Jaunākais izdevums

Datorražotājs Dell šā gada jūnija sākumā Lielbritānijā sāks tirgot Apple iPad konkurentu – planšetdatoru Streak, līdz ar ko Dell kļūs par pirmo lielo elektronisko ierīču ražotāju, kas izaicinās Apple iPad.

Streak ir krietni mazāks par iPad un, kā uzsver Dell, var tikt arī reāli izmantots kā mobilais telefons. Dell planšetdatora ekrāna izmērs ir 5 collas, kamēr Apple iPad izmērs ir 9,7 collas.

Dell Streak darbojas ar Google izstrādāto operētājsistēmu Android 2.2, kas strauji gūst popularitāti un jau ir pārspēj Apple operētājsistēmu viedtelefonu tirgū.

Streak ir 5 megapikseļu fotokamera ar zibspuldzi, VGA videokamera planšetdatora priekšpusē, kas paredzēta videokonferencēm, Wi-Fi un 3G uztvērējs, kā arī Bluetooth funkcija.

Dell planšetdatora «iekšējā» atmiņa ir 2 gigabaiti, taču to var papildināt līdz pat 32 gigabaitiem, papildus iegādājoties Micro SD zibatmiņas karti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tele2 klientiem piedāvā Dell planšetdatoru Streak

Sanita Igaune, 31.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tele2 klientiem nodrošina iespēju iegādāties kompānijas Dell jauno planšetdatoru Streak, DB informēja Tele2 sabiedrisko attiecību vadītāja Vita Sirica.

Dell Streak cena atkarībā no tarifu plāniem ir 199–369 Ls.

Dell Streak parādoties tirgū, tas tika nodēvēts par spēcīgu Apple iPad konkurentu, kas oficiāli Latvijā nav pieejams, atzīmē Tele2 mārketinga un tirdzniecības direktors Jānis Spoģis, paskaidrojot, ka Dell Streak ir vairākas priekšrocības – tas ir mazāks pēc izmēriem, to var lietot kā planšetdatoru un mobilo tālruni. Standarta modelī ir pieejama 3G datu pārraide, un atšķirībā no Apple iPad, kuram nav kameras, Dell Streak ir 5 megapikseļu kamera ar duālo LED zibspuldzi foto un video veikšanai un VGA kamera ierīces priekšpusē video zvaniem un telefonferencēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ datoru ražotājs Dell ASV sācis tirgot savu viedtālruni, kuram dots nosaukums Aero, tādējādi kompānija pievienojusies strauji augošajam viedtālruņu tirgum, uz kuru «acis met» neviens vien datoru ražotājs, raksta Wall Street Journal.

Dell Aero ar 3,5 collu lielu skārienjūtīgu ekrānu darbojas kompānijas Google izstrādāto operētājsistēmu Android. Telefona cena bez piesaistes operatoram ir 299,99 ASV dolāri, savukārt, slēdzot divu gadu līgumu ar ASV sakaru operatoru AT&T tā cena ir 99,99 dolāri.

Aero nav Dell pirmais viedtālrunis. Pērn kompānija Ķīnā sāka tirgot telefonu Mini 3i, taču līdz šim Dell nav nācis klajā ar informāciju par to, kā veicies ar šīs ierīces tirdzniecību Ķīnā.

Db.lv jau vēstīja, ka nesen Dell nāca klajā ar savu planšetdatoru Streak, kuram ir arī telefona funkcija. Streak, tāpat kā Aero, darbojas ar operētājsistēmu Android.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Dell cer atgūt tirgus daļu ar skārienjūtīgiem personāliem datoriem

Gunta Kursiša, 23.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju ražotājs Dell cer, ka tā jaunie skārienjūtīgie produkti, kas darbosies, izmantojot Windows 8 operētājsistēmu, palielinās kompānijas ieņēmumus, vēsta BBC.

ASV kompānijas Dell ieņēmumi no klēpjdatoriem un citām mobilajām ierīcēm pēdējo trīs mēnešu periodā, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo laika posmu, ir samazinājušies par 10%. Tajā tiek vainota pieaugusī konkurence, ko sagadā attīstības valstu uzņēmumi, piedāvājot produktus par zemāku cenu. Savukārt Dell akciju vērtība ir samazinājusies par 13%.

Uzņēmuma peļņa šā gada pirmajā ceturksnī ir samazinājusies līdz 635 miljoniem ASV dolāru, kas ir 33% kritums, salīdzinot ar pērnā gada sniegumu. Savukārt kompānijas ieņēmumi ir sarukuši par 4% līdz 14,4 miljardiem ASV dolāru.

Dell arī šajā ceturksnī neparedz ievērojamu ieņēmumu vai peļņas kāpumu, tomēr kompānijas dibinātājs un izpilddirekotrs Maikls Dells (Michael Dell) pavēstījis analītiķiem, ka viņš paredz ievērojamu pieprasījuma kāpumu šā gada otajā pusē, kad Microsoft laidīs klajā savu uzlaboto programmatūru. Tā nodrošinās arī skārienjūtīgumu, un M. Dells norāda - lai lietotu jauno programmatūru, «neizbēgami būs vajadzīgs jauns dators» – vai tas ir planšetdators vai skārienjūtīgs klēpjdators. Viņaprāt, tas varētu daudziem likt nomainīt savu līdzšinējo personālo datoru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī Eiropā ilgi gaidītā iPad pārdošana ir sākusies no šodienas, 28.maija, Latvijā tirdzniecības vietās iPad vēl nebūs pieejams vairākus mēnešus.

Iepriekš tika lēsts, ka iPad Latvijā varētu būt vasarā, bet šobrīd izskatās, ka iPad sagaidīsim tikai vasaras beigās, vai rudens pirmajā pusē.

No šodienas iPad oficiāli pārdošanā ir pieejams deviņās valstīs ārpus ASV - Austrālijā, Kanādā, Francijā, Vācijā, Itālijā, Japānā, Spānijā, Šveicē un Lielbritānijā. Nākamais visaptverošais pārdošanas reģionu paplašinājums ir gaidāms jūlijā, kad Apple iPad plāno piedāvāt pārdošanā Austrijā, Beļģijā, Honkongā, Luksemburgā, Meksikā, Nīderlandē, Jaunzēlandē un Singapūrā.

iPad kopumā ir seši modeļi, kuri iedalās divās versijās. Viena no tām, lai piekļūtu internetam, lieto tikai Wi-Fi, savukārt otrā tiek lietots gan Wi-Fi, gan 3G mobilās tehnoloģijas. Attiecībā uz cenām, jāmin, ka iPad ar 16GB lielu atmiņu un Wi-Fi Latvijā maksās aptuveni 375 Ls, bet modelis ar 32GB lielu atmiņu, Wi-Fi un 3G būs pieejams aptuveni par 559 Ls, Db.lv norādīja A/S Capital pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Dell desmit collu planšetdators gaidāms tikai septembrī

Ritvars Bīders, 05.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datoru ražotājs Dell ar savu jauno desmit collu planšetdatoru, kurš būs aprīkots ar Microsoft izstrādāto operētājsistēmu Windows 7, tirdzniecības plauktos nonāks šā gada septembra sākumā, citējot anonīmus informācijas avotus, ziņo Forbes.

Iepriekš kompānija Dell norādīja, ka planšetdators tirdzniecībā nonāks šā gada vidū.

Pagaidām datoru ražotājs Dell oficiāli nav paziņojis precīzu datumu, kad planšetdators nonāks tirdzniecībā.

Planšetdatora prezentācijā, kas notika šogad februārī, Dell norādīja, ka grasās izlaist arī Google izstrādāto operētājsistēmu Android aprīkotus planšetdatorus.

Patlaban tirdzniecībā ir piecu un septiņu collu Dell Streak planšetdatori, kas aprīkoti ar Android operētājsistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru