DB Viedoklis

Pastāvēs, kas mainīsies

Jānis Maršāns - Dienas Bizness izdevējs, 08.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1992. gada 13. aprīlī toreizējā Preses nama 13. stāvā 13 darbinieku lokā iznāca laikraksta Dienas Bizness 1. numurs. Kā redzam, daudzo it kā nelaimīgo skaitļu virknējums netraucēja laikrakstam noturēties ikdienas apritē vairāk nekā 27 gadus.

Pa šo laiku medijs izaudzis par nopietnu spēlētāju ne tikai tradicionālajā preses izdevumu sektorā, klāt nācis gan interneta portāls, gan konferenču nodaļa, rokasgrāmatu nodaļa, papildu preses izdevumi, kā arī citas aktivitātes.

Nu ir pienācis laiks pārmaiņām, jo biznesa dienas avīzes formāts ir savu laiku nokalpojis.

Šodien iznāk pēdējais dienas laikraksta Dienas Bizness numurs. Nav noslēpums, ka visā pasaulē samazinās pieprasījums pēc drukātajiem medijiem un cilvēki izvēlas daudz vieglāk un mobilāk sasniedzamus ziņu avotus. Līdz ar paaudžu maiņu radikāli mainījušies arī lasīšanas paradumi kā tādi. Kā jau esmu minējis iepriekš, tam ir objektīvi iemesli – ziņas sabiedrība patērē dzīvajā, ziņām vairs nav vietas nākamajā dienā, jo tur jau gaida nākamās dienas ziņas. Tajā pašā laikā ir skaidrs, ka šodienas informācijas pārbagātībā lasītājiem ir nepieciešamība pēc dziļākas ziņu analītikas, vēlme saņemt dziļāku redzējumu par aktuāliem biznesa un politikas jaunumiem. Turpmāk to centīsies darīt žurnāls ar tādu pašu nosaukumu – Dienas Bizness.

Turpmāk Dienas Bizness žurnāla formātā iznāks katru otrdienu. Nākamo Dienas Biznesa numuru lasītāji saņems 12. novembrī.

Esmu pārliecināts, ka šis žurnāls būs interesants ne tikai uzņēmējdarbības virsotnē esošiem cilvēkiem, to būs interesanti lasīt arī jaunajiem uzņēmējiem, kā arī jebkuram lasītājam, kuru interesē valsts un sabiedrības dzīvē notiekošais. Žurnāls būs vērtīgs uzziņas un dažādu padomu avots ikvienam.

Paralēli tam turpināsim attīstīt mūsu digitālo platformu, kurā būs daudz jaunumu. Tieši mūsu portāls būs tas, kur parādīsies aktuālās ziņas, paralēli tam turpināsim attīstīt video formāta sadaļu, piedāvājot gan tiešraides no notikumu vietām, gan veidojot video interviju un diskusiju platformas sadaļu.

Vienmēr būsim pateicīgi mūsu lasītājiem par ieteikumiem un arī kritiku, līdz ar to ceram uz atgriezenisko saiti. Veidosim mediju kopā!

Arī turpmāk vienmēr būsim uzņēmēju pusē!

Komentāri

Pievienot komentāru