Auto

Rīgā vērienīgi atzīmēs Mazda 90 gadu jubileju

Aldis Zelmenis, 29.07.2010

Jaunākais izdevums

5. augustā Mazda oficiālais pārstāvis Baltic Motors Ltd. kopā ar Latvijas Mazda klubu aicina atzīmēt japāņu autoražotāja deviņdesmitgadi.

Pasākuma gaitā Skanstes ielā 4a no pulksten 16:00 līdz 22:00 paredzēti dažādi izklaidējoši un informatīvi pasākumi, piemēram, Latvijas vecāko Mazda automobiļu parāde, testa braucieni ar ierastiem un retāk sastopamiem Mazda modeļiem, tuvāka iepazīšanās ar japāņu kultūru, kaligrāfijas mākslu, kā arī rotaļas vismazākajiem Mazda faniem. Savukārt, viņu vecākiem būs iespēja iepazīties ar īpašajiem jubilejas piedāvājumiem jauniem Mazda modeļiem, rezerves daļām un servisa pakalpojumiem.

Vecākās Mazda meklējumi vēl nav galā

Pasākuma ietvaros noslēgsies Latvijā vecākās Mazda meklējumi, kas noritēja veselu mēnesi. Katras nedēļas konkursam pieteikto vecāko Mazda automobiļu īpašnieki, kuru spēkratiem izrādījās senākais izlaiduma gads un izieta tehniskā apskate, saņēma īpašo balvu – nedēļas nogali ar pilnīgi jaunu Mazda automašīnu. Citi pārsteigumi visiem, kas pieteica savas Mazda automašīnas konkursam, kā arī jubilejas pasākuma apmeklētājiem, pagaidām no organizatoru puses vēl tiek turēti noslēpumā. Andris Kulbergs, Inchcape uzņēmumu grupas vadītājs Latvijā: "Šis ir pēdējā laikā lielākais Mazda pasākums Latvijā. Priecājos ielūgt visus Mazda īpašniekus, fanus un interesentus ar ģimenēm nosvinēt 90. gadu jubileju kopā ar mums. Pats pasākumu apmeklēšu noteikti kopā ar ģimeni. Turklāt, varu atklāt, ka gadījumā, ja uz pasākumu ieradīsies kāds Mazda īpašnieks, kura automašīna būs vecāka par līdzšinējo konkursa uzvarētāju - 1984. gada modeli, vecākās Mazda īpašniekam piešķirsim jaunu Mazda automašīnu uz nedēļas nogali!"

Testa braucieni ar ugunīgākajiem Mazda modeļiem

Mazda 90 gadu jubilejas svinību viesiem būs ekskluzīva iespēja pašiem izbaudīt divu īpaši sportisku modeļu dinamiku. Jaunā Mazda3 MPS pateicoties 2,3 litru turbodzinējam attīsta 260 zirgspēku jaudu, un ātrumu 100 km/h sasniedz tikai 6,1 sekundē. Aktuālās Mazda3 lieljaudas versija Latvijā būs apskatāma un izmēģināma pirmo reizi.

Otrs Mazda ballītes speciālais automobilis veltīts atvērta brauciena priekam un vasarai – rodstera Mazda MX-5 uzlabotā versija. Japānā ražotais divvietīgais automobilis iekļauts Ginesa rekordu grāmatā kā visvairāk pārdotais rodsters pasaulē. Kopš 1989. gada to par savu izvēlējušies gandrīz miljons ātruma un svaiga vēja cienītāju visā pasaulē. Automašīna izslavēta ne vien teicamo braukšanas īpašību un pieejamās cenas, bet arī dizaina, imidža, kvalitātes, izturības un uzturēšanas izmaksu dēļ. Trešās paaudzes Mazda MX-5 pārspējis VW, Audi un Mercedes sporta automobiļus JD Power klientu apmierinātības aptaujā Lielbritānijā. Līdz šim Mazda MX-5 saņēmusi vairāk kā 160 dažādas godalgas. 90. gadu jubilejas svinību viesiem būs ekskluzīva iespēja pirmajiem ieraudzīt šī modeļa atjaunināto versiju, kas vēl nav bijusi pārdošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Fiat un Mazda apvienojušies jaunu sporta mašīnu vārdā

Gunta Kursiša, 23.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu ražotāji Fiat un Mazda izveidojuši apvienību, lai attīstītu divu sēdvietu sporta mašīnu ražošanu, vēsta BBC.

Fiat un Mazda «aliance» darbosies, lai izstrādātu Fiat markas Alfa Romeo automašīnu un sporta mašīnu Mazda ar citu dzinēju un dizainu.

Automašīnas tiks ražotas Mazda ražotē Hirosimā. Par abu jauno sporta automobiļu bāzi tiks ņemta Mazda MX5 jaunākā versija.

Šāds solis sperts, jo Mazda vēlas smazināt savas izmaksas pēc tam, kad pēdējā finanšu gadā tā iedzīvojās 1,3 miljardu ASV dolāru zaudējumos.

«Tehnoloģiju un produktu attīstības sadarbību dibināšana ir viens no Mazda korporatīvajem mērķiem, un paziņojums par sadarbības veidošanu ar Fiat ir pirmais solis šajā virzienā,» paziņojumā norādīja Mazda prezidents Takaši Jamanoči (Takashi Yamanouchi). Fiat vadītājs Sergio Marčione (Sergio Marchionne) norādīja, ka sadarbības ar Mazda rezultātā radīsies «aizraujoša un stilīga sporta mašīna Alfa Romeo tradīcijās».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc modernizācijas Mazda 6 modelis beidzot ir sasniedzis tādu akustisko komfortu, lai to atzītu pat Mazda 6 kaislīgākie noliedzēji

Nedz no grīdas, nedz no aizmugurējām arkām salonā nav dzirdami tie trokšņi, kas bija raksturīgi iepriekšējai Mazda 6. Nav brīnums, kāpēc Mazda 6 ir kļuvusi par 100 kilogramiem smagāka, jo liekais svars apzināti «uzaudzēts», lai uzlabotu automašīnas skaņas izolāciju.

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Automašīnas akustiskais komforts ir ļoti svarīgs elements, kas atšķir labu no ļoti laba auto. Pieliekot klāt Mazda 6 aprīkojumam dubultos sānu stiklus, automašīnas omulīgā gaita un klusums salonā nedarītu kaunu premium klases automobilim. Tieši tas ir uzlabotās Mazda 6 lielākais sasniegums. Nosvērtība un pārliecība par saviem spēkiem ir jaušama it visā – pārdomāts un ergonomisks salona noformējums ar nomierinošu animēto vadības paneli, standartkomplektācijai piederošu head-up displeju ar informācijas projekciju uz priekšējā vējstikla. Multifunkcionāla ādas stūre, moderns klimata regulēšanas pogu bloks arī ir lietas, par ko nebūs jāpiemaksā. Jaunākās paaudzes LED diodes priekšējos lukturos nodrošinās plašu darba apjomu, ieskaitot arī miglas lukturu funkciju, jo atsevišķu miglas lukturu sekciju jaunajai Mazda 6 nav.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pats mazākais Mazda krosovers CX-3 uz esošo un gaidāmo konkurentu fona nav fukcionalitātes paraugs, taču tas prot labi un azartiski braukt

Pēdējo gadu laikā japāņu Mazda centīgi atjauno modeļu klāstu, kas vienubrīd bija jau neglābjami novecojis, liekot pat uzticīgākajiem faniem pārcelties pie citu marku automobiļiem. Šobrīd līdzās labi zināmo un atsvaidzināto Mazda 6 un Mazda 3 modeļu rindai ir pievienojies jaunais krosovers Mazda CX-5 un tagad arī mazākais brālis CX-3. Svarīgi, ka paralēli estētiskām izmaiņām zem ādas visiem jaunajiem modeļiem ir iešūti Mazda inženieru jaunākie sasniegumi. Vērienīgais inženiertehniskais projekts ar nosaukumu SkyActive ietver sevī virsbūves konstrukcijas, šasijas, mehāniskās un automātiskās transmisijas padziļinātu modernizāciju, kā arī jaunas paaudzes benzīna un dīzeļa dzinēju izstrādi. Daļa no visiem šiem labumiem nonākuši arī CX-3 rīcībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Mazda nodrošinās 24 h bezmaksas tehnisko palīdzību

Aldis Zelmenis, 07.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada sākumā Inchcape grupas uzņēmums, Mazda oficiālais dīleris, SIA Baltic Motors ieviesis vērienīgas izmaiņas un jauninājumus klientu servisā. Tostarp, Mazda automašīnu īpašniekiem turpmāk būs pieejama 24 h tehniskā palīdzība ceļā.

Baltic Motors nodrošina ražotāja apstiprināto pakalpojumu Mazda Europe Service jeb diennakts palīdzību ceļā. Tas darbojas 15 Eiropas valstīs, un pakalpojuma ietvaros tiek nodrošināts serviss, transports un viesnīca garantijas perioda laikā. Taču arī pēc garantijas perioda lakā Mazda īpašnieki jebkurā diennakts laikā, ja noticis negadījums, var nogādāt savu spēkratu uz Mazda oficiālo servisu. Bezmaksas 24 stundu serviss pieejams visiem jaunajiem Mazda markas automobiļiem, ieskaitot jaunā modeļa minivenu Mazda5, kas tikko ieradies Latvijā. «Mēs gan ceram, ka Mazda īpašniekiem šī dienesta pakalpojumus nenāksies izmantot,» saka Mazda tirdzniecības vadītājs Latvijā Ģirts Bērziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā reģistrēti kopumā 16,36 tūkstoši jaunu uzņēmumu, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2012.gadu, pagājušā gadā reģistrēto uzņēmumu skaits sarucis, taču jaunreģistrēto uzņēmumu skaita kritums nebūt nenozīmē, ka būtu samazinājusies arī jauno uzņēmēju radošā pieeja, izvēloties savu uzņēmumu nosaukumus. Veicot pētījumu par 2013.gadā reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, Lursoft secinājis, ka radoši ļaudis dzīvo visā Latvijas teritorijā, sākot ar Liepāju, beidzot ar Daugavpili.

Vairāki uzņēmēji saviem uzņēmumiem izvēlējušies nosaukumus, kuri liek uzreiz noprast par komersanta darbības jomu. Tādi ir, piemēram, Beķerfeja, Ātra Paka, Kārumu fabrika, Prieks Būvēt, Tortes fabrika. Lursoft novērojumi arī liecina, ka nezūdoša ir cilvēku vēlme uzņēmumu nosaukumos iepīt pozitīvisma pilnus vārdus, kas, pavisam iespējams, nākotnē varētu līdzēt veiksmīgi vairot klientu loku. Starp interesantākajiem pērn reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, kuri tā vien vairo ticību savām spējām un rada optimismu, noteikti jāmin Yes, we can, Laimīgie nami, Good Feeling, Labs dzēriens, Tīri un Skaisti, Patiesi ar Mīlestību, Pozitīvo emociju aģentūra, Happy Latvia, tomēr ir uzņēmēji, kuri uzskata, ka lietas ir jāsauc īstajos vārdos, tādēļ pagājušajā gadā arī reģistrēti uzņēmumi, kuriem ir tādi nosaukumi kā Cerība resnīšiem un Pēdējā aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ford varētu pārdot Mazda akcijas desmit kompānijām

Lelde Petrāne, 17.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV auto gigants Ford Motor Co. pārdos Mazda Motor Corp. akcijas aptuveni desmit kompānijām, ziņo MarketWatch.

Kā potenciālie pircēji tiek minētas tādas kompānijas kā Itochu Corp., Kajima Corp., Sumitomo Mitsui Banking Corp. un Sumitomo Corp.

Ford pārdošot akcijas, jo tas plāno būtiski samazināt savu 11% lielo daļu Mazda.

Ford, kas ir bijis Mazda akcionārs 31 gadu, saglabāšot tikai aptuveni 3% lielu daļu autoražotājā.

Marta beigās Ford piederēja aptuveni 195 miljoni Mazda akciju, kuru vērtība ir ap 41,7 miljardiem jēnu (511,7 miljoni ASV dolāru).

Mazda ir piektais lielākais autoražotājs Japānā pēc apjomiem. Ford kļuva par Mazda akcionāru 1979.gadā, iegādājoties 25% akciju. ASV kompānija palielināja savu daļu līdz 33,4% 1996.gadā, bet to samazināja 2008.gada beigās. Taču tā joprojām ir lielākais akcionārs, kam pieder 11% akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzlabotais Mazda CX-5 ir izaudzis par spēcīgu un iekārojamu auto; atsevišķās disciplīnās tas jau rāda premium klases cienīgu sniegumu

Savelkot kopā visus plusus un mīnusus, var teikt, ka CX-5 šobrīd ir viens no saturīgākajiem savas klases modeļiem, kas no Latvijas pircēju puses līdz šim nav izpelnījies to uzmanību, kādu tas būtu pelnījis. Pilnīgi iespējams, ka pie vainas ir cena. Priekšpiedziņas Mazda CX-5 bāzes modelis maksās, sākot no 22750 eiro, savukārt ar pilnpiedziņu, – sākot no 29900 eiro. Loģiski, ka šie skaitļi nespēj konkurēt ar Latvijas dižpārdokļa Nissan Qashqai cipariem, taču potenciālajiem pircējiem ir jāliek aiz auss, ka Mazda CX-5 salīdzinājumā ar Qashqai ir krietni augstākas raudzes produkts, un citējot klasiķa teikto: lietas pasaulē maksā tik, cik viņas maksā, un agrāk vai vēlāk investīcijas lielums atmaksāsies. Jebkurā gadījumā Mazda CX-5 ir auto, kas nezinātājiem un šādas klases auto tīkotājiem varētu būt patīkams atklājums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ford gatavojas atbrīvoties no Mazda akcijām

Lelde Petrāne, 18.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ford Motor Co. pašlaik pārrunā iespēju pārdot lielu daļu savu Mazda Motor Corp. kapitāldaļu, atsaucoties uz neoficiāla informācijas avota sniegtu informāciju, ziņo The Wall Street Journal.

Autoražotājam pašlaik pieder 11% liela Japānas kompānijas daļa, bet tas plānojot šo daļu samazināt līdz 3% vai mazāk.

Marta beigās Ford piederēja aptuveni 195 miljoni Mazda akciju, kuru vērtība ir ap 41,7 miljardiem jenu (511,7 miljoni ASV dolāru).

Ford akcijas varētu iegādāties Mazda Japānas biznesa partneri.

Ford iegūto naudu, visticamāk, izmantos, lai atmaksātu parādu un investētu jaunajos tirgos.

Mazda ir piektais lielākais autoražotājs Japānā pēc apjomiem. Ford kļuva par Mazda akcionāru 1979.gadā, iegādājoties 25% akciju. ASV kompānija palielināja savu daļu līdz 33,4% 1996.gadā. Ford samazināja savu daļu 2008.gada beigās, bet joprojām ir lielākais akcionārs, kam pieder 11% akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākā daļa valūtu tirgus ekspertu prognozē eiro cenas samazināšanos un ASV dolāra vērtības pieaugumu

Atšķirīgajam eirozonas un ASV ekonomikas veselības stāvoklim joprojām pēc lielākās daļas valūtu tirgus ekspertu domām vajadzētu nozīmēt to, ka nākamo 12 mēnešu laikā eiro/dolāra kurss noslīd zemāk. Šonedēļ ASV ekonomikas dati atklāja, ka ASV bezdarba līmenis pagājušajā mēnesī sarucis līdz 6,1% atzīmei (no 6,3% maijā) un dažādos tautsaimniecības sektoros darbvietu skaita pieaugums bijis samērā straujš. Vēl aptuveni pirms diviem gadiem ASV bezdarba līmenis gozējās nedaudz zem 8,5% atzīmes. Kopumā viss notiekošais tirgus dalībniekiem liek rēķināties, ka pasaules lielākās tautsaimniecības izaugsme būs straujāka, kas ASV Federālo rezervju sistēmai (FRS) var likt domāt par ātrāku ekonomikas stimulēšanas pasākumu izbeigšanu un dolāru procentlikmju palielināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bimbuļi rimbuļi, Palikt LV, Sēdnīca un citas asprātības uzņēmumu nosaukumos

Dienas Bizness, 23.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas, Lursoft apkopojis arī 2014.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus.

Lursoft skatījumā radošie prāti nav koncentrēti tikai kādā noteiktā reģionā, jo pērn reģistrēti uzņēmumi ar interesantiem nosaukumiem gan Latvijas lielākajās pilsētās, gan novados, informē Lursoft pārstāve Indra Jansone.

Tā, piemēram, no pērn janvārī reģistrētajiem uzņēmumiem, interesantākie nosaukumi Lursoft skatījumā ir Sudraba Laikmets (Rīga), Miera pērle (Rīga), Laika Eksperti (Rīga), Māra kumoss (Rīga), Rituālie Pakalpojumi (Valmiera), Labs Remonts (Rīga), Zirga Spēks (Ozolnieku nov), Flying Dogs (Ventspils), Digipalīgs (Rīga), BRIKU-BRAKU (Grobiņas nov), Viss Labi (Rīga), ZUMZUM (Rēzekne), Elpo Brīvi (Lielvārdes nov), Lec un minies (Ogres nov), 7.vārti (Ogres nov), Irracionāli risinājumi (Rīga), VĀRNU IELAS REPUBLIKA (Rīga).

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Mazda atsauks vairāk nekā 72 tūkstošus automašīnu

Ritvars Bīders, 25.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas automašīnu ražotājs Mazda Motor nolēmis atsaukt vairāk nekā 72 tūkstošus automašīnu gan mājas, gan ārvalstu tirgos, jo automašīnās konstatēts degvielas padeves sistēmas defekts, kas var izraisīt dzinēja apstāšanos, ziņo AFP.

Japānā Mazda atsauks 28,2 tūkstošus automašīnu Premacy un Biante, kas ražotas laika posmā no 2009. gada jūnijam līdz šā gada aprīlim. Aptuveni 44 tūkstošu Premacy jeb Mazda 5 modeļus tā paša iemesla dēļ kompānijas atsauks ārvalstu tirgos – galvenokārt ASV, Eiropā un Ķīnā.

Mazda bez maksas sola salabot defektīvo degvielas padeves sistēmu, kas sliktākajā gadījumā var apturēt automašīnas dzinēja darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas autoražotājs Mazda paziņojis, ka atsauc 65 tūkstošus automašīnu Ziemeļamerikā un Centrālamerikā, jo pastāv bažas par zirnekļiem, ziņo BBC.

Mazda pārstāvis stāstījis, ka dīleri konstatējuši 20 gadījumus, kad ventilācijas sistēmā bijuši zirnekļu tīkli.

Kompānija norāda, ka tas var palielināt spiedienu degvielas tvertnē, kā rezultātā var rasties plaisas un pastāv aizdegšanās risks.

Dīleri pārbaudīšot, vai automašīnās nav radušās plaisas un iztīrīšot tīklus.

ASV atsaukti aptuveni 50 tūkstoši Mazda6 automašīnu, kas ražotas laika posmā no 2009. līdz 2010.gadam, vēl 15 tūkstoši transportlīdzekļu atsaukti Kanādā, Meksikā un Puertoriko.

Mazda pārstāvis stāstījis, ka pagaidām nav skaidrs, kādēļ zirnekļiem iepatikušās Mazda6. «Varbūt zirnekļiem patīk zūm zūm?» viņš jokojis, atsaucoties uz Mazda reklāmas saukli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas autobūves kompānijas Toyota Motor Corp. un Mazda piektdien paziņoja, ka vienojušās par kapitāla apvienošanu, lai koncentrētos uz kopīgu elektrisko automašīnu izstrādi.

Tāpat abi autoražotāji nolēmuši ASV kopīgi uzbūvēt ražotni, radot līdz 4000 darbvietu.

2015.gadā Toyota un Mazda parakstīja saprašanās memorandu, lai izvērtētu sadarbības iespējas. Piektdien abi uzņēmumi norādīja, ka apvienos spēkus attiecībā uz nozīmīgu nākamās paaudzes tehnoloģiju attīstību.

Kompānijas investēs 1,6 miljardus ASV dolāru (1,3 miljardus eiro), lai ASV uzbūvētu rūpnīcu, kurā no 2021.gada tiks ražoti krosovera modeļi un Toyota Corolla automašīnas. Rūpnīca spēs saražot aptuveni 300 000 automobiļu gadā un radīt līdz 4000 darbvietu.

Paplašinot sadarbību, Toyota iegūs aptuveni 5% Mazda akciju daļu, bet Mazda investēs Toyota.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Apsteidzot konkurentus, Mazda rada efektīvāku benzīna dzinēju

Lelde Petrāne, 09.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas autoražotājs Mazda izstrādājis efektīvāku benzīna dzinēju laikā, kad nozare virzās pretī elektriskajiem transportlīdzekļiem, ziņo BBC.

Saskaņā ar autoražotāja sniegto informāciju kompresijas aizdedzes dzinējs ir par 30% efektīvāks attiecībā uz degvielas patēriņu nekā pašreizējie dzinēji.

Automašīnas ar jaunajiem dzinējiem Mazda sāks pārdot no 2019. gada.

Pagājušajā nedēļā Mazda paziņoja, ka sadarbosies ar Toyota, lai izstrādātu elektrisko transportlīdzekļu tehnoloģiju. ASV tiks būvēta 1,6 miljardus ASV dolāru vērta rūpnīca.

Mazda informējusi, ka Skyactiv-X būs pasaulē pirmais komerciālais benzīna dzinējs, kas izmantos kompresijas aizdedzi. Tas izvirza autoražotāju priekšā konkurentiem, tostarp Daimler un General Motors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Papildināts - Uzsāk Mazda MX-5 RF ražošanu; Latvijā prognozē mazu pieprasījumu

Lelde Petrāne, 06.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazda Motor Corporation uzsākusi Mazda MX-5 RF kabrioleta ražošanu. Ražošana uzsākta Nr.1 Uzinas ražotnē, netālu no centrālā biroja Hirosimā.

Iesākumā jaunie modeļi paredzēti Eiropas un Ziemeļamerikas tirgum, kur tirdzniecība tiks uzsākta 2017. gada sākumā. Japānā MX-5 RF tirdzniecība tiks uzsākta jau šogad.

Mazda divvietīgā automobiļa jaunākā adaptācija ir veidota slīpā virsbūves dizainā ar trīsdaļīgu nolaižamo jumtu, kuru atverot, aizmugurējā balstu daļa nemaina pozīciju, radot kabrioleta atmosfēru.

Jana Garanča, Inchcape Motors Latvia mārketinga vadītāja, biznesa portālam db.lv komentēja: «Par cenām un pieejamību Latvijā vēl nevaram neko teikt. Šobrīd notiek sarunas ar Mazda Europe. Par pieprasījumu grūti spriest, jo nav zināma cena. Ja tā krasi neatšķirsies no modeļa ar mīksto jumtu, tad varam paredzēt, ka gadā var būt pārdoti 5-10 automobiļi.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Mazda Milānas dizaina nedēļai rada īpašas formas velosipēdu un dīvānu

Dienas Bizness, 15.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Milānas dizaina nedēļā līdz pat 19.aprīlim zīmols Mazda nesen atvērtajās Mazda Design Space telpās Breras dizaina rajonā izrādīs divus KODO un japāņu dizaina iedvesmotus izstrādājumus - KODO koncepcijā veidoto velosipēdu un dīvānu, informē Inchcape Motors pārstāve Jana Garanča.

KODO koncepcijas velosipēds atspoguļo japāņu mākslas un dizaina filozofiju, kurā vairāk nozīmē mazāk, saglabājot mūsdienīga sacīkšu velosipēda īpašības. Mazda meistari uzlaboja tā rāmja dizainu līdz pilnībai, radot viegluma, izveicības un ātruma izjūtu. KODO koncepcijas dīvāna izstrādē ir izmantota tāda pati pieeja, atrodot ideālo līdzsvaru starp formu un funkciju. Tā izveides procesā sadarbojās Milānā dzīvojošie Mazda Europe dizaineri un radošie direktori Setsu un Šinobu Ito un prasmīgi itāļu mēbeļu ražotāji

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Apkopoti 2017. gada radošākie uzņēmumu nosaukumi

Laura Mazbērziņa, 28.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā kopumā reģistrēti 10,21 tūkstoši jaunu uzņēmumu, kas ir zemākais rādītājs kopš 2009.gada, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2016.gadu, Lursoft aprēķini rāda, ka gada laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sarucis par 8,89%. Tas gan nav mazinājis uzņēmēju vēlmi saviem uzņēmumiem izvēlēties nosaukumus, kuri būs pamanāmi starp pārējiem.

Ņemot vērā, ka nosaukums ir viens no pirmajiem, ko pamana patērētājs, tā izvēlei jābūt tālredzīgai. Iespējams, tieši tāpēc daļa uzņēmēju izvēlējušies nosaukumus, kas jau vedina domāt par tā darbības jomu. Tāds, piemēram, ir pērn janvārī Jaunpils novadā reģistrētais SIA «Traktordakteris», SIA «Latvijas alus paradīze», kas savu mājvietu radusi Rīgā, SIA «Aizvest paku», SIA «Žogu valstība» vai arī SIA «Labakais Tehnologiju Sakartotajs» Daugavpils novadā. Tomēr jāteic, ka šādi uzņēmumi ir mazākumā un vairumā gadījumu pēc nosaukuma izlasīšanas tā darbības joma tā arī paliek miglā tīta. Jūsuprāt, ar ko ikdienā nodarbojas aizvadītajā gadā reģistrētie SIA «Pupsiks», SIA «Jaukie cilvēki», SIA «Ko gribu, to daru», SIA «Turpinājums sekos» vai arī SIA «Čau Tēti»?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 16,3 tūkstošiem uzņēmumu, kas tika reģistrēti 1991. gadā, šobrīd aizvien aktīvi ir 4,4 tūkstoši, liecina Lursoft apkopotie dati par uzņēmumiem, kuriem šogad aprit 30 gadi.

Vairākums no tiem ir individuālie uzņēmumi (41,86%), zemnieku saimniecības (24,32%) un sabiedrības ar ierobežotu atbildību (29,60%).

Šo 30 gadu laikā kopš reģistrēšanas uzņēmumi pārdzīvojuši vairākas krīzes, tostarp gan Krievijas finanšu krīzi 1998.gadā, gan globālo ekonomisko finanšu krīzi 2007. – 2010.gadā, uzņēmumus pamatīgi norūdot un pieprasot no to īpašniekiem un vadītājiem spēju reaģēt un pārorientēt darbu. Arī šobrīd jau gadu dzīvojam krīzes apstākļos, ko radījusi Covid-19 izraisītā pandēmija. Kamēr vieniem uzņēmumiem šo krīzi izdodas izmantot savā labā un pat sasniegt jaunus finanšu rādītāju rekordus, daudzas nozares pandēmija ir būtiski ietekmējusi. Atšķirībā no iepriekš piedzīvotām krīzēm, šoreiz uzņēmējiem pieejami dažādi atbalsta pasākumi no valsts. Tos, kā parāda Lursoft pētījums, izmantojuši arī vairāki pirms 30 gadiem dibinātie uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ķīlis pametīs izglītības ministra ārštata padomnieka amatu

Žanete Hāka, 20.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis otrdien pieņēmis ārštata padomnieka izglītības reformu jautājumos Roberta Ķīļa iesniegto atlūgumu.

Kā informē Izglītības ministrijas pārstāvji, padomnieka pienākumus R. Ķīlis pārtrauks pildīt ar šodienu, 20.augustu.

Db.lv jau rakstīja, ka bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis pagājušajā nedēļā, iespējams, dzērumā, izraisījis avāriju Rīgā, Āgenskalnā.

Pēc R. Ķīļa teiktā, viņš griezies no Slokas ielas uz Nometņu ielu, kur krustojumā diezgan tuvu stāvēja mašīna un viņš nav spējis izvairījies no sadursmes, ziņoja LETA. Vaicāts, vai atradies alkohola reibumā, R. Ķīlis norādīja, ka īsti to apstiprināt nevarot. Viņam nav informācijas par to, ka viņa izelpā policija konstatējusi 1,34 promiles alkohola. Pa dienu viņš gan esot izdzēris kādu alu, taču nav pārliecināts, vai tas bijis pie vainas. «Cilvēku var mērīt pēc kaut kādas proves, bet vai tas nozīmē, ka kaut ko viņi atrada, es nezinu,» sacīja R. Ķīlis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta ar foto - Ķīlis, iespējams, dzērumā izraisījis autoavāriju

LETA, 15.08.2013

Bojātā automašīna "Volkswagen Bora" Nometņu ielā, kurā ietriecās bijušā izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa vadītā automašīna "Mazda 3".

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis pagājušajā naktī, iespējams, dzērumā izraisījis avāriju Rīgā, Āgenskalnā. R. Ķīlis apstiprināja, ka pagājušonakt izraisījis avāriju.

Pēc R. Ķīļa teiktā, viņš griezies no Slokas ielas uz Nometņu ielu, kur krustojumā diezgan tuvu stāvēja mašīna un viņš nav spējis izvairījies no sadursmes. Vaicāts, vai atradies alkohola reibumā, R. Ķīlis norādīja, ka īsti to apstiprināt nevarot. Viņam nav informācijas par to, ka viņa izelpā policija konstatējusi 1,34 promiles alkohola. Pa dienu viņš gan esot izdzēris kādu alu, taču nav pārliecināts, vai tas bijis pie vainas. «Cilvēku var mērīt pēc kaut kādas proves, bet vai tas nozīmē, ka kaut ko viņi atrada, es nezinu,» sacīja R. Ķīlis.

Savukārt taujāts par to, vai, sēžoties pie automašīnas stūres, juties alkohola reibumā, viņš atbildēja: «Nē, nejutos, ka būtu kas tāds, kas varētu man traucēt». «Pašlaik man jāiet uz policiju Gaujas ielā, kur man jāmaksā sods par to, ka es uzdūros mašīnai, par to, ka izraisīju avāriju, un tas ir pagaidām viss,» norāda bijušais ministrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aģentūra ITAR-TASS fotogrāfijās iemūžinājusi to, kā Vladivostokas rūpnīcā Mazda Sollers Manufacturing Rus tiek montētas Mazda automašīnas.

Rūpnīca kopīgi pieder krieviem un japāņiem.

To, kā tiek ražotas Mazda automašīnas, skatiet raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No montāžas līnijas ir noripojis miljonais Mazda CX-5 eksemplārs, informēja Inchcape Motors pārstāve Jana Garanča.

Uzņēmuma populārais kompaktklases automobilis aprīļa beigās ir sasniedzis šo atzīmi mazāk nekā trīsarpus gadus pēc tā ražošanas uzsākšanas 2011.gada beigās.

Tikai viens autoražotāja modelis - Mazda3 - ir sasniedzis šo rādītāju vēl ātrāk.

Pasaules tirgum automobilis tika piedāvāts 2012.gada februārī. CX-5 bija Japānā pārdotākais apvidus automobilis 2012.gadā un ir arī Mazda populārākais modelis vairākos Eiropas tirgos, tostarp Vācijā.

Sākotnēji automobilis tika ražots Mazda Ujina rūpnīcā Hirosimā, bet tagad CX-5 tiek ražots arī Ķīnā, Krievijā, Malaizijā un Vjetnamā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Japānas autoražotāji atsauc 3,4 miljonus automašīnu

Žanete Hāka, 11.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Četri Japānas autoražotāji, Toyota Motor Corp, Mazda Motor Co, Honda Motor Co un Nissan Motor Co, visā pasaulē atsaukuši 3,4 miljonus automašīnu, raksta Reuters.

Automašīnas tiek atsauktas, jo pastāv iespēja, ka negadījuma laikā priekšējā pasažiera gaisa spilvens ražošanas defekta dēļ var nepareizi atvērties, kā rezultātā tas var aizdegties vai arī ievainot pasažieri. Autoražotāji ir saņēmuši dažus ziņojumus par gaisa spilvenu defektiem, taču neviens cilvēks neesot ievainots.

Gaisa spilvenu piegādātājs ir otrs lielākais gaisa spilvenu un drošības jostu ražotājs pasaulē Takata Corp, kura akcijas cena pēc paziņojuma saruka par gandrīz 10%.

Šis ir lielākais atsaukto automašīnu apjoms kopš Toyota atsauca vairāk nekā 7 miljonus transportlīdzekļus pērnā gada oktobrī. Visas šoreiz atsauktās automašīnas ražotas 2000. gadā vai vēlāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Toyota un Mazda izveidos kopuzņēmumu elektrisko automašīnu izstrādei

LETA, 28.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas autobūves kompānija Toyota Motor Corp. ceturtdien paziņoja, ka ar Mazda un rezerves daļu ražotāju Denso tiks izveidots jauns kopuzņēmums, lai kopīgi izstrādātu elektriskās automašīnas.

Šādas ziņas izplatītas laikā, kad Toyota paplašina pūliņus attīstīt videi draudzīgas tehnoloģijas, tostarp elektriskos un hibrīdautomobiļus.

Kopīga izpēte, apvienojot izdevumus, inženierus un zināšanas, ir nepieciešama, lai ievērotu aizvien bargākus un vienlaikus mainīgus vides aizsardzības standartus visā pasaulē, norāda visi trīs uzņēmumi."Toyota" jaunajā kopuzņēmumā, kas tiks izveidots oktobrī, iegūs 90% akciju.

Kā vēstīts, Toyota un Mazda jau augustā vienojās par kapitāla apvienošanu, lai koncentrētos uz kopīgu elektrisko automašīnu izstrādi.

2015.gadā Toyota un Mazda parakstīja saprašanās memorandu, lai izvērtētu sadarbības iespējas. Augustā abi uzņēmumi norādīja, ka apvienos spēkus attiecībā uz nozīmīgu nākamās paaudzes tehnoloģiju attīstību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aiztur sešus likumpārkāpējus ar 80 tūkstošiem cigarešu

Lelde Petrāne, 08.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naktī no 7.uz 8.augustu Valsts robežsardzes Kriminālizmeklēšanas struktūrvienību amatpersonas, sadarbojoties ar Aviācijas pārvaldi, veica operatīvās darbības pasākumus un apmēram 1 km no valsts robežas Pededzes robežapsardzības nodaļas apsargājamā iecirknī pamanīja automašīnu Toyota Land Cruiser, kura veica apkārtnes drošības pārbaudi. Dažas minūtes vēlāk notikuma vietā ieradās otra automašīna – Mazda 626, tajā tika iekrauti melni polietilēna maisi un abas automašīnas devās Zaicevas virzienā, liecina Valsts robežsardzes sniegtā informācija.

Valsts robežsardzes amatpersonas likumpārkāpējus nolēmušas aizturēt ceļa posmā, kuru būtu iespējams norobežot. Zvaneru ciematā - apmēram 2 km no valsts robežas - robežsargi abas automašīnas mēģinājuši apturēt, taču nesekmīgi. Uz ceļa tikusi izvietota transportlīdzekļa piespiedu apstādināšanas ierīce Ezis, taču arī tā nespējusi apturēt bēgošos likumpārkāpējus. Tikai 3 km tālāk, ar automašīnu aizšķērsojot ceļu, robežsargi aizturējuši automašīnu Mazda, savukārt, automašīnā Toyota braucošie, pamanot līdzdalībnieku aizturēšanu, apgriezušies un devušies atpakaļ virzienā, taču arī šo automašīnu aizturējis robežsargu postenis.

Komentāri

Pievienot komentāru