Finanses

Revīzijas laikā Latvijas Literatūras centra atskaitēs konstatē 73,7 tūkstošu eiro iztrūkumu

Žanete Hāka, 13.10.2015

Jaunākais izdevums

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF), oktobra sākumā veicot likumības revīziju fonda 2014. un 2015. gadā finansētajiem projektiem, kuru realizēšanu nodrošina biedrība Latvijas Literatūras centrs (LLC), konstatējis nepilnības iesniegtajās starpatskaitēs, informē VVKF.

Atskaites nav sniegušas skaidru un patiesu priekšstatu par piešķirtā finansējuma izlietojumu.

Revīzijas mērķis bija pārbaudīt piešķirtā finansējuma izlietojuma atbilstību projektu finansēšanas līgumos minētajiem nosacījumiem, kā arī LLC spēju finansiāli nodrošināt sekmīgu projektu realizāciju. Revīzijas rezultātā tika pārbaudīta dokumentācija VKKF finansētajiem projektiem.

Kopējais piešķirtais finansējums bija 236 tūkstoši, no kuriem izmaksāts finansējums 183 tūkstošu eiro apmērā. Secināts, ka atskaites iesniegtas par 109,6 tūkstošiem eiro, tā rezultātā kopējais iztrūkums bijis 73,7 tūkstošu eiro apmērā. 5.oktobrī kopējais atlikums projektu kontos bijis 23 eiro.

Ņemot vērā, ka minēto projektu realizācijai VKKF piešķirtie līdzekļi nav tikuši pilnībā iztērēti, LLC tika lūgts līdz šā gada 7.oktobrim atvērt katram projektam atsevišķu norēķinu kontu Valsts kasē, pārceļot uz atsevišķiem kontiem katra projekta starpatskaitēs fiksēto neizlietoto finansējumu, kā arī līdz 2015. gada 9.oktobrim VKKF iesniegt pārcelšanas darījumu konta izrakstus. 5. oktobrī VKKF tika iesniegtas pieprasītās starpatskaites un 8. oktobrī – Valsts kases apstiprināti LLC kontu izraksti uz 2015. gada 5. oktobri, kas ļāva konstatēt, ka iztrūkums tajos sasniedz 73,67 tūkstošus eiro. Tāpat konstatēts, ka LLC līdz revīzijas ziņojuma noslēgšanas brīdim nav iesniedzis VKKF dokumentus, lai rastos pārliecība par LLC spēju realizēt VKKF finansētos projektus paredzētajā apjomā, termiņā un kvalitātē, neskatoties uz to, ka atsevišķiem projektiem realizācijas gala termiņš vēl nav pienācis.

Revīzijas gaitā izlases kārtībā tika pārbaudīta LLC kontos veikto maksājumu un to attaisnojuma dokumentu atbilstība projektu līguma tāmēm un iesniegtajām starpatskaitēm. Pārbaudot dokumentāciju, secināts, ka LLC pārkāpis VKKF projektu finansēšanas līguma punktu, kas nosaka, ka finansējuma saņēmējs apņemas izlietot piešķirto finansējumu tikai projekta īstenošanai un nedrīkst to izlietot citiem mērķiem un pasākumiem, kā arī projekta realizētājs pārkāpis VKKF projektu finansēšanas līguma nosacījumus, ka visas izmaksas veicamas no bankas konta, kurā VKKF ieskaitījis piešķirto finansējumu, kā arī šā paša punkta nosacījumu, kas paredz, ka finansējuma saņēmējs apņemas nodrošināt, ka darījumus apliecinošie dokumenti ir patiesi, salīdzināmi un sniedz skaidru un patiesu priekšstatu par darījuma priekšmetu, apjomu, vietu un laiku.

VKKF revīzijas gaitā nebija iespējams iegūt informāciju, kur izlietota VKKF ieskaitītā finansējuma daļa, par kuru netika iesniegtas atskaites. VKKF padome, pamatojoties uz revīzijas atzinumu, 22.oktobra sēdē lems par sadarbības pārtraukšanu ar LLC un likumdošanā noteiktajā kārtībā rīkosies, lai atgūtu LLC piešķirto un izmaksāto finansējumu, par kuru nav saņemtas atskaites.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Rīkojot vērienīgu vides festivālu visai ģimenei, pateiksies par iedzīvotāju nopelniem atkritumu šķirošanā

Zaļā josta, 24.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paralēli valstī ieviestajai šķiroto atkritumu apsaimniekošanas infrastruktūrai Zaļā josta rod veidus, kā vēl plašāku sabiedrības daļu iesaistīt atkritumu šķirošanā un atkritumu pārstrādes veicināšanā. Par vienu no efektīvākajiem veidiem atzīts darbs ar izglītības iestādēm, ar dažādām izglītojošām aktivitātēm un izklaides pasākumiem sekmējot jauniešu interesi par videi draudzīgu dzīvesveidu.

Paralēli iepakojuma un videi kaitīgu preču apsaimniekošanai, neatņemama Zaļā josta ikdienas sastāvdaļa ir sabiedrības vides izglītība. Un nozīmīga mērķgrupa ir bērni un jaunieši, kas ir atvērti jaunām zināšanām, labprāt apgūst jaunas iemaņas un visu skolā apgūto steidz pavēstīt mājiniekiem. Tāpēc uzņēmuma rīkotie otrreizējo izejvielu vākšanas konkursi mācību iestādēm ir viens no veidiem, kā ne tikai runāt un mācīt par pareizu rīcību ar atkritumiem, bet arī ir praktisks instruments, kā atkritumu šķirošanā atraktīvā veidā iesaistīt visu ģimeni.

“Šķiroto atkritumu savākšanas infrastruktūra ir pieejama visā Latvijā, tāpēc mūsdienās vairs nav objektīvu argumentu atkritumus nešķirot,” norāda Zaļā josta valdes priekšsēdētājs Jānis Lapsa. “Taču mūsu rīkotie konkursi skolēniem sniedz papildu iespēju savākt vēl vairāk vērtīgu otrreizējo izejvielu un šķūnīšos vai bēniņos gadiem krātos atkritumus pārvērst jaunos, otrreiz pārstrādātos izstrādājumos. Lai arī sabiedrības izpratne par atkritumu šķirošanas nepieciešamību ik gadu strauji aug, tomēr vēl joprojām iedzīvotājiem ir nepieciešams papildus stimuls izdarīt vides labā vēl vairāk,” atzīst J. Lapsa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Par 6 miljoniem eiro tiks īstenots «līdz šim vērienīgākais būvniecības projekts Latvijas tieslietu vēsturē»

Lelde Petrāne, 14.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Tiesu namu aģentūra (TNA) uzsākusi trīs būvniecības projektu īstenošanu tieslietu nozarē Jēkabpilī, Ventspilī un Tukumā. Jēkabpils projekts paredz jauna Tieslietu nama projektēšanu un būvniecību, kas kalpos arī kā vairāku iestāžu klientu apkalpošanas centrs, savukārt Ventspilī un Tukumā tiks renovētas esošās tiesu ēkas un izveidotas jaunas piebūves.

Santa Sausiņa, TNA valdes locekle, paskaidro, ka projekti tiks pilnībā finansēti no TNA saimnieciskās darbības finanšu līdzekļiem.

Jaunajā Tieslietu namā Jēkabpilī tiek plānots izvietot visas tieslietu nozares iestādes vienā ēkā - Jēkabpils rajona tiesu, Jēkabpils rajona tiesas Zemesgrāmatu nodaļu un Jēkabpils rajona prokuratūru. Paredzēts, ka tur atradīsies arī vairākas Tieslietu ministrijas padotībā esošo iestāžu - Uzņēmumu reģistra, Valsts zemes dienesta, Valsts probācijas dienesta un Valsts valodas centra - struktūrvienības.

TNA pārstāvis Gints Liepaskalns norāda, ka «Jēkabpils jaunais Tieslietu nams ir līdz šim vērienīgākais un komplicētākais būvniecības projekts Latvijas tieslietu vēsturē. Tas būs ne tikai tiesu nams, bet arī mūsdienīgs un moderns administratīvais centrs, kas padarīs visu institūciju pakalpojumus iedzīvotājiem ērtākus, kā arī ievērojami atvieglos valsts un pašvaldību iestāžu darbu».

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Par Rīgas otro vicemēru ievēlē Saskaņas deputāti Vladovu

LETA, 20.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar 35 balsīm par Rīgas domes vicemēra amatā otrdien tika ievēlēta deputāte Anna Vladova (S).

Par viņu balsoja 11 «Gods kalpot Rīgai» deputāti, četri «Neatkarīgo deputātu frakcijas» pārstāvji, trīs deputātu bloka «Rīgai!» biedri, kā arī 17 «Saskaņas» deputāti.

Savukārt 16 deputāti balsoja «pret» Vladovas ievēlēšanu šajā amatā.

Pēc ievēlēšanas Vladova pauda, ka cer padarīt Rīgu labāku, drošāku un skaistāku, un to darīt, arī strādājot kopā ar opozīciju.

Plānots, ka Vladovas pārziņā būs «Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs», «Rīgas 1.slimnīca», «Rīgas Dzemdību nams», «Rīgas 2.slimnīca» un «Rīgas veselības centrs», «Rīgas ūdens», «Rīgas pilsētbūvnieks» un «Getliņi Eko». Tāpat viņa uzraudzīs Satiksmes departamenta un Labklājības departamenta darbu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Bibliotēkās pieejamos 114 latviešu rakstnieku darbus e-formātā varēs lasīt bez maksas

Db.lv, 11.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas publiskajās bibliotēkās reģistrētie lasītāji turpmāk 114 latviešu rakstnieku darbus varēs lasīt bez maksas, informē apgāds Zvaigzne ABC.

Lai turpmāk izmantotu šo lasīšanas iespēju, būs nepieciešama tikai ierīce (dators, viedtālrunis, e-grāmatu lasītājs) ar interneta pieslēgumu. Starp pieejamajiem darbiem ir Aivara Freimaņa romāns «Katls», Jāņa Ezeriņa «Stāsti un noveles», Ingas Gailes šarmanti stilīgais detektīvromāns «Neredzamie» un pat daudz apspriestie Karīnas Račko romāni «Debesis pelnos» un «Saplēstās mežģīnes».

Visās Latvijas pašvaldību publiskajās bibliotēkās 2019. gadā lasītājiem tiek piedāvāts jauns, inovatīvs pakalpojums – «3td e-grāmatu bibliotēka» vietnē www.3td.lv . To nodrošina Kultūras informācijas sistēmu centrs sadarbībā ar SIA «Tieto Latvia», Apgādu Zvaigzne ABC un publiskajām bibliotēkām.

Komentāri

Pievienot komentāru