Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bez ēšanas cilvēks nevienos laikos nav izticis un neiztiks, pirms piecpadsmit gadiem izraudzīto biznesa nišu skaidro SIA Trīs karāti vadītājs Vladimirs Beļajevs. Tagad uzņēmums ražo un realizē gana plašu saldēto mīklas izstrādājumu klāstu, bet sākts ar vienkāršāko – pelmeņiem, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

Produkcijas sortiments un apjomi audzēti ļoti pamazām, liekot uzsvaru uz roku darbu un dabiskām izejvielām.

Firmas Trīs karāti piedāvātie pelmeņi, čebureki, vareņiki, pildītās pankūkas, kā arī frikadeles, kotletes un kāpostu tīteņi liepājniekiem nav sveši. Produkcija tiek realizēta pašu veikaliņā Meža ielā 33, stendā Pētertirgū, kā arī Liepājas veikalos. Divus gadus uzņēmums piedalījies izstādē Ražots Liepājā, kur notikusi arī degustācija. Pēc tām jūtami audzis pircēju skaits.

Kursas Laiks aicināts pārliecināties, ka saldētās pārtikas izgatavošana notiek ar rokām, bet vispirms jāuzģērbj balts halāts un cepure. No turpat cehā mīcītās mīklas tobrīd top klasiskie pelmeņi un vareņiki zemnieku gaumē – ar sirdi un plaušām. Kāds darbinieks caur aparātu laiž mīklas piku, padarot mīklu vienlīdz plānu. Tad izveidotos aplīšus piepilda ap garu galdu sēdošās strādnieces.

«Pavisam uzņēmums nodarbina ap piecpadsmit cilvēku, strādājam divās maiņās, dienā saražojam aptuveni simts kilogramus pārtikas, pielāgojoties veikalu pieprasījumam. Visa produkcija nonāk lielajā saldētavā, kur stabilā 22 grādu temperatūrā tiek uzglabāta aptuveni trīs mēnešus. Pēc PVD regulāras pārbaudes teorētiski drīkst arī ilgāk, pat līdz gadam, bet pie mums produkcija tik ilgi neieguļas,» stāsta uzņēmuma pārstāvis.

Visu rakstu lasiet laikrakstā Kursas Laiks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Roga uzņēmis filmu par latvieti dimantu racēju Āfrikā

Monta Glumane, 12.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupas Prāta Vētra bundzinieks, mūziķis Kaspars Roga šā gada maija sākumā skatītājiem piedāvās savu pirmo dokumentālo filmu Meklējot Mr.Kauliņu. Filma būs par viņa draugu latvieti Guntaru Kļaviņu, kurš Āfrikā darbojas dimantu biznesā un ar kuru finansiāli savulaik bijusi saistīta arī Prāta Vētra.

Mr. Kauliņš ir finansists un šarmants dzīves baudītājs. Pēc sava biznesa kraha viņš pazūd bez vēsts, radiniekus un draugus atstājot par sevi pilnīgā neziņā. Starp viņiem ir arī labākais draugs Kaspars Roga, kurš apņemas noskaidrot, kas noticis ar Mr. Kauliņu. Pēc vairākiem gadiem K. Roga viņu atrod Āfrikā, Sjerraleonē, kur Mr. Kauliņš ir sācis kārtējo bīstamo avantūru - dimantu meklēšanu.

K.Roga biznesa portālam db.lv stāsta, ka galvenais «vaininieks» filmas tapšanā ir tās producents Sandijs Semjonovs, kurš par latvieti G. Kļaviņu uzzināja no kāda cita latvieša - Harija Švarcbaha, kurš arī šobrīd dzīvo un strādā Āfrikā. S.Semjonovs kā producents līdzdarbojies arī grupas Prāta Vētra filmas tapšanā un tādējādi atklājies, ka K.Roga ar G. Kļaviņu ir labi draugi. Tā radusies doma par filmas uzņemšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru