Būvniecība un īpašums

Pirmie projekti: Laimas Vaikules frizētava un klubs Pulkvedim neviens neraksta

Kristīne Stepiņa, 10.03.2016

Jaunākais izdevums

Arhitekta Anda Sīļa vadītā biroja radošais kodols vairāk nekā divdesmit gadus ir palicis nemainīgs; uzņēmums sasniedzis pirmskrīzes laika apgrozījumu, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Arhitektu birojs Sīlis, Zābers un Kļava dibināts 1995. gadā; vēlāk tas sadalīts vairākās atsevišķās struktūrvienībās ar kopīgu abreviatūru SZK. Tas ir saglabājis savus līderus – arhitektus Andi Sīli, Uģi Zāberu un Pēteri Kļavu, kā arī kopīgās darba telpas Vecrīgā.

Šobrīd pasūtījumu skaits palielinās, taču nav pamata domāt, ka viss atkal aizies pa spirāli uz augšu un nākamie gadi būs rožaini, saka A. Sīlis. Nav lielu cerību, ka investoru rocība un vēlme ieguldīt īpašumos būtiski pieaugs, drīzāk pretēji – samazināsies. «Uzņēmuma reputācija ir visnotaļ laba. Īpaši nemeklējot, ik pa brīdim uzrodas kāds interesants piedāvājums,» viņš atzīst.

Pirmais projekts, kuru A. Sīlis radīja, vēl būdams students, strādājot Zanes Kalinkas birojā, bija dziedātājas Laimas Vaikules frizētava Laima Lux Brīvības ielā. Viens no pirmajiem arhitektu biroja Sīlis, Zābers un Kļava projektiem bija leģendārais mūzikas klubs Pulkvedim neviens neraksta. «Kad mans draugs Miks Pētersons atbrauca no Vācijas, viņš secināja, ka Rīgā nav neviena kluba, kur aiziet paklausīties mūziku. Viņš ieteica izveidot tādu īpašu vietiņu, kur mums pašiem iet un pavadīt laiku. Kluba projektu uztaisīju bez samaksas, kā jau draugam. Pēc tam varēju iet uz šo vietu ēst un dzert, cik tik lien iekšā. Pēc 20 gadiem Miks aizbrauca uz Kanādu, apprecējās ar kanādieti un uztaisīja Pulkvedi Toronto. Mūsu Pulkvedis tika pārdots un pēc neilga laika nogāja pa burbuli,» stāsta A. Sīlis.

Visu rakstu Gūstot absolūtu laimes sajūtu lasiet 10. marta laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar tirdzniecības kompleksa Spice direktori Ivetu Lāci

Lelde Petrāne, 08.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild tirdzniecības kompleksa Spice direktore Iveta Lāce. «Daudzi šodien populāri veikali nākuši caur Spici, tādēļ mums vienmēr ir no citiem centriem atšķirīgs piedāvājums,» ir pārliecināta vadītāja.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Man patīk Spicei raksturīgie izaicinošie, vērienīgie attīstības projekti, nemitīgā attīstība un iespēja savu pieredzi pielietot plašāk. Konsultēju mūsu mātes uzņēmuma tirdzniecības centrus arī Igaunijā un Lietuvā, tādējādi gūstot starptautiska darba pieredzi. Strādājot Spicē, varu likt lietā savu turpat 15 gadu pieredzi tirdzniecības centru biznesā, mārketinga zināšanas un intuīciju.

Komentāri

Pievienot komentāru