Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laukos sākusies kartupeļu novākšana, un jau tagad ir skaidrs, ka par kartupeļu ražu šoruden sūdzēties nevar — atzīst zemnieku saimniecības Grotēni saimnieks Juris Driķis no Seces pagasta, vēsta reģionālais laikraksts Staburags.

«Laika apstākļi šovasar bijuši labvēlīgi visiem laukaugiem, arī kartupeļi auguši labi,» saka Juris Driķis. «Cīnījāmies ar kolorado vabolēm, slimības neapdraudēja, vienīgi augusta sausums mazliet pabojājis kartupeļu kvalitāti, tie sākuši plaisāt. Toties bumbuļi ir līdzeni, bez kraupes, skaistāki nekā pērn, kad kartupeļu ražu un kvalitāti apdraudēja lakstu puve.»

Zemnieku saimniecībā Grotēni jau trešo gadu kartupeļus audzē vairāk nekā divu hektāru platībā — lielākoties pārdošanai, bet mazos un bojātos izbaro lopiem. Saimniecības pamats ir piena lopkopība — Grotēnos ir 26 slaucamas govis un 20 jaunlopi. No 60 apsaimniekotajiem hektāriem lielāko daļu zemes platības aizņem ganības, bet 13 hektāros audzē graudus lopbarībai. «Rēķinot ienākumus no viena hektāra, kartupeļus ir visizdevīgāk audzēt. Govis dod arī mēslojumu laukiem, minerālmēsli nav jāpērk, taču kartupeļu audzēšanā jāiegulda daudz roku darba,» spriež saimnieks.

Visu rakstu lasiet Staburaga 17. septembra numurā.

Komentāri

Pievienot komentāru