Pārtika

Paliek bez telpām, aizdomas par reiderismu

Sandra Dieziņa, 06.06.2018

Jaunākais izdevums

Siernīcai SIA Soira maijā bijis jāpamet ražošanas telpas, kur uzņēmums paspējis nostrādāt vien astoņus mēnešus, trešdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Jaunais ēkas īpašnieks SIA Gaujas8 strauji palielinājis nomas maksu – atsevišķās telpās pat 2,5 reizes un brīdinājis par komunālo pakalpojumu slēgšanu, ja uzņēmums nenoslēgs jaunu līgumu. Pieprasīts arī drošības depozīts 1240,80 eiro bez PVN, ko solīts atdot pēc telpu atstāšanas.

Soira līdzšinējās telpās atradusies vien astoņus mēnešus. Pirms ienākšanas Ādažos, Gaujas ielā 8 gandrīz gadu paši telpas remontējuši, ieguldot pašu līdzekļus – ap 10 – 12 tūkstošiem eiro.

Nomas līgumu ar telpu īpašnieku SIA Ādažu kukulītis Soiras saimniece Inga Āriņa - Vilne bija noslēgusi uz 10 gadiem. Taču šī gada martā pie viņas ieradās kāda persona, sakot, ka pārstāv ēkas jaunos īpašniekus, ar to darot zināmu, ka ēka ir pārdota un viņš ir ēkas jaunais pārvaldnieks. «Pēc tam jau viss notika ļoti strauji. Pie mums vēlreiz atnāca jauno īpašnieku pārstāvis. Runājām, ka būtu jāpārslēdz nomas līgums. Tālāk komunikācija bija tāda, ar ko līdz šim nebijām saskārušies. Iespējams, kļūda bija apstāklī, ka iepriekšējais īpašnieks atteicās reģistrēt nomas līgumu Zemesgrāmatā. Mēs piesaistījām juristu, kurš vēlreiz izlasīja nomas līgumu, atzīstot to par korektu un pareizu. Gadījumā, ja ēkas jaunajiem īpašniekiem būs citi plāni attiecībā uz ēku, tad nav nekādas varas, kas varētu piespiest mūs šeit paturēt, taču tam jānotiek civilizētā veidā. Ja līgums nav reģistrēts Zemesgrāmatā, tas arī nenozīmē, ka ar nomniekiem var izrīkoties, kā patīk,» uzskata Soiras īpašniece.

Jurists ieteicis jaunajiem īpašniekiem lūgt nomas līguma projektu, ko apskatīt pirms sarunām.

Visu rakstu Paliek bez telpām, aizdomas par reiderismu lasiet trešdienas, 6.jūnija laikrakstā Dienas Bizness!

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Siernīcai Soira atsaka preču izsniegšanu ar pēcapmaksu

Monta Glumane, 21.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siernīca SIA Soira saskārusies ar sadarbības grūtībām - turpmāk uzņēmumam atteikta preču izsniegšana ar pēcapmaksu.

Sociālajā tīklā Facebook uzņēmums raksta, ka saskāries ar, viņuprāt, interesantu politiku no ieraugu tirgotāja AS «Neo». Uzņēmums skaidro, ka sešu gadu laikā nav kavējis nevienu maksājumu, taču tagad saņēmis atteikumu par precēm norēķināties ar pēcapmaksu, kā līdz šim. Uzņēmums uzskata, ka nav liels klients un vidējā rēķina summa nepārsniedz 150-200 eiro mēnesī.

«Labdien! Vēlamies Jūs informēt, {.....}, ka izvērtē katram debitoram piešķiramo kredīta limita apjomu un pēcapmaksas dienas. Izvērtējot Jūsu pārstāvēto uzņēmumu SIA «Soira», kredīta limits netika piešķirts. Līdz ar to esam spiesti turpināt mūsu sadarbību uz kādu laiku (līdz apdrošinātājs pārvērtēs un akceptēs limitu), izsniedzot preci uz priekšapmaksu. Un ko vispār nozīmē - izvērtējot jūsu uzņēmumu? Ko tad vērtējāt? Piemēram, Kredītu informācijas birojs mūsu SIA ir ierindojis 5% Latvijas uzticamāko uzņēmumu sarakstā - ņemot vērā visa veida maksājumus, tostarp valstij, piecu gadu griezumā,» savā Facebook rakstīja SIA «Soira».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Soira šogad nosaukts starp labākajiem pārtikas un dzērienu ražotājiem pasaulē, iegūstot augsto, 2-zvaigžņu Great Taste balvu abiem vērtētajiem sieriem.

Pasaules vadošās pārtikas vērtēšanas sistēmas Great Taste eksperti 2023.gadā lēmuši piešķirt 2 zelta zvaigznes abiem pieteiktajiem sieriem: cietajam sieram Birznieku un mīkstajam sieram Gauja.

Konkursā, kuram tika pieteikti 14 195 produkti, stingrā, aklās vērtēšanas žūrija nodēvējusi Soira produktus par tādiem “no kuriem grūti atteikties”.

Katru gadu Great Taste piešķir trīs nominācijas:

1 zvaigzne – “ēdiens / dzērien, kas sniedz fantastisku garšu”

2 zvaigznes – “krietni pārsniedz vienkārši labu garšu”

3 zvaigznes – “nepārspēti garšīgs ēdiens / dzēriens”

Aprakstīts kā “brīnišķīgs meistardarbs, kura intensīvais laba piena aromāts apliecina piena devēju labturību, bet saldenā riekstainā garša burtiski dejo vienotā harmonijā. Siers ar pārsteidzošu dziļumu”, cietais siers “Birznieku” guva žūrijas atzinību.

Komentāri

Pievienot komentāru