Būve

Papildināta ar foto: Bolderājā būvēs jaunu policijas iecirkni

Dienas Bizness, 29.09.2015

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (no kreisās), Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone - Godmane un Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Bolderājā 2017.gadā ir plānota jauna Valsts policijas un Rīgas pašvaldības policijas iecirkņa būvniecība. Zemesgabalu Stūrmaņa ielā 33A, kur plānota iecirkņa celtniecība, pirmdien, 28.septembrī apsekos Rīgas mērs Nils Ušakovs un LR iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone – Godmane, informē Rīgas domē.

Jaunā policijas iecirkņa teritoriju Bolderājā pirmdien aplūkoja arī Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs un Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass.

Ar projektu tika iepazīstināti Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks Aleksandrs Bukēvičs, Nodrošinājuma valsts aģentūras direktors Ēriks Ivanovs.

Rīgas pašvaldības un Iekšlietu ministrijas sadarbība aizsākās jau vairāk nekā pirms pieciem gadiem, kad kopīgiem spēkiem tika atjaunotas pilsētai piederoša policijas ēka Daugavgrīvas ielā 32/34, bet pagājušajā gadā jaunās pašvaldības telpās Aviācijas ielā 15 daroties sāka Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ķengaraga iecirknis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bolderājā, Stūrmaņu ielā 33A, trešdien atklāts jaunuzceltais Valsts un Rīgas pašvaldības policijas iecirknis, informē Rīgas domes (RD) Īpašuma departamenta Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Gailīte.

Jaunuzceltā policijas iecirkņa būvniecības darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica PS LNK INDUSTRIES Partnership”par nedaudz vairāk kā 500 tūkstoši eiro bez pievienotās vērtības nodokļu likmes.

Jaunais valsts un pašvaldības policijas iecirknis ir izvietots 2541 kvadrātmetru lielā teritorijā, kurā ir izveidotas arī 15 autostāvvietas policijas vajadzībām un 10 iecirkņa apmeklētājiem. Teritorijā ir ieklāts bruģis gandrīz 1120 kvadrātmetru platībā, kā arī veikta teritorijas apzaļumošana ar zālienu un apstādījumiem 624 kvadrātmetru platībā.

«Policijas iecirknis ir izveidots vienstāva ēkā ar kopējo platību 513 kvadrātmetri. Kopumā ēkā ir 40 telpas, no kurām lielākā daļa ir domātas policiju darbiniekiem, kā arī 2 pagaidu aizturēšanas kameras, nopratināšanas un aizturēšanas telpa, kā arī katlu, servera un dušas telpas. Ēkā ieskaitot darbiniekus vienlaicīgi var atrasties 100 cilvēki,» informēja Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Aiztur krāpnieku, kurš uz svešu personu vārda ņēmis ātros kredītus

Žanete Hāka, 26.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērnā gada vasarā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa policisti bija saņēmuši informāciju par krāpšanu, kas saistīta ar ātro kredītu ņemšanu, izmantojot svešas personas datus. Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka krāpnieciskās darbības veic kāds jau iepriekš policijas redzeslokā nonācis 1985. gadā dzimis vīrietis, informē policija.

Aizdomās turamais vīrietis pierunājis cietušos atvērt bankas kontus, pēc tam liekot atdot viņam internetbankas pieejas kodus un maksājuma kartes. Krāpnieks iegūtos datus izmantojis ļaunprātīgi – paņēmis ātros kredītus, pēcāk neatdodot aizņemto summu, kā arī izmantojis atvērtajiem bankas kontiem piešķirtās maksājumu kartes. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka vīrietis šādā veidā izkrāpis aptuveni 20 tūkstošus eiro.

Trešdien, 24. februārī, policisti aizturēja aizdomās turamo – 1985. gadā dzimušo vīrieti. Veicot sankcionētas kratīšanas viņa dzīvesvietās Babītē un Ozolniekos, policisti kopā atrada un atsavināja desmit kredītkartes, vairākas pases un ID kartes, kas pieder svešiem cilvēkiem, vairākus maksājumu uzdevumus un SIM kartes, kā arī sadzīves tehniku aptuveni 1000 eiro vērtībā, kas bija iegādāta, izmantojot svešas personas maksājumu karti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Atklās jaunu pašvaldības dzīvojamo māju ar pansiju

Lelde Petrāne, 06.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 10. oktobrī, atklās jauno pašvaldības dzīvojamo māju Ieriķu ielā 28, informēja Rīgas domē.

Nepilna gada laikā bijušais policijas iecirknis Ieriķu ielā 28, kas atradās netālu no tirdzniecības centra Domina, ir pilnībā renovēts. Mājas otrajā un trešajā stāvā izbūvēti 48 pašvaldības īres dzīvokļi, kas tiks izīrēti dzīvokļu rindā esošajiem rīdziniekiem, bet ēkas pirmajā stāvā ierīkota pansija ar 20 dzīvokļiem, dežuranta telpu un koptelpu. Tas ir jauns sociālais pakalpojums – pansija (aprūpētā dzīves vieta), kas domāta vecuma vai invaliditātes pensiju, vai sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējiem, kuri paši nespēj nodrošināt savu aprūpi un kuriem nav pastāvīgas dzīvesvietas, taču aprūpes apjoms nav tāds, lai būtu nepieciešama atrašanās ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā pieaugušām personām. Klientam jābūt motivētam dzīvot pansijā un jāsamaksā pakalpojuma sniedzējam par dzīvesvietas izmantošanu. Arī ēšanas izdevumus klients segs no saviem ienākumiem. Papildu pansijā tiks nodrošināta diennakts uzraudzība, sociālā darbinieka konsultācijas un aktivitātes klientu socializēšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ieriķu ielā atklāta jauna pašvaldības dzīvojamā māja ar pansiju

Zane Atlāce - Bistere, 10.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, netālu no tirdzniecības centra Domina pirmdien atklāta renovētā pašvaldības dzīvojamā māja Ieriķu ielā 28, kurā iepriekš atradās policijas iecirknis, informē pašvaldībā.

Pasniedzot atslēgas ēkas jaunajiem iedzīvotājiem, Rīgas mērs Nils Ušakovs informēja, ka 2009. gadā rindā uz pašvaldības sociālajiem dzīvokļiem bija vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju, taču šobrīd tie esot jau mazāk nekā 4000. Vicemērs Andris Ameriks piebilda, ka šogad novembrī Aglonas ielā 35 būs pabeigta sociālās dzīvojamās mājas rekonstrukcija ar 215 atsevišķiem vienistabas dzīvokļiem.

Plānots, ka viena dzīvokļa maksimālie izdevumi mēnesī, ieskaitot maksu par apkuri, nepārsniegs 40 eiro.

Māja renovēta nepilna gada laikā. Tās otrajā un trešajā stāvā izbūvēti 48 pašvaldības īres dzīvokļi, kas tiks izīrēti dzīvokļu rindā esošajiem rīdziniekiem. Ēkas pirmajā stāvā ierīkota pansija ar 20 dzīvokļiem, dežuranta telpu un koptelpu. Dzīvokļi ir nelieli, vidēji 15-16 m2 lieli, un nav domāti ģimenēm, bet vai nu vientuļiem vecāka gadagājuma iemītniekiem, vai jauniem cilvēkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Ieguldot 3,8 miljonus eiro, atjauno arhitekta Alkšņa projektētu ēku Tallinas ielā

Žanete Hāka, 27.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Renovēta daudzdzīvokļu ēka Tallinas ielā 86, kuru projektējis latviešu arhitekts Jānis Alksnis, informē Baltic Investment Group (BIG).

Māja būvēta 1913. gadā, un tā celta neoklasicisma stilā, kas raksturīgs vairākiem pazīstamā arhitekta darbiem, kuri tapuši pēc 1911.gada. Ēkas sākotnējā adrese ir Krāsotāju iela 32.

Iepriekš ēkā atradies daudzdzīvokļu īres nams (šis bija ēkas sākotnējais būvniecības mērķis), mācību iestāde, policijas iecirknis, pēc tam Ceļu satiksmes drošības direkcijas ēka.

Renovācijas laikā tika saglabāta un atjaunota Jāņa Alkšņa neoklasicisma stilā veidotā fasāde un ēkas vēsturiskā konstrukcija. Iekšpusē ēka tika pilnībā pārbūvēta – fasāde nosiltināta un apgaismota, uzlikts jauns, siltināts jumts, visi starpstāvu pārsegumi aizstāti ar jauniem (no betona), ievietoti koka pakešu logi, bet kāpņu telpas izremontētas, saglabājot vēsturisko autentiskumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pandēmijas negatīvā ietekme uz tūrisma biznesu nav bijusi šķērslis autosportista Reiņa Nitiša nodomam pievērsies viesnīcu biznesam - pērn rudenī viņš savā dzimtajā pilsētā Jēkabpilī izveidojis viesnīcu "Rūmī hotel".

Pēc augstskolas absolvēšanas atgriežoties dzimtajā pilsētā un novērtējot esošo situāciju viesnīcu biznesā, R.Nitišs nolēma radīt kvalitatīvas naktsmītnes sportistiem, tūristiem un biznesa cilvēkiem, kas apmeklē pilsētu.

Ideja radās pērn rudenī, kad Jēkabpils pilsētas pašvaldība izsludināja konkursu uz iespēju īrēt viesnīcas ēku, kas iepriekš tika atjaunota, īstenojot Eiropas projektu. Izvērtējot to, ka Jēkabpils apkārtnē nav plašs viesnīcu piedāvājums un R.Nitišam ar komandu bija idejas par to, kādam šim pakalpojumam ir jābūt, tika nolemts rīkoties un piedalīties konkursā.

Ēkai, kurā šobrīd izveidota viesnīca, ir sena vēsture. Kādreiz tajā atradās Jēkabpils – Ilūkstes kara apriņķa pārvalde, Jēkabpils apriņķa kara komisariāts, policijas iecirknis, publiskā patvertne un 80. gadu sākumā arī poliklīnika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Pāršķirot jaunu lappusi tirdzniecības centru attīstībā

Jevgenija Kiseļova, Colliers Tirdzniecības platību aģentūras vadītāja, 12.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strauji mainās tirdzniecības objektu funkcijas, turklāt tā, kā to iepriekš bija grūti prognozēt. Ēku īpašniekiem un pārvaldniekiem ir jādomā nestandarta veidā, meklējot risinājumus neaizpildītām platībām, neatmetot ar roku jau pie pirmās neveiksmes.

Pārmaiņas iezīmējās jau iepriekš, šķita loģiski, ka daļa no tirdzniecības centru (TC) telpām turpmāk kalpos citiem nolūkiem, ka tajos būs sporta, medicīnas centri, vairāk atpūtas un izklaides iespēju. Covid-19 pandēmijas rezultātā pakalpojumu klāsts vēl paplašinājās un dažādojās, piemēram, TC “Galleria Riga” tiek veidots kopstrādes birojs “Workland”, bet TC “Galerijā Centrs” šogad atklāta garšu un notikumu telpa “Burzma”.

Kad standarta risinājumi nedarbojas

Šādu funkciju maiņu varējām paredzēt. Taču biežāk nākas domāt ārpus rāmjiem, standarta pieeja, kā turpmāk, pēc Covid-19, varētu attīstīties iepirkšanās centri, vienā mirklī var sabrukt. Tā, piemēram, notika, kad TC “Sāga” nolēma pamest viens no lielajiem nomniekiem – dārza centrs “Hortes”. Tas aizņēma gandrīz 5000 kvadrātmetru lielas telpas, turklāt izmantoja ēku, kas būtībā bija liela siltumnīca. Sākumā līdz galam Colliers komanda nespēja noticēt šim “Hortes” lēmumam, pieļāvām, ka šāda paziņojuma mērķis, iespējams, ir iegūt labākus nosacījumus. Taču, saskaroties ar realitāti, ka uzņēmums patiešām pamet Latvijas tirgu, nācās strauji domāt jaunu risinājumu, stratēģiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Valsts policija aicina atsaukties cietušos saistībā ar kamīnkrāšņu krāpnieku

Lelde Petrāne, 08.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija ir sākusi kriminālprocesus par krāpšanu saistībā ar firmu Wintercom. Firma piedāvā klientiem iegādāties preces, veicot priekšapmaksu, bet pēc tam solītās preces nepiegādā un neatgriež naudu, liecina medijiem sniegtā informācija.

Valsts policijas Rīgas Brasas iecirknis augustā ir saņēmis informāciju par firmu Wintercom, kas interneta mājaslapā potenciālajiem klientiem piedāvā iegādāties dažādas krāsnis un to piederumus. Atsaucoties uz uzņēmuma piedāvājumu, klienti bija pasūtījuši preces, veikuši pasūtījuma priekšapmaksu vai avansa maksājumu. Tomēr pēc tam nav saņēmuši ne pasūtītās preces, nedz atguvuši iemaksāto naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamā gada augustā pašvaldības dzīvojamo fondu papildinās nams Ieriķu ielā 28, kur atradīsies 71 dzīvoklis, informē Rīgas dome (RD).

Ieriķu ielā 28 atrodas trīs stāvu ēka. Savulaik nama pirmajā stāvā atradās Vidzemes priekšpilsētas policijas iecirknis, bet augstākajos stāvos - dienesta viesnīca. Kad ēka nonāca pašvaldības īpašumā, tika nolemts to pārbūvēt par dzīvojamo māju. Sākotnēji pēc Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta ēkas pārbūves projektu izstrādāja SIA Arhiteh, bet tad tika pieņemts lēmums šā projekta realizāciju uzticēt pašvaldības SIA Rīgas pilsētbūvnieks (RPB). Iepirkuma rezultātā RPB noslēdza būvdarbu līgumu ar SIA Velve, kura projekta izmaiņu veikšanai akceptētā projekta ietvaros un saskaņošanai būvvaldē ir piesaistījusi SIA OZOLA&BULA arhitektu birojs.

Komentāri

Pievienot komentāru