Tirdzniecība un pakalpojumi

Saktas puķu tirdziņu pārvaldīs Rīgas nami

Sandra Dieziņa, 21.02.2011

Jaunākais izdevums

SIA Rīgas nami pārvaldīs, apsaimniekos un īstenos būvprojektu Puķu tirgus paviljoni Vērmanes dārzā pie Tērbatas ielas.

To paredz pilsētas īpašuma komitejas pirmdien akceptētais Rīgas domes lēmuma projekts par divu zemesgabalu Tērbatas ielā ar platību 1240 m2 un 530 m2 Vērmanes dārza malā nodošanu Rīgas namu pārvaldīšanā.

Komitejas priekšsēdētājs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, komentējot lēmumu, atzīmēja, ka līdz ar to ir radītas garantijas vēsturiskās puķu tirdzniecības vietas saglabāšanai. «Pašvaldības kapitālsabiedrībai uzceļot šajā vietā modernus, labiekārtotus, pilsētvidē iederīgus paviljonus un tos iznomājot noteiktam mērķim, mēs nodrošināsimies pret to iespējamo privatizāciju un pārprofilēšanu. Šajā vietā nav jātirgo avīzes un cigaretes, te bija, ir un būs rīdzinieku un pilsētas viesu iecienītā puķu galerija,» sacīja A.Ameriks. «Jautājums par ērtu un pievilcīgu tirdzniecības vietu iekārtošanu, kurš vairāku gadu laikā nekustējās no vietas un kuru arī šobrīd mēģināja kavēt puķu lieltirgotāji, beidzot ir guvis risinājumu. Gribu uzsvērt, ka atbilstoši SIA Rīgas nami plāniem līgumi ar nomniekiem tiks slēgti tā, lai cilvēki puķes te varētu tirgot vismaz par trešdaļu lētāk, kā Centrāltirgū,» tā A. Ameriks.

Jau ziņots, ka Rīgas dome nav ļāvusi privātam investoram attīstīt Saktas ziedu tirgu. SIA Saktas zieds vadītāja Ingrīda Japiņa pagājušajā rudenī pauda DB bažas, ka ziedu tirgotava vēl vienu ziemu neizturēs, jo jumts ir katastrofālā situācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saktas ziedu tirgū ieguldītos līdzekļus SIA Rīgas nami plāno atgūt 7 – 10 gadu laikā, bet tā būvniecības izmaksas būtiski ietekmējusi tirgus atrašanās vieta, kas noteica dažādus ierobežojumus.

Tirgus būvniecības izmaksas ietekmējis tas, ka tirgus atrodas parka teritorijā un Rīgas vēsturiskā centra robežās. Tas noteicis dažādus ierobežojumus, nosacījumus un prasības no Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI), tādējādi sadārdzinot projektu par aptuveni 30%, skaidro SIA Rīgas nami.

Uzņēmums norāda, ka saskaņā ar VKPAI noteikumiem Saktas ziedu tirgus bija jāveido maksimāli caurredzams, lai neaizsegtu skatu uz nozīmīgo kultūras vērtību – Vērmanes parku un tur augošajiem dižkokiem. Vizuālās kvalitātes nodrošināšanai tika lietotas augstas kvalitātes stikla paketes un nerūsējošā tērauda alumīnija fasāžu stiprinājumi, kas izmaksāja 178,4 tūkstošus latu bez PVN.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Veiksmīgi izsola četras Saktas puķu tirdziņa nomas vietas

Ingrīda Drazdovska, 16.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz četrām brīvajām tirdzniecības vietām Saktas ziedu tirgus paviljonā bija pieteikušies 17 izsoles pretendentu.

Vienas tirdzniecības vietas mēneša nomas maksas sākuma cena bija 220 latu (neskaitot PVN), bet izsoles rezultātā tā pārsolīta vairāk nekā divas reizes, informē Rīgas pašvaldības SIA Rīgas nami.

Piedāvātās vienas tirdzniecības vietas kopējā platība – 10.3 m2. Tās atļautais izmantošanas veids – griezto ziedu, ziedu kompozīciju, telpaugu tirdzniecība. Izsolāmo mantu iegūst izsoles dalībnieks, kurš nosola visaugstāko nomas maksu, paredzēja izsoles nolikums.

Pieteikšanās uz atlikušajām četrām brīvajām tirdzniecības vietām paredzama 2012.gada janvāra sākumā ar izsoles norisi janvāra vidū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Izsludina Saktas ziedu tirgus tirdzniecības vietu nomas tiesību izsoli

Ingrīda Drazdovska, 02.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 15. decembrī kinoteātra Splendid Palace telpās Rīgā norisināsies Saktas ziedu tirgus paviljonu brīvo tirdzniecības vietu nomas tiesību mutiskā izsole, informē Rīgas pašvaldības SIA Rīgas nami.

Interesenti pieteikties dalībai izsolei SIA Rīgas nami var līdz 14. decembrim.

Pēc Rīgas namu mājas lapā atrodamās informācijas, piedāvātās vienas tirdzniecības vietas kopējā platība ir 10.3 m2. Tās atļautais izmantošanas veids – griezto ziedu, ziedu kompozīciju, telpaugu tirdzniecība. Tirdzniecības vieta ir pilnībā nokomplektēta ar mēbelēm, gaismas ķermeņiem, sanitārtehnisko aprīkojumu (koplietošanā ar blakus esošo vienu tirdzniecības vietu), gaisa kondicionēšanas iekārtu. Izsolāmo mantu iegūst izsoles dalībnieks, kurš nosola visaugstāko nomas maksu. Solīšana sākas no 220 latiem (neskaitot 22% PVN) mēnesī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas dome privātam investoram neļauj attīstīt Saktas ziedu tirgu

Sandra Dieziņa, 01.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Privāts investors SIA 21th Century bija gatavs attīstīt Saktas ziedu tirgu par trīsreiz mazāku summu, taču Rīgas Dome šo piedāvājumu noraidījusi un gatavojas attīstīt trīsreiz dārgāku projektu.

Kā liecina DB rīcībā esošā informācija, SIA 21th Century iesniegusi Rīgas Domes izpilddirektoram, gan Mājokļu vides komitejai savu projektu ar piedāvājumu par saviem līdzekļiem – aptuveni 300 tūkstošiem Ls uzbūvēt pagaidu paviljonu. Investors gatavs to darīt, ievērojot visus arhitektoniskos noteikumus un prasības saglabāt esošo nomas maksu tirgotājiem. Paviljonā būtu nodrošināta apkure, ierīkota ventilācija un ūdensapgāde. Tiesa, paviljons būtu kā pagaidu būve, jo Rīgas vēsturiskajā zonā drīkst būvēt pagaidu būves ar līgumu ne vairāk par 5 gadiem. Šo projektu par labu atzinis arī pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe, taču privātā investora iecere cietusi fiasko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Saktas ziedu tirgus solīto klientu pieplūdumu nav sagaidījis

Dienas Bizness, 11.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Teju pirms diviem gadiem atklātie stikla paviljoni, kuru izbūves kvadrātmetrs maksāja dārgāk nekā, piemēram, vēsturiskās Rīgas biržas rekonstrukcija, īrnieku vidū joprojām tiek vērtēta pretrunīgi. Pēc tirgotāju teiktā, lielākā problēma ir nevis jaunā ēka, bet gan klientu autostāvvietas jautājums, ceturtdien raksta laikraksts Diena.

Mazā iekštelpu platība, neierasti augstā nomas maksa un kondicionēšanas sistēmas trūkumi ir nepilnības, ko visbiežāk min Saktas ziedu tirgū uzrunātās pārdevējas.

«Tieši pretī kioskiem visā garumā izvietotā Valsts kancelejas (VK) un Ministru kabineta (MK) darbinieku autostāvvieta bloķē pieeju, tāpēc tagad autovadītāji pie mums iepērkas retāk, jo nevar ērti novietot auto,» stāsta ziedu tirgotājs Harijs Lapiņš, kurš par «saktnieku» sevi sauc jau 30 gadus.

Autostāvvietas trūkuma dēļ Saktas ziedu tirgū iepērkas galvenokārt kājāmgājēji, pārliecināts ziedu tirgotājs, kurš saistībā ar šo jautājumu sūtījis vēstules, piemēram, ministru prezidentam Valdim Dombrovskim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

KNAB uzdod veikt Saktas ziedu paviljona jumta seguma materiālu pārbaudi

Dienas Bizness, 01.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vērsies Rīgas domē, lūdzot to kā kapitāla daļu turētāju SIA Rīgas nami nodrošināt Saktas ziedu paviljona jumta seguma materiāla pārbaudi. informē Rīgas dome.

Rīgas dome saņēmusi KNAB vēstuli, kurā norādīts, ka, pamatojoties uz iestādē saņemtu iesniegumu, KNAB ir veicis pārbaudi, lai izvērtētu SIA Rīgas nami valsts amatpersonu darbību atbilstību likuma normām, veicot Saktas puķu tirgus paviljona pie Tērbatas ielas būvniecību 2011.gadā.

Pārbaudes ietvaros konstatēts, ka būvniecības procesā nav ievēroti Ministru kabineta noteikumi, kas nosaka kārtību, kādā būvobjektā aizpildāms būvdarbu žurnāls – tajā neatbilstoši noteikumu prasībām ticis ierakstīts Saktas ziedu paviljona jumta segumam izmantotais materiāls – patinēts varš.

«Tas rada šaubas, vai paviljonam uzliktais jumta materiāls (jumta virsējā seguma materiāls un apakšējā seguma materiāls) atbilst paviljona tehniskajā projektā noteiktajam jumta materiālam,» teikts KNAB vēstulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Izsolīs atlikušās Saktas puķu tirdziņa vietu nomas tiesības

Ingrīda Drazdovska, 31.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

7.februārī Rīgas Kongresu namā paredzēta piecu Saktas ziedu tirgus paviljonu brīvo tirdzniecības vietu nomas tiesību mutiskās izsoles.

Interesenti dalību izsolēm SIA Rīgas nami var pieteikt līdz šā gada 6. februārim, informē SIA Rīgas nami.

Nomai tiek piedāvāta tirdzniecības vieta ar iekštelpu 7,3 m2 un āra telpu 3,0 m2 – pavisam kopā 10,3 m2 – platībā. Izsolāmo mantu iegūs izsoles dalībnieks, kurš nosola augstāko nomas maksu. Solīšana sākas no 220 latiem. Viens izsoles solis ir 20 lati.

Db.lv jau ziņoja, ka pagājušā gada nogalē notikušās tirdzniecības vietu izsoles bijušas veiksmīgas – bija pieteikušies 17 izsoles pretendentu. Sākuma cena bija pārsolīta.

Atjaunotais un modernizētais Saktas puķu tirdziņš oficiāli atklāts pagājušā gada 15. novembrī. Tā paviljonos ir 30 tirdzniecības vietas. Saktas ziedu tirgus rekonstrukcija tika veikta pēc SIA Rīgas nami pasūtījuma. Būvniecību veica SIA Skonto būve. Būvniecības izmaksas – 736.5 tūkst. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienas no pilsētas vizītkartēm – Saktas ziedu tirgus - jumts šoziem draud sabrukt pašvaldības bezdarbības dēļ, ziņo Dienas Bizness.

Jumts ir katastrofālā situācijā un vēl vienu ziemu tas noteikti neizturēs, vērtē Ingrīda Japiņa, SIA Saktas zieds valdes priekšsēdētāja. Pērn ziemā, kad bija dziļš sniegs, jumta tīrīšanu veica PA Rīgas dārzi un parki darbaspēks, taču, kā informē uzņēmuma vadītāja, darba rezultātā jumtam radās bojājumi, jo nekvalificētais darbaspēks brīžiem pat izkrita cauri jumtam.

Saktas zieds vadība jau vairākkārt vērsusies pie PU Rīgas dārzi un parki direktora Agņa Kalnkaziņa un Rīgas Domes vadības, taču reālas rīcības nav. «Nav problēmu uzlikt ielāpu jumtam, bet ja jāmaina jumta konstrukcija, tas jau ir nopietni un prasa būtiskākus ieguldījumus,» situāciju komentē Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzevičs. Pēc viņa teiktā, jau nākamā gada pavasarī plānots sākt jaunā ziedu paviljona būvniecību, tāpēc nebūtu prātīgi šoruden ieguldīt lielas summas tirdziņa remontā, ja nākamgad tas būs jājauc nost.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Izsolītas atlikušās tirdzniecības vietas Saktas tirdziņā

Ingrīda Drazdovska, 09.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sekmīgi noslēgusies atlikušo brīvās tirdzniecības vietu nomas tiesību izsole Saktas ziedu tirgū, informē tā apsaimniekotājs SIA Rīgas nami.

Nule izsolītas piecas atlikušās tirdzniecības vietas. Uz tām kopumā bija pieteikušies 18 izsoles pretendenti. Vienas tirdzniecības vietas mēneša nomas maksas sākuma cena bija 220 lati (neskaitot PVN), kas izsoles rezultātā tika pārsolīta vairāk nekā divas reizes. Nosolītās nomas maksas svārstās no 380 latiem (neieskaitot PVN) līdz 680 latiem (bez PVN). Nomai piedāvātas vienas tirdzniecības vietas platība bija 10.3 m2 (iekštelpu 7,3 m2 un āra telpu 3,0 m2).

Db.lv jau ziņoja, ka Saktas puķu tirdziņš jaunā veidolā darbojas kopš pagājušā gada 15. novembra. Tur ir divi paviljoni ar 30 tirdzniecības vietām. Saktas ziedu tirgus rekonstrukcija tika veikta pēc SIA Rīgas nami pasūtījuma. Būvniecību veica SIA Skonto būve. Būvniecības izmaksas – 736.5 tūkst. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Izsolīs Saktas ziedu tirgus tirdzniecības vietas

Lelde Petrāne, 05.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saktas ziedu tirgus paviljonu brīvo tirdzniecības vietu nomas tiesību mutiskā izsole notiks 15. decembrī plkst. 14.00 kinoteātra Rīga/Splendid Palace telpās Elizabetes ielā 61, informē Rīgas dome.

Interesenti tiek aicināti pieteikt savu dalību izsolei līdz 14. decembrim SIA Rīgas nami centrālajā birojā Smilšu ielā 14, iesniedzot pieteikuma anketas darba dienās no plkst 9.00 līdz plkst. 12.00 un no plkst. 13.00 līdz plkst. 16.00.

Plašāka informācijas par izsoles noteikumiem, pieteikumu anketas: http://rigasnami.lv/lv/news, http://rigasnami.lv/lv/tenders.

Saktas ziedu tirgus darbību jaunajos tirdzniecības paviljonos uzsāka 15. novembrī. Tagad darbojas divi paviljoni ar 30 ziedu tirdzniecības vietām, kas aprīkotas ar ūdensapgādi, kanalizāciju noteku sistēmu un kondicionēšanas sistēmām, internetu un iespēju paviljonos norēķināties ar maksājuma kartēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Saktas puķu tirdziņš atsāk darbu jaunā veidolā

Ingrīda Drazdovska, 14.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15. novembrī Rīgā oficiāli tiks atklāts atjaunotais un modernizētais Saktas puķu tirdziņš, ziņo projekta pasūtītājs – Rīgas pilsētas pašvaldības SIA Rīgas nami.

Pašvaldība iepriekš solījusi, ka ziedu tirgus rekonstrukcija būs līdz 18.novembrim. Šovasar sākta tirdzniecības vietu demontāža un divu jaunu tirdzniecības paviljonu būvniecība, kuros paredzētas 30 tirdzniecības vietas.

Iepriekš pie Saktas ziedi tika uzglabāti un tirgoti nepiemērotos apstākļos, pirms 14 gadiem no auduma materiāla veidotās tirdzniecības teltis nebija aprīkotas nedz ar ūdensapgādi, nedz kanalizācijas noteku sistēmu, nedz siltumapgādi un kondicionēšanas iespējām, informē SIA Rīgas nami. Šā gada februārī ar Rīgas domes lēmumu divi zemesgabali Tērbatas ielā ar platību 1 240 un 530 kvadrātmetru Vērmanes dārza malā to pārvaldīšanai, apsaimniekošanai un būvprojekta «Puķu tirgus paviljoni Vērmanes dārzā pie Tērbatas ielas» īstenošanai nodoti pašvaldības SIA Rīgas nami.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

RD opozīcija: domes vadība šķērdē līdzekļus

Sandra Dieziņa, 21.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Domes (RD) vadība kārtējo reizi «bīda» projektus, neiedziļinoties un neizpētot ekonomiski izdevīgāko piedāvājumu un neuzklausot uzņēmējus Saktas ziedu tirdziņa būvniecības jautājumā.

Tā uzskata politisko partiju apvienības Vienotība RD pārstāvēto partiju Jaunais laiks (JL) un Pilsoniskā savienība (PS) deputāti. Pilsētas īpašumu komitejas sēdē pirmdien tika skatīts jautājums par būvprojekta Puķu tirgus paviljoni Vērmanes dārzā pie Tērbatas ielas nodošanu - pieņemšanu. Opozīcijas deputāti uzskata, ka šis jautājums nav izvērtēts un izdiskutēts, lai pieņemtu lēmumu, un iebilst pret šī projekta virzīšanu. Plānotā būvprojekta izmaksu tāme veido Ls 800 tūkst. latus. Deputāti lēš, ka šāda summa par pagaidu būvi ir neadekvāti liela. Tāpat joprojām nav skaidrības, kur iecerētā projekta īstenotājs RP SIA Rīgas nami ņems vajadzīgās finanses projekta realizācijai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot mobilitātes eksperimentu, sestdien, 1. februārī, Blaumaņa iela visā garumā tika atvēlēta gājējiem, velobraucējiem, kā arī dažādām uzņēmējdarbību veicinošām iecerēm un citām aktivitātēm.

Blaumaņa ielas atbrīvošanu no transporta plūsmas izmantoja gan uzņēmēji, kas bija izvietojuši dažādas ēdienu un dzērienu tirdzniecības vietas, gan vietējie iedzīvotāji un nevalstiskās organizācijas, piedāvājot dažādas izklaides iespējas.

Blaumaņa ielas, Kr.Barona ielas un Pērses ielas skvērā Rīgas domes Satiksmes departaments bija izveidojis stendus ar informāciju par iecerētajiem mobilitātes pasākumiem galvaspilsētā, tāpat bija iespējams pārrunāt iecerēto ar Satiksmes departamenta vadību, pilsētplānotāju Viesturu Celmiņu un pārstāvjiem no apvienības “Pilsēta Cilvēkiem” un Rīgas Centra attīstības biedrības.

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs informēja, ka nākamais eksperiments paredzēts martā, kad gājējiem un velobraucējiem varētu tikt slēgta Ģertrūdes iela, savukārt aprīlī kārta pienāks Stabu ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru