Citas ziņas

Šonedēļ darbu sāks kinoteātris Multikino Riga Plaza

Ritvars Bīders, 28.07.2010

Jaunākais izdevums

30. jūlijā tirdzniecības centrā Riga Plaza durvis vērs kinoteātris Multikino. Jaunajā kino kompleksā ir astoņas zāles, kurās kopumā ir 1 700 skatītāju vietas.

Db.lv jau ziņoja, ka pēc vairāk nekā gadu ilgām pārrunām ar dažādām kompānijām par iespējamu daudzzāļu kinoteātra atvēršanu tirdzniecībgas centrā Rīga Plaza, ar paziņojumu klajā nācis poļu kinooperators Multikino. Šis ir pirmais Multikino, kas atvērs ārpus Polijas.

Visas Riga Plaza kinoteātra zāles ir aprīkotas ar audio sistēmu Dolby Digital «Martin Audio» un filmu projicēšanas aprīkojumu Barco. Visas zāles ir aprīkotas ar 35mm projektoriem, piecās zālēs - Dolby 3D Digital Cinema projektori.

Multikino S.A. ir otrais lielākais daudzzāļu kino operators Polijā. Pēc apvienošanās ar Silver Screen, Multikino kopā pieder 188 ekrāni un 42 362 sēdvietas, kinoteātri atrodas lielākajās pilsētās Polijā, to skaitā Poznaņā, Varšavā, Krakovā, Vroclavā, Ribņikā, Košaļinā un Sopotā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vairāk nekā gadu ilgām pārrunām ar dažādām kompānijām par iespējamu daudzzāļu kinoteātra atvēršanu tirdzniecībgas centrā Rīga Plaza, ar paziņojumu klajā nācis poļu kinooperators Multikino – jaunais kinoteātris tikšot atvērts šī gada vasarā, un būšot pirmais Multikino, ko atvērs ārpus Polijas. Pagaidām kinoteātra atklāšanas datums netiek precizēts.

Multikino S.A. ir otrais lielākais daudzzāļu kino operators Polijā. Pēc apvienošanās ar Silver Screen, Multikino kopā pieder 188 ekrāni un 42 362 sēdvietas, kinoteātri atrodas lielākajās pilsētās Polijā, to skaitā Poznaņā, Varšavā, Krakovā, Vroclavā, Ribņikā, Košaļinā un Sopotā.

Kā portāls Diena.lv jau ziņoja iepriekš, vēl šī gada februārī par iespējamu daudzzāļu kinoteātra atvēršanu Riga Plaza telpās runāja projekta attīstītāji New Line Cinemas, taču konkrēts kinoteātra atklāšanas laiks netika nosaukts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Dārgie kino draugi! Ar lielu nožēlu esam spiesti paziņot, ka "Multikino Latvia" pārtrauc savu darbību un vairs netiks atvērts kino cienītājiem," vēsta kinoteātra paziņojums "Facebook".

Visi "Multikino" dāvanu karšu īpašnieki, kuriem karšu derīguma termiņš beidzās pēc 14.03.2020., līdz ar to nebija iespējas tās izmantot, līdz 2020.gada 31. maijam aicināti pieteikties, rakstot uz e-pastu [email protected], lai saņemtu naudas atmaksu par neizmantotajām dāvanu kartēm.

Kinoteātris "Multikino" tirdzniecības centrā "Riga Plaza" durvis vēra 2010.gada vasarā. Kino kompleksā bija astoņas zāles ar kopumā ir 1 700 skatītāju vietām.

Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Polijas uzņēmums "Multikino S.A.".

Kā ziņots, Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13.marta līdz 12.maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne aizliegumu un ierobežojumu, tostarp slēgti arī kinoteātri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Lietuvas Konkurences padome piespriež Forum Cinemas 1,384 miljonu eiro naudassodu par karteļa vienošanos

LETA, 18.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas kapitāla kompānijai Forum Cinemas, kas Lietuvā pārvalda kinoteātrus Viļņā, Kauņā, Klaipēdā, Panevēžā un Šauļos, būs jāmaksā 1,384 miljonu eiro naudassods par karteļa vienošanos, piektdien nolēmusi Lietuvas Konkurences padome.

Kompānija šo lēmumu gatavojas pārsūdzēt.

Konkurences padome atzinusi, ka kinoteātri Forum Cinemas, Multikino Lietuva un Cinamon Operations savā starpā saskaņojuši biļešu cenas.

«Izmeklēšanas materiāli liecina, ka kompānijas, kas pārvalda kinoteātrus Viļņā un Kauņā, piekrītot Forum Cinemas iniciatīvai, atteikušās no skatītājiem draudzīgām ģimeņu, nedēļas nogales un citām akcijām, kā arī no atlaidēm skatītāju iemīļotām filmām. Forum Cinemas nepārprotami mudinājusi savus konkurentus turēties pie «pieņemtās prakses» neparedzēt atlaides kinofilmu rādīšanas sākumā,» paziņojumā presei norāda padomes locekle Jolanta Ivanauskiene.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan filmas internetā kļūst arvien pieejamākas, joprojām ir visai stabila daļa cilvēku, kuri dodas uz kino, un Latvija ir viena no retajām Eiropas valstīm, kur apmeklētāju skaits ir audzis

Eiropas kino izplatītāju tīkla Europa Cinemas šā gada konferencē Kannās diskutēja par kino apmeklējuma tendencēm kinoteātros Eiropā. Lielajās valstīs Francijā, Lielbritānijā un Vācijā kino apmeklējums turpina kristies, jo cilvēkiem ir izveidojies pieradums filmas skatīties mājas formātos. «Taču ir nepārprotama tendence, ka savus nacionālos kino hitus cilvēki vēlas skatīties kinoteātros uz lielā ekrāna. Piemēram, Itālijā šogad kinoteātru apmeklējums ir pieaudzis par 7%, jo uz ekrāniem iznāca Paolo Sorentīno filma Dižais skaistums (Eiropas labākā filma 2013. gadā), ko cilvēki gribēja skatīties nevis mājās, bet kinoteātros. Eiropā ir 10 valstu, kurās apmeklējums kinoteātros joprojām aug un starp tām ir arī Latvija, kur tas pieaudzis par 4%,» stāsta Daira Āboliņa, kinokritiķe un kinoteātra Splendid Palace kuratore.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

H&M nesaskata potenciālu Latvijas tirgū

Lelde Petrāne, 17.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Ar tirgotāju H&M mēs komunicējam regulāri, bet šobrīd H&M nesaskata potenciālu Latvijas tirgū,» tā uz biznesa portāla db.lv jautājumu, vai modes un izklaides centrs Rīga Plaza ir veicis pārrunas arī ar šo pasaulē populāro tirgotāju par veikala atvēršanu, atbildēja centra vadītāja Iveta Priedīte. Kopš gada sākuma durvis centrā jau vērušas vairāk nekā 10 jaunas tirdzniecības vietas, bet vairāki tirgotāji centru pametuši.

Kā norādīja I. Priedīte, Rīga Plaza šovasar strauji audzis jaunatvērto veikalu skaits. Tirgotāju interesi par Rīga Plaza lielā mērā esot ietekmējis pircēju plūsmas pieaugums, kas novērots pēdējā pusgadā.

Pircēju plūsmas pieauguma pamatā esot «sistemātisks un intensīvs darbs un Rīga Plaza atpazīstamības veidošana», rīkojot gan izpārdošanas akcijas, gan īpašu uzmanību pievēršot dažādiem pasākumiem, kas piesaista apmeklētāju interesi, kā, piemēram, Lapzemes Santa Klausa vizīte, Cosmopolitan Shopping Night, jauna rekorda uzstādīšana – pasaulē garākais šašliks un citi. Īpašs «āķis» esot arī zīmolu izvēle. «Tirdzniecības centrā ir pārstāvēti vairāki zīmoli, kas Rīgā ir pieejami tikai pie mums, piemēram, Peek&Cloppenburg, Mexx, Stradivarius, Multikino, Fantasy Park,» sacīja I. Priedīte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinot savu darbību, Baltijas vadošais kinoteātris "Apollo Kino" šoruden atvērs otro kinoteātri Rīgā - tirdzniecības centrā "Rīga Plaza".

Db.lv jau nule kā vēstīja, ka par aiziešanu no Latvijas tirgus tirdzniecības centrā Rīga Plaza paziņoja "Multikino".

"Apollo Kino" Latvijas auditorijai līdz šim bija pieejams iepirkšanās un izklaides centrā "Akropole", taču, turpinot attīstību, īpaši augstas kvalitātes kino pieredze, sākot no šī gada rudens, būs pieejama arī tirdzniecības centra "Rīga Plaza" apmeklētājiem.

"Pilnvērtīgai kino baudīšanai "Apollo Kino" piedāvās trīs sēdvietu veidus - kluba sēdvietas ar anatomiski pielāgotu augstas kvalitātes krēslu, divvietīgās sēdvietas ar iespēju skatīties filmu, sēžot divvietīgā dīvānā, un īpaši iecienītās - zvaigžņu sēdvietas. Papildus jau zināmajiem, ir gaidāmi arī jaunu sēdvietu veidi," informē "Apollo Kino" vadītāja Baltijā Kadri Arm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kinoteātru nozare šobrīd piedzīvo ļoti nemierīgus laikus, tādēļ ir ļoti grūti pieņemt kādus lēmumus un informēt par tuvākajiem plāniem, atvēršanās datumiem, vai pat par operatīvajiem ikdienas darbiem, jo viss var pēkšņi mainīties un mums atkal nāksies pielāgoties jaunai situācijai.

Tā, vaicāta par plāniem jau šoruden tirdzniecības un izklaides centrā Rīga Plaza Multikino vietā atklāt Apollo Kino, Db.lv atzina Apollo Kino vadītāja Baltijā Kadri Arm. "Viennozīmīgi C-19 izraisītā situācija ir ietekmējusi uzņēmuma plānus un lēmumus, un turpina ietekmēt joprojām. Darām visu iespējamo, lai pielāgotos esošai situācijai,” komentēja K.Arm.

Multikino vietā būs Apollo Kino 

Paplašinot savu darbību, Baltijas vadošais kinoteātris "Apollo Kino" šoruden atvērs otro kinoteātri...

Uzņēmuma vadības ziņojumā arī vēstīts, ka, veicinot uzņēmuma attīstību un konkurētspēju, 2021.gada februārī uzņēmums plāno atvērt jaunu kinoteātri tirdzniecības centrā "Riga Plaza".

"Apollo Kino" ir viens no Igaunijas uzņēmuma "Apollo Group" meitasuzņēmumiem Latvijā. Kompānija "Apollo kino" reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijā prezentē pirmo Baltijas stereo 3D smilšu animācijas īsfilmu

Gunta Kursiša, 25.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien uz lielā ekrāna tika izrādīta pirmā Baltijā veidotā stereo 3D smilšu animācijas īsfilma Āķis lūpā.

Prezentācija notika kinoteātrī Multikino, un pēc piecas minūtes garās īsfilmas prezentācijas notika arī stereo 3D foto izstādes atklāšana Baltic Capitals. Prezentācijas notika 3Ddienas.LV ietvaros.

«Stereo 3D industrija pasaulē un Latvijā vēl ir jauna, neapgūta biznesa niša, kurā saredzam lielu attīstības potenciālu. Radot pirmo stereo 3D īsfilmu un citus projektus, mēs Latvijā, zināmā mērā, esam celmlauži, kuri mēģina parādīt uzņēmējiem šīs jomas dažādās iespējas, vienlaicīgi attīstot arī pašu industriju,» stāsta Parus studio direktors un 3D dienas.LV idejas autors Dmitrijs Ščegoļevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijā norisināsies klientu servisa kvalitātes pētījums

Gunta Kursiša, 25.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kampaņas Uzslavē labu servisu! ietvaros Latvijā norisināsies klientu servisa kvalitātes pētījums, kurs mērķis ir noskaidrot klientu servisa kvalitātes līmeni trīs kategorijās – Bizness patērētājiem, Bizness biznesam un valsts, pašvaldību iestādes.

Kampaņu Uzslavē labu servisu! rīko Labsservis.lv sadarbībā ar Lattelecom.

Patērētāji savu favorītu var ieteikt portālā uzslave.lv. Vienlaikus sabiedrības novērtējumam notiks arī pētījums «Slepenais pircējs», ko veiks klientu servisa uzlabošanas uzņēmums Dive Latvija, kas klātienē izvērtēs uzņēmumu dažādos ar klientu servisu saistītos jautājumus, stāsta Unda Krieviņa, Labsserviss.lv vadītāja Latvijā.

«Ja tirgū ir vairāki uzņēmumi, tad arī tik mazā valstī kā Latvija prasības aug un attiecīgi paaugstinās saņemto pakalpojumu kvalitāte,» stāsta Lattelecom Biznesa klientu daļas vadītājs Gusts Muzikants, norādot, ka kampaņa Uzslavē labu servisu! ir iespēja pievērst uzmanību apkalpošanas nozīmīgajai lomai un vienlaikus arī iespēja attīstīt pakalpojumu vidi Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Papildināts - Latvijas filmas Svingeri kases ieņēmumi pēc pirmajām izrādīšanas dienām - 66 700 eiro

Lelde Petrāne, 12.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas filma - komēdija Svingeri - ir kļuvusi par skatītāko filmu šajā nedēļas nogalē. Filmu tās pirmajās izrādīšanas dienās ir noskatījušies 11 700 skatītāju un kopējie kases ieņēmumi ir 66 700 EUR, informēja SIA Forum Cinemas pārstāve Ilze Roķe.

Filmas pirmizrāde notika 7.decembrī kinoteātrī Kino Citadele.

Filmas kopējās uzņemšanas izmaksas ir 250 000 eiro, informēja I. Roķe. «Kinoteātru biznesā nevar paredzēt, cik ilgi filma būs uz ekrāniem. Kamēr kinoteātri filmas izrādīšanu uzskata par ekonomiski izdevīgu, tikmēr rāda. Avatars uz ekrāniem bija gadu. Mēs ceram, ka filma noturēsies uz ekrāniem līdz Valentīndienai, kad iznāks Tumsa piecdesmit nokrāsās,» viņa skaidroja biznesa portālam db.lv.

Filma Svingeri tiek demonstrēta- Rīgas kinoteātros: Kino Citadele, Cinamon Alfa, Multikino, Liepājas k/t Kino Balle, Ventspils k/t RIO, Siguldas k/t Kino Lora, Cēsu Vidzemes koncertzālē, Valmieras 3DCinema/Gaisma, Smiltenes kinoteātrī, Madonas k/t Vidzeme, Rēzeknes k/t SilverScreen Rēzekne un Daugavpils k/t SilverScreen Daugavpils.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkšanās un izklaides centrā "Akropole" darbību atsāks "Apollo Kino", kas "Covid-19" dēļ bija slēgts kopš marta.

Kinoteātrī būs pieejamas deviņas auditorijas un kinoteātra kolektīvs īstenos visus nepieciešamos drošības pasākumus.

Pēc katra seansa tiek tīrīti kinoteātra krēsli, reizi stundā tiek veikta tiešo saskares virsmu tīrīšana kinoteātra pašapkalpošanās zonā, kā arī vienlaicīgi katrā kinozālē varēs atrasties ne vairāk kā 100 cilvēki vai 50% no zāles sēdvietu skaita. Apmeklētāji aicināti ievērot 2 m distanci, dezinficēt rokas pirms un pēc seansa, samazināt skaidras naudas apriti un aizņemt tās sēdvietas, kas norādītas biļetē.

Db.lv jau vēstīja, ka, paplašinot savu darbību, Baltijas vadošais kinoteātris "Apollo Kino" šoruden atvērs otro kinoteātri Rīgā - tirdzniecības centrā "Rīga Plaza".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut Igaunijā reģistrētai sabiedrībai OÜ "MM Grupp", kas Latvijā pārstāv vairākus uzņēmumus, t.sk. SIA "Apollo Kino", iegādāties citu Igaunijā reģistrētu sabiedrību OÜ "Forum Cinemas Latvia", kas arī Latvijā darbojas filmu izplatīšanas un demonstrēšanas tirgos.

KP secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski tiktu ierobežota konkurence šajos konkrētajos tirgos, tāpēc, lai novērstu iespējamos riskus konkurencei, apvienošanās atļauta ar saistošajiem noteikumiem, OÜ "MM Grupp" apņemoties tās īpašumā esošos kinoteātra "Citadele" aktīvus, t.i., darbiniekus un mantu u.c., nodot nesaistītas trešās personas kontrolē.

Ņemot vērā, ka OÜ "Forum Cinemas Latvia" un OÜ "MM Grupp", kas pārstāv SIA "Apollo Kino", pirms apvienošanās bija tuvākie konkurenti filmu demonstrēšanas tirgū Rīgā, KP paredz, ka apvienošanās radītu būtiskus šķēršļus efektīvai konkurencei minētajā tirgū - būtiski samazinātos konkurences spiediens uz kinoteātri "Apollo Kino", ko iepriekš radīja tā lielākais konkurents OÜ "Forum Cinemas Latvia" kinoteātris "Citadele".

Komentāri

Pievienot komentāru