Citas ziņas

Pulcē konkursa Labākā biroja administratore/-s 2013 finālistes

Dienas Bizness, 17.04.2013

No kreisās: Larisa Balina (Rix Technologies), Ketija Milta (Gallus Optika), Marlēna Rasa (FMS), Inga Krūmiņa (ELKO Grupa).

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Mediji

Jaunākais izdevums

Laikraksta Dienas Bizness redakcijā otrdien, 16. aprīlī, jau otro gadu pulcējās konkursa «Labākā biroja administratore/-s 2013» finālistes. Četras biroja administratores, kuras iekļuvušas konkursa finālā, piedalījās īpašā Dienas Biznesa rīkotā pārbaudījumā, kurā tika izvērtētas dalībnieču profesionālās kompetences, spēja reprezentēt sevi un pārstāvēto uzņēmumu, kā arī prasme atbildēt uz dažādiem jautājumiem.

Uz labākās biroja administratores titulu šogad pretendē Inga Krūmiņa (ELKO Grupa), Marlēna Rasa (FMS), Larisa Balina (Rix Technologies) un Ketija Milta (Gallus Optika). Visas dalībnieces tika aicinātas uz sarunu ar konkursa žūrijas pārstāvjiem un pieaicināto eksperti no personāla atlases kompānijas Eiro Personāls Natalju Lāci.

«Šobrīd gan pasaulē, gan Latvijā kandidātu vērtēšana notiek ne tikai pēc profesionālām kompetencēm, bet arī pēc sociālām kompetencēm un vērtību atbilstības organizācijas vērtībām. Tāpēc ir svarīgi noskaidrot gan dalībnieku orientāciju uz sasniegumiem, gan tieksmi ieviest sistēmu uzlabojumus, gan gatavību iejusties klienta ādā (un šajā gadījumā biroja administratora klients ir gan uzņēmuma klients, gan arī uzņēmuma darbinieki). Fināla izvērtējumā tika ņemts vērā tas, kā katra dalībniece izprot šīs kompetences, kā arī spēja nodemonstrēt uzņēmuma vērtības,» norāda N. Lāce.

Bonusa punktus arī šogad dalībniecēm bija iespējams nopelnīt īpašā kafijas ražotāja Melnā kafija rīkotā pārbaudījumā, kurā katrai bija jādemonstrē kafijas pagatavošanas un pasniegšanas prasme.

Konkursa uzvarētāja būs zināma jau nākamās nedēļas sākumā – vēl līdz svētdienai iespējams balsot par dalībniecēm konkursa mājas lapā birojaadministratore.lv. Par uzvarētāju kļūst tā dalībniece, kura saņēmusi augstāko žūrijas vērtējumu par Dienas Biznesa un Melnā kafija pārbaudījumu, kā arī lielāko balsu skaitu.

Konkursu Labākā biroja administratore/-s 2013 organizē biroja preču izplatītājs Officeday Latvia, sadarbības partneri – laikraksts Dienas Bizness, biznesa portāls db.lv un radio Star FM.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biroja administrators ir kā uzņēmuma vizītkarte - katram uzņēmumam atšķirīga, bet vienlīdz svarīga.

Šogad konkursā Labākais biroja administrators 85 dalībnieku konkurencē labākās titulu izcīnīja SIA Maximus Capital Management administratore Anna Tutina. Otro vietu ieguva SIA Apartment4Sale pārstāve Karlīna Bērza. AS Elko grupa biroja administrators Jānis Cinglers ierindojās trešajā vietā, savukārt ceturtajā vietā palika AS Hanzas maiznīcas biroja administratore Sanita Kadiķe.

«Zināju, ka kolēģi mani uzskata par labāko biroja administratori, tomēr nedomāju, ka varētu uzvarēt konkursā,» atzīst konkursa uzvarētāja A. Tutina. Viņa domā, ka konkurss palīdz izcelt amata nozīmīgumu, jo ikdienā daudz kas no darāmā darba esot teju vai neredzams. «Biroja administrators nav pati galvenā persona uzņēmumā. Tas ir cilvēks, kas dara darbu, ko citi varbūt pat nepamana. Ar šādu konkursu tiek izcelta administratora loma gan komunikācijā uz āru – klientiem un sadarbības partneriem, gan uz iekšu – kolēģiem,» viņa secina.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Meklē Latvijas labāko biroja administratori

Dienas Bizness, 19.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biroja vadītāja, asistenta un sekretāres amats ir viens no svarīgākajiem uzņēmuma posteņiem, jo no šī cilvēka profesionalitātes un cilvēciskajām īpašībām ir atkarīga biroja ikdienas darba organizācija, un ļoti bieži arī kopīgais biroja noskaņojums.

Lai uzsvērtu šīs profesijas nozīmību, lielākais biroja preču izplatītājs Baltijā Officeday Latvia sadarbībā ar laikrakstu Dienas Bizness un radio Star FM jau trešo gadu rīko konkursu Biroja administratore un meklē Latvijas labāko biroja administratori vai administratoru jeb katra biroja labo gariņu.

Konkurss notiks vairākos etapos un titulu iegūs tas konkursants, kurš konkursa mājas lapā birojaadministratore.lv savāks lielāko balsu skaitu, kā arī saņems augstāko žūrijas vērtējumu par 2 dažādiem izveicības un profesionalitātes uzdevumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikraksta Dienas Bizness redakcijā otrdien, 15. aprīlī, norisinājās konkursa Biroja administratore 2014 fināls. Četri dalībnieki, kuri iekļuvuši konkursa finālā, piedalījās īpašā Dienas Biznesa rīkotā pārbaudījumā, kurā tika izvērtētas profesionālās kompetences, spēja prezentēt sevi un pārstāvēt uzņēmumu, kā arī prasme atbildēt uz dažādiem jautājumiem.

Uz labākās biroja administratores vai labākā biroja administratora titulu šogad pretendē Sanita Kadiķe (HANZAS MAIZNĪCA), Anna Tutina (Maximus Capital Management), Karlīna Bērza (APARTMENT4SALES) un Jānis Cinglers (ELKO Grupa). Visi dalībnieki tika aicināti uz sarunu ar konkursa žūrijas pārstāvjiem un pieaicināto eksperti - Apgāds Zvaigzne ABC personāla un korporatīvo komunikāciju vadītāju Zani Kilbloku.

Arī šogad bonusa punktus dalībniekiem bija iespējams nopelnīt īpašā kafijas ražotāja Melna Coffee rīkotā pārbaudījumā, kurā katram bija jādemonstrē kafijas pagatavošanas un pasniegšanas prasme.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

2013. gada laureāte par konkursu Biroja administratore: Gan izaugsme, gan piedzīvojums

Signe Knipše, 19.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mana darba vērtējums no kolēģu puses bija viens no lielākajiem ieguvumiem, piedaloties konkursā.

Tā DB pauž Marlēna Rasa, IT tehnoloģiju uzņēmuma SIA FMS biroja administratore, kas pērn uzvarēja Officeday Latvia, laikraksta Dienas Bizness un radio Star FM rīkotajā konkursā Biroja administratore. Konkursam viņu pieteica kolēģi. Pirms tam Marlēna bija redzējusi reklāmas internetā, kaut ko par konkursu bija dzirdējusi arī radio, tomēr bijusi pārsteigta, ka piedalīsies arī pati. Sākumā Marlēna esot bijusi skeptiska par konkursu. Bijušas bažas, vai tajā netiks vairoti stereotipi par sekretārēm vai tajā nebūs vairāk skaistuma konkursa elementu, nevis profesionālu biroja administratoru lietu. Tomēr bažas izrādījušās nepamatotas. «Man šķiet svarīgi, lai konkursa rīkotāji arī turpmāk spētu pieturēties pie šīs latiņas, ka jāvērtē biroja vadītājam būtiskās prasmes,» viņa rosina.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Konfliktu noliedz, bet adresi nomaina

Sandris Točs, speciāli DB, 05.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc DB raksta par iespējamo interešu konfliktu tieslietu ministra Dzintara Rasnača birojā maksātnespējas administratore maina prakses vietas juridisko adresi

Pēc Dienas Biznesa publikācijas «Majoru lieta met ēnu uz tieslietu ministra biroju» (14.11.2016.) maksātnespējas administratore Aija Lamberte ir mainījusi (23.11.2016.) savas prakses vietas juridisko adresi uz Pulkveža Brieža ielu 15-9, Rīgā. Turpat ir reģistrēts arī viens no viņas administrētajiem uzņēmumiem – apdrošināšanas akciju sabiedrība BALVA, kuras maksātnespējas process ir uzsākts 06.07.2016.

Kā zināms, 14.novembrī DB rakstā tika norādīts uz iespējamu interešu konfliktu saistībā ar tieslietu ministra Dzintara Rasnača biroju, jo administratore A.Lamberte ir maksātnespējas jomu uzraugošā ministra biroja vadītājas Līgas Ādamsones meita, un publikācijā cita starpā tika aprakstīta AS Reverta sūdzība Maksātnespējas administrācijai (MNA), kurā bija vērsta uzmanība uz apstākli, ka SIA Viesnīca Majori maksātnespējas administratores A.Lambertes juridiskā adrese sakrīt ar Viesnīca Majori vienīgā īpašnieka Vladimira Barinova pilnvarotās personas Daces Grinbergas uzņēmuma SIA Daces Grinbergas juridiskais birojs adresi Rīgā, Ģertrūdes ielā 39-3.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau piekto gadu pēc kārtas norisinājās SIA Officeday rīkotais konkurss Biroja labākā administratore. Šogad uzvaras laurus plūca Evija Tentere no uzņēmuma SIA Mini Office.

Finālā tika četras pretendentes, kuras savāca vislielāko balsu skaitu. Evija Tentere no uzņēmuma Mini Office, Dita Sprukte no Rīgas Tehniskās universitātes, Zinta Jansone no Nordea Bank AB un Anda Rudzīte no loģistikas kompānijas KREISS. Finālistēm nācās sacensties vairākos uzdevumos, kuros vērtēja ne tikai praktiskās zināšanas, bet arī ķermeņa valodu, runu un spēju ātri risināt dažādas problēmsituācijas.

«Evija ļoti profesionāli pieiet saviem darba pienākumiem, gādā gan par klientu, gan par kolēģu labsajūtu. Evija ir atklāta, tieša un vienmēr ir gatava palīdzēt. Visi darba pasākumi vienmēr ir noorganizēti godam,» stāsta Evijas atbalstītāji un kolēģi no uzņēmuma Mini Office.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - MNA vērsusies policijā un Cert.lv par, iespējams, nesankcionētu maksātnespējas administratoru rindas ietekmēšanu

LETA, 04.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējas administrācija (MNA) ir vērsusies gan Valsts policijā (VP), gan Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijā «Cert.lv» ar lūgumu izvērtēt, vai nav notikusi ārēja maksātnespējas administratoru pretendentu rindas darbības ietekmēšana, aģentūrai LETA pavēstīja MNA pārstāve Dace Jansone.

Viņa skaidroja, ka MNA sadarbībā ar VAS «Tiesu namu aģentūra» (TNA) izmeklē radušos situāciju, vai pēdējo trīs nedēļu laikā nodrošināta rindas darbības nevainojama funkcionalitāte un nav notikusi ārēja rindas darbības ietekmēšana.

Viņa uzsvēra, ka pēdējās nedēļas laikā MNA konstatēja, ka pastāv varbūtība, ka maksātnespējas administratoru rindas darbībā nav nodrošināts normatīvajos aktos paredzētais nejaušības princips, kas MNA rada aizdomas par traucētu vai ietekmētu informācijas sistēmas darbību.

LETA jau ziņoja, ka pāris dienas pirms nāves advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus pieteicies administratoru pretendentu rindā un it kā pēc nejaušības principa iekļauts tajā tieši blakus divām savām biroja darbiniecēm, liecina MNA mājaslapā pieejamais Administratoru pretendentu saraksts (rinda).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau pavisam drīz, 7. aprīlī, noslēdzas pieteikšanās dalībai konkursā Labākā biroja administratore/-s 2013. Šobrīd uz titulu pretendē teju 50 biroja administratores no dažādu sfēru uzņēmumiem.

Nepilnu trīs nedēļu laikā biroja preču tirgotāja Officeday Latvia, laikraksta Dienas Bizness un radio Star FM rīkotajam konkursam pieteikušies 49 dalībnieki – ja pērn šājā konkursā starp dāmām bija arī divi vīriešu kārtas biroja administratori, tad šogad pilnībā pārstāvēts sieviešu dzimums.

Paralēli reģistrācijai vietnē www.birojaadministratore.lv norisinās balsojums, kas noteiks dalībnieces, kuras iekļūs konkursa pusfinālā un piedalīsies radio Star FM pārbaudījumā. Arī šogad, tāpat kā pērn, pretendentus aktīvi atbalsta kolēģi, par ko liecina mainīgie balsojuma rezultāti – par pirmajām četrām vietām tikai ar dažu balsu atšķirību cīnās ziņu aģentūras LETA, Gallus Optika, Enefit un Ceļu, tiltu būvnieks biroju «labie gariņi».

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Labākā biroja administratore 2013 – Marlēna Rasa

Ivonna Vicinska, 25.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Labāko biroja administratori 2013 īpašā godināšanas ceramonijā 24. aprīlī atzīta IT projektu vadības, finanšu un grāmatvedības konsultāciju uzņēmuma FMS darbiniece Marlēna Rasa.

Konkursa finālā iekļuva arī Larisa Balina (Rix Technologies), Ketija Milta (Gallus Optika) un Inga Krūmiņa (ELKO grupa), kuras attiecīgi ieņēma otro, trešo un ceturto vietu.

Uzvarēt palīdz kolēģu atbalsts

Konkursa gaitā biroja administratores saņēmušas lielu kolēģu atbalstu – aktīvi balsots konkursa mājaslapā, kā arī iesūtīti īpaši atbalsta video ar skaidrojumu, kāpēc tieši viņu darbiniecei jāuzvar. «Tas, kas konkursa laikā notika uzņēmumā, bija vienkārši skaisti,» atzīst M. Rasa, norādot, ka izjust šādu atbalstu no kolēģiem bija ļoti patīkami. Konkurss no ziemas miega atmodinājis daudzus kolektīvus un darbiniekus saliedējis vēl vairāk, atzīst arī citi konkursa dalībnieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējas jomas sakārtošanu tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs sauc par vienu no sava darba prioritātēm, vienlaikus pastāv aizdomas par interešu konflikta iespējamību paša ministra birojā, pirmdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Tas savukārt rada šaubas par tieslietu ministra spēju apkarot ļaunprātīgas maksātnespējas gadījumus.

Tieslietu ministra biroja vadītājas Līgas Ādamsones meita Aija Lamberte (bij. Ādamsone) ir Vladimiram Barinovam piederošās SIA Viesnīca Majori administratore. Tieši šīs viesnīcas maksātnespējas lietu valstij piederošā AS Reverta un vairākas vadošās Latvijas finanšu institūcijas – Swedbank, SEB banka, Norvik Banka un Danske Bank – savulaik nosauca par vienu no septiņiem skaļākajiem ļaunprātīgas maksātnespējas gadījumiem. Savukārt tieslietu ministrs Dz. Rasnačs, taujāts par iespējamu interešu konfliktu viņa ministra birojā vienā no skandalozākajām Latvijas maksātnespējas lietām, teic, ka viņam par to esot pirmā dzirdēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Uzņēmējam bažas, ka Sporta centrs Mežaparks izsolē uzvarētājs jau bijis iepriekš zināms

Gunta Kursiša, 07.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Sporta centrs «Mežaparks» valdes vadītāja vietnieks Ģirts Piternieks izsolē pretendentu klātbūtnē nav vēlējies atvērt aploksnes ar pieteikumiem un pievienotajiem dokumentiem, radot pretendentiem iespaidu, ka uzvarētājs bija zināms jau pirms pašas izsoles izsludināšanas, pauda uzņēmējs Gundars Ūdris.

Rakstiska izsole par SIA Sporta centrs «Mežaparks» 270 m2 liela biroju telpu kompleksa nomu notika šā gada 4. februārī. Sporta centrs Mežaparks atrodas Rīgā, R. Feldmaņa ielā 11. Sludinājumā norādītais maksimālais nomas termiņš ir pieci gadi jeb līdz 2019. gada 1. februārim.

«Jau ilgāku laiku es gan kā fiziska persona, gan arī kā juridiskas personas pārstāvis esmu piedalījies VAS Valsts nekustamie īpašumi organizētajās izsolēs un regulāri sekoju mājas lapā ievietotajiem izsoļu sludinājumiem. Piedaloties šajās izsolēs, jau vairakkārt esmu novērojis aizdomīgas situācijas, kuras radīja šaubas par šo izsoļu norises atbilstību normatīvo aktu prasībām,» pauda G. Ūdris.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Uzlikts arests aizdomās turēto maksātnespējas administratoru automobiļiem un naudai

LETA, 20.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija maksātnespējas administratoru lietā uzlikusi arestu trim premium klases automobiļiem un naudas līdzekļiem 380 000 eiro apmērā.

Valsts policijas (VP) Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins otrdien žurnālistiem pastāstīja, ka policija jau vairākus gadus pievērš uzmanību nelikumībām ar maksātnespējas procesiem. Pērn tā sākusi 17 kriminālprocesus par noziedzīgiem nodarījumiem, kurus, iespējams, pastrādājuši administratori. Šogad sākti septiņi kriminālprocesi un šogad arī četras lietas nodotas kriminālvajāšanai.

Policija sadarbībā ar likumsargiem no citām tiesībsargājošajām iestādēm, tostarp Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB), šogad saistībā ar iespējamām nelikumībām maksātnespējas procesos sākusi divas lietas, vienā no tām aizturēti administratori Ilmārs Krūms, Māris Sprūds un finansists Jorens Raitums. Grišins apstiprināja, ka šī lieta ir saistīta ar "Trasta komercbankas" likvidācijas procesu. Trijotnei tiek inkriminēta izspiešana organizētā grupā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skaistumkopšanas salons Grieze turpina iesākto kursu un nedomā transformēties uz klasiskāku pakalpojumu sniegšanu

Jau vairāk nekā divus gadus kādas mājas pagalmā netālu no Vecās Ģertrūdes baznīcas savu mājvietu radis skaistumkopšanas salons ar interesanto nosaukumu Grieze. Jau pirmajā savas darbības gadā salons paspēja iemantot klientu simpātijas ar savu brīvo atmosfēru un individuālo pieeju. Skaistumkopšanas salona īpašnieces Sintija Eglīte, Digna Degtjarova un Elīna Dīcmane norāda, ka turpina attīstīt savu sākotnējo sapni, bet par nākotnes iecerēm pagaidām vēl skaļi nerunā.

Biznesa ideja: Friziersalons ar robotu

Aug luksus frizētavu segments

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Birznieka-Upīša ielā plāno būvēt mājokļu kompleksu vismaz 650 studentiem

LETA, 21.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs SIA EBU 19 plāno Ernesta Birznieka-Upīša ielā 19, Rīgā, būvēt mājokļu kompleksu vismaz 650 studentiem, pastāstīja kompānijas projekta administratore Evija Kuļevska.

Viņa informēja, ka ir noslēdzies kompleksa arhitektūras konkurss, kurā uzvarēja Lielbritānijas arhitektu birojs MJP Architects. Projekta mērķis ir kļūt par pirmo privāti attīstīto liela mēroga mājokļu kompleksu Rīgā, kas paredzēts tieši studentiem un kas īpaši izstrādāts un īstenots, lai nodrošinātu studentus ar tādu dzīvesvietu, kurā garantēts pilns pakalpojumu spektrs.

«Tagad vēl ir nepieciešams izstrādāt tehnisko projektu, kas saskaņojams atbildīgajās institūcijās. Pēc mūsu aplēsēm, šis process varētu aizņemt aptuveni 12 mēnešus. Tam sekojošie studentu mājokļu kompleksa būvniecības darbi varētu aizņemt aptuveni 24-30 mēnešus,» stāstīja Kuļevska.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Portrets: Domina Shopping vadītāja Dina Bunce

Monta Šķupele, 31.05.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dina Bunce nozarē strādā gandrīz jau 20 gadus. Pēc viņas domām, šis posms ir viens no interesantākajiem viņas dzīvē, jo, kā pati uzskata, visstraujāk virzījusies pa karjeras kāpnēm tieši šajā periodā.

Par savu pirmo nopietno darbu, kurā D. Bunce iepazinās ar tirdzniecību, mārketinga nozīmi produkta virzībai tirgū, klientu apkalpošanu un daudzām citām niansēm, kas palīdz veiksmīgam biznesam, viņa noteikti uzskata Hanzas maiznīcu. Tas bija pirmais darbs birojā – sākotnēji D. Bunce bija administratore, vēlāk jau mārketinga asistente.

“Pēc dažiem nostrādātiem gadiem Hanzas maiznīcā sāka likties, ka varu ko vairāk un, iespējams, esmu gatava mainīt nozari. Tajā brīdī tirdzniecības centri bija kaut kas jauns ikvienam, nebija gatavas formulas, kā vadīt šādus centrus un kā attīstīt. Mani uzrunāja toreizējā t/c Spice direktore Iveta Lāce, kura arī bija nesen pieņēmusi šādu izaicinājumu, un tā nu es lēcu iekšā nezināmajā. Ivetai es noteikti varu teikt lielu paldies par to, ka varēju būt viņas vadītajā komandā, ka varēju būt klāt centra attīstībā, ka viņa saskatīja manī potenciālu un ļāva to izmantot. Pavadītie astoņi gadi Spicē ir bijuši neapšaubāms pamats tam, kur esmu šobrīd,” stāsta D. Bunce.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāku darbību veikšana paralēli jeb multitaskings nav mans, atzīst SIA Wooly World dibinātāja un Mr.Bunny shop, Mr.Bunny Kitchen līdzīpašniece, miljonāre, UPB akcionāre Madara More.

Toties viņai ir spēja izveidot trīs veiksmīgus biznesus, kuri cits citu papildina, un tāda pati ir arī visu uzņēmumu komanda.

Rada pirmo uzņēmumu

Pirms uzņēmumu dibināšanas uzņēmēja ieguvusi darba pieredzi pasākumu aģentūrā. Strādājusi dažādās pozīcijās - gan kā promotere, gan biroja administratore, gan projektu vadītājas asistente un beigās projektu vadītāja. Savukārt bakalaura un maģistra grādu ieguvusi Banku augstskolā. “Gāju studēt ar domu, ka strādāšu lielā, stabilā finanšu uzņēmumā, bet aizgāju pilnībā citādā, radošākā virzienā,” saka M.More.

Bērnu apģērbu un rotaļlietu uzņēmumu SIA Wooly World (zīmols Wooly Organic) M.More dibināja 2011.gadā, vien 23 gadu vecumā. “Strādāju pasākumu aģentūrā un lasīju ziņās, ka Liepājas biznesa inkubatorā netiek apgūti finanšu līdzekļi, jo uzņēmumi nepiesakās. Man likās - kā tā var būt, jo zināju, ka Rīgā bija mežonīgas rindas. Ar draugiem diskutējām un nolēmām, ka joka pēc kāda ideja jāuzraksta, nedaudz pārveidoju to pašu Banku augstskolas biznesa plānu un iesniedzu biznesa inkubatorā ar ideju šūt filča lāčus, kas varētu būt kā suvenīrs. Man tajā brīdī nebija domas, ka tas būs uzņēmums, kurš dzīvos 10,15, 20 gadus, bet, protams, ka uzņēmums ir tik daudz transformējies un galīgi vairs nav tāds, kādu dibināju,” stāsta M.More.

Komentāri

Pievienot komentāru