņoja, ka šobrīd strādā pie defekta novēršanas, kas izraisa atsevišķu jauno viedtelefonu "iPhone 15" sakaršanu.

Uzņēmums norādīja, ka šī problēma tiks novērsta mobilās operētājsistēmas "iOS 17" atjauninājumā, un tas sadarbojas ar atsevišķu lietotņu izstrādātājiem, jo arī tās veicina šo problēmu.

Atsevišķi "iPhone 15" viedtelefoni pēc to pirmreizējās iedarbināšanas dažas dienas var šķist siltāki, ņemot vērā palielinātu fona aktivitāti, skaidro "Apple"

"Mēs arī esam atklājuši defektu "iOS 17", kas ietekmē daļu lietotāju, un tas tiks novērsts programmatūras atjauninājumā. Tāpat sistēmu pārslogo daži trešo pušu lietotņu nesenie atjauninājumi," vēstī uzņēmums.

Mediji ziņo, ka starp lietotnēm, kas veicina "iPhone" mikroshēmu uzkaršanu, ir "Instagram", "Uber" un videospēle "Asphalt 9".

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Videospēle Grand Theft Auto V dienas laikā nopelna gandrīz miljardu dolāru

Dienas Bizness, 19.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Rockstar Games radītā videospēle Grand Theft Auto V pirmajā dienā pēc tās nonākšanas tirdzniecībā visā pasaulē nopelnījusi 800 miljonus ASV dolāru, pavēstījuši izdevēji.

Gaidītās un populārās spēles jaunākā daļa pārspējusi iepriekš uzstādītos rekordus šajā jomā. Tā, piemēram, Activison Blizzard datorspēle Call of Duty: Black Ops II pirmajās 24 tirdzniecības stundās nopelnīja 500 miljonus ASV dolāru. Nākamo 15 dienu laikā Call of Duty: Black Ops II nopelnīja vienu miljardu ASV dolāru. Šī skaitļa sasniegšana datorspēlei izdevās ātrāk nekā filmai ar rekordaugstiem ienākumiem – Avatar.

Grand Theft Auto V izdevēji, kompānija Take-Two Interactive Software, atklājuši, ka pārdošanas rādītāji bijuši līdz šim augstākie, kādus tie pieredzējuši savā pastāvēšanas vēsturē. Analītiķi norāda, ka 800 miljoni ASV dolāru ir līdzvērtīgi aptuveni 13 līdz 14 miljoniem vienību. Sērijas iepriekšējā spēle - Grand Theft Auto IV gada laikā tika pārdota mazāk nekā 13 miljonos eksemplāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

ASV eksperti rudenī pārbaudīs iespējamos Lietuvas olu produkcijas eksportētājus

LETA, 10.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzams, ka septembrī Lietuvā ieradīsies Amerikas Savienoto Valstu eksperti, lai pārbaudītu potenciālos Lietuvas olu produkcijas eksportētājus, pastāstījis Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārā dienesta direktors Jons Miļus, kas ticies ar ASV Lauksaimniecības ministra vietnieka pienākumu izpildītāju Maiklu Skjūzu.

Kā norādījusi zemkopības ministre Virgīnija Baltraitiene, olu produktu eksports būtu īpaši izdevīgs kompānijai Viči, kuras ražojumu sortimentā ir olu pulveris, olu baltumi un cita olu produkcija.

Skjūzs savukārt sacījis, ka saskata iespējas nākotnē paplašināt Lietuvas un ASV tirdzniecību, kuras apjoms šobrīd sasniedz 189 miljonus ASV dolāru.

Pēc viņa teiktā, arī ASV ieinteresētas eksportēt uz Lietuvu savu lauksaimniecības produkciju, piemēram, gaļu un ogas.

Kā liecina Lietuvas Zemkopības ministrijas dati, pērn tirdzniecība ar ASV augusi par 50%, galvenokārt saistībā ar piena produktu eksporta pieaugumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

ASV pensiju fonds sūdz tiesā Ryanair par investoru maldināšanu

LETA--DPA, 08.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pensiju fonds ASV Alabamas štatā sūdz tiesā Īrijas zemo cenu aviosabiedrību «Ryanair» un tās vadītāju Maiklu O’Līriju par to, ka šis uzņēmums esot sniedzis saviem investoriem maldinošu informāciju par savām attiecībām ar darbiniekiem.

«Ryanair» tiek apsūdzēts investoru maldināšanā par konfliktiem ar pilotiem un citiem darbiniekiem, un šie konflikti izraisījuši uzņēmuma tirgus vērtības skaidru samazināšanos, teikts sūdzībā, kas iesniegta tiesai Ņujorkā.

«Ryanair» trešdien noraidīja tai izteiktās apsūdzības, paziņojot, ka šie «apgalvojumi ir lemti neveiksmei, jo tiem nav pamata faktos vai realitātē».

Pensiju fonds pieprasa kompensāciju par zaudējumiem, kas radušies «Ryanair» akciju cenu krišanās dēļ. Tas vēlas, lai tiesa izskatītu šo lietu kā kolektīvu prasību, cerot, ka tai pievienosies arī citi investori.

Vēl nav zināms, vai tiesa pieņems šo sūdzību, vai to noraidīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar KPMG Baltics vadošo partneri Armini Movsisjanu

Lelde Petrāne, 26.08.2016

Parīze – tie ir svētki, kas vienmēr tev līdzās: pilnīgi piekrītu Hemingveja teiktajam. 2015. gadā svētkus izdevās apvienot ar kādu profesionālu izaicinājumu, mācoties KPMG vadītāju attīstības programmā vienā no pasaules labākajām vadības augstskolām INSEAD.

Foto: no personīgā arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild starptautiskās biznesa konsultāciju kompānijas KPMG Baltics vadošā partnere Latvijā Armine Movsisjana. «Ļoti lepojamies ar savu ilggadējo pieredzi finanšu sektorā – esam revidenti vairākumam Latvijas banku un apdrošināšanas sabiedrību. Arī publiskajā sektorā ir pieprasījums pēc profesionālas ekspertīzes, jo īpaši tas novērojams sarežģītākās lietās ar starptautisku raksturu. Tāpēc kā konsultanti palīdzam arī mūsu valstij vairākos nozīmīgos finanšu darījumos,» stāsta A. Movsisjana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Swedbank: ieviešot eiro, Igaunija «izspruks» no Austrumeiropas

Ritvars Bīders, 06.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc eiro ieviešanas risku ziņā Igaunija vairs netiks pieskaitīta pie Centrālās un Austrumeiropas, citējot Swedbank Grupp vadītāju Maiklu Volfu (Michael Wolf), vēsta Dzd.ee.

Swedbank vadītājs norāda, ka Igaunijai turpmāk būs svarīgi noturēties eirozonā, t.i. noturēt savas finanses noteiktās robežās.

M. Volfs skaidro, ka vēsturiski eirozonā ir bijušas problēmas, kas saistītas ar Māstrihtas kritēriju ievērošanu, taču tagad ir saņemta sāpīga mācība, tāpēc turpmāk eirozonas dalībniekiem būs nepieciešams ievērot šos kritērijus. «Tikai tas palīdzēs saglabāt eiro kursu,» tā Swedbank Grupp vadītājs.

Jau ziņots, ka Igaunija eirozonai pievienosies 2011. gada 1. janvārī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank kredītu zaudējumi turpina samazināties un bankai šajā gadā vajadzētu strādāt ar peļņu, kaut arī situāija Baltijas valstīs saglabājas sarežģīta, atsaucoties uz Swedbank vadītāju Maiklu Volfu, raksta Reuters.

Viņš norādījis, ka, kamēr Zviedrijas ekonomika ir bijusi pārsteidzoši stipra, tomēr galvenais rādītājs būs procentu likmju palielināšana.

«Uzņēmumi ir ļoti labi pielāgojuši savu darbību recesijai, bet īstās pārbaudes Zviedrijas ekonomikas ilgtspējībai būs, kad likmes būs normalizējušās, un tuvojoties 2011. gadam, mēs visdrīzāk, iegūsim atbildi uz šo jautājumu,» viņš sacīja Reuters pārstāvim bankas pārstāvju gadskārtējā sapulcē.

Bankas pārstāvis uzsvēra, ka šogad gaidāmi būtiski kredītu zaudējumu uzlabojumi. «Ja pasaules arēnā šogad nekas negaidīts nenotiek, bankai jāspēj uzrādīt peļņu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eiropas Tautas partija par EK vadītāja amata kandidātu izvēlas Žanu Klodu Junkeru

Žanete Hāka, 07.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Tautas partija izvēlējusies Žanu Klodu Junkeru par tās kandidātu Eiropas Komisijas vadītāja amatam, informē euronews.com.

Ž. Klodu Junkeru atbalsta Vācijas kanclere Angela Merkele un viņas partija Kristīgie Demokrāti. Viņš ar 382 balsīm pret 245 balsīm pārspējis Francijas konkurentu – Maiklu Barnjē.

Cetriski labējā Eiropas Tautas partija patlaban ir lielākais Eiropas politiskais spēks. Otra lielākā grupa ir Sociālisti un demokrāti, kuri par savu kandidātu izvēlējušies pašreizējo Eiropas Parlamenta prezidentu Martinu Šulcu.

Jaunais EK prezidents nomainīs pašreizējo vadītāju Hosē Manuelu Barozo, kurš šajā amatā ir bijis kopš 2004. gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Londonas Olimpisko spēļu talismani - divi citplanētiešiem līdzīgi radījumi

Ritvars Bīders, 20.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par 2012. gadā gaidāmo Olimpisko spēļu Londonā talismaniem izvēlēti divi citplanētiešiem līdzīgi radījumi, kuru vārdi ir Venloks (Wenlock) un Mandevils (Mandeville), ziņo Sky News.

Venloks un Mandevils būs galvenie Londonas Olipmisko spēļu naudas «pievilinātāji» un, sākot ar 27. jūliju, kad būs tieši divi gadi pirms nākamo vasaras Olimpisko spēļu sākuma, parādīsies veikalos gan kā rotaļlietas, gan kā Londonas spēļu simboli uz citām precēm, ar kuru palīdzību no privātā sektora organizatori cer piesaistīt 2 miljardus sterliņu mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru