Pakalpojumi

Papildināta - Investīcijas jaunās klīnikas Capital Clinic Riga izveidē pārsniegs vienu miljonu

LETA, 10.01.2014

Jaunākais izdevums

Plānots, ka jaunās ambulatorās medicīnas iestādes Capital Clinic Riga izveidē tiks ieguldīts vairāk nekā viens miljons eiro, norāda klīnikas pārstāve Inguna Almbauere.

[Ziņa papildināta ar M. Rēvalda komentāru]

Viņa skaidro, ka līdz šim klīnikas Capital Clinic Riga izveidē ir ieguldīti 782 579 eiro, taču saskaņā ar plānu tehnoloģiju iegādē paredzēts ieguldīt vēl ap 285 tūkst. eiro.

Kā norāda klīnikas lielākās kapitāldaļas turētāja SIA Veselības centrs 4 valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds, jaunās klīnikas izveidei nav ņemti banku kredīti. «Lielākā daļa jeb 60% no ieguldījuma ir pašu līdzekļi, 40% - līzinga kompāniju līdzekļi.»

Plānotais ieguldījumu atpelnīšanas laiks ir pieci gadi.

Jaunā klīnika atradīsies Duntes ielā 15 A, Rīgā, un tās telpu kopējā platība būs 1140 kvadrātmetri.

Kā ziņots, ar SIA Veselības centrs 4 līdzdalību Rīgā atklās jaunu klīniku. Pasākums notiks 14.janvārī plkst.12.30.

Capital Clinic Riga pārvaldīs uzņēmums SIA Capital Clinic Riga.

Kā liecina Firmas.lv dati, uzņēmums dibināts 2013.gada 19.aprīlī. Capital Clinic Riga pamatkapitāls ir 7114 eiro (5000 latu). Uzņēmuma īpašnieki ir Veselības centrs 4 - 80% un Signe Dauškane-Platace - 20%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 14. janvārī, Rīgā atklāta jauna ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu klīnika Capital Clinic Riga, kurā pacientiem pieejami plaša spektra medicīnas pakalpojumi, tostarp arī vairāki jaunumi Latvijā - dermatoloģijā un ginekoloģijā.

Klīnikā jau saņemti pirmie pacientu zvani un pieteiktas konsultācijas pie speciālistiem, informē iestādes pārstāve Inguna Almbauere.

Atklājot jauno ārstniecības iestādi, tās lielākās kapitāldaļas turētājas SIA Veselības centrs 4 valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds sacīja, ka vēl tiek gaidīta vairāku iekārtu piegāde, kā arī turpinās darbinieku apmācības, un šobrīd klīnika ir gatava strādāt ar 50% jaudu.

Rēvalds norāda, ka klīnika tiks pilnībā integrēta Veselības centra 4 struktūrā un cita starpā tā nodarbosies ar «medicīnas tūrismu», kā arī tuvākajā laikā ir plānotas sarunas ar veselības apdrošinātājiem par jaunās ārstniecības iestādes iekļaušanu pakalpojumu sniedzēju sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Realizējot uzņēmuma darbības mērķus, AS New Hanza Capital papildinājis tās pārvaldībā esošo īpašumu portfeli ar vēl vienu biroju ēku bijušajā Valsts elektrotehniskās fabrikas (VEF) teritorijā, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

New Hanza Capital meitas uzņēmums SIA NHC 2 par 1,9 miljoniem eiro iegādājies biroju ēku Bērzaunes ielā 7, Rīgā.

Iegādātās biroju ēkas kopējā iznomājamā platība sasniedz 3 200 m2. Ēkā šobrīd ir 18 nomnieki, no kuriem lielākais ir zobārstniecības un estētiskās medicīnas klīnika «Sky Dream Clinic». Jāpiebilst, ka līdz ar iegādes darījuma pabeigšanu NHC 2 ir pārņēmusi visus noslēgtos nomas līgumus ar nomniekiem.

VEF apkaimi kā vienu no Rīgas perspektīvākajiem biznesa un kultūras centriem New Hanza Capital, AS atzina jau 2017. gada septembrī, kad NHC 2, SIA šeit iegādājās pirmās biroju ēkas — Brīvības gatvē 214B, Brīvības gatvē 214M un Bērzaunes ielā 1. Šo biroju ēku kopējā platība sasniedz 25 000 m2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Veselības bizness: Privāto injekcijas veselības infrastruktūrā

Lāsma Vaivare, 25.11.2014

SIA Medicīnas sabiedrība ARS šoruden sākusi Jāņa Asara ielā, Rīgā, esošās vecās Sarkanā Krusta slimnīcas rekonstrukciju

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finansējuma pieejamība mudina veikt vērienīgas privātas investīcijas veselības aprūpē, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Stabilizējoties ekonomiskajai situācijai, bankas labprātāk dod kredītus, kā arī gaidījām iespēju piesaistīt Eiropas finansējumu – iemeslus, kādēļ tieši šoruden sākta vēža diagnostikas un nukleārās medicīnas centra būvniecība, DB skaidro SIA Nukleārās medicīnas centrs valdes priekšsēdētājs Vitālijs Skrīvelis. Kopējās investīcijas tiek plānotas ap 10 milj. eiro, no tā līdz 4 milj. eiro tiks piesaistīti no Norvik Bankas, bet 5,7 milj. eiro ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējums pētniecībai.

Kā norāda V. Skrīvelis, primāri tas būs pētniecības centrs, pētīs jaunus medikamentus vēža ārstēšanai, taču paralēli tiks veikta arī diagnostika. «Vēzis ir daudzveidīgs, var būt jebkur. Diagnostikas pamatā ir daudz zinātnes,» tā viņš. Jaunās nukleārās medicīnas tehnoloģijas ļauj diagnosticēt vēža un sirds slimības agrīnā stadijā, kad to ārstēšana ir daudz veiksmīgāka. Šī metode paredz diagnostikā izmantot īsu brīdi dzīvojošus radionuklīdus. Pacients tiek izmeklēts jauna veida tomogrāfā (pozitronu emisijas tomogrāfs jeb PET) apvienojumā ar datortomogrāfu. Paralēli tam paredzēts sintezēt un zinātniskos projektos eksportēt jaunu zāļu pētīšanai nepieciešamos radionuklīdus (radioizotopus) uz Viļņu, Kauņu, Vitebsku, Minsku, Tallinu un Tartu. Šajās pilsētās ir iespējams veikt PET diagnostiku, bet tur neražo izotopus, pašlaik tos importē no Vācijas un Somijas. Kopumā paredzēts saražot 5 tūkst. dozu gadā un veikt ap 3 tūkst. izmeklējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA «Veselības centrs 4» (VC4) iegādāsies skaistuma institūtu «Liora», aģentūru LETA informēja VC4 valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds.

Darījuma summa netika atklāta.

Rēvalds atzīmēja, ka sadarbībā ar skaistuma institūta «Liora» metodisko vadītāju ārsti Ingrīdu Rītiņu tiks strādāts, lai attīstītu skaistuma institūta piedāvātās iespējas un stiprinātu pozīcijas estētiskās medicīnas tirgū.

Pēc apvienošanās institūta «Liora» lojālajie klienti varēs izmantot arī VC4 lojālo klientu programmu. Tāpat arī VC4 klientu karšu īpašnieki turpmāk varēs izmantot «Liora» lojalitātes programmas piedāvātās iespējas.

Paredzēts, ka skaistuma institūts «Liora» darbosies arī kā prakses bāze Rīgas Kosmētikas skolas studentiem.

Skaistuma institūts «Liora» ir VC4 grupas uzņēmums, kas atrodas Rīgā, Tallinas ielā 18, saviem klientiem piedāvājot skaistumkopšanas, kosmetoloģijas un estētiskās medicīnas pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināta - Veselības centra 4 ārstniecības iestāžu darbu piektdien apgrūtina sistēmas traucējumi

LETA, 26.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar SIA «Veselības centrs 4» izmantotās sistēmas traucējumiem piektdien tika apgrūtināta ārstniecības iestāžu darbība, informēja «Veselības centra 4» pārstāve Agnese Bernāne.

Viņa pastāstīja, ka šodien ap plkst.7.30 tika konstatēti traucējumi «Veselības centrs 4» izmantotās sistēmas «SmartMedical» darbībā. Sistēmu uztur veselības aprūpes un apdrošināšanas nozares informācijas sistēmu izstrādātājs SIA «Blue Bridge Technologies», piebilda uzņēmuma pārstāve.

Viņa skaidroja, ka sistēmas traucējumu dēļ bija apgrūtināts darbs, jo «Veselības centrs 4» ārstniecības iestādēs nebija iespējams nodrošināt pacientu pierakstus, radās problēmas ar maksājumu veikšanu, kā arī nebija iespējams pierakstīties uz konsultācijām un procedūrām.

Vienlaikus, pēc Bernānes paustā, slimnīca tikusi galā ar problēmām, izsniedzot klientiem ar roku rakstītas kvītis, kā arī fiksējot cilvēku, kuri vēlējušies pierakstīties pakalpojuma saņemšanai, kontaktinformāciju. Uzņēmuma pārstāve norādīja, ka centru darbinieki sazināsies ar klientiem un pieraksti tikšot veikti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sākam biznesu:LabConcept vēlas pārvērst ārstu virsvalkus glītos apģērba gabalos

Renāte Priede, speciāli DB
, 08.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī dakteri pelnījuši glīti ģērbties – atbilstoši savam respektablajam statusam darba vietā.

Tā pirms gada nolēma SIA Lab Concept īpašniece un dizainere Laura Liberte, kura šobrīd radījusi jau 12 dakteru darba virsvalku modeļus. Laura uzaugusi starp divām stihijām – mediķiem ģimenē un savu vēlmi studēt mākslu vai medicīnu, beigās izvēloties interjerista izglītību. LabConcept, viņasprāt, ir «labs veids, kā apvienot abas jomas – dizaina apģērbs medicīnas darbiniekiem». «Mode mani ir interesējusi vienmēr, un padziļināta pievēršanās mediķu vizuālajam tēlam sākās ar personīgā «šopera» pieredzi,» viņa skaidro. «Galvenais uzdevums un izaicinājums bija atrast tādu apģērbu, kas klientei – ārstei pēc profesijas – zem darba virsvalka izskatītos forši, lai viņa slimnīcā justos brīvi, sievišķīgi un glīti,» atceras Laura. Likumsakarīgi radās jautājums – kāpēc ir jādomā, ko pavilkt zem uzsvārča, ja var pašu profesionālo apģērbu padarīt skaistu un patīkamu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Plaušu transplantācija ir ļoti dārgs pasākums. Vienas plaušas transplantācija varētu izmaksāt apmēram 300 000 eiro,» VC4 «Capital Clinic Riga» torakālais ķirurgs, bronhologs Artjoms Špaks sacīja RīgaTV 24 raidījumā «Nākotnes medicīna», atklājot to, ka Latvijas ārsti ir tehniski gatavi veikt plaušu transplantācijas operāciju.

Špaks raidījumā sacīja, ka ārsti ir gatavi veikt šādu operāciju, tomēr ir vairākas problēmas, ar ko nāktos saskarties pacientiem.

Pirmā problēma ir finansējums. «Plaušu transplantācija ir ļoti dārgs pasākums. Vienas plaušas transplantācija varētu izmaksāt apmēram 300 000 eiro,» atklāja bronhologs. Viņš norādīja, ka jāņem vērā arī pēcoperācijas periods un ar to saistītās izmaksas: «Izmaksas medikamentiem un pārbaudēm ir ap 30 000 mēnesī.»

Otra problēma esot rezultāti un operācijas efektivitāte. «Diemžēl 5 gadu dzīvildze ir tikai 50% šo pacientu. Arī nevarētu teikt, ka dzīves kvalitāte dramatiski uzlabojas,» apgalvoja Špaks.

Viņš gan atklāja, ka ar šo problēmu saskaras visā pasaulē: «Tā ir visas Eiropas un pasaules problēma. Diemžēl no pacientiem, kam tiek transplantēti orgāni, rezultāti plaušām ir vieni no sliktākajiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru