Ražošana

SIA Komfovent iegādāsies kalcija-silikāta griešanas iekārtu

Žanete Hāka, 09.01.2018

Jaunākais izdevums

Noslēdzies SIA Komfovent izsludinātais konkurss par kalcija-silikāta griešanas iekārtas iegādi, liecina kompānijas paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Konkursā saņemts viena pretendenta piedāvājums – Francijas uzņēmuma Mecanumeric S.A., kas arī atzīts par uzvarētāju. Tā piedāvātā līgumcena bez PVN ir 174,75 tūkstoši eiro.

SAS Amalva kas ražo Komfovent iekārtas, tika nodibināta 1997. gadā Viļņā. Uzņēmums darbu uzsāka, ražojot vēdināšanas sistēmas. 1999. gadā uzņēmums paplašināja savu sortimentu, sāka ražot vēdināšanas iekārtas, kuru produktivitāte sasniedza 50-100 000 m³/h.

1999. gadā SAS Amalva izveidoja meitasuzņēmumu Rīgā Amalva Baltija, kurā ir noliktavas, tirdzniecības struktūrvienība un ražošanas cehs. 2002. gadā SAS Amalva atklāja tirdzniecības struktūrvienību Maskavā. 2007. gadā tika izveidota uguns vārstu rūpnīca Rjazaņā, Krievijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ieguldot 10 miljonus eiro, Rīgā būvē Komfovent ugunsdrošības un dūmu vārstu ražotni

Zane Atlāce - Bistere, 20.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot 10 miljonus eiro, Rīgā, Bukaišu ielā 1, tiks būvēta uzņēmuma Amalva Baltija viena no lielākajām Komfovent produkcijas ražotnēm Baltijā, kurā tiks ražoti ugunsdrošības un dūmu vārsti, informē būvfirmas Velve pārstāve Ieva Šaripo.

Ceturtdien, 19.oktobrī ražotnes pamatos tika iemurēta kapsula. Objekta kopējā platība būs 7000 m2 un tajā nodarbinās ap 60 darbiniekiem.

«Priecē, ka privātie uzņēmumi attīstās un būvē jaunas ražotnes Latvijā. Jauno ražošanas ēku izbūvēs atbilstoši A - energoefektivitātes klases prasībām. Ēkas galvenā fasāde būs stiklotā alumīnija konstrukcijas, bet pārējās fasādes veidos no 200mm sendvičpaneļiem ar minerālvates pildījumu, un divas sānu fasādes būs noklātas ar skārda detaļu dekoratīvo apšuvumu. Tā kā ēkā būs gan ražotne, gan biroja un noliktavas telpas, tiks izbūvētas funkcionalitātei atbilstošas inženiersistēmas. Projekta norise notiek saskaņā ar grafiku un būvdarbus plānots noslēgt 2018. gada pavasarī,» stāsta Velve valdes priekšsēdētājs Ainārs Leitēns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Garupe Beach Cottages” ir jauns, unikāls piejūras privātmāju ciemats tikai 30 minūšu brauciena attālumā no Rīgas centra, Carnikavas virzienā.

Projekta vīzija ir veidot skaistu un sakoptu jauno ciematu, kurā pulcēties līdzīgi domājošiem. Ciemata mājokļos apvienota estētika ar ekoloģiju un dinamisks dzīves ritms savijas kopā ar dabas mieru. Modernās guļbūves būvētas no Somijas priedes (“Honka”), kas nodrošina veselīgu un ekoloģisku dzīves telpu.

Projekta attīstītāji uzsvaru liek uz māju teicamo tehnisko aprīkojumu un augstām prasībām to iekārtojumā – tās aprīkotas ar vietējo galdnieku darinātām mēbelēm, kvalitatīvu sadzīves tehniku un pilnībā aprīkotām virtuvēm. Visās mājās ir arī kamīns un sauna, atbilstoši Latvijas klimata apstākļiem un ikviena iedzīvotāja vēlmei pēc siltuma un gaismas gada tumšajos mēnešos. Māju plānojums ir pārdomāts un funkcionāls, kā arī liela uzmanība pievērsta izmantoto materiālu kvalitātei - koka mājas bez sintētiskiem, mākslīgiem materiāliem. Māju tehniskajā nodrošinājumā tiek izmantota augstākās klases tehnika, kā piemēram, apkures sistēmu nodrošina "Panasonic Aquarea" gaisa siltumsūknis, ventilāciju - "Komfovent domekt" rekuperācijas sistēma, bet ūdens spice - ūdens pumpis no "Grundfos”. Blakus esošais priežu mežs brīvdienās aicina nesteidzīgā pastaigā vai aktīvākā izbraucienā ar divriteni, klusā pludmale - baudīt skaistus saulrietus, un tajā pašā laikā darba dienās galvaspilsētu iespējams sasniegt vien 30 minūtēs. Projekta attīstītājs Sergejs Pališčuks (Sergei Palishchuk) norāda: “Esam apmierināti ar māju kvalitāti un estētiku. Mūsuprāt, šīs astoņas Honka mājas piešķir īpašu šarmu visam ciematam, kas sastāv no vairāk nekā simts mājām.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

CARGOSON - Transporta pārvaldības sistēma[TMS] uzņēmumiem (ražošanas, vairumtirdzniecības, mazumtirdzniecības, lauksaimniecības un lielākiem e-komercijas uzņēmumiem).

Loģistikas biznesā laiks ir nauda, un Cargoson ļauj ietaupīt abus. Šī inovatīvā TMS viegli un ērti pārvaldāmā tiešsaistes platformā ļauj operatīvi salīdzināt cenas, izvēloties izdevīgāko piedāvājumu, rezervēt pakalpojumus, izsekot sūtījumus un efektivizēt kravu pārvadājumu pārvaldību.

Cargoson sistēmā visu pārvadājumu uzskaite ir vienkopus ērti pārskatāma vienā informācijas panelī, kur pieejami arī visi cenu piedāvājumi. Sev izdevīgāko piedāvājumu iespējams izvēlēties gan pēc cenas, gan uzkraušanās/piegāžu laikiem, CO2 izmešu daudzuma un citiem parametriem.

TMS sistēmas ieguvumi

Komentāri

Pievienot komentāru